Teknik öğretmenlere mühendislik halloldu

Kodla Büyü

blue123

Seçkin Üye
Seçkin Üye
http://www.memurlar.net/haber/371932/
YÖK Başkanı Çetinsaya TRTHaber'de yaptığı açıklamada net olarak teknik öğretmenlere mühendislik meselesinin hallolduğunu belirtti.

Soru: Yine bir çok arkadaşımız teknik öğretmenlere mühendşslik hakkının verilip verilmeyeceğini soruyor.

Çetinsaya: Bu konu kesinlikle halloldu. Konu, önce Üniversitelerarası Kurulda ele alındı. Sonra YÖK Genel Kurulunda karar alındı. Şimdi sadece uygulaması kaldı. Önümüzdeki günlerde uygulanmasına başlanacaktır. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum

mühendis olunca öğretmenlikte ne gibi artılar olur acaba :?:

bence hayırlı olmasın çünkü haksızlık tef mezunları üniversiteye girerken bizden fazla mı aldılar puanı ne farkımız var onlardan birde mühendislikler ayaklanmayacak mı? mühendislikler daha ağır görüyorlar herşeyi artı bu durum şuna benzemiyor mu ziraat fakültesi mezunlarının öğretmen olmasına nasıl karşıysak yadafarklı branşların nasıl bt rehber olmasına karşıysak buda aynı neden tef mezunlarının ne ayrıcalığı var haksızlık bence

hamuş' Alıntı:
bence hayırlı olmasın çünkü haksızlık tef mezunları üniversiteye girerken bizden fazla mı aldılar puanı ne farkımız var onlardan birde mühendislikler ayaklanmayacak mı? mühendislikler daha ağır görüyorlar herşeyi artı bu durum şuna benzemiyor mu ziraat fakültesi mezunlarının öğretmen olmasına nasıl karşıysak yadafarklı branşların nasıl bt rehber olmasına karşıysak buda aynı neden tef mezunlarının ne ayrıcalığı var haksızlık bence
o zaman gidip tef okusaydın. ama çoğunuz eğitim fakültesi daha rahat yata yata bitiririz düşüncesiyle gittiniz böte'ye. ben son sınıfda 36 saat derse girerken siz 6 saat derse giriyordunuz ben 7 proje yaparken siz 1 tane yapıyordunuz. bu benim hakkımdı ve verildi . kimin emeği varsa binlerce teşekkürler.

hamuş' Alıntı:

siz yata yata mezun oldunuz ondan oldu bu. sizin aldığınız derslerle, bizim aldığımız derslerin bir dökümünü alıp incelersen anlarsın.

hamuş' Alıntı:

Kardeşim BÖTE'ye verilse haksızlık olmayacak mı?Şimdi sen söylediklerinle çelişiyorsunuz, verdiğin örneklerle hiç verilmemesi lazım ama sen banada verilsin diyerek, çıkarcı old. gösteriyorsun.Alınan derslere bak, ondan sonra konuş.VE BENİM MÜHENDİS ARKADAŞLARIM BENDEN BİRÇOK KONUDA YARDIM ALIYORLARDI.Sadece aldıkları ders teorıik matematik dersleri idi.Lütfen bazı şeyleri kulaktan dolma bilgilerle yazmayın.

HE kardeş he sanki uzay teknolojileri dersi aldınız. Madem o kadar iyiydinizde niye özele gitmediniz. devlet ne işiniz var

arkadaşlar biz selçuk ünv'de okurken sanırım üçüncü sınıftayken bize böyle bir hak verilmişti. ortalaması bilmemkaçın üstünde olanlar 30 kredi eksiğimiz varmış mühendislikten onu tamamlayarak çift diploma alacaklardı, bir sene geç mezun olacaklardı. o 30 krediyi bir senede alacaklardı yani. aynı şekilde mühendislerinde bizden 30 kredi formasyon dersleri eksikmiş onlarda bizim derslerimizi alarak çift diploma alacaklardı. yani demem o ki 30 kredi eksiği tamamlayarak mühendislik hakkının tanınması gayet doğal. bizim dışımızda birçok bölüm var bu şekilde çift anadal yapan. bunda gocunacak, kıskanacak bir durum yok.
şunu da bilelim öğretmenlik yapan tefliler o programı tamamlasa bile ben eminim ki başka kuruma geçebilen çok az arkadaş olacaktır. benim tanıdığım şu anda fabrikalarda çalışan birçok tefli arkadaş var. sadece bilişim olarak düşünmeyin. makina, otomativ, elektronik vs.. daha çok onların işine yarayacak bir uygulamadır. çünkü onlar fabrikalarda şu anda pozisyon anlamında sıkıntı yaşıyorlar. ben şahsen bir tefli olarak böteli arkadaşların norm durumuna oldukça üzülmekteyim. ve bu konuda sizinle aynı safta her zaman yeralmaya hazırken sizlerden gelen böyle olumsuz yorumlar hiç hoş değil. hayırlı bir haber.. herkese hayırlı olur inşallah.

marasliyim' Alıntı:
hamuş' Alıntı:
o zaman gidip tef okusaydın. ama çoğunuz eğitim fakültesi daha rahat yata yata bitiririz düşüncesiyle gittiniz böte'ye. ben son sınıfda 36 saat derse girerken siz 6 saat derse giriyordunuz ben 7 proje yaparken siz 1 tane yapıyordunuz. bu benim hakkımdı ve verildi . kimin emeği varsa binlerce teşekkürler.
Yüzde yüz katılıyorum..

Özelde unvana bakıyorlar.Mühendislik unvanı olsa 2 dk durmam meb'de.Kıskançlığı bırakın, Rabbim bu adaletsizliği inş. giderecek.Sizde hasetliğinizle kalacaksınız.Sizin aldığınız dersleride biliyoruz kardeşim.Ağzımı açtırma benim.Sen rahat rahat gezerken ben sabahlara kadar proje hazırladım.ders çalıştım.KPSS 'yi 1 sene sonra kazandım.

allen15' Alıntı:
Özelde unvana bakıyorlar.Mühendislik unvanı olsa 2 dk durmam meb'de.Kıskançlığı bırakın, Rabbim bu adaletsizliği inş. giderecek.Sizde hasetliğinizle kalacaksınız.Sizin aldığınız dersleride biliyoruz kardeşim.Ağzımı açtırma benim.Sen rahat rahat gezerken ben sabahlara kadar proje hazırladım.ders çalıştım.KPSS 'yi 1 sene sonra kazandım.

her harfine katılıyorum.

bir böte li olarak tefli arkadaşlarımı tebrik ediyorum. inş işlerine yarar. çünkü kendini gerçekten çok iyi geliştiren ve unvan eksikliğinden dolayı meb de olan arkadaşlar var. ama biz böteyi seçerken maalesef derslerin içeriğine bakarak seçmedik(en azından ben) memleketimde tef okumak yerine puanı yüksek diye başka yerde böte okudum. ve benim gibi tef böte arasındaki farkı bölüme girince anlayan 5 arkadaşım vardı sadece bizim sınıfta. herkesin hakkında hayırlısı olsun. tekrar tebrikler.

bilo' Alıntı:
çekemeyenlere önerim anten taksınlar :puhaha: :puhaha:
:+1:
evrim0626' Alıntı:
bir böte li olarak tefli arkadaşlarımı tebrik ediyorum. inş işlerine yarar. çünkü kendini gerçekten çok iyi geliştiren ve unvan eksikliğinden dolayı meb de olan arkadaşlar var. ama biz böteyi seçerken maalesef derslerin içeriğine bakarak seçmedik(en azından ben) memleketimde tef okumak yerine puanı yüksek diye başka yerde böte okudum. ve benim gibi tef böte arasındaki farkı bölüme girince anlayan 5 arkadaşım vardı sadece bizim sınıfta. herkesin hakkında hayırlısı olsun. tekrar tebrikler.
:+1:

selcuk35' Alıntı:
hamuş' Alıntı:

siz yata yata mezun oldunuz ondan oldu bu. sizin aldığınız derslerle, bizim aldığımız derslerin bir dökümünü alıp incelersen anlarsın.

ne kadar çabuk birbirimize giriyoruz, SİZ BİZ oluyoruz yaa!!
Hepimizin ortak sorunlarına ne oldu????????

tüm tefli arkadaşlarıma hayırlı uğurlu olsun diyorum. 28 şubat sürecinin bir garebetinden daha kurtulduk. bilmeyenlere hatırlatayım 99 yılına kadar zaten bu hakkımız vardı. 28şubatta yök bu hakkımızı elimizden almak için sınav açmamaya başladı odönem sınavı kazan arkadaşlarımız mahkelere gidip haklarının aradıla ve kazandılar ama yinede açmadılar. bu uygulamayla kaybettiğimizi tekrardan buldurdu bize allah sevindirdi. tekrar herkese hayırlı olsun allah herkese gönlüne göre versin.

bana göre kandırmaca gibi birsey. Her yer mühendis öğretmen hukukçu işletmeci iktisatçı dolu... Eskiden bir namı vardı simdi ise değersiz pul gibi...

orjinal mühendisler iş sıkıntısı çekerken çakmasını kim işe alacak? Bilgi donanım olarak özel sektörün ihtiyaçlarını karşılayamayacak sağlam bağlantı, referansın varsa ancak işe yarar.. Yinede hayırlı olsun

Böteliyim, tefli arkadaşların gözleri aydın. Bende üniversitenin ilk yılından beri pişmanım tef okumadığım için.

Çetinsaya: Bu konu kesinlikle halloldu. Konu, önce Üniversitelerarası Kurulda ele alındı. Sonra YÖK Genel Kurulunda karar alındı. Şimdi sadece uygulaması kaldı. Önümüzdeki günlerde uygulanmasına başlanacaktır. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum
En önemli nokta da burası , nasıl uygulanacağı belirsiz. Kağıt üzerinde bu hak zaten bu hak 20 yıldır mevcuttu. YÖK kararı almış da şartlarını belirtmemiş. Tüm basında TEF lilere mühendislik hakkı verildi diye haberleri yaydılar. Uygulamada kimseye mühendis ünvanı vermeseler bile bu haberler bir 20 yıl daha oyalamaya yeter. Bu öğretim yılı iyi yapacak bir şey yok. Çeşitli bahanelerle uzatmayıp 2013-2014 güz yarıyılından itibaren alım yapmaya başlasalar da ne olduğunu görsek.

:( Ben de tef okumak isterdim de zamanında aradaki farkı bilmiyordum. Dershanedeki rehberlik hocasına sordmuştum bir keresinde ne farkları var meslek liselerinde çalışabiliyolar mı diye. Bir farkları yok ikisi de bilgisayar öğretmenliği demişti. O yüzden eğitim fakültesine gitmiştim. Sonra öğrendim farkı meğer öyle olmuyormuş.

darısı bote mezunlarına... inş. meslek ve teknik liselere geçme hakkı biran önce bizlere de tanırlar

Geri