Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Prg Başlıyor.

Kodla Büyü

silver_eagle

Aktif Üye
Yükseköğretim Kurulumuz tarafından Teknik Öğretmenler için mühendislik tamamlama programlarına giriş çalışmaları sonuçlandırılmıştır. Bu çerçevede teknik öğretmen unvanını alanlar için mühendislik tamamlama programına giriş sınavı yapılacaktır. Sınav ÖSYM tarafından 21 Temmuz 2013 tarihinde yapılacak olup; başvurular 10-17 Haziran 2013 tarihleri arasında alınacaktır.

Mühendislik tamamlama programına başvuru yapabilecek teknik öğretmenlik programları, Bilgisayar Öğretmenliği, Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliği, Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği, Döküm Öğretmenliği, Elektrik Öğretmenliği, Elektronik Öğretmenliği, Elektronik ve Bilgisayar Öğretmenliği, Elektronik ve Haberleşme Öğretmenliği, Enerji Öğretmenliği, Kalıpçılık Öğretmenliği, Kontrol Öğretmenliği, Makine Öğretmenliği, Makine Resim ve Konstrüksiyonu Öğretmenliği, Mekatronik Öğretmenliği, Metal Öğretmenliği, Mobilya ve Dekorasyon Öğretmenliği, Otomotiv Öğretmenliği, Talaşlı Üretim Öğretmenliği, Tasarım ve Konstrüksiyon Öğretmenliği, Tekstil Öğretmenliği, Tekstil Terbiye Öğretmenliği, Telekomünikasyon Öğretmenliği, Tesisat Öğretmenliği ve Yapı Öğretmenliği'dir.

Diğer teknik öğretmen unvanını alanlar için çalışmalar Kurulumuz tarafından sürdürülmekte olup; sonuçlandığında paylaşılacaktır.

Yükseköğretim Kurulu

Link http://www.yok.gov.tr/web/guest/ana...mode=view&p_p_col_id=column-3&p_p_col_count=1

Yok adminler genelde forumda arama yapmayı teklif ediyorlar... Bununla 3. oldu bu konuyla ilgilenen yüzlerce üye vardır

arkadaşlar teknik öğretmen unvanı olanlar derken bu ortaokulda çalışan tef mezunlarını da kapsıyor mu

sadece meslek liselerinde görev yapanlar için mi geçerli ve esef mezunları da dahilmi bilgisayar öğretmenliği bizim bölümü de temsil ediyo da

Hocam görev yaptığın yerle alakası yok..Teknik eğitim fakültesi mezunu isen fizanda olsan girebilirsin esefler ise klavuzu beklemeli onlar muallakta.....

Bilgisayar muhendisligini bitirenlerin diplomalarinda unvan yazar mi?hoca ahmet yesevide okuyan var mi

Bu sınavı kazanan arkadaşlar fark derslerimi alacaklar? bu nerede nasıl olacak bilgi varmı acaba

nasıl olcakki peki? cahilliğimi hoş görün ama şimdi sınava girip formasyon mu alıcaz? aynı anda iki diplomamız mı olacak? :roll: kafam çookk karıştııı :? :?:

hocam kılavuz yayınlanana kadar her şey muallak. hoş kılavuz yayınlandıktan sonra da her şey yerine oturacak mı o da ayrı bir konu :)

Hocam 50 alacan sınav işi tamam olacak sonra puanınla ünierin açtığı tamamlama programına başvuracan oradaki kontenjana girersen alınacaksın ve 2 dönemde dersleri verip kısmetse mühendis olacaksın...

böte mezunları da bu sınava katılmalıydı.. sonuçta sınavı geçen mühendis olmayacak, tekrar okuması gerekecek.. hak edebilirse(sınavı geçebilirse) bu hak verilebilirdi...

sandikodasi' Alıntı:
böte mezunları da bu sınava katılmalıydı.. sonuçta sınavı geçen mühendis olmayacak, tekrar okuması gerekecek.. hak edebilirse(sınavı geçebilirse) bu hak verilebilirdi...

Hocam TEF ile BÖTE arasında ne kadar ders fark var sanırım bilmiyorsunuz. Biz TEF okurken kazınırdık ama BÖTE' li arkadaşlarımız dönemde 5-6 ders alırlardı ve hiçte zorlanmadan geçerlerdi. Son sınıfta hiç unutmuyorum biz 4 gün okula giderken 2 gün okula gidiyorlardı ve rahat rahat KPSS ye hazırlandılar.

TEF teknik eleman yetiştirir uygulama ve proje ağırlıklıdır.

arkadaşım gayet iyi biliyorum ders farklarını.. ama aramızda kendisini yetiştirmiş arkadaşlarımız var.. mühendislerden, teflilerden kendisini yetiştirmemiş arkadaşımız olduğu gibi tabiiki de bötecilerden de yetiştirmeyenler vardır.. ama ben bu durumdakiler için değil, kendisini yetiştirmiş ama sadece diploma ihtiyacı duyan arkadaşlarımız için iyi olabilirdi diye düşünüyorum.. alanımda iyi olduğumu düşünüyorum.. bilg. müh. yüksek lisans mezunuyum.. tek eksiğim diplomam! çoğu yerde engel oldu.. böyle bir hak bizim gibiler için iyi olmaz mıydı? nasıl olsa sınavla değil mi? zaten boş insan yapamayacak! yapsa bile okuyamayacak! haksız mıyım?

sandikodasi' Alıntı:
arkadaşım gayet iyi biliyorum ders farklarını.. ama aramızda kendisini yetiştirmiş arkadaşlarımız var.. mühendislerden, teflilerden kendisini yetiştirmemiş arkadaşımız olduğu gibi tabiiki de bötecilerden de yetiştirmeyenler vardır.. ama ben bu durumdakiler için değil, kendisini yetiştirmiş ama sadece diploma ihtiyacı duyan arkadaşlarımız için iyi olabilirdi diye düşünüyorum.. alanımda iyi olduğumu düşünüyorum.. bilg. müh. yüksek lisans mezunuyum.. tek eksiğim diplomam! çoğu yerde engel oldu.. böyle bir hak bizim gibiler için iyi olmaz mıydı? nasıl olsa sınavla değil mi? zaten boş insan yapamayacak! yapsa bile okuyamayacak! haksız mıyım?
hocam sınav sadece mat olacak gibi duruyor yani alan bilgisi yok. yine kendni geliştirenle geliştrmeyen ayırt edilmeyecek

Geri