Teknik öğretmene 1200 TL ek gelir imkanı...

Kodla Büyü

nemesis

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Yıl sonu itibariyle kamu kurumlarında uygulanacak İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası, bazı memurların bütçelerini artıracak. 1.200 liralık ek gelir söz konusu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın açmış olduğu "İş Sağlığı ve Güvenliği" eğitimlerine katılan memurlar kamu kurumlarında İş Sağlığı ve Güvenliği'nden de sorumlu olarak ek gelir kazanacaklar.

Yeni İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Yasası bu yıl sonu itibariyle kamu kurumlarında başlayacak. İş güvenliği uzmanı olan memurlar fazladan 1.200 lira ek ödeme alacak. Bütün işverenleri, işyerlerini ve çalışanları kapsamına alan yeni iş sağlığı ve güvenliği yasası, kamu kurumlarını ve kamu çalışanlarını da yakından ilgilendiriyor.

Bugün gazetesinin haberine göre bu yasayla yeni bir iş fırsatı da ortaya çıkıyor.

BELGESİ OLAN YAŞADI
Bu yıl sonu itibariyle yasanın genel yükümlülükleri kamu işyerlerinde de başlayacak. İş sağlığı ve güvenliği personeli çalıştırma zorunluluğu ise 30 Haziran 2014 itibariyle başlıyor. Kamu kurumları, kendi bünyelerindeki mühendis, mimar ve teknik elemanları -belge sahibi olmaları şartıyla- iş güvenliği uzmanı olarak görevlendirebilecek.Söz konusu personel, ihtiyaç olması halinde diğer kamu kurumlarına da benzer hizmeti verebilecek. İş güvenliği uzmanı olarak görev alan teknik personele, normal maaşının yanında ayda 1200 liraya kadar ek ödeme verilecek. İş güvenliği uzmanı olan teknik personel, esas görevinin yanında ayda 80 saate kadar iş güvenliği hizmetlerinde görev alabilecek.

İş güvenliği uzmanlarının eğitimlerinin, gerekli donanım ve personele sahip olan ve Bakanlıkça yetkilendirilen kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler ve Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre faaliyet gösteren şirketlerce kurulan ve işletilen müesseseler tarafından verilmesi yasal zorunluluktur.
Eğitim kurumumuzdan 220 saat eğitim alan (90 saat teorik 90 saat örgün eğitim ve 40 saat pratik) mühendis, mimar, teknik öğretmen, üniversitelerin 4 yıllık fizik,kimya lisans mezunları ile 2 yıllık İSG programını tamamlayanlar, Bakanlıkça yapılacak olan sınavda 100 üzerinden 70 puan almaları halinde İş Güvenliği Uzmanlığı belgesini almaya hak kazanırlar.

http://www.isgdem.com/egitimler.html

http://ekonomi.haberturk.com/makro-ekon ... a-ek-gelir

Bizlere (teknik öğretmen) bu aralar ne çok mavi bocuk dağıtılıyor, farkında mısınız?
Bizim oralarda bir laf vardır hayalden hak derler, hiç inandırıcılığı yok.

hoamca' Alıntı:
Bizlere (teknik öğretmen) bu aralar ne çok mavi bocuk dağıtılıyor, farkında mısınız?
Bizim oralarda bir laf vardır hayalden hak derler, hiç inandırıcılığı yok.
Ortada hiç bir şey yok. Haberi okuyan da bir şey olduğunu sanar. İlköğretimde çalışan TEF liyim,meslek lisesine geçme şansım çok düşük. Çünkü çok az açık var ona da yüksek hizmet puanlılar gidebiliyor. BTR olmasam ek ders nedir göremeyeceğim. Dünkü haberlere bakarsak hepimize mühendis ünvanı verdiler, bugünkü haberle de iş güvenliği uzmanı olmuşuz. Maaşlara 1200 TL ilave yapılmış.

Haberi ayrıntılı incelersek bu eğitim sadece Bursa'da veriliyor. Bursa'da görev yapan arkadaşlardan başvurup amirleri ile papaz olmadan yüzyüze-pratik eğitimlere katılabilirlerse bir ihtimal sertiika alma şansları olur. Diğer durumlarda öğretmenlere fırsat verileceğini sanmıyorum.

ÖZEL SEKTÖRE DE ZORUNLU
İSG Yasası'yla birlikte, gerek kamuda gerekse özel sektörde, iş güvenliği uzmanları ve işyeri hekimleri çok daha aranır hale gelecekler. Zira daha önce 30 bin işyerinde görev alırlarken, şimdi 1 milyon 400 bin işyerinin onlara ihtiyacı olacak.
Madem ihtiyaç olan işyeri sayısı bu kadar artacak o zaman bu eğitimi daha fazla şehirde de versinler.

15-20 günde bir 2005 ten sonra göreve başlamış memurlara 1 derece verileceği haberleri çıkıyor aslı yok. Memur konfederasyonları ile çalışma bakanlığı yetkilileri 3. defadır toplandı çay kahve içip geyik yapmakla meşguller. İşin ilginci öğretmen arkadaşlar da bu tip palavra haberlere inanıp paylaşıyor.
http://www.memurlar.net/haber/363167/

İş güvenliği uzmanlığı hakkı verileli 2 yıl oldu. Sadece alt mevzuatlar için beklendi şu an yeni yeni açılıyor kurslar. Mesela Gazi Ünv. bu eğitimi veriyor. Yalnız 2000 lira civarı maliyeti vardır.

Daha sonra kanunla iş güvenliği uzmanı bulundurması zorunlu olan iş yerlerinde 80 saate kadar bu görevi yapabileceğiz ayrıca birden fazla işyerinde de görev alınabilecek.

Olumsuz yanı ise sorumluluğu çok büyük.

Re: Teknik öğretmene 1200 TL ek gelir imkan

hocam birçok ilde bu eğitimler veriliyormuş ben ankara için bakıp buldum ama eğitimlerin ücreti hakkında bir açıklama yok birde 90 saat nasıl gideceğim eğitime o da var.

Kursa gitmeden sadece sınava girilmiyor mu acaba? Mevzuat için link verebilecek var mı?

Çalışma ve SG Bakanlığı bu eğitimi 1900 tlye veriyor yeme içme kalma vs. hariç, bildiğim kadarıyla pursaklarda bi yerde eğitim merkezleri varmış orada kalınabiliyormuş.

Ayrıca eğitimi almak ve devam etmek zorunluluğu var. Memurlar.Net te ya da çalışma bakanlığının sitesinde detaylı bulursunuz.

kurs zorunluluğu var kurs fiyatları tam fırsatcılara göre 1800tl ile2700tl arasında fiyatlar var
ilk önce Csınıfı alıyonuz.
az tehlikeli yerlere hizmet veriyonuz
ayrıca 1200tl net bi rakam yok ortada
bu rakam yem de olabilir
kursa yığılsın diye millet
2014 yılın dan itibaren bütün işletmeler iş güvenliği hizmeti olmak zorunda
devlet memuru sadece devlet kurumuna hizmet verrebilir
özele hizmet veremez.

arkadaşlar bu kursların nerede açıldığına nereden bakabileceğiz.Birde aldığımız zaman kesin para alırmıyız.Yoksa öylesine alıpta,dosyada kalacak bir belge ise 2000TL yatrımak hiçde karlı bir iş değil:

DEvlet memuru olan tef mezunları için hiçbir yararı yok. Boşuna o kadar para vermeyin. Bu sertifika ile çalışmak için öncelikle hiçbir yerde çalışmıyor olmanız lazım.
İşsiz arkadaşlar için ise çok önemli bir iş kapısı kesinlikle bu sertifikayı alsınlar.

dün gittim 220 saat eğitim için 2400 tl para istediler. sertifikayı aldığımıza değer mi acaba? siz olmasınız verir miydiniz bu parayı?

hocam eğer sonucunda iş güvenliği uzmanı olcaksam ve bu ünvanla çalışacaksam kesinlikle değer...

bilogrt38' Alıntı:
hocam eğer sonucunda iş güvenliği uzmanı olcaksam ve bu ünvanla çalışacaksam kesinlikle değer...
dün konuşurken adama sordum sırf kurs ücreti alabilmek için hep yuvarlak cevaplar verdi.
ben öğretmenlik yaparken kalan boş vaktimde mi yapıcam bu işi? görevlendirmesi nasıl olacak?

hükümetin lüzümsüz işleri siz iş güvenliği uzmanı olduğunuzda ne kadar fazla para alacağınız belli mi?

Geri