TEF'liler memleketinize gidebilmek için...

Kodla Büyü

sguner_23

Seçkin Üye
Seçkin Üye
7 yıldır meslek lisesinde çalışıyorum.Meslek liselerinde şuan pek açık olmuyor.Ama memleket uğruna artık meslek lisesinden de vazgeçtim.Siz olsaydınız ne yapardınız?

Geçilir hocam. Gurbette kirada iken memlekette kendi evinizde oturacaksanız hiç düşünmeyin. Okulu çok iyi araştırmanız lazım. Kademeli değil de kesin dönüşüm yapmış , tekli eğitim yapan , sağlam Bt sınıfı bulunan ortaokulları inceleyin. Liseler daha sakin ama dersin seçmeli olması nedeni ile norm durumu muallakta.

ben meslek lisesini bırakıp memleketime ilköğretime geldim bin pişmanım, şimdi yakın ildışı bile düşünüyorum. tabi sizin durumunuz ve şartlarınız her şeyden önemli. ortaokullarda da ders durumu düzenlendi gibi fakat meslek lisesi her zaman başkadır.

hocam bırakılır mı meslek lisesi her yönden avantaj fışkırıyor.
1-Ekders
2-Koordinatörlük (Boş günler)
3-Moduller hazır
4-Branşını doya doya yapıyorsun.
ve daha bunun gibiler....

bekle sabret biraz elazığda meslek seneye açılır. Çünkü dönüşümlerden sonra çoğu okul meslek lisesi veya çpl oldu/olacak. Seneye gitmeyi düşünürsen daha iyi olur kanımca...

Kayra_Bilal' Alıntı:
bekle sabret biraz elazığda meslek seneye açılır. Çünkü dönüşümlerden sonra çoğu okul meslek lisesi veya çpl oldu/olacak. Seneye gitmeyi düşünürsen daha iyi olur kanımca...
Elazığ'daki okulların çoğu ÇPL oldu. Çpl lerde en çok bulunan bölümler Muhasebe,Bilişim,Çocuk Gelişimi.Ama yinede MEB e güvenip de risk alamıyorum.
Bu işler nasip işi belki istediğim halde yinede gidemem.

sguner_23' Alıntı:
Kayra_Bilal' Alıntı:
Elazığ'daki okulların çoğu ÇPL oldu. Çpl lerde en çok bulunan bölümler Muhasebe,Bilişim,Çocuk Gelişimi.Ama yinede MEB e güvenip de risk alamıyorum.
Bu işler nasip işi belki istediğim halde yinede gidemem.

Son zamanlarda benim de çok fazla kafamı kurcalayan bir soru bu. Karar vermek çok çok zor. Hala da vermiş değilim. Açılan okulları gördükten sonra bir yöne doğru ilerleyeceğim sanırım...

ben de aynı durumdan muzdaribim. oncelikli lise yazacağım ama cok az açılıyor. şansım oldugunu sanmıyorum. ortaokula gideceğiz gibi. istemeyerek de olsa yazacağım

İller arasıyla ancak ilçelerdeki meslek liselerine gidiliyor.İl merkezlerine gitmek neredeyse imkansızlaştı.(İllerin %90 ı böyle.)
Yapacağımız en mantıklı şey istediğimiz ile gidip il içi aracılığıyla meslek lisesine geçmek.Birkaç yıl idare edeceğiz artık...

vay arkadaş herkeste aynı dert, Malatyada bi iki meslek lisesi normu olsa ne hoş olurdu ama nerdeeeee

dönüşümden dolayı okul açılmazsa malatya da meslek lisesi olayı çok zor...illa memleketim diyorsanız ortaokul veya liseden başka ihtimal pek mümkün görünmüyor. yıl içinde en fazla 1-2 norm ya çıkar ya çıkmaz onu da il içinde bekleyen kişiler anında kapatır.. her zaman il içi tayini daha avantajlıdır...

Geri