TEFBİS projesi kapsamında okullara ait gerçek bilgiler

Kodla Büyü

*cem62*

Seçkin Üye
Seçkin Üye
TEFBİS Projesi Kapsamında 1 Ocak 2011 İtibari ile Okullara Ait Gerçek Bilgiler Sisteme Girilecektir
http://sgb.meb.gov.tr/yatirim_performans/TEFBIS.pdf

T.C.
MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI
Strateji Geliştirme Başkanlığı
Sayı : B.08.0.SGB.0.80.00.00.700.05/7729 31/12/2010
Konu : TEFBİS
Ġlgi : a) Hizmetiçi Eğitim Dairesi Başkanlığının 18.11.2009 tarihli ve
B.08.0.HED.0.72.00. 00.771/6632 sayılı Makam Onayı.
b) Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığının 11.10.2010 tarihli ve
B.08.0.SGB0.80.00.00.700.05/6064 sayılı yazı.
Bilindiği üzere TÜBİTAK “Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projeleri
Destekleme Programı (1007)” çerçevesinde “Türkiye’de Eğitimin Finansmanı ve Eğitim
Harcamaları Bilgi Yönetim Sistemi Projesi” (TEFBİS) geliştirilerek hayata geçirilmiştir.
Proje ile il, ilçe ve okullar düzeyinde okulların kaynak türlerine göre gelir ve gider
envanterleri; öğrenciye yapılan eğitim harcamaları, gerçek ve güncel verilerle elektronik
ortamda, iller, ilçeler ve okullar bazında tespit edilerek eğitime sağlanan kaynakların etkin ve
verimli kullanılması, optimum yatırımlara dönüştürülmesi ve eğitimde fırsat ve imkan
eşitliğinin sağlanması hedeflenmiştir. Proje ile Bakanlık merkez, il, ilçe ve okul
yöneticilerinin kullanabilecekleri açık, şeffaf ve hesap verilebilir bir yönetim bilgi sistemi
oluşturulmuştur.

TEFBİS Projesi kapsamında geliştirilen yazılım programının Bakanlığımıza bağlı
tüm eğitim kurumlarında kullanılmasını sağlamak amacıyla “Eğiticilerin Eğitimi” faaliyetinin
birincisi; 23-25 Şubat, 26-28 Şubat ve 02-04 Mart 2009 tarihleri arasında Başkent
Öğretmenevinde, ikincisi ise ilgi (a) Makam Onayı ile 04-08 Ekim 2010 tarihleri arasında
Yalova- Esenköy Hizmetiçi Eğitim Enstitüsünde gerçekleştirilmiştir.
Türkiye genelinde birinci eğitime 324, ikinci eğitime ise 243 kişi katılmış ve bu
katılımcılar formatör olarak yetiştirilmiştir.
Bu formatörlerin TEFBİS Projesi sonucunda geliştirilen yazılım programının ildeki
tüm eğitim kurumlarında uygulanmasında sorumlu oldukları ilgi (b) yazıda belirtilmiştir.
İlgi (b) yazı ile ayrıca il formatörlerinin yazılım programının ildeki tüm kurum
yöneticileri tarafından kullanılmasını sağlamak amacıyla 10 Aralık 2010 tarihine kadar ildeki
tüm eğitim kurumu yöneticilerine eğitim vermeleri belirtilmiş ve konuya ilişkin yapılan
eğitim programlarının da 25 Ekim 2010 tarihine kadar Bakanlığımıza bildirilmesi istenmiştir.
İl Milli Eğitim Müdürlükleri ilgi (b) yazı doğrultusunda eğitim programlarını
Bakanlığımıza bildirmiş ve 10 Aralık 2010 tarihi itibariyle eğitimler sona ermiştir.
Bakanlığımıza bağlı tüm eğitim kurumları 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren
yapılan tüm iş ve işlemlere ait verileri; (daha önceki tarihlere ait veriler sisteme
girilmeyecektir) http://tefbis.meb.gov.tr adresinden TEFBĠS Projesinde yer alan; Okul
Aile Birliği Modülü,
Döner Sermaye Ġşletmeleri Modülü, Pansiyon Bütçeli Ġşletmeler
Modülü, Okul Öncesi Eğitimi Modülü, Okullar Modülü, Milli Eğitim Müdürlükleri
Modülü ve Özel Okullar Modülüne her türlü gelir-gider (harcama) ayni ve nakdi
bağışlar ile diğer verileri sisteme gireceklerdir.
Veri girişleri http://tefbis.meb.gov.tr
adresinde yer alan “Kullanıcı Kılavuzları” ve ekte gönderilen açıklamalar doğrultusunda okul
müdürünün sorumluluğunda okul aile birliğinden sorumlu okul müdür yardımcısı tarafından
yapılacaktır.
TEFBİS Sistemine daha önce ve eğitimler esnasında deneme amaçlı girilen veriler
31 Aralık 2010 tarihi itibariyle silinecektir.

BBNET
Geri