TEF Mezunu Arkadaşlar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ferdi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ferdi

Aktif Üye
Böteliler alınmasın ama TEF mezunu arkadaşlar bizler ne yapabiliriz.Mesleki ve teknik liselere sadece bizlerin atanması gerekmektedir.
Bizlerde durumumuzu korumalıyız.Beraber takipte olalım lütfen....

hocam sen ilköğretime ortaokula lseye gelirken biz get öteye hocammı dedik bu nasıl bir bencilliktir, ekdersinizde dersinizde sizin olsun 150 saat ekderslerin gözüne vuruyorsunuz agzımızı mı actık
bizlerse çok çalısmamıza ragmen NORM FAZLALIĞI denilen bir olayla karşı karşıyayız

insaf yaahu sadece insaf

arkadaşlar şu an zaten meslek lisesindeki arkadaşlarda norm fazlası olduğu için istesekte hiçbirimizin gidebileceği açık yer yok.o yüzden boşuna polemiğe girmeyelim.Şu anda imam hatiplerre çok fazla kayıt olduğu için meslek lisesindeki çoğu meslek öğretmenleri maaş karşılığı çalışıyor yada norm fazlası..

Hocam bence MEB'i Bimer vs şikayet edin bence bizim haklarımız(BÖTE) bize verilinceye kadar birşey yapamayacağınızı düşünüyorum. Verilen haklarda öyle kolay kolay alınacak şeyler değil... Hak neyse o olsun...

g.cetin.66' Alıntı:
hocam sen ilköğretime ortaokula lseye gelirken biz get öteye hocammı dedik bu nasıl bir bencilliktir, ekdersinizde dersinizde sizin olsun 150 saat ekderslerin gözüne vuruyorsunuz agzımızı mı actık
bizlerse çok çalısmamıza ragmen NORM FAZLALIĞI denilen bir olayla karşı karşıyayız

insaf yaahu sadece insaf
..
hocam sen üniversiteye kayıt olduğuında BÖTE mezunları MESLEK LİSESİNE ATANAMIYORDU
ama ben kayıt olduğumda İLKÖĞRETİM , LİSE, MESLEK LİSESİ hespine atanabiliyordum. Dolayısıyla bunları bilerek tercih yaptım. Dolayısıyla senin bana GİT ÖTEYE deme hakkın zaten yok...

g.cetin.66' Alıntı:

insaf yaahu sadece insaf

Öyle bir laf etmişsiniz ki sanki biz ortaokulda görev yapamıyordukta sonradan bu hak verilmiş sizde "git öteye" dememişsiniz kucak açmışsınız gibi bir algı oluşturmuşsunuz.
Bak değerli hocam ben 1997 yılında bilgisayar bölümüne girdiğimde hocalarım bana şöyle denmişti eğer ilerde sadece ilköğretimde öğretmenlik yapacaksanız eğitim fakültelerini yok eğer ilköğretim ya da meslek liseslerinde öğretmenlik yapmak isterseniz teknik eğitim fakültelerini tercih edin. Yahu bölüme girer girmez nasıl bunlar söylendi size diyorsanız onuda şöyle açıklayayım bizler meslek lisesi olduğumuz için sadece öğretmenlik tercih edebiliyorduk yani başka bir olanağımız yoktu.

hocam tef mezunları da böte ders programlarını, uygulama eksiklerini, kuruluş amaçlarını, teknik öğretmen ünvanının kanunla verildiğini vb. konuları içeren başvuruları yök, bimer vb. yerlere yapsınlar. teknik öğretmen ünvandır ve kanunla verilmiştir. 3975 sayılı kanunla. yök kararıyla bu ünvanın verilmesi yanlış. bu konudaki başvuruları herkes yapmalı. boş durmamak lazım.

yök eğitim öğretim dairesi dairesine yönelik olarak yök sitesindeki bilgi edinmeden ve bimer'den başvuru yapalım. Teknik eğitim fakültesinin kuruluş amaçları ile böte'nin aynı olmadığı, ders içeriklerinin uyuşmadığı, böte'de teknik eğitimdeki uygulama ağırlıklı derslerin bulunmadığı, teknik öğretmen ünvanının yasayla verildiğini ve başka bölüm mezunu tarafından kullanılmasının hak kaybı ve hukuki yönden problem oluşturacağı vb. konuları içeren dilekçe yada başvuru yazılarını dediğim yerlere gönderelim.

Teknoloji öğretmeni olarak gelişimi değişimi kabul etmeliyiz.Sizin o savunduğunuz fakülteler arşivlerde artık 6-7 yıl oldu kapanalı.Teknik Eğitim diye birşey kalmadığına göre mevcut sistem bir şekilde "nasıl olur zaman gösterecek" güncellenmeli.
Eğitim fakültesine gittiğimizde bizde Bilişim Öğretmeni olmak için gittik.

bravehard2010' Alıntı:
Teknoloji öğretmeni olarak gelişimi değişimi kabul etmeliyiz.Sizin o savunduğunuz fakülteler arşivlerde artık 6-7 yıl oldu kapanalı.Teknik Eğitim diye birşey kalmadığına göre mevcut sistem bir şekilde "nasıl olur zaman gösterecek" güncellenmeli.
Daha önce melseki eğitim merkezinde çalıştım ve öğrencilerimden BÖTE ye giden çok oldu onlarda gümbüg gümbür geliyorlar.Olumlu ya da olumsuz birşeyler değişmeli....

Bu konu TEF mezunlarına mühendislik hakkı verilmesine benziyor. Yukarıda bir hocamında dediği gibi o TEF'e giderken ne olacağını biliyodu,aynı şekilde BÖTE mezunu arkadaşlarda bilerek gitti. Meslek lisesinden mezun olduğumda tercihlerime Eğitim fakültesi yazmadım bile,varolan teknik eğitimlerin 1. ve 2. öğretimleriyle doldurdum tercihlerimi. Amacım lisede öğretmenlik yapmaktı her zaman. Kpss tercihlerimde de hep meslek lisesi yazdım ancak tercih dışı ortaokul geldi,2006 yılında meslek lisesinden mezun olduğumdan beri hakkımın meslek lisesi ve ilköğretim olduğunu biliyordum. Yukarıda bir arkadaşımızın alıyosunuz 150yi yaklaşımını hoş bulmadım.150 alabilmek için TEF okudu adam. Kusura bakmayın hocam sizde okusaydınız sizde alsaydınız derler adama. Doktora dünyanın maaşını alıyosunuz demek gibi bişey.

Türkiyede temel sorunlardan biri zaten bilişim eğitimi ile geliyor. Teknik okullar dediğimizde, istenen konuları 30 kişilik sınıfta 3 öğrenci yerine getirebiliyorsa ne ala! meslek lisesi teknik öğretmenlerin, ilköğretimler düz liseler bötelilerin diye bir ayrıma gidince zaten birbirimizden ayrılmış oluyoruz. Adı aynı olan bölümde herkes her dersi anlatabilir mi ona da bakmak lazım. Böteli arkadaş meslek lisesine geldiğinde teknik servis dalında ben mikrodenetleyici anlatmam kasa toplamam bunları görmedim der mi ? derse ne olur? ha şu da var meslek lisesinde öğrenci okutmak "kolay" diyenler de olabilir, eğer ki dövüş sanatlarından biliyorsanız, sınıf hakimiyetiniz iyi ise, gücünüz kuvvetiniz yerinde 50-60 yaşında da burada iş yaparım derseniz, bilişim üzerine bi çok konuya hakimseniz bence bötelilerin meslek lisesinde meslek dersi anlatmasında sorun yok. Lisede durum bu, ortaokulda da ders saati 2de kalırsa her bilişimci için ders var ama lab /donanım varmı ona bakmak lazım.

bravehard2010' Alıntı:
Teknik eğitim Fakülteleri teknik öğretmen fazlalığından dolayı kapandı şu anda hali hazırda meslek liselerine yetecek hatta fazlasıyla teknik öğretmen vardır zamanı gelirde yetersiz kalırsa tekrar açılır yok açılmazsa teknik eğitim tamamlama sınavı açılır mühendislik fakültelerinde fark dersini alırsınız kimsede sesini çıkarmaz
Ha birde kelime oyunu yapmayın Siz Bilişim öğretmeni olmak için gittiyseniz buyurun ortaöğretimde öğretmenliğinizi yapın karışan yok ki zaten giderken sadece ortaokulda görev yapacağınızı biliyordunuz.

aynen hocam universite tercihi yaparken tef yapip okurken elektronik bilgisayar matematik derslerini alırken bote dekiler gibi fen bilgisi müzikle ugrasmadık :)her donem min 9 ders di ve cok zordu bunlarıda dusunun lutfen

Birde dikkatimi çekti böte ci arkadaşların çalışmaları ile açtığı son konuda bu tartışma yaşanmamışken tef çi arkadaşımızın açtığı konuya ilk mesajda hemde ek ders üzerinden tartışma çıkarmak :)

Kardeşim ilkokullarda ders yok ortaokulda sıkntılı gelin şu ders sayımızı arttırmak için mücadele edelim dediğimizde tık yok ama meslek liselerine bizde gidelim denilince koşar adım oluyor sanki meslek liselerinde norm var

meslek liselerinde norm azalıyor. ticaret liselerinde ve kız meslek liselerinde bölümler kapatılıyor, şube sayıları azaltılıyor. dolayısı ile böteciler hak kazanırlarsa da atanacak okul bulamayacaklar herhalde.

g.cetin.66' Alıntı:

insaf yaahu sadece insaf

Hocam bu durumu bilerek TEF okuduk zaten biz.Biz de BÖTE okuyabilirdik. Ama gittik TEF okuduk. Farklı ortamlarda ders aldık.Tez yazdık vs vs . Bi ödülü olmasın mı bunun ?

BaRBaRYaN' Alıntı:
g.cetin.66' Alıntı:

insaf yaahu sadece insaf
..
hocam sen üniversiteye kayıt olduğuında BÖTE mezunları MESLEK LİSESİNE ATANAMIYORDU
ama ben kayıt olduğumda İLKÖĞRETİM , LİSE, MESLEK LİSESİ hespine atanabiliyordum. Dolayısıyla bunları bilerek tercih yaptım. Dolayısıyla senin bana GİT ÖTEYE deme hakkın zaten yok...
Aynen katılıyorum Hocama :+1:

birlikte mücadele etmemiz gerekirken burda birbirimize düşmüşüz. bu nasıl bir akıl. sonumuz iyi değil bence

Üniversite girişte söylenen haklar geçerli ise ben üniversiteye girdiğimde BÖTE meslek lisesine atanıyordu... hadi buyurun...

nosTRa' Alıntı:
Üniversite girişte söylenen haklar geçerli ise ben üniversiteye girdiğimde BÖTE meslek lisesine atanıyordu... hadi buyurun...
..
hiç bir zaman BÖTE meslek lisesine KANUNİ OLARAK ATANMA HAKKI KAZANMADI. iş güzar yöneticilerin kanun bilmezliklerinden dolayı atamaları yapıldı sadece...

ATANIYORDU demekle olmaz hocam. o zamanda dair 1 tane resmi belge de sunarsanız seviniriz...

istedikleri yere başvursunlar aklın yolu birdir sadece bir teknik eğitim fakültesinden mezun olan bir kişin transkript baksınlar birde bötenin zaten o zaman farkı anlar ve kabul etmezler ve bunu böte de okuyan herkes en az benim kadar biliyor (bu arada bötecileri küçümsemek için yazmadım) ama ortada dağlar kadar fark var...
yalnız daha HAKLARI olan ilköğretim deki bilişim tek ve yazılım dersini tüm şubelerde zorunlu hale getirtemediler
bt rehberliğini kadrolu hale getirtemediler ama hakları olmayan Meslek liseleri için inanılmaz enerji sarf ediyolar..
ve inanın elinize bir ey geçmeyecek bence yukarıdaki yazdıklarım için bu enerjiyi harcasanız sizler ve tüm bilişimciler için daha hayırlı oluır...

(4 sene ilköğretimde bilişim teknolojileri öğretmenliği ve bt formatörlüğü - 6 senelik Bilişim Teknolojileri Alan Şefi olarak görev yapmış bir Teknik Öğretmen... Bir dost.. olarak yazdım.)

TEF mezunları olarak aşağıdaki yazıyı iade taahhütlü YÖK'e yollayın derim.

"YÖK ÜN EĞİTİM FAKÜLTESİ, BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLİĞİ MEZUNLARI İÇİN 17167 SAYI VE 31-03-2015 TARİHLİ ALDIĞI KARAR İLE İLGİLİ İTİRAZIM VAR. DEMOKRATİK VE HUKUKİ TEPKİMİZİ ORTAYA KOYACAĞIZ BU MESAJ BU SÜRECİN BAŞLANGICIDIR. BİR AN ÖNCE BU YANLIŞ KARARDAN DÖNÜLMELİDİR. ZATEN İŞ İMKANI KISITLI OLAN TEKNİK ÖĞRETMENLER İÇİN HER ÜNİVERSİTEDE HEMEN HEMEN BÖLÜMÜ OLAN BÖTE LİLERİ AYNI KEFEYE KOYARAK İŞ İMKANINI KISITLIYORSUNUZ. HUKUKİ YANLIŞLARINIZ ŞUNLARDIR ÖNCELİKLE 3795 SAYILI KANUNA GÖRE MEB İLE GÖRÜŞEREK KARAR ALMANIZ GEREKMEKTEDİR FAKAT SİZ, SADECE ÜNİVERSİTELER ARASI KURUL KARARINA GÖRE KARAR ALMIŞ BULUNMAKTASINIZ. DERS İÇERİKLERİNE BAKACAK OLURSANIZ. BÖTE İLE TEF ARASINDA EN BASİTİNDEN MATEMATİK (MÜHENDİSLİK TEMELİ OLAN), FİZİK (BİLİMİN TEMELİ), ELEKTRONİK, MİKRO BİLGİSAYAR GİBİ DERSLERİN HİÇ BİRİSİ YOK AYRICA TEKNİK ÖĞRETMEN 2 DÖNEM İŞ YERİ STAJI YAPMAKTADIR, BÖTE DE BÖYLE BİR DURUMDA SÖZ KONUSU DEĞİLDİR. BÖTE DERS İÇERİKLERİ HTTP:--BİT.LY-1CDUYZH , TEF BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ ÖĞRETMENİ HTTP:--BİT.LY-1EOOMAW (SAKARYA ÜNİVERSİTESİ).. HAL BÖYLEYKEN TEKNİK ÖĞRETMENLER , MÜHENDİSLERLE AYNI DERS AYNI STAJ AYNI LAB I YAPARKEN SINAV KOYULDU 1992 SENESİNDEN BERİ ÖNLERİNDE. TEŞEKKÜR EDERİZ 2 YILDIR SINAVI SİZ TEKRAR AÇTINIZ FAKAT ANAYASA NIN TEMEL İLKELERİNDEN EŞİTLİK KURUMUNUZUN ALDIĞI KARARDA SÖZ KONUSU DEĞİL. BÖTE LİLERİ TEKNİK ÖĞRETMEN SAYMANIZI BİR ŞARTLA KABUL EDERİZ, 2 DÖNEM İŞ YERİ STAJI YAPACAKLAR, MATEMATİK 1,2,3 . FİZİK 1,2, ELEKTRONİK 1,2 . DEVRE ANALİZİ 1, KONTROL SİSTEMLERİ GİBİ TEMEL MÜHENDİSLİK BİLGİ GEREKTİREN FARK DERSLERİ ALACAKLAR ANCAK BU ŞEKİLDE KABUL EDERİZ. YADA BİZE DE BÖYLE BİR YAZI, GÖKTEN ZEMBİLDEN İNME BİR KARARLA MÜHENDİSLİK ÜNVANI VERMENİZ LAZIM Kİ EŞİTLİK VE ADALETİ SAĞLAMANIZI BEKLİYORUZ."

Geri