TEF Mezunu için hangi okulda çalışmak avantajdır?

Kodla Büyü

sidar

Site Gezgini
Arkadaşlar, ben Tef mezunuyum düz lisede çalışıyorum 3 yıldır,bu yıl atama isteyeceğim, fakat hangi liseyi tercih etmek benim avantajıma olur (derslerin zorluğu, ek ders sayısı, şeflik, vs. açısından) tecrübeli arkadaslar yardımcı olursa sevinirim.

Hocam Ben İlköğretim, Kız meslek lisesi, Çok programlı lise ve Halk Eğitim merkezlerinde çalıştım.
Meslek liselerinde gideceğin okulda öğretmen sayısı fazla değilse;
27 saat ek ders alırsın tabi okulları arayıp sor bu konuda
Yeni açılmamıssa bölüm şef zaten vardı ordan şef olamazsın,
Gitmek istedğin okulda hangi dal yada dallar açık öğren ona göre karar ver ama içerikler konusunda bilgin yoksa öğrenciden çok sen çalışırsın,
Halk eğitim istiyorsan ki ben halk eğitimde çalışıyorum sürekli bilgisayar kullanımı anlatırsın, tabi bulunduğun yer iyiyise web, donanımda açarsın sıkınıt yok bilgi al derim..
İlköğretimleri biliyorsun FORMATÖRlük karar genede senin.
Halk eğitimle takılan soruların olursa hepsine cevap verebilirim.Çünkü Kuşadası Halk Eğitimi Merkezinde Çalışıyorum...

hocam ben de TEF mezunuyum bilgisayar sistemleri öğretmenliği okudum.

üniversitede hep şu derleri gördük:

lojik 0, lojik 1
işlemci mimarileri,
elektrik makineleri,
devre analizi,
güç elektroniği,
mantık devreleri,
robot tekniği,
elektronik teknolojileri,
mikrobilgisayarlı programlama,
denetim sistemleri

meslek lisesine atandım bi de ne göreyim c#, sql, php, asp.net, vbasic, fireworks, flash.......... derslere tamamen yabancıyım yani üniversitede BOŞA KÜREK ÇEKMİŞİZ,

yukarıdaki derslerle uğraşmaktan bunlara bakmaya fırsatımız olmadı. her akşam ders çalışmaktan bıktım ve ilköğretime geçtim 2 yıl önce , 2 yıldır ders çalışıyorum meslek lisesine geçebilmek için...

elektrik öğretmenliğinden hiçbir farkımız yoktu ders olarak, bölümün adı bilgisayar sistemleri öğretmenliği diye gittim, sonradan çok pişman oldum, BÖTEye gitseydim diye ama o zaman da liseye gidemezdim,

işin doğrusu şu:
MEB meslek liselerinde müfredatı çağın gereklerine göre değiştirdi(vbasic de kalktı bu yıl, c# ile devam...), ama YÖK üniversitelerin müfredatını yenilemiyor,

Üniversitelerde hocaların çoğu da yaşını başını almış yeni teknolojilere çoğu yabancı zaten, programlama derslerine girenler hep PASCAL,VBASİC, web tasarıma girenler HTML'den başka bişey öğretmiyor. benim yeğenim 2 yıllık programlama okuyo 2 sınıfa gelmiş hala PASCAL ile konsol ekranında program yazıyolar...

hala eski dersler okutuluyor

Hocam ben çok programlı lise - Bilişim teknolojileri alanında görev yapıyorum ve alan şefiyim. aldığınız eğitime uygun bir meslek lisesi herzaman için işinizi kolaylaştıracaktır. bizde ağırlıklı olarak elektronik eğitimi aldık. modüler sisteme geçildiğinde dal olarak bilgisayar teknik servisi açtım ve derslerimiz büyük oranda elektronik üzerine. gideceğiniz meslek lisesinde hangi dallarda eğitim verildiğini mutlaka öğrenin.

mavi85' Alıntı:
hocam ben de TEF mezunuyum bilgisayar sistemleri öğretmenliği okudum.

üniversitede hep şu derleri gördük:

lojik 0, lojik 1
işlemci mimarileri,
elektrik makineleri,
devre analizi,
güç elektroniği,
mantık devreleri,
robot tekniği,
elektronik teknolojileri,
mikrobilgisayarlı programlama,
denetim sistemleri

meslek lisesine atandım bi de ne göreyim c#, sql, php, asp.net, vbasic, fireworks, flash.......... derslere tamamen yabancıyım yani üniversitede BOŞA KÜREK ÇEKMİŞİZ,

yukarıdaki derslerle uğraşmaktan bunlara bakmaya fırsatımız olmadı. her akşam ders çalışmaktan bıktım ve ilköğretime geçtim 2 yıl önce , 2 yıldır ders çalışıyorum meslek lisesine geçebilmek için...

ders kitapları olarak megep modülleri var, ama onlar da çok yetersiz kalıyo, bazı dersler baştan sağma anlatılmış o yüzden sağlam bir ders kaynağınız olmalı meslek lisesine gidecekseniz...

php, asp.net,c# gibi derslerde sadece komutların ne işe yaradığını anlatıyor,
adım adım şu pencereyi aç , komutu şuraya yaz, şurdan çalıştır demiyo yani, bir önceki gün çalışmadan derse giremezsiniz...

yani hocam işin özeti şu:

meslek lisesinde ders bitince okulun kapısından çıkınca işiniz bitmiyor, eve mutlaka iş götüreceksiniz...
ama ilköğretimde öyle değil...

Aynen öyle :D Formatörlük şartları, görevleri ağırlaştırılırsa keşke gitseydim dersiniz.
alpozturk2002' Alıntı:
Böyle soru olmaz. TEF mezununun yeri Meslek Lisesidir. Sonra demedi deme :)

esinsahan, mavi85, ertsen, alpozturk2002 ve yuci81 nickli arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum, diğer konunun içeriğini de okudum ve sanırım kesinlikle meslek lisesinde olmalıyım diye düşünüyorum... Okulları önceden aramak da önemliymiş, ildışı tercihlerde okulları mutlaka arayacağımı anladım... Herkese kolay gelsin...

sidar' Alıntı:
Arkadaşlar, ben Tef mezunuyum düz lisede çalışıyorum 3 yıldır,bu yıl atama isteyeceğim, fakat hangi liseyi tercih etmek benim avantajıma olur (derslerin zorluğu, ek ders sayısı, şeflik, vs. açısından) tecrübeli arkadaslar yardımcı olursa sevinirim.

Meslek lisesi haricinde yani bilişim teknolojileri alanı olan okullar haricinde insan köreliyor. Düşünün 45 yaşına geldiğinizde de mi çoluk çocukla uğraşacaksınız. veya düz lisede önemsiz iplenmeyen bir dersin hocası olacaksınız. Hiç düşünme direk yaz meslek lisesini. hele bir yaz ondan sonra düşün. pişman olmazsın. Kendini geliştirirsin, dinamik olursun. Öğrencilerin en önemli dersi senin dersindir.

Ben 5,5 sene YİBO da çalıştım sonra dedim bu böyle olmayacak. Formatörlüğün sonu iyi değil. Yazdım Meslek Lisesini geldim. İyi oldu ama kolay olmadı. Her gün çocuklardan çok daha fazla ders çalıştım. 5 sena ayrı kaldığım için unutmuşum. Derslere girdikçe o derslere olan yabancılığımız da azalır. Ama ilk giriyorsak o derse çalışarak girmek şart.

hocam ben meslek lisesindeyim. Bundan önce de imam hatip lisesinde çalıştım. word, excel anlatmaktan bıkmıştım, zaten bi de iplenmeyen bi ders olduğundan ayrıca bir sıkıntı yaşıyorsun. Meslek lisesinde hem çok farklı dersler anlatıyorsun hem de önemsendiğini hissediyorsun. KESİNLİKLE meslek lisesi derim (ilköğretimde görev yapmadığım için yorum yapamıyoum!)

Hocam, yine farklı bir şekilde söyleyeyim.
Meslek Lisesinde(Bilişim Alanının olduğu) tüm duygularınız açısından memnun olursunuz. Hem öğretmenlik duygusunu tadarsınız, hem de tamamen duygusal(ücret) bakımdan da tatmin olursunuz:)

İLKÖĞRETİMDE DE ÇALIŞTIM.ANADOLU LİSESİNDE, MESLEK LİSESİNDE DE.
MESLEK LİSESİNİ ASLA DİĞERLERİNE DEĞİŞMEM.
ÖĞRETMEN OLDUĞUNUZU ANCAK ORADA HİSSEDİYORSUNUZ

Bence de meslek lisesi, zaten derse girmeden önce mutlaka hazırlık yapmanız gerekiyor, bilsenizde bilmesenizde

Bende tef mezunuyum fakat üniversiteden hatırladığım sadece elektronik dersleri. Ne yazılım ne de donanım konusunda yeterli konuma geldik. İlköğretimde 5. yılım. Her sene acaba dersim seçilecek mi? diye düşünmekten, çocukların dersi internet olarak görmesinden çok rahatsız oluyorum. Fatih projesinden bahsedilirken çağımız bilişim çağıyken biz tablo çizmek, yazı yazmak, anket yapmak, grafik yapmak .... bunlarla uğraşıyoruz. kendini geliştirmek ve geleceğe boşa kürek çekmemek için ya meslek lisesi ya akademik kariyer :!:

tabi ki meslek lisesi...bende aynı çelişkiyi ilk atamamda yaşamıştım zorlanırmıyım die ama yinede meslek lisesi yazdım ve çok memnun kaldım.ilk senemde zorlandım evet derste çalıştım ama 2. sene çok rahat ettim,farklı bilmediğim bir derse girsemde tecrübeleriniz yardım edio,hem kendinizi de geliştirme imkanları buluosunuz.ben eş durumundan doğuya geldim ve burdaki meslek liselerinin durumunu bilmediğim için (terör sempatizanlığından dolayı)yazmaktan tırstım açıkcası. şimdi ilköğretimdeyim,zorunlu formatörüm ve nefret ediorum burda olmaktan.hatta bi ara kendimi norm fazlası göstermeye bile çalıştım.meslek lisesine geçebilmek için.ama müdürler bırakmaz tabi elindeki elemanı.hem ilköğretim öğrencisiyle meslek lisesindeki bilişim alanındaki öğrenci çok farklı,meslek lisesine geçmek için bütün şansımı denicem...

Geri