Teknik Öğretmen Müdür Yardımcısı Olmalı mı?

Kodla Büyü

bas_kan

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar öğretmenlik hayatımın 10.yılındayım.. Özellikle son 6-7 yıldır sürekli müdürlerimden müdür yardımcısı, ilçe milli eğitimden de müdür olmam için teklifler hatta bazen baskılar geldi.
Geçen yaz il dışı tayinle yeni okuluma başladım. Şeflik istedim geldi. Şimdi yeni müdürüm müdür yardımcısı görevlendirmesinde beni isteyeceğini söyledi yine kabul etmedim ama acele etme düşün dedi.
Seneye en az 1 günüm boş, şefliğim var, koordinatörlüğüm olacak, ders sıkıntım yok, idareci gibi bir sorumluluğum yok, öğretmenliğe devam etmek mantıklı geliyor.
Pansiyonu olan bir meslek lisesinde çalışıyorum müdür yardımcısı olduğumdaki maddi haklarımı da çok bilmiyorum.
Aslında hem bunları öğrenmek için hemde fikirlerinizi almak için yazıyorum.
Siz olsanız ne yapardınız?

NOT: Sendikam yok hiçde olmadı :)

Sendikan olmayıp idarecilik yapman işini düzgün yaptığın anlama geliyor..
Şu anda okullar çok sıkıntılı hocam. Zil çaldığında evime gideyim başım ağrımasın diyorsan bence idareciliğe hiç girme..
Gir derslerine, yap şefliğini bak rahatına.. Zaman para kazanma, makam-mevki zamanı değil, zaman huzur zamanı.. Ailen ve çocuklarınla sakin mutlu bir hayat yaşamaya bak derim... Bana da teklif geldi ben yok dedim, aynı şekilde senin gibi sendikam yok hiç olmadı da...

Bunları sizin için söylemiyorum hocam sizin durumunuz iyiymiş fakat şöyle de oluyor:
Sen işini düzgün yapıyor musun?
Evet.
Peki bu işin hakkını verebilir misin?
Evet.
O zaman bazı önemli işlerden de kaçmamak, görevi hakkıyla yapacak varken diğer kişilere bırakmamak gerektiğini düşünüyorum.
Şahsi tabi düşüncelerim.
Herkes huzuru istiyor.
Herkes mutlu olmayı istiyor.
Fakat taşın altına elimizi koymakta gerekiyor.
Sonra idarecilerimiz şöyle böyle deyip arkalarından atıp tutuyoruz...
Rabbim hakkınızda hayırlı olanı eylesin

Ben senin yerine olsaydım müdür yardımcılığına geçmezdim. Müdür yardımcılığı yaparak alacağım 20 saat idarecilik görevlendirme ücretinin zaten yarısını sırf şeflikten 1 günde alıyorsun. Ayrıca koordinatörlük de 16 saate kadar alabiliyorsun. Dersin bittiğinde de laboratuarını kapatıp çıkıp gidiyorsun. Sadece derslerine ve laboratuarına odaklanıyorsun. Kendine ayırabileceğin boş zamanın var.

Müdür yardımcılığında öğretmenlik kadar boş vaktin kesinlikle olmuyor. Ama daha az gerilimli geçiyor. Ders kadar yoğun stres altında olmuyor mesain. Hep ıvır zıvırla uğraşıyorsun ama mesain uzun oluyor. Müdür yardımcılığında en sevmediğim şeylerden biri yoklama fişlerini internete girmek.

Tabi şef olmak demek de şeflik gününün boş olduğu anlamına gelmiyor ve gelmemeli. Laboratuarınızda verimli bir şekilde ders işlenemiyorsa, her bilgisayarın ayarları vs. farklı, bazılarında bazı programlar var, bazılarında bazı programlar yok, yazıcı bir laboratuarda çalışıyor diğerindeki zaten çalışmıyor, lab temizlikleri kötü halde falansa bütün bölüm öğrenci ve öğretmenlerinin hakkına girersiniz.

bırak hocam. millet İlyas salman arıyor.. sen keyfine bak... tatilin olmaz, stresli iş.. yok param yok borcum çok diyorsan hi düşünme..

Hocam , ben de teknik öğretmen ve md.yardımcısıyım.
Bence idarelerde mutlaka teknik öğretmen(meslek liselerinde) özellikle de bilişimciler olmalı. ama dengem hocama tamamen katılıyorum ki , şuan zamanı değil..Hele ki hatır, gönül, müdür yardımcısı olmanızda ağırlıklı etmen olduysa gerçekten dan diye bırakamıyorsunuz da. Huzur , kafanızın rahatlığı çok daha öte ve önemli mevzular bence de...

Hiç tavsiye etmem. Hele ki müdürünüz size teklif ile geldiyse bu kaşınızın gözünüzün güzelliğinden değil, işinizi ya iyi yaptığınızdan ya da yumuşak yüzlü olduğunuzdandır. Müdürünüzün kişiliğini bilmem ama adam kullanmayı çok seviyorlar. Bana da çok güzel teklif edildi kabul ettim sonra baktım bindikçe biniliyor 6 ay dayanabildim. Bu noktada müdürünüzün kişiliği çok önemli ve ilk başta o yüzü göstermiyorlar. Hele teknik iseniz ek ders sorununuz da yoktur diye tahmin ediyorum bence uzak durun...

şu an teknik öğretmen olup idarecilik yapan biri olarak kesinlikle hayır.

Memleketimde 8 sene çalıştım, bölüm yoktu o yüzden son 5 senesini idarecilikte geçirdim. Şimdi ankaraya geldim bütün meslek lisesinde bölümde öğretmenim. Şeflik almadım. İkisinin de artıları var eksileri var. Ne idareciliği kötülerim, ne de öğretmenliği. Ama kısaca şöyle diyebilirim.
Yaz tatilini dolu dolu kullanıyorsan idarecilik yapma. Ben ilçe dışına çıkmıyordum fazla, çıksam da zaten 20 gün yıllık iznim var, geçmiş seneden de artırarak 40'a kadar çıkıyor.
Ayrıca yazın hiçbir iş yapmıyorsun hemen hemen. Ek dersini de alıyorsun.
Diğer türlü pansiyonlu okul. Pansiyondan sorumlu olursan öğrenci olduğu müddetçe tetikte olacaksın. Dönem içinde zahmeti bol olur.

İdarecilik gönül işidir. Almaktan çok vermek gerekir. Adı üstünde idare edeceksin. İdarecilik yaparken kızdığın küstüğün zamanlar elbette olabilir. Ama hiç pişmanlık duymadım yaptığım için.
Ama bu söylediklerim bölüm olmadığı içindi. Şu anki okulumda 9 bilişimciden birisiyim. Görevim belli, sorumluluğum belli. Okuldan çıktığımda kafam rahat. İdarecilik geçmişim olduğu için istediler olmamı sene başında. İstemediğimi ifade ettim. Nedenlerimi söyledim, idarecilik yapsaydım memleketimde kalırdım dedim. Konu kapandı.

Kendine göre artılarını eksilerini bir kağıda yaz kıyasla. Gönlün hangisini istiyorsa onu yap, ama ikisini de yapan birisi olarak söyleyeyim ikisinin de imrenilecek yerleri oluyor yer yer. O yüzden kafan diğerine çok takılmasın.
Hakkında şimdiden hayırlısı...

hocam şu dönemde idareci olunmaz. Neden? Okullar gerçekten sıkıntılı. Ayrıca bu dönemde adamını bulan idareci olduğu için, okullarda tecrübeli idareci kalmadı. İlçe milli eğitim müdürü de bunu bildiğinden o atadıkları iş bilmez müdürlere yardımcı olacak işi bilen birilerini arıyorlar. Bana da sene başı teklif edildi. Kabul etmedim. Şimdiki tabloya baktığımda İyiki kabul etmemişim diyorum. Sana da tavsiyem hiç düşünme. Huzurunu bozma.

meslekî okulların müdürleri teknik branşlardan olmalı. yardımcıları da. en azından 1-2 tanesi teknik branşlardan olmalı.

ama;
bana, müdür yardımcısı olur musun derseniz? cevap:
kesinlikle hayır. :D

Ben de müdür yardımcısı olmam. Ama Biz müdür yardımcısı ve müdür olmadığımızdan başımıza kültürcü olan ve meslek lisesindeki işleyişi anlamayan idareciler geliyor. Bu yüzden şeflik, koordinatörlük ve öğrenci grupları işlerinde epeyce sorun yaşanıyor. !

Ben Anadolu lisesinde görevlendirme tek başıma 1 yıl müdür yardımcılığı yaptım. Hiç mi hiç iş değil, çok fazla sorumluluk var velisi, öğrencisi, öğretmeni, memuru, hizmetlisi hep seni bulur. Akşam bile rahat bırakmazlar.

Geri