Teknik Lise Yaz Stajı

Kodla Büyü

ÇetinÖğretmen

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
Merhaba arkadaşlar.. Norm fazlası olduktan sonra EML'ye geçiş yaptım lakin atandığım okula gitmedim özel bir sebepten dolayı Anadolu Lisesi'nde BTR görevimi sürdürdüm. Şimdi okuluma döneceğim.. Yazın Teknik Lise stajı varmış. Şu ana kadar hiç görev almadım.. Nasıl olduğu konusunda yardımcı olur musunuz? Toplamda kaç saat, plan-program vb)

Hocam 320 saat 40 iş gününe çıktı günlük 8 saatlik şekilde yaptırıyoruz normalde 120 saat 10.sınıflara 200 saat 11.sınıflara yaptırıp bitiriyoruz o yüzden hep 200 saati baz alarak yaptırıyoruz.

sas7979' Alıntı:
Hocam 320 saat 40 iş gününe çıktı günlük 8 saatlik şekilde yaptırıyoruz normalde 120 saat 10.sınıflara 200 saat 11.sınıflara yaptırıp bitiriyoruz o yüzden hep 200 saati baz alarak yaptırıyoruz.
Tamam hocam teşekkürler.. Gittiğimde sıkıntı yaşamayım..

Hocam 40 is gunu staj yapacaklar. Saat diye bisey kalmadi. 20 is gunu 10. Siniflara,20 is gunu 11. Siniflara yaptirip bitiriyoruz..

sas7979' Alıntı:
..
Yönetmelik değişti hocam
........
10. sınıf sonunda 20 iş günü (öğrenci isterse dilekçe vererek 11. sınıf sonuna erteleyebilir)
11. sınıf sonunda 20 iş günü

BİZ BU YAZ 10. sınıflara temmuz-Ağustos 8 haftada 320 saat yapıyoruz. acaba yanlış mı yapıyoruz???
çünkü sınır kalktı demişlerdi ve 10. sınıfın sonunda istediğiniz kadar yaparsınız denmişti.

broker_2007' Alıntı:
BİZ BU YAZ 10. sınıflara temmuz-Ağustos 8 haftada 320 saat yapıyoruz. acaba yanlış mı yapıyoruz???
çünkü sınır kalktı demişlerdi ve 10. sınıfın sonunda istediğiniz kadar yaparsınız denmişti.
..
Sürede hata var hocam
.
Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği (http://mevzuat.meb.gov.tr/html/ortaogrk ... yon_1.html)
Staj veya yaz uygulaması süresi
MADDE 127- (1) Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları öğrencilerinin staj süresi 40 iş günüdür. Staj, 10 uncu sınıfın sonundan itibaren yapılabilir.

MADDE 127- (1) Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları öğrencilerinin staj süresi 40 iş günüdür. Staj, 10 uncu sınıfın sonundan itibaren yapılabilir.

YAPILABİLİR diyor.... hocam 10 yada 11 de yaptırmış olmanız, süreyi nasıl ayarlayacağınız size kalmış. Hiçbirşey yanlış değil.
biz 10. sınıfta yaptırmıyoruz. 11 in sonunda bizim gönderdiğimiz yerleri MEM den gelen yerler bazı öğrenciler de kendisi yer buluyor hiçbir şey kesin olmadığı için ben bunları 10 da staja alamam.

sonuç olarak yer bulunamayan öğrenciler 40 iş günün tamamını 11. sınıfın sonunda yapıyor. Buna engel olabilecek hiçbir madde yok, cumartesi pazar 15 tatil istediğiniz zaman staja gönderebilirsiniz.

Geri