Teftiş Kuruluna Nasıl Şikayet Edilir? Yardım Lütfen

Kodla Büyü

AKADEMİA

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaşlar bulunduğum yerdeki ilçe ve ili şikayet etmek istiyorum. Yanlış yapılan uygulamalar var, benimle ilgili yapılan yanlışları şikayet etmek istiyorum. Gerçi bunları şikayet ede ede bitiremeyiz, herşeyleri şikayetlik. Ama ben bir konuda bunları şikayet edeceğim. Öğrendim ki Teftiş Kurulu diye bir yer varmış ve Müfettişleri inceleme yapmaya çağırabiliyormuşuz ancak nasıl yapıldığını bilmiyorum.

Bu konuda bilgisi olan arkadaş var mı?

BİMER'e yazınca dilekçeyi İle gönderiyor İl de bambaşka konulardan bahsederek bir cevap gönderiyor. Kendimle ilgili bir konuda BİMER'e 3 kez yazdım, birisine cevap gelmedi diğerlerine de aynı cevap geldi ama cevabın konuyla (sorduğum sorularla) alakası yok. Konuya gelememişler yani. adamlar haksız ve bunu dolandırıp duruyorlar. Ben de istiyorum ki yanlış yapan yaptığı yanlışı kabul etsin. Bizim burda haftalardır hakkımız yeniyorsa bunun farkına varsınlar.

Neyse bahsettiğim gibi Teftiş Kuruluna nasıl başvuruluyor? Bilgisi olan var mı?

İl teftiş kurulu bulunduğunuz il hangisiyse farklılık gösterir Hocam.İstanbulunki Cankurtaranda mesela

Hocam resmi yollardan başvuru yaparsan bu iş çözülmez. Araya adam koyup birilerine ulaşmaya çalış.
yada bunun haber yapılmasını sağla o zaman bir şeyler yapabilirisin.

skipper_forum' Alıntı:
Hocam resmi yollardan başvuru yaparsan bu iş çözülmez. Araya adam koyup birilerine ulaşmaya çalış.
yada bunun haber yapılmasını sağla o zaman bir şeyler yapabilirisin.

Hocam resmi yollardan devam etmek istiyorum. Yani sıkıntıyı net olarak ortaya koymada mı zorluk çekeriz, yoksa sıkıntıyı ortaya çıkarsak bile sonuç almada mı zorluk çekeriz. İnanın araya adam koyma işlerini hiç mi hiç sevmiyorum. Demokratik ülkede yaşıyoruz nihayetinde. Yani haklı olanın hakkını demokratik yollardan alabileceği.......... derken ben bile inanmıyorum.

Hani diyorum ki teftiş kuruluna dilekçe versem, yaşanan haksızlıkları dile getirsem. Müfettişler kâle alırlar mı, ilgilenirler mi, yoksa ne bileyim İdare Mahkemesine mi başvurmalıyım, mahkeme kararı "Durum incelensin" deyince mi ilgilenilir.

Öncelikle silsileyi takip etmen gerekecektir. Okulu şikayet edeceksen ilçeye, ilçeyi şikayet edeceksen İl'e dilekçeyle başvurmalısın. Bu başına farklı sıkıntılar açmamak için önemli. Mahkeme olayına gelince yazdığın dilekçeye gelen cevaba göre mahkemeye gidebilirsin. Yani mahkemeye başvurmak için de elinde bir dilekçe cevabı olmalı. Zaten mahkemeye başvurmanın amacı problemin çözülememiş olmasıdır. Problemin çözülmediğini dilekçene cevap almadan bilemezsin. Direkt olarak mahkemeye gidersen başına daha büyük sıkıntı açılması da muhtemel bir ihtimaldir.

erkantuzcu' Alıntı:
Öncelikle silsileyi takip etmen gerekecektir. Okulu şikayet edeceksen ilçeye, ilçeyi şikayet edeceksen İl'e dilekçeyle başvurmalısın. Bu başına farklı sıkıntılar açmamak için önemli. Mahkeme olayına gelince yazdığın dilekçeye gelen cevaba göre mahkemeye gidebilirsin. Yani mahkemeye başvurmak için de elinde bir dilekçe cevabı olmalı. Zaten mahkemeye başvurmanın amacı problemin çözülememiş olmasıdır. Problemin çözülmediğini dilekçene cevap almadan bilemezsin. Direkt olarak mahkemeye gidersen başına daha büyük sıkıntı açılması da muhtemel bir ihtimaldir.

Hocam BİMER'e yazdım ancak BİMER'e yazdığım yazıyı tekrar göremiyorum. O yazıya ulaşabilirsem (kendi yazdığım dilekçeye), ona gelen cevap elimde var. Verilen cevabın sorulan soruyla alakası yok, bambaşka şeylerden bahsediyor. Aslında çok da alakasız değil paralel konulardan bahsediyor ama asıl soruna cevap yok.

Bunlarla sanırım mahkemeye verebilirim, öyle değil mi?

AKADEMİA' Alıntı:
erkantuzcu' Alıntı:

Hocam BİMER'e yazdım ancak BİMER'e yazdığım yazıyı tekrar göremiyorum. O yazıya ulaşabilirsem (kendi yazdığım dilekçeye), ona gelen cevap elimde var. Verilen cevabın sorulan soruyla alakası yok, bambaşka şeylerden bahsediyor. Aslında çok da alakasız değil paralel konulardan bahsediyor ama asıl soruna cevap yok.

Bunlarla sanırım mahkemeye verebilirim, öyle değil mi?

BİMER'in verdiği cevaba göre BİMER'i mahkemeye vermeyeceğine göre bence İlçe'yi şikayet ediyorsan İl'e de bir dilekçe yaz ve cevap bekle derim. Bildiğim kadarıyla il'in verdiği cevaba göre il'i mahkemeye verebilirsin. Atamalarda böyle durumlar olmuştu. Ancak il'i şikayet edeceksen o zaman Bakanlığa ya da BİMER'e yazıp cevap beklersin o ayrı!!!

kimi kime şikayet edeceksin hocam. atalarımız "it iti ısırmaz "demişler aynen öyle bende bimer e bir şey sordum gelen cevabın sorumla alakası yok bi daha yazdım size onu sormadım diye bu sefer cevap gelmedi tam komedi .şikayet noktasında ise makam atlamadan şikayet yolunu izlemen lazım.okulu-ilçeye, ilçeyi-ile,il-bakanlığa yazacan bakanlığa yazılan herşey ilgili il milli eğitime dönüyor onlarda olayları açığa çıkarmayı değil kapatmayı tercih ediyorlar bu konu tecrübeyle sabittir.

hocam direk teftişe gidersen yada yazarsan(maille) silsileyi atladığın için ceza alabilirsin. 2 sene önce benimde başıma bişeyler gelmişti. müdürümle takıştık. yönetmelikleri farklı yorumlayıp kafasına göre takılıyordu. takıştık. ilçeden bişey çıkmayacağını bildiğim için teftişe yazdım. haber geldi müdürün soruşturması bitsin usulsüz şikayetten benimde soruşturma geçireceğim ve kınama alacağım söylendi. 1 ay sonra 2 müfettiş geldi. yalandan müdüre bir soruşturma. 3 ay sonra müdürün soruşturmasını bana "durum incelendi. soruşturmaya gerek görülmedi" diye mektup geldi il milli eğitimden.yani olayı kapatmışlar. sonradan öğrendik müfettişlerde aynı sendikadan ve ayarlanmış olarak geldiklerini. ilçe ayarlatmış. müdürün durumu kapatmak için banada bi ceza falanda gelmedi. işte öyle hocam...
Allah kolaylık versin

Kendi ilin ise bizzat giderek anlat.ben bir okul mudurunu hakkimi yedigi icin sikayet ettim ertesi gun geldiler okula.

Geri