teşekkür ederim hocam. Yani anakartım dual channel kullanıyorsa 2x2 mi kullanmalıyım? Peki anakartın dual channel desteklediğini nasıl öğrenebilirim acaba?nosTRa' Alıntı:Eğer anakartınız dual channel kullanıyorsa o zaman tabiki farkeder. Bunun sebebi ramlere veri yazılırken normalde ardışık yazım yapılır ama dual channelde ise veri 2 ye bölünür ve herbir parçası aynı zamanda herbir ram e yazılır. ram' e veri yazma hızı teorik olarak 2 ye katlanmış olur.
okyanus41' Alıntı:teşekkür ederim hocam. Yani anakartım dual channel kullanıyorsa 2x2 mi kullanmalıyım? Peki anakartın dual channel desteklediğini nasıl öğrenebilirim acaba?nosTRa' Alıntı:Eğer anakartınız dual channel kullanıyorsa o zaman tabiki farkeder. Bunun sebebi ramlere veri yazılırken normalde ardışık yazım yapılır ama dual channelde ise veri 2 ye bölünür ve herbir parçası aynı zamanda herbir ram e yazılır. ram' e veri yazma hızı teorik olarak 2 ye katlanmış olur.
muallimtamer' Alıntı:Atla Deve değil ya fark etse ne kadar fark edecek... En iyisi ileriyi düşünup tek 4 GB almak.... Tabiki bu benim fikrim
teşekkür ederimmehmetersin' Alıntı:muallimtamer' Alıntı:Atla Deve değil ya fark etse ne kadar fark edecek... En iyisi ileriyi düşünup tek 4 GB almak.... Tabiki bu benim fikrim
makul olarak bende öyle yaptım.sonuçta notebookta yavaş olan ram değilde hdd
yildiray75' Alıntı:o kadar farketmez ya dual cahnnel destekliyorsa ram hızı azcık artar %10 taş çatlasın