teknik öğretmenler için kadro dilekçesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ogrtmn_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ogrtmn_

Üye
herkese selamlar,

yeni atanan teknik öğretmenler okula dilekçe vererek 8 e 1 kadrosundan başlıyorlarmış diye bir şey duydum acaba doğru mu? varsa böyle bir şey dilekçeyi nereden bulabilirim. okulda müdür 9 a 2 den başlarsın dedi neti araştırdım teknik eğitim mezunları 8 e 1 kadrodan başlıyorlarmış bu işin doğrusu nedir bilgisi olan var mı?

Eğer meslek lisesinde iseniz 8-1 den başlarsınız. İlköğretim veya lisede iseniz normal öğretmen gibi olur.

zzeytinci' Alıntı:
Eğer meslek lisesinde iseniz 8-1 den başlarsınız. İlköğretim veya lisede iseniz normal öğretmen gibi olur.

yok öyle değil... TEF mezunları 8/1 den başlar.. çalışılan okul ile alakası yok..

Hocam 8-1 olayı ilk göreve başladığınızda kararname ile olur. 8-1 den başlama olayının teknik öğretmenlik ile alakası yoktur. Ben esef mezunuyum, teknik öğretmenim ama 9-1 den başladım. Bunun kararı 657 dmk da belirlenmiş. Eğer TEF veya mühendislik mezunu iseniz yanlışlık olmuştur. Dilekçe ile başvurnuzu yapın düzeltirler.

hocam okul çpl, mesleki ve teknik eğitime bağlı. ben duyduğumda bana da saçma geldi madem böyle bir hakkım var neden dilekçe ile elde ediyorum. duymasam bilmesem 9 a 1 den devam edeceğim hak mı yani :x

ogrtmn_' Alıntı:
hocam okul çpl, mesleki ve teknik eğitime bağlı. ben duyduğumda bana da saçma geldi madem böyle bir hakkım var neden dilekçe ile elde ediyorum. duymasam bilmesem 9 a 1 den devam edeceğim hak mı yani :x

bir dilekçe yazmak o kadar zor olmasa gerek.

bilgisavar_38' Alıntı:
ogrtmn_' Alıntı:

bir dilekçe yazmak o kadar zor olmasa gerek.

hocam mesele dilekçe yazmama değil, mesele böyle bir haktan haberdar olup olmama. eminim yeni atanan birçok arkadaş bilmiyordur benim gibi ve uzun bir sürede öğrenemeyecek.

hocam atama kararnamenizde direkt olarak 8 e 1 olarak gelir teknik öğretmenler için böyle ben,m öyle geldi. kolay gelsin düz lisede görev yapıyordum o zaman..
kolay gele

Dört yıl süreli yüksek öğrenimi bitirenlerden yüksek mühendis, mühendis, yüksek mimar, mimar sıfatını almış olanlar ile bunlardan öğretmenlik hizmetinde çalışanlar, Erkek Teknik Yüksek Öğretmen Okulu, Erkek Teknik Öğretmen Okulu ve Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu mezunları, istanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi ile uygulamalı Endüstri Sanatları Yüksek Okulu mezunları(1), Teknik Eğitim Fakültesi (Yüksek Teknik Öğretmen Okulu ve Güzel Sanatlar Fakültesi, istanbul Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu) mezunları (2), öğrenimlerine göre tesbit edilen giriş derece ve kademelerine bir derece,

Hocam 657 de direk geçiyor bi arat istersen işte 657 sayılı devlet memurları kanunun şu maddesinin şu fıkrasına göre bir derece istiyorum diye bir dilekçe yaz nerde çalıştığın önemli değil teknik eğitim tazminatını da istemeyi unutma ben de 8/1 den başladım tazminatımı da alıyorum 3 senedir

hocam yıllardır yapılan bir hata bu, bazı arkadaşlar 8-1 den başlarken, iş bilmeyen memurların yaptığı yanlış ile bazı arkadaşlar 9-1 den başlıyor. İlgili makama ilgili yönetmeliği ve maddesini içeren dilekçeni ver 8-1 düzeltme yapılır.
Bilgin var mı bilmiyorum ama eğer lisede bir yıl hazırlık okuduysan onu da okuduğun okuldan bir yazı alarak dilekçe yazıp kurumuna veriyorsun, ordan bir kademe geliyor.

Smart' Alıntı:
Atama kararnamen de ne yazıyorsa odur hocam
..
yani kararnamenizde yanlışlıkla elektrik öğretmeni yazıyorsa elektrik öğretmeni mi oluyorsunuz? teknik öğretmenliğin kararname ile bir ilişkisi yoktur. mezun olduğunuz okul / alan ile ilgisi vardır.

Baknız 657 ne diyor (http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.657.pdf)
Sayfa 4188
ORTAK HÜKÜMLER
A) Sınıfların öğrenim durumlarına göre giriş ve yükselebilecek derece ve kademeleri aşağıda gösterilmiştir.
4 yıl süreli yüksek öğrenimi bitirenler Giriş 9/1 Yükselebilecek Tepe 1/Son

2
Dört yıl süreli yüksek öğrenimi bitirenlerden yüksek mühendis, mühendis, yüksek mimar, mimar sıfatını almış olanlar ile bunlardan öğretmenlik hizmetinde çalışanlar, Erkek Teknik Yüksek Öğretmen Okulu, Erkek Teknik Öğretmen Okulu ve Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu mezunları, istanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi ile uygulamalı Endüstri Sanatları Yüksek Okulu mezunları Teknik Eğitim Fakültesi (Yüksek Teknik Öğretmen Okulu ve Güzel Sanatlar Fakültesi, istanbul Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu) mezunları öğrenimlerine göre tesbit edilen giriş derece ve kademelerine bir derece eklenir.
...
Bu maddeye dayanarak eğer göreve başlama kadro ve derecenizde yanlışlık yapıldıysa yukarıdaki maddeyi ilgi göstererek okul müdürlüğüne DİLEKÇE yazarak yanlışlığın giderilmesini talep etmeniz gerekmektedir. dilekçenizi yazarken GEÇMİŞE DÖNÜK maduriyetinizin giderilmesini de talep ederek alamadığınız ücretlerin tazminini de istemeyi unutmayın.

Geri