teknik lisede zorunlu ekders ve maaş karşılığı kaç ssat ders

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan invem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

invem

Seçkin Üye
Seçkin Üye
selam arkadaşlar böte mezunuyum teknik lisede zorunlu ek ders ve maaş karşılığı girilmesi gereken ders sayısını tam olarak bilen var mı acaba?
öyle gıcık bir idareyle çalışıyorum ki şuan bu bilgiye çok fazla ihtiyacım var.
teşekkürler.

kadrom orta okulda ama görevlendirme olarak haftanın 5 günü teknik lisedeyim.

maaş karşılığı

c) Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenleri haftada 15 saat,

ç) Atölye ve laboratuvar öğretmenleri haftada 20 saat,

ek ders

b) Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenlerine 6 saati zorunlu olmak üzere haftada 15 saate,

c) Atölye ve laboratuvar öğretmenlerine 20 saati zorunlu olmak üzere haftada 24 saate,

Hocam bende teknik lisedeyim kadromla beraber.Maaş karşılığı 15 saat olarak hesaplanıyor.Ancak teknik lisede çalışan arkadaşlarım var böte mezunu.Onların 20 saat maaş karşılığı çalıştığını biliyorum.İdareye bağlı aslında.30 saat hafta içi 10 saat te varsa açık lise yada halk eğitim( hafta sonu) derslere girersiniz.
Bazı idareciler meslek derslerine giriyorsunuz 20 saat maaş karşılığı girmeniz grekiyor derse haklı diyorsunuz
Bazıları ise Eğitim Fakültesi mezunu olduğunuz için 15 saat maaş karşılığı girmeniz gereklidir dersede yine haklı oluyorlar.Yani kesin sonuç yok:)

Şahsi fikrim şudur:Okulda ders sayısına göre sizde bu iki düşünceden işinize geleni savunun.

önceki senelerde bu senede okulumzda böte mezunu olarak hem gorevlendirme hem kadrolu ogretmen geldi. yönetmelikler geregi 15 saat maas karsılıgı alıyolar. ekstradan +15 saat daha alabilirler ayrıca işletme verilemez

hocam geçen sene böteli bir arkadaş bizde görevlendirme çalışmıştı. müdürümüz teknik öğretmen olmadığı için 30 saat ders vermişti. yönetmeliğini bilmiyorum tabi araştırmadım.

böteli iseniz 30 saatin üstünü veremezler. olurki verirler birgün geri ödemeniz gerekebilir.

Kadronun oldugu okula gore hesapla
Ben teknik ogretmenim ilkokuldayim
Sizin gibi durum oldu ilce mem ole dedi.
İyi arastirin yarin bigun sayistaydan zimmet cikar haberiniz ola. İl veya ilce SEHVEN der cikar odeme size kalir.
Forumda bskarsaniz eml den ioo ya gecip carpani dusmesi gerekirken dusurulmeyip ole maas alan sonrasinda 5-6 bin tl zimmetle karsilasan ve sehven yspildi denilip ihalesi ogretmene kalan durumlar var

sayın hocam,

böte yada tef mezunu olmanız önemli değil,
kadronuz meslek lisesinde ise maaşınıza özel hizmet tazminatı %15 fazla yatar(teknik hizmet tazminatı),
20+27 kanununa tabisinizdir.

Kadronuz orta okulda ise maaşınızı normal branş öğretmeni gibi alıyorsanız 15+15'e tabisinizdir.

Haftasonu yada akşam açılan hem vb kursalardan +10 saat; egzeriszden +6 ayrıca yapıyorsanız alabilirsiniz.

selamlar.

arkadaşalar yorumlar için hepinize teşekkürler. teknik öğretmen değilim böte mezunuyum. hamile olduğum için sadece maaş karşılığı ders almak istedim. (çoook anlayışlı olan idarecilerimiz!!!!!!!!!!) ders sayısında hiç birş değişiklik yapmadılar 20 maaş karşılğı+20 ek ders e giriyorum. fiilen 28 saat derse giriyorum 8 saat ortak dersler var 5 öğretmeniz herkesin oratlama 28-26 arası dersi var 36 saat ediyor 10 a birden 30 a kadar 3 saat bide rehberlikle 1 toplam 40 saat oluyor.
idareci öğretmen beni özellikle odasına çağırtıp "hocam siz meslek öğretmeni(meslek dersi öğretmeni) olduğunuz için yönetmelikte 20 saat maaş karşılığı ve 20 saat ek derse girmek zorundasınız" dedi. ben de zaten bu şekilde giriyorum dedim. hangisi doğru hangisi yalnış bilmiyorum ama ben istemediğimi söylediğim halde (mazeretim de es geçilecek bir durum değil) bu davranış şekli ve cevap beni çok kızdırdı. ilerde bir sorun olursa ek dersleri geri isteme gibi o zaman benim de emeğimi zamanımı geri versinler. bu kadar ders vermeselerdi.

tef mezunuyum ve kadrom ilköğretimde iken meslek lisesinde görevlendirme çalıştım hocam. kadrom ilköğretimde olduğu için max 30 'a tamamlıyordum.

invem' Alıntı:
arkadaşalar yorumlar için hepinize teşekkürler. teknik öğretmen değilim böte mezunuyum. hamile olduğum için sadece maaş karşılığı ders almak istedim. (çoook anlayışlı olan idarecilerimiz!!!!!!!!!!) ders sayısında hiç birş değişiklik yapmadılar 20 maaş karşılğı+20 ek ders e giriyorum. fiilen 28 saat derse giriyorum 8 saat ortak dersler var 5 öğretmeniz herkesin oratlama 28-26 arası dersi var 36 saat ediyor 10 a birden 30 a kadar 3 saat bide rehberlikle 1 toplam 40 saat oluyor.
idareci öğretmen beni özellikle odasına çağırtıp "hocam siz meslek öğretmeni(meslek dersi öğretmeni) olduğunuz için yönetmelikte 20 saat maaş karşılığı ve 20 saat ek derse girmek zorundasınız" dedi. ben de zaten bu şekilde giriyorum dedim. hangisi doğru hangisi yalnış bilmiyorum ama ben istemediğimi söylediğim halde (mazeretim de es geçilecek bir durum değil) bu davranış şekli ve cevap beni çok kızdırdı. ilerde bir sorun olursa ek dersleri geri isteme gibi o zaman benim de emeğimi zamanımı geri versinler. bu kadar ders vermeselerdi.

hakkınızı burada yorumlardan ziyade mevzuatlarda yönetmeliklerde aramanız gerek.Siz böyle olursanız kusura bakmayın sizi kullanırlar.. HAK verilmez alınır. Dilekçe yazmayı bir çok kişi unutuyor ya da korkuyor (haklarını bimediginden)..bir öğretmene zorla full derse gir denemez..

invem' Alıntı:
selam arkadaşlar böte mezunuyum teknik lisede zorunlu ek ders ve maaş karşılığı girilmesi gereken ders sayısını tam olarak bilen var mı acaba?
öyle gıcık bir idareyle çalışıyorum ki şuan bu bilgiye çok fazla ihtiyacım var.
teşekkürler.
..
Yasal olarak BÖTE mezunu olduğunuz için 15 + 18 girmeniz gerekiyor.

ama malum türkiyenin 81 ilinde 81 farklı şekilde yorumlanabilen mevzuatımız olduğu için idarenizin nasıl yorumladığına bağlı olarak değişiyor.

tcoalngsau' Alıntı:
invem' Alıntı:

hakkınızı burada yorumlardan ziyade mevzuatlarda yönetmeliklerde aramanız gerek.Siz böyle olursanız kusura bakmayın sizi kullanırlar.. HAK verilmez alınır. Dilekçe yazmayı bir çok kişi unutuyor ya da korkuyor (haklarını bimediginden)..bir öğretmene zorla full derse gir denemez..
haklısın hocam dilekçe de böte mezunu olduğum için ve kadrom orta okulda olduğu için 15 saat maaş karşılığı 18 saat ek ders almam gerekir gereğininin yapılmasını arz ederim şeklinde dilekçe vereyim mi? zorundasın demesi onun kuyruk acısı ne alıp veremediği oldu benle anlamadı takıntılı oluyor bazıları ama cevebını vermediğime sinirlendim. Bazıları ağızlarının payını almayı hak ediyorlar.

Diyelim ki okulda 105 saat ders var.(şefliği falan karıştırmayalım) iki kadrolu bir de ücretli öğretmen. dersler 35 - 35 - 35 eşit mi dağıtılmalı, yoksa kadrolulara 40 - 40 ücretliye 25 gibi mi dağıtılmalı.

bilgisayarbilisim33' Alıntı:
Diyelim ki okulda 105 saat ders var.(şefliği falan karıştırmayalım) iki kadrolu bir de ücretli öğretmen. dersler 35 - 35 - 35 eşit mi dağıtılmalı, yoksa kadrolulara 40 - 40 ücretliye 25 gibi mi dağıtılmalı.
..
öncelikle
ücretli öğretmen 30 saatten fazla ders VERİLEMEZ.
..
gerisi niyete bağlı
.
okuldaki kadrolu öğretmenler maksimum (49) saat derse girmek istediklerini belirtirse öğretmene vermeli. aksi DEVLETİ ZARARA SOKMAK demektir. o yüzden idareciler bile bile lades demez.

hcm kadronuz atandığınız yer meslek liseleri dışında ise siz kultur dersleri öğretmeni gibi değerlendirilirsiniz.Arkadaslar mevcut uygulamaların bır butunluk sağlamadığını soylemısler dogrudur.Ancak bunlar sizi meslek dersleri öğretmeni yapmıyor..neden mi?size teknik öğretmen tazminatı verilmediğine göre, atamanızda kultur dersleri öğretmeni niteliğinde yapıldığına göre hiç bir şekilde size 15+7 üzerinde idi sanırım ders görevi verilemez. Bakalım 22 saatin ustunde derse girmeyin ne yapıyor idare?bi de teknik öğretmen tazminatı ile ilgili bir dilekçe yazın ki muhattabınız sanırım atandığınız ortaokul olacak ne olcak acep :o

Geri