Tek bir 4 GB Ram mi 2 tane 2 GB Ram mi?

Kodla Büyü

okyanus41

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar. Laptobumun Ram kapasitesini artırmak istiyorum. 2 tane boş slut var. Acaba tek bir 4 GB Ram mi alayım yoksa 2 tane 2 GB Ram mi alayım? Sizce hangisi daha iyi performans gösterir? Teşekkür ederim cevaplarınız için...

Ürün yeni ise uzun yıllar hizmet bekliyorsanız ve 8 GB yi destekliyorsa benim tavsiyem bir tane 4 al. yakında işletim sisteminin kaçı destekleyeceği belli olmaz.

evet hocam yeni sayılır ama 2x2 ram daha fazla performans verir diye birşey duydum kafam karıştı

Eğer anakartınız dual channel kullanıyorsa o zaman tabiki farkeder. Bunun sebebi ramlere veri yazılırken normalde ardışık yazım yapılır ama dual channelde ise veri 2 ye bölünür ve herbir parçası aynı zamanda herbir ram e yazılır. ram' e veri yazma hızı teorik olarak 2 ye katlanmış olur.

nosTRa' Alıntı:
Eğer anakartınız dual channel kullanıyorsa o zaman tabiki farkeder. Bunun sebebi ramlere veri yazılırken normalde ardışık yazım yapılır ama dual channelde ise veri 2 ye bölünür ve herbir parçası aynı zamanda herbir ram e yazılır. ram' e veri yazma hızı teorik olarak 2 ye katlanmış olur.
teşekkür ederim hocam. Yani anakartım dual channel kullanıyorsa 2x2 mi kullanmalıyım? Peki anakartın dual channel desteklediğini nasıl öğrenebilirim acaba?

Atla Deve değil ya fark etse ne kadar fark edecek... En iyisi ileriyi düşünup tek 4 GB almak.... Tabiki bu benim fikrim :D

uzun zamandır dual kanal desteği mevcut ddr 266 zamanından beridir.2002 sonları yada 2003 başında epey yaygınlaşmıştı.sanırım ilk msı yada asus çıkarmıştı.rahat olun vardır.

okyanus41' Alıntı:
nosTRa' Alıntı:
teşekkür ederim hocam. Yani anakartım dual channel kullanıyorsa 2x2 mi kullanmalıyım? Peki anakartın dual channel desteklediğini nasıl öğrenebilirim acaba?

kesin bilgi için herihtimale karşı anakartın üretici sayfasına bakın... Ali cengiz oyunu belli olmaz.

muallimtamer' Alıntı:
Atla Deve değil ya fark etse ne kadar fark edecek... En iyisi ileriyi düşünup tek 4 GB almak.... Tabiki bu benim fikrim :D

makul olarak :) bende öyle yaptım.sonuçta notebookta yavaş olan ram değilde hdd

2x2 alın... yeni işletim sistemleri zaten bilgisayarlarımız eskimiş olacağı için çalışmayacaktır yada verimli olmayacaktır...

2 tane olması herhangi bir arıza durumunda da en azından birini kullanabilmenizi sağlar...

yildiray75' Alıntı:
o kadar farketmez ya dual cahnnel destekliyorsa ram hızı azcık artar %10 taş çatlasın

Bu yoruma katılmıyorum... %10 Değil %1 Bile fark edecegini sanmıyorum.. söktüğunuz ram yerine 4 gb ram taktığınızda bile %10 farkı zor görürsunuz kaldıki 2*2 ile 4 arasında %10 fark olsun..

Birde 4Gb için 64 bit kurmak gerektiğini unutmayalım tabiki... :++:

Geri