Teknik Öğretmenler Yardım!

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tkavcan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

tkavcan

Aktif Üye
Mesajlar
102
Arkadaşlar merhabalar...

Öncelikle bilenler lütfen üşenip yorumdan kaçmasın, tecrübelerini bizimle paylaşsın..

1---BÖTE mezunuyum, şuan ortaokulda görev yapıyorum. Çalıştığım okul üniversiteye 1 km uzaklıkta. Üniversitede de Bilgisayar Müh. 3. sınıf öğrencisiyim. Bir aksilik olmazsa seneye mezun olacağım. Sonrasında Teknik öğretmen olarak meslek lisesine geçmeyi düşünüyorum. Normal öğretmen ile Teknik öğretmen arasında maaş farkı memurlarnette 500-700 kadar gösteriyor. Meslek lisesinde çalışan arkadaşlara sorduğumda 80-100 lira fark ediyor diyorlar. (http://www.memurlar.net/maas) EÖH-THS farkı mı acaba ? Teknik öğretmenler, ortaokulda çalışan öğretmenlere kıyasla avantajlarını-dezavantajlarını sayarlarsa memnun olurum ( Ek ders, Çalışma yoğunluğu, Maaş, Özlük hakları vs)

2---Mühendislik diploması ile kurumlar arası geçiş yapıp öğretmenlikten mühendislik unvanına geçebilir miyim?

Bilen arkadaşlar aydınlatırlarsa sevinirim.
 
Gösterge farkları..
Fakat Teknik öğretmenler EÖH sınıfında mı THS sınıfında mı ?
 

Ekli dosyalar

  • Adsız.png
    Adsız.png
    26.2 KB · Görüntüleme: 1,129
Hocam mühendislik okuyorsanız neden öğretmenliğe dönüp meslek lisesinde çalışmayı hedefliyorsunuz anlamadım. Teknik öğretmen farkı arkadaşlarınızın dediği gibi 100 TL civarındadır. Yılda 1200 lira gibi bir miktar yapar. Meslek liselerinde bilgisayar bölümleri kan kaybediyor. Öğrencilerin ilgisi azaldı. Gelen öğrenciler de diğer bölümlere gidemeyenler geliyor. Başka yerlerde bu şekilde olmayabilir ancak benim gördüğüm bildiğim bir çok okulda bilgisayar bölümü ve öğrencileri maalesef popüleritesini kaybetmiş durumda. Ortaokullarda bilişim dersi olan bir okulda 30 saat dersine girebiliyorsanız meslek lisesinin maddi olarak çok bi artısı yok. Eskiden işletmeye giden öğrenciler vs derken haftanın 3 günü okula gidip diğer günler koordinatörlük olabiliyordu.

Mühendislik okuyorsanız kendinizi iyice geliştirip dışarda çalışmaya kendinizi alıştırabilirsiniz.
 
Hocam hedefim meslek lisesinde çalışmak değil sadece düşünüyorum.. Artısını, eksisini öğrenmek istiyorum..
Malesef eğitim aldığım üni deki hocalar iyi değil ve yetersiz.. bana bişey katmıyorlar.. Kendimi ancak kendim geliştirebilirim onlardan fayda yok gibi..
Meslek lisesi mağduru olduğum için mühendisliğe gidemedim.. Lise döneminde de Eğitim fak, tek eğitim fak arasında farkları çok iyi bilmediğim için eğitim fak. okudum.
Sonradan Tek. Eğitime Mühendislik yolu açılınca, YGS ye girip bende sıfırdan okumak istedim.. Hem kendimi geliştirmek için hemde diploma sahibi olmak için.. Ama umduğumu bulamadım işin açık tarafı..
Bende diploma alma peşine düştüm ve ancak kendi kendimi geliştiriyorum..
 
ÖZEL HİZMET TAZMİNATI - TÜM ÖĞRETMENLERE VERİLİR

1-2 DERECEDEYSEN ----120,56 x 95 x MaaşKatsayısı
3-4 DERCEDEYSEN------115,56 x 95 x MaaşKatsayısı
5-9 DERECEDEYSEN----105,56 x 95 x MaaşKatsayısı

EK TAZMİNAT - SADECE TEKNİK ÖĞRETMENLERE VERİLİR(Meslek Lisesinde Görev Yapması Şartıyla)
15 x 95 x MaaşKatsayısı

MAAŞ KATSAYISINI NEREDEN BULABİLİRİM.
İnternette arayıp bulabilirsin. "2016 maaş katsayısı" , "Güncel Maaş Katsayısı" vb. tarzında ararsan bulursun. Mesela 2016 temmuza kadar bu sayı 0,088817'dır. Ocakta ve temmuzda zamla birlikte bu değer değişir. 2017 kadar internette ben şöyle buldum. Kendi maaşıma göre hesapladım doğru veriler.

01/01/2016 - 30/06/2016 tarihleri arasında uygulanacak;
aylık katsayısı: 0,088817

01/07/2016 - 31/12/2016 tarihleri arasında uygulanacak;
aylık katsayısı: 0,092473

01/01/2017 - 30/06/2017 tarihleri arasında uygulanacak;
aylık katsayısı: 0,095247

01/07/2017 - 31/12/2017 tarihleri arasında uygulanacak;
aylık katsayısı: 0,099057
 
Hocam Temmuz-Aralık dönemi brüt 133 TL fark var. sizin bahsettiğiniz 600-700 TL'lik fark aldığınız ekderse bağlı olarak değişiyor. Meslek lisesindeki öğretmen 20 saat maaş karşılığı derse giriyor. ayrıca 24 saate kadar ek ders alabilir. rehberlik ve planlama eklenince haftalık toplam en fazla 29 saat ekders alırsınız. ayrıca açık lise göreviniz olursa h.sonu 10 saat daha ekders alabilirsiniz. tabi böyle full ek ders alabilmeniz için yeterli ders olması lazım.

erdcannet' Alıntı:
Meslek liselerinde bilgisayar bölümleri kan kaybediyor. Öğrencilerin ilgisi azaldı. Gelen öğrenciler de diğer bölümlere gidemeyenler geliyor.

erdcannet hocamızın da dediği gibi bölümümüz içler acısı durumda birçok yerde. İdareciler de ne hikmetse bilgisayar bölümlerini kapatmak için can atıyor.
 
leventgenc' Alıntı:
Hocam Temmuz-Aralık dönemi brüt 133 TL fark var. sizin bahsettiğiniz 600-700 TL'lik fark aldığınız ekderse bağlı olarak değişiyor. Meslek lisesindeki öğretmen 20 saat maaş karşılığı derse giriyor. ayrıca 24 saate kadar ek ders alabilir. rehberlik ve planlama eklenince haftalık toplam en fazla 29 saat ekders alırsınız. ayrıca açık lise göreviniz olursa h.sonu 10 saat daha ekders alabilirsiniz. tabi böyle full ek ders alabilmeniz için yeterli ders olması lazım.

erdcannet' Alıntı:
Meslek liselerinde bilgisayar bölümleri kan kaybediyor. Öğrencilerin ilgisi azaldı. Gelen öğrenciler de diğer bölümlere gidemeyenler geliyor.

erdcannet hocamızın da dediği gibi bölümümüz içler acısı durumda birçok yerde. İdareciler de ne hikmetse bilgisayar bölümlerini kapatmak için can atıyor.

Emeklilik ile ilgili farklar nedir biliyor musunuz hocam?
 
Avantajları;
- teknik eğitim tazminatı 80 ile 110 tl arasında değişir çalışma yılına göre.
-ders ücreti haftalık 28 saate kadar alabilir. 20+24 olarak belirlenir
- atölye şefliği 6 saat bölüm şefliği 10 saat (eğer alabilirsen tabi her müdür vermez zaten doludur her okulda sana düşmez ) o günü okulda geçirirsin
-kordinatörlük ihtiyaç halinde 24 saate kadar verilebilir ama ben hiç görmedim 8 saat bir güne denk gelir ve en fazla 8 verirler.

dezavantajları
- EML öğrencileri genelde orta öğretimi zayıf olan istenmeyen öğrencidir disiplin büyük bir problemdir.
- okulun okadar çok işi olur ki ilk öğretimde yaptıklarım iş değilmiş dersin.
- günlük 10 saat ders anlatırsın 8:30-17:30
-büyük şehirde isen kordinatörlük için 1 gün yetmez ayda 2 depo benzin sıf kordinatörlüğe harcarsın. öğrenci problem çıkarır sen ugrasırsın. zırt pırt toplantıya cagırırlar.
- Sınıf öğretmenliği+kulüp+BEP tek başına sana verilir öğretmen eksikliğinden. (veremezler diyen arkadaşlar olur yönetmeliğe uygundur verilir.)
-Dersler sandığınız gibi basit değildir(hakkını vermek isteyen için). hepsini geçtim bir sürü konuya hakim olman gerekir. WEB+Grafik+Elektronik+Mikroişlemci+programlama + veri tabanı+ a.k.k.i.s. v.s.
-emeklilik de hiç bir fark yoktur...
- vergi dilimine erken girdiğin için maaşda ek dersde ful çalışsanda çok fazla düşer pişman eder...
- kurullara seçilirsin. bin türlü evrakla ugrasırsın bilmen gerekir.

not: Teknik öğretmenlik yinede iyidir boş kalmayacagın için zaman iyi gecer birde ugrasıyosan kendini geliştirir körelmezsin .....
 
unutmadan söyliyim BÖTE li arkadaşlarda EML de ders anlatabilir 1-2 sene zorlanır okadar. fakat ilköğretimle eml nin zerre benzerliği yoktur her açıdan onuda belirteyim...
 
Liseyi meslek lisesinde okumuş birisi olarak ben hep meslek lisesinde çalışmak istedim. ilk atamam ÇPL idi. sonrasında 5 sene kadar ortaokul, ardından tekrar meslek lisesi. bu biraz istek ve tercihe bağlı. oturup düşündüğünde kimine iyi gelen kimine kötü geliyor. ben ortaokulda çalışmayı sevemedim, ortam çok iyi idi ama ders ve öğrenciler açısından sevemedim.
* maddi anlamda ek olarak, şuanda özel hizmet tazminatı 132 TL. 20 saat maaş karşılığı derse giriyorsunuz.(ortaokul 15) aradaki 5 saat dersi ek ders olarak düşündüğünüzde buradan zararınız var.
* öğrenci sayısı yeterli ise koordinatörlükten 15-16 saat alabilirsiniz.
* açık lise varsa orada ders verebilirsiniz. (yetiştirme kursuna pek rağbet yok)
özetle sizin ne istediğinize bağlı hocam...
 
Her okulda çalıştım kötü bir meslekblisesinde calisip ekdersim 29 olucagina orta halli bir ortaokulda 18 alirim kafam rahat huzurum yerinde olur.
 
Ortaokulda insan köreliyor hocam. Kendini geliştirmek için Meslek lisesi düşünülebilir. Ama lise öğrencileri sıkıntılı o da korkutuyor insanı :)
 
Iste onu diyorum kotu lise daha fazla koreltiyor hem zamanin gidiyor hem koreliyorsun hic olmasa orta ojulda kendine zamanin kaliyor
 
Haftada 3 gün çalışıp ek dersle mühendisten fazla para alırsın..Büyük bir meslek lisesinde bu işler böle..mühendisler 4 ü zor buluyor ek dersle sizin açık meslek lisesini katarsan 5000 bine yakın maaş olur katmassan 4500..Şahsi fikrim mühendisliğe emekliliğe yakın geçin tabi kurumlar arası geçiş yapmanız zor..Kurum içi mebde ünvan değişikliği ile geçiş yapabilirsiniz..
 
hocam öncelikle mühendislik tamamlama ile meslek lisesinde öğretmenlik yapma farklı şeyler. ben de zamanında tamamlayayım diye düşündüm, bacanağım mühendislik fakültesindeydi ve tamamlatırız dedi ama benim niyetim rotasyondan kaçmak idi. eğer idealist bir yapınız varsa ve çalışma süresi standartınız yoksa tabiki mühendislik daha iyi. sonuçta geliriniz performansınıza bakar. piyasaya girebilirseniz ekstra işleriniz size iyi paralar kazandırabilir ama 08:00 - 17:00 çalışayım dersime bakayım, hafta sonum benim olsun diyorsanız öğretmenlik en iyisi. açık lise falan derken ek ders ile maaşınız mühendis maaşına yaklaşıp geçebilir. bu bir beklenti meselesi. devlette mühendis olarak kurum değiştirmek ise mesele. sınava girmeniz gerekiyor ünvan değişikliği için. ben mesleğimden son derece memnunum ve sadece rotasyondan kaçmak için düşünmüştüm altermatif olarak.
 
Geri
Üst