Tek Sendikada Birleşebilir Miyiz?

Kodla Büyü

hichchi

Aktif Üye
Takip edebildiğim kadarıyla BT öğretmenlerinin sorunlarını en fazla dile getiren sendika Eğitim Söz Sen, bu nedenle ben bu sendikaya üye olmayı düşünüyorum. Sizler ne düşünürsünüz? BT Öğretmenlerinin sorunlarıyla daha fazla alakalı olan, ilgilenen başka sendika var mıdır?

öyle bir sendikada mı var? bölüne bölüne parça parça olduk sendikacılıkda öldü! Eğitim BT Sen kurulmadıysa onuda ben kurayım da tam olsun...

Hepimiz aynı partiye oy verebilecek hale gelirsek, o zaman aynı sendikada da birleşebiliriz.
Ülkemizde memurlar partilere üye olup, siyaset yapamıyorlar; memurlar için sendikalar partilere üye olup, siyaset yapabilecekleri kurumlar haline gelmiş durumda. Bundan kurtulup, sadece memurların özlük haklarıyla ilgilenmeye başladıklarında otomatik olarak sendikalar birleşecektir.
Ancak geçen yıllar bunun imkansız olduğunu ne yazık ki gösteriyor.
Ben Harran'lıyıp, Harranlı olarak kalmaya devam edeceğim.

yakuphan' Alıntı:
Hepimiz aynı partiye oy verebilecek hale gelirsek, o zaman aynı sendikada da birleşebiliriz.
Ülkemizde memurlar partilere üye olup, siyaset yapamıyorlar; memurlar için sendikalar partilere üye olup, siyaset yapabilecekleri kurumlar haline gelmiş durumda. Bundan kurtulup, sadece memurların özlük haklarıyla ilgilenmeye başladıklarında otomatik olarak sendikalar birleşecektir.
Ancak geçen yıllar bunun imkansız olduğunu ne yazık ki gösteriyor.
Ben Harran'lıyıp, Harranlı olarak kalmaya devam edeceğim.
:+1:

Tek Sendikada Birleşebilir Miyiz?
niye birleşelim ki. elbette hayırrrrrrr
ne alaka ise...
cehennemde her ülkenin bir kazanı varmış içinde Sıcak kaynayan yağ olurmuş günah işleyenler bu kazanlarda cezalandırılıyormuş.kazandan kafasını çıkaranları zebaniler kafasınıa vurarak geri kazana sokuyormuş. baş zebani bir bakmış diğer kazanlarda her kes çıkmaya çalışıyor ama türkiyenin kazanından kimse kafasını bile çıkarmıyor baş zebani zebanilerden birini çağırmış ve sormuş
- niçin türkiyenin kazanından kimse çıkmıyor yoksa orda günahkar yokmu?
zebani:
- olmazmı, ama çıkmaya çalışanı alttakiler geri çekiyor...

arkadaşlar ben tepkimizi koymak için "bt öğretmeni sendikalarından istifa etsin" diyorum.

burada örgütlenip bu işi başarırsak ve de yaptığımız eylem medyada ses getirirse durumumuz çözüme kavuşur.

Var mı destekleyen?

Ben ce olduğunuz gibi devam edin. nasılsa biri bu durumada çomak sokacak... O zaman ne yapacağız bakalım..
sendika sizin işinize yaramayabilir. Ama ben bu sorunu ve sözleşmeli öğretmenliği çözmek adına sendika "egitim-söz-sen" kurdum. Sözleşmeli öğretmenken.
kadroya geçtik. şimdi iş normu kurtamak.. çalışma şartlarını düzeltmek... 12 bin BT Öğretmeni var 8 bin norm fazlası olarak
çalışıyor. Ama halinden memnun nasılsa 500 yada 600 lira ek ders alıyor yaa geçici olarak ...

istifaya gelince bizim sendika da 2 tane BT öğretmeni var ben dahil istifa etsek ne elimize geçer ..
en azından şimdi ankaraya gidip durumu ara sıra bildiriyoruz.. Anlamasalarda...

sefa hocam her fırsatta kendi sendikasına üye toplamak adına fırsatları değerlendirmeye çalışıyor. öncelikle sözleşmeli öğretmenlerin sendikası diye kurulmuş bir sendikayı şimdiye kadar kapatmanız gerekmezmiydi ortada sözleşmeli öğretmen mi kaldı. bu ülkede 30 a yakın sendika var ancak bunların içinden 4 tanesi büyük sendikadır. geri kalanına sendika bile denmez. 3-5 kişi bir araya gelip sendika kurmaya çalışıyorlar.

sefa hocam sözleşmli öğretmnlerin sorunu çözüldü ama siz çözmediniz. bu çapta bir sendika bilişimcilerin sorununu çözemez. bütün bt ciler sendikasından istifa etmez zaten çoğu üye bile değil istifa etsenizde sorun çözülmez.

Bizim sendika YERSEN, gelin birleşelim. Herkese kapımız açık.

ben Bilişimcilerin eylemi için Türk Eğitim Sen genel merkezi ile görüştüm onlarda destek vermeyi kabul etti bu işi organize edecek adam lazım ayrıca türk eğitim sen çevre illerden otobüs tutarak destekde verebilir. bunu daha önce belirttim ama bu işte ilgilenende olmayınca sıkıntı devam ediyor

herhangi bir sendika bizim için reel bir sonuç almadıkça bütün sendikalardan istifa etmek en makulü bence...

mustafatoker' Alıntı:
ben Bilişimcilerin eylemi için Türk Eğitim Sen genel merkezi ile görüştüm onlarda destek vermeyi kabul etti bu işi organize edecek adam lazım ayrıca türk eğitim sen çevre illerden otobüs tutarak destekde verebilir. bunu daha önce belirttim ama bu işte ilgilenende olmayınca sıkıntı devam ediyor

hocam aslında tüm sendikalar destek verse çok iyi olur. ama umarım TES'in verdiği destek şubatçılara verdiği destek gibi olmaz. biliyorsunuz ters tepmiş neticede herkes avucunu yalamak zorunda kalmıştı.

myıldırım' Alıntı:
mustafatoker' Alıntı:

hocam aslında tüm sendikalar destek verse çok iyi olur. ama umarım TES'in verdiği destek şubatçılara verdiği destek gibi olmaz. biliyorsunuz ters tepmiş neticede herkes avucunu yalamak zorunda kalmıştı.

öncelike sendikanın istediği şey bilişimcilerin birlik olması ve katılımın çok olması yani bu işte 200-300 kişi ile olacaksa türk eğitim sen buna katkı yapmaz. en az 1000 kişi olması gerekir. siz bakmayın bilişimcilerin burda derslerin geri istediğine çoğu bilişimci formatörlükten memnun

Geri