Teknik öğretmen ekders

Kodla Büyü

zyyilmaz

Üye
ETOGM bağlı bir okulda teknik öğretmen olarak görev yapıyorum. Üzerimde atelye yada bölüm şefliği yok.
31 saat fiilen derse giriyorum. 13 saat koordünatörlük görevim var. Bir de sosyal etkinlik kapsamında danışmanlık görevim var. Bu şartlar altında benim hesabıma göre:

31 (fiilen girilen ders) + 3 (hazırlık ve planlama)+ 13 (koordinatörlük) + 2 (danışmanlık) = 49
49 un 20 saati maaş karşılığı 29 saat ekders ücreti almam gerekiyor.

Ancak okul idaresi +2 saatlik danışmanlık görevinin 27 nin üzerine ödenmediğini söylüyor. O nedenle 27 saat ekders yapıyor. Böyle bir şey duyan ya da başına gelen varsa paylaşabilir mi. Teşekkürler.

zyyilmaz' Alıntı:
ETOGM bağlı bir okulda teknik öğretmen olarak görev yapıyorum. Üzerimde atelye yada bölüm şefliği yok.
31 saat fiilen derse giriyorum. 13 saat koordünatörlük görevim var. Bir de sosyal etkinlik kapsamında danışmanlık görevim var. Bu şartlar altında benim hesabıma göre:

31 (fiilen girilen ders) + 3 (hazırlık ve planlama)+ 13 (koordinatörlük) + 2 (danışmanlık) = 49

Ancak okul idaresi +2 saatlik danışmanlık görevinin 27 nin üzerine ödenmediğini söylüyor. O nedenle 27 saat ekders yapıyor. Böyle bir şey duyan ya da başına gelen varsa paylaşabilir mi. Teşekkürler.

31 saat ders - 20 maaş karşılığı = 11 ek ders
31/3 = 3 planlama
13 kordinatörlük
2 rehberlik sosyal etkinlik

11+3+13+2=29
Ekders yönetmeliğinin sonunda bir çizelge var. Orada yazıyor atelye lab. öğret. 27,29 diye.

arkadaşlar planlama nnasıl hesaplanıyor. ders dışı etkinlikle aynı şey mi bu.ben 42 saat derse giriyorum ders dışı etkinliğim 3 saat görünüyor..

kayzersoze007' Alıntı:
arkadaşlar planlama nnasıl hesaplanıyor. ders dışı etkinlikle aynı şey mi bu.ben 42 saat derse giriyorum ders dışı etkinliğim 3 saat görünüyor..
ders e hazırlanma diye geçiyor hocam.. her 10 saate 1 saat ek ders yazılır. yani sizin 4 saat planlamadan almanız lazım. 3 saat se eğer verilen yanlış. rehberlikte varsa 2 saatte ordan alırsınız..

macar20' Alıntı:
kayzersoze007' Alıntı:
ders e hazırlanma diye geçiyor hocam.. her 10 saate 1 saat ek ders yazılır. yani sizin 4 saat planlamadan almanız lazım. 3 saat se eğer verilen yanlış. rehberlikte varsa 2 saatte ordan alırsınız..
planlama 10 saat derse 1 saat olarak verilir. Haftada 3 ten fazla verilmez. Yani 42 saatde girsen 3 saat alırsın, 30 saat girsende 3 saat planlama alırsın.

egunay' Alıntı:
macar20' Alıntı:
kayzersoze007' Alıntı:
planlama 10 saat derse 1 saat olarak verilir. Haftada 3 ten fazla verilmez. Yani 42 saatde girsen 3 saat alırsın, 30 saat girsende 3 saat planlama alırsın.
Ders Dışı Hazırlık ve Plânlama Görevi
http://mevzuat.meb.gov.tr/html/23555_0.html adresindeki çizelgede geçiyor, teşekkürler hocam doğru bilgi için.. aydınlattın bizleri :idea:

:+1: :+1: teşekkürler hocam
egunay' Alıntı:
macar20' Alıntı:
kayzersoze007' Alıntı:

yazın tam gün tamyıl kapsamında kurs açılırsa haftalık max. 44 saate kadar mı yazılıyor arkadaşlar bilgii olan var mı?

hocam konu hortlamış ama 44 sonra 10 saate 1 saat planlamadan 3 saat, 2 saat de rehberlik 49 saate kadar alabilirsiniz.

technolog' Alıntı:
yazın tam gün tamyıl kapsamında kurs açılırsa haftalık max. 44 saate kadar mı yazılıyor arkadaşlar bilgii olan var mı?

Yetiştirme, okuma -yazma ve uyum kursları

MADDE 8- (1) Bu Kararla belirlenen azamî ek ders görevi ve ek ders görevinden sayılan ders saatleri dışında olmak üzere;

a) Ders yılı içinde;

1) İlgili mevzuatına göre, dönem içinde herhangi bir nedenle derslerin yapılamadığı günler için dönem içinde veya dönem sonunda düzenlenen eğitim faaliyetleri ve yetiştirme programları ile ikinci yarıyıl sonunda bazı derslerden yetersizliği görülen öğrenciler için düzenlenen yetiştirme kurslarında veya programlarında,

2) Tam gün tam yıl eğitim yapılan meslekî ve teknik okul ve kurumlarda bu programlar için,

3) Yurt dışında çalışan vatandaşlarımızın çocuklarının, ortak dil ve kültür birliği bulunan soydaşlarımızın, toplumumuza ve eğitim sistemimize uyumlarını sağlamak amacıyla açılan kurslarda,

4) Okuma-yazma kurslarında,

5) İşsizlikle mücadele projesi çerçevesinde yapılan beceri kazandırma ile ilgili eğitim programlarında,

6) Açık öğretim kurumları öğrencilerinin, örgün eğitim kurumlarında gördükleri yüz yüze eğitim uygulamalarında,

görevlendirilen yönetici ve öğretmenlere haftada 10 saate kadar,

b) Yarıyıl ve yaz tatillerinde;

1) Eğitim yapılan her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarında,

2) (a) bendinin 3 ve 4 numaralı alt bentlerinde sayılan kurslar ile 6 numaralı alt bendinde sayılan eğitim faaliyetlerinde,

görevlendirilen yönetici ve öğretmenlerden alanı atölye, laboratuvar ve kurs öğretmenliği olanlara haftada 44, diğerlerine haftada 30 saate kadar,

ek ders görevi verilebilir.

(2) Bu madde kapsamında belirtilen eğitim faaliyetlerinde cumartesi ve pazar günleri ile yarıyıl ve yaz tatillerinde fiilen yerine getirilen ders görevleri, ek ders ücreti karşılığında verilir.

(3) Cumartesi ve pazar günleri, bu madde kapsamında belirtilen eğitim faaliyetlerinde görev yapan okul/kurum yöneticilerinden birine fiilen görev yaptıkları anılan günler için 2 saat ek ders ücreti ödenir. Yöneticilere, fiilen ders okuttukları süreler hariç olmak üzere yönetim görevine bağlı olarak bunun dışında bu madde kapsamında ayrıca ek ders ücreti ödenmez.

Genelde o 2 saati ödemiyorlar. Yönetmelikler yoruma açık olduğu için idare devleti de düşündüğü için bu şekilde yorumluyor.
2 saat içinde pek uğraşmaya gerek yok. Sonuçta TR ortalamasının üzerinde ek ders alıyorsun müdürüm :)
saygılar

adeministrator' Alıntı:
hocam konu hortlamış ama 44 sonra 10 saate 1 saat planlamadan 3 saat, 2 saat de rehberlik 49 saate kadar alabilirsiniz.

10 saate 1 saat planlama işletmeler ve tam gün tam yıl kursları için geçerli değil sanırım. Ayrıca halk eğitim kursları içinde geçerli değil.
Dolayısı ile 44 ün üzerinde yazılması zor gibi geliyor.

egunay' Alıntı:
macar20' Alıntı:
kayzersoze007' Alıntı:

doğru evet

egunay' Alıntı:
zyyilmaz' Alıntı:

31 saat ders - 20 maaş karşılığı = 11 ek ders
31/3 = 3 planlama
13 kordinatörlük
2 rehberlik sosyal etkinlik

11+3+13+2=29
Ekders yönetmeliğinin sonunda bir çizelge var. Orada yazıyor atelye lab. öğret. 27,29 diye.

doğru evet

technolog' Alıntı:

haftalık 44 saate kadar kurs açabilirsin..
gece ücretinden ödenir..
10'a 1 planlama verilmez..

o zaman yıl içinde 29 saat ek ders alan bir teknik öğretmen için 29(ek ders) + 10 saat(tam gun tam yıl) =39 kurumunun yazdığı. +10 da başka kurum olabiliyor mu? Üniversite, cezaevi v.s. yoksa onuda mı 44 e tamamlayıp 5 saate kadar mı verebilirler.

technolog' Alıntı:
o zaman yıl içinde 29 saat ek ders alan bir teknik öğretmen için 29(ek ders) + 10 saat(tam gun tam yıl) =39 kurumunun yazdığı. +10 da başka kurum olabiliyor mu? Üniversite, cezaevi v.s. yoksa onuda mı 44 e tamamlayıp 5 saate kadar mı verebilirler.

44 meslesi kafanı karıştırmasın o 44 saat sadece ara ve yaz tatilinde oluyor..,,

sene içinde maksimum alınabilecek ve birbirini engellemeyen ek dersler....

29 saat normal ek ders

10 saat tam gün tam yılda bir kurs mesela veya özelde ders veya açık lise vb.. 10 saate kadar her öğretmenin ek ders hakkı var..

6 saat egzersiz yaparsan.. yani satranç halk oyunları vb...

6 saat öğretmenlik uygulaması.. yani okulunuza üniversiteden stajer öğretmen geliyorsa ve sende bu öğretmenlerle ilgileniyorsan alabilirsin..

toplam 51 saat haftalık 4 hafta olsa 204 saat yapar..

ayda aldığın bu 204 saate ek olarak

+48 saat ayda maksimum bir yurtta nöbet tutuyorsan alabilirsin..
+sınırsız saat kadar valilik oluruyla hizmeti içi eğitimde öğretici olarak ek ders alabilirsin.. artık ne kadar vaktin kalırsa..

+ kurs vb gibi ek dersler hafta sonuna geliyorsa ücreti %7 kadar fazla olur yaklaşık..
+yüksek lisansın varsa %5 doktoran varsa %15 fazla ödenir tüm ücretler..
+özel eğitimde isen tüm ek dersler %25 fazla ödenir..
yani Allah verirse ayda 300-500 saat ek ders alabilirsin..

Geri