Teknik Öğretmenlere Teknolojisi Mühendisliği Ünvanı Verilmes

Kodla Büyü
engineer29m sen git bir tef bilgisayar yada elektronik öğretmenliğinin transkıribine bak bakalım hangi desleri alıyomuşuz analitik düşünme mantiği varmı yokmu anlarsın öyle yazmışsın ki hiç bişeyden anlamadğın apaçık bellli çok yazık sana...
 
engineer29m' Alıntı:
Matematiğin M'sinden çakmayan siz sayın arkadaşlarımızın mühendis olamayacağı aşikar.

????????

sevgili engineer29m ; gördüğüm kadarı ile TEF lerden bihabersiniz. Elektronik-Bilgisayar öğretmenliği bölümlerinin öss deki taban puanlarına bakın , yeterli gelmezse Final döneminde en yakın TEF in Elektronik-bilgisayar bölümüne gidip sınav sorularına bakın, ders içeriklerine bakın. Matematiğin M sinden çakmayanlar o bölümleri nasıl kazanıyor ve o zor dersleri geçip mezun olabiliyor ?

e ülkeyi yöneten de sizden biri değil mi? Altı üstü bir yüksekokul mezunu.
Ülkeyi yönetenin TEF lilerle ne alakası var ?TEF ler yani açık haliyle Teknik Eğitim Fakülteleri, adı üstünde FAKÜLTE. Hazırlık olmayanları 4 er yıllık. Yüksekokulla ne alakası var.
Onların tek önemsediği imam hatip ve ilahiyat mezunları. Meslek lisesi denilince diğer liselerden mezun zevatın aklına sadece imam hatipler geliyordu. Bir de TEF leri İlahiyat sananlar eksikti.
 
Böyle adamları muhatap bile almayın, tef ten anlamayan ve tamamen ideolojik düşünen, gruba sahte profille girip güya kendini tatmin edip, bizi demoralize den tipler bunlar. Madem biz matemetiketen anlamıyoruz, alaksız puanlarla mühendislik bölümlerine girenlere sen çarpma öğret, bu ülkede mühendislik sadece itüde odtüde yok, bizim aldığımız puanlara bakta konuş.
 
YA teflere çok hak tanınıyo herkeste bunu biliyor neden yazıp kazanmamışlar.. kazansalardı o zaman ya.. bakın bu yaşından sonra ben bir daha kazanıp bilgisayar öğretmenliği fark derslerini vereceğim eğer davamı kazanamassam.. onlarda kazansınlar.. tabi kazansalar benim 3-5 tane fark dersinm olur.. onlar baştan sona okurlar üniversiteyi.. bizim okulda böteci arkadaş var.. derslerimize fizik hocaları giriyordu.. diyor.. çok iyi bir arkadaş.. ama birçok dersin eğitimini almamışlar.. yani kazanırkende bittikten sonrada fark var..

bizbilgisayarcı arkadaşlarla hep şakalaşırdık.. elektronik puanı 2001 yılına kadar daha fazlaydı sonra bilgisayarınki arttı sanırım.. ama 28 şubat sürecinde lisede bilgisayar okuyanlar bilgisayar öğretmenliğine elektronik okuyanlar elektronik öğretmenliğine gidebildi.. keşke şu puan kesme yada arttırma işini bir yana koyupta sadece sınav sonuçlarına göre üniv. kazansa insanlar..
 
Ya arkadaşlar tartışmaya gerek yok, birliğe ihtiyacımız var. Kim ne derse desin, yazmış arakadaşımız dilekçeyi gönderelim elimize mi yapışacak.
 
The International University of Sarajevo

Ercan DÜDÜKÇÜ arkadaşımızın sizinle paylaşmak istediği yazısı aşağıda:

merhaba,
Ben marmara tef elektrik öğretmenliği 2007 mezunuyum. Okulu bitirir bitirmez International University of Sarajevo'ya ( bosna-hersek) mühendislik eğitimi için gittim. Burada ingilizce yeterlilik sınavını verdikten sonra 1 yıllık eğitimin ardından elektrik-elektronik mühendisliği diplomasını aldım yök'den denklim de var ayrıca emo dan da.
Bunu anlatmamın sebebi belki mühendis olmak isteyen arkadaşlar vardır. böyle birşeyin varlığından haberdar olmalarını ve yardım etmeyi isterim bu konu ile alakalı bi mail tüm üyelerinize gönderirseniz tef li arkadaşlara yardımcı olabiliriz.
Saygılarımla...
NOTLAR:
Bosna hersek e vize gerekmeden sadece pasoportla gidilebiliyor.
istersen yaz aylarında veya normal okul dönemlerinde orada ing. eğitimi veriorlar.

Yurt a gelince okulun yurtları var orada kalabilirsiniz. Orada zaten şu anda okuyan 3 tane tef li arkadaşlar var. Yurt konusunda orada sıkıntı çekmezsiniz

Okulun 1 yıllık eğitim harcı 5500 euro( Ücret konusunda Ercan arkadaşımızın ismini verirseniz, en azından daha önce bizim arkadaşımız bu prog. Tamamlamıştı gibisinden söylerseniz faydalaı olabileceğini söyledi)

Eğitim İngilizce. İngilizce yeterliliği geçmeniz gerekiyor.

Yaz okulunda ingilizce eğitimi 600 euro 8 haftalık bir eğitim

Bölüm olarak şuanda Elektrik-Elektronik müh. Var. Fakat büroyla görüşürseniz. Varsa diğer programlar hakkında bilgi alabilirsiniz.
The International University of Sarajevo
Ayrıntılara buradan bakabilirsiniz.
İnternet adresi: International University of Sarajevo > Home
Denklik belgesi: International University of Sarajevo > Home
Diploma:
International University of Sarajevo > Home
İletişim ofisi:
Istanbul Office: Oğuzhan Caddesi Akkoyunlu Sokak
Transal İş Merkezi No:1 Kat: 4 Fındıkzade / Istanbul
Tel: +90 212 533 37 71


Paylaşımın hayırlı olması dileğimizle..
Teknik eğitim fakülteleri buluşma noktası, facebook grubu..

alıntı: The International University of Sarajevo Mühendislik tamamlama programı | Facebook
otomasyon
 
arkadaslar gabrova universitesinde 1 yil ingilizce ve bulgarca hazirlik yarim donemde muhendislik tamamlama fakat bu sartlar elektrik ogretmenligi icin diger bolumler icin bunlar degisiyor/. kadikoyde universium yurtdisi egitim danisman sirketi bunla ingileniyor fakat aklinizda bulunsun 1000 euro istiyorlar biz gocmenler verirmiyiz bu parayi vermeyiz tabii ) ilgilenen arkadalar varsa bu isin pesine dussun cunki bu olay bu sene olcak bnde elektrik ogretmenligi mezunuyum ve bu sene bu tamamlamayi yapacam. cift vatandaslarada okul ucretinde %50 indirim var.
 
saygısızlık yapmayalım engineer29m mühendis olupta hiç bişey bilmeyen birçok insan var. sende onalardan birisin bence daha fakülteyle meslek yüksekokulu ayıramayacak kapasitedesin. eksikliğinden millete sataşma eğer öle bişey varsa da hak eden zaten alır.
 
fahrican' Alıntı:
engineer29m' Alıntı:
Matematiğin M'sinden çakmayan siz sayın arkadaşlarımızın mühendis olamayacağı aşikar.

????????

sevgili engineer29m ; gördüğüm kadarı ile TEF lerden bihabersiniz. Elektronik-Bilgisayar öğretmenliği bölümlerinin öss deki taban puanlarına bakın , yeterli gelmezse Final döneminde en yakın TEF in Elektronik-bilgisayar bölümüne gidip sınav sorularına bakın, ders içeriklerine bakın. Matematiğin M sinden çakmayanlar o bölümleri nasıl kazanıyor ve o zor dersleri geçip mezun olabiliyor ?

e ülkeyi yöneten de sizden biri değil mi? Altı üstü bir yüksekokul mezunu.
Ülkeyi yönetenin TEF lilerle ne alakası var ?TEF ler yani açık haliyle Teknik Eğitim Fakülteleri, adı üstünde FAKÜLTE. Hazırlık olmayanları 4 er yıllık. Yüksekokulla ne alakası var.
Onların tek önemsediği imam hatip ve ilahiyat mezunları. Meslek lisesi denilince diğer liselerden mezun zevatın aklına sadece imam hatipler geliyordu. Bir de TEF leri İlahiyat sananlar eksikti.

engineer29m kardeşim matematik konusunda düşüncelerine sinirlendiğimi belirtmek isterim ... :oops:
güzel kardeşim ben güzide bir Anadolu Lisesi mezunuyum ve ideallerim uğruna TEF bilgisayar okudum (eğitim ve şartlar) puanım eften püften olan onlarca mühendislikten de iyiydi ...
matematik konusunda elime su dökemezsin diyceem ama senin kadar insafsız değilim seni tanımıyorum çünkü ama sen tanımadığın bir zümreyi böyle karalama kendinler sorunların var senin kesin ... :x
bi de söylemek isterim o diplomayı veya da denkliği alırım ve seni de yine bu sitede görürüm inş. :verymad:
 
Yök'e çok kızıyorum. Benim ülkemde neden böyle bir imkan yok. Arkadaşlar Bosna Hersek'ten bin kat büyük olan Türkiye'mde böyle bir imkanın olmaması ne kadar acı değil mi?
 
emekleriyle,buluşlarıyla üstün matematik zekasıyla ülke ekonomisine yön vermiş kıymetli engineer29m kardeşim..sözüm sana..
herhangi bir eksikliğin varda tamamlamak için geneli itibariyle bilgisayar öğretmenlerinin bulunduğu sitede dolaşıyorsun merak ediyorum...
ben ne mühendisler gördüm senin gibi nette ahkam kesip uygulamada hiçbir şey başaramayan..herkes ekmeğine baksın kardeşim.olur yada olmaz....
 
neymiş bu engineer29m yaw herkes yazmış adama:)bırakın arkadaşlar teknik öğretmen olmak herkese nasip olmaz. eml'de atölyenin tozunu yutmadan elektronik öğrenilmez. mühendis olmak, diplomasında müh. fakültesi mezunu yazması değil maalesef. çalıp çırpmadan kendi çabalarınla ortaya koyduğun bir ürün varsa eyvallah, hiçbişey üretemediysen kabızlığını kendin yaşa başkasına çamur atma
 
Arkadaşlar işin gerçeği sistemin bazı politik oyunlara dayandırılması ve bunun üzerinden yapılan politikalar. Bu ülkemizin yaşanan bir gerçekliği ki eğitim sistemimizin sağlıklı olmayışı bunun en büyük etkisi. Benim düşüncem, eğitimin iyi ve sağlıklı bir şekilde aile yapısından başlayarak bunun okul kurumlarına ve daha üst birimlere aktarılmasıyla bir sistem haline gelebilir ve hatta ülke kalkınmasına fayda sağlanabilir. Çünkü herşey insanla başlar...

Bunun haricinde ben Teknik Eğitim Fakültesi mezunu bir kişi olduğumu belirtmek istiyorum. Çalıştığım Firmada ARGE uzmanı olarak çalışıyorum ve bunun yanında üretim ve bazı proseslerde benim sorumluluğumda. Anlatmak istediğim çalıştığım firmamda mühendislik-Tef ayrımını yaşamadım ve siz başarılı iseniz önemi yok. Herzaman kendini geliştirmek çok önemli hem kişisel hem teknik hemde yabancı dil konusunda ufkun geniş olmalı ve birşeyler adına mücadele etmen gerekir. Burdan bu anlamda cıkıyor En iyi üniversitelerin mühendislik bölümlerinden mi mezun olmak yada Tef li olup başarılı mı olmak! Emin olun hiçbirşeyin önemi yok. Nerden nasıl ne şekilde mezun olduğunun... Önemli olan mücadele etmak başarı için... Çünkü hayatta bazen bazı şeyler bizim elimizde olmayabiliyor, okul tercihi gibi...

Ve bu yüzden aklınızın erdiği yaşta istediğiniz herşeyi yapmaya çalışın... Ve lüften birbirinize hakaret etmeyin. Bu ülke çok değerli Mühendisler ve Teknik Öğretmenler yetiştirdi bunların anısına birbirinize saygılı olun.. Aynı zamanda bu teknik öğretmenler de cok değerli mühendisler yetiştirdi, bu yüzden toplumla ilgili sorunları çatışarak değil çözümcül ve problemin çözümünde bir parça katkınız olacak şekilde tartışın.. Benden bu kadar... Herkesin başarılı olma temennizi ile Hoşcakalın....
 
YOK MÜHENDİSLİK VERİLMESİN FELAN FİLAN YOK YA SEN Bİ KERE KAZAN MÜHENDİSLİGİ YAT ONDAN SONRA ÇALIŞMA BİŞEY ÜRETME SENİN YÜZÜNDEN BU MİLLET GERİYE GİTSİN SONRA KONUŞ ONLARA MÜHENDİSLİK VERİLMESİN DİE BEN EMİNİM Kİ SENİNLE Bİ TEF ÖĞRENCİSİNİ SINAVA SOKSALAR SEN Bİ KESİN GERİDE OLURSUN ASLANIM SİZ ADAM GİBİ ÇALIŞSAYDINIZ BU MİLLET ŞİMDİ BU NOKTALARDA OLMAZDI AYIP LAN ULAN SEN DEMİRİN İÇİNDEKİ MALZEMEYİ BİLSEN NE BİLMESEN NE HEM SANA ÜNİVERSİTEDE DERS VEREN ÖĞRETMENLER DEMEKKİ SENDEN BU KONULARI DAHA İYİ BİLİO Kİ SANA DERS VERİYO GERİZEKALI
 
Al SANA ENGINIIIIIRRRR29M (ICQ DA COK VAR BU NICKLERDEN SLM , ME ENGINEER29MALE TR YOU ASL :-1: )
2llisdg.jpg

TABLOYA IYI BAK OGREN ARKADAS OGREN CAHIL KALMAYALIM BI ZAHMET.BOS KONUSMAYIZ BILMESSEK DIMI KONULAR HAKKINDA

http://www.tekob.org/downloads/Teknoloj ... 0sayfa.pdf
 
danıştaya bu konuda açılan davadan sonra eski mezunlarada bu hak verilecek burda yok olmaz diyen arkadaş için diplomayı çerçeveletip benim kebap dükkanına asacam...Teknoloji muhendisidir :)))
 
Ne bu çekememezlik kardeşim.
meslek lisesi okuyup ta TEF e giden bütün kardeşlerim siz lafta mühentislere hem uygulamada hem teoride taş çıkarırlar, neyi tartışıyoruz hepimiz tefin kalitesini biliyoruz, ben hayatında direnç görmemiş çok mühendis gördüm.

eğer olacaksa bu değişim, unvanımızn verilmesi şarttır, ben 1997 de meslek lisesine kaydoldum 5 yıl anadolu teknik okudum, bunun üzerinde de mecburen gitim TEF okudum puani dusuk diyen arkadaslar var, 2003 oss de 350 puanla yerlestim, bu puanla meslek liseli olmasam tıp bile aliyordum.

bizler zor şartlarda başarıyı yakalayabilmiş insanlarız, siz fen liselerinde össye yönelik dersler görürken bizler gunluk yaklasık 10 saat ders yukuyle bogusuyor ayrıca bunun içinde en az %50 meslek dersleriyle cebelleşiyorduk.

profesyonellesen kim acaba lisede bu eğitimi alıp universitede geliştiren bizler mi yoksa elektroniğin e sini universiteye gittiğinde öğrenen muhendisler mi.
nede teknoloji mühendisliği unvanı almamız size batıyor ayrıca, sizler formasyon almadan bilgisayar öğretmeni olarak atandığınızda aynı şekilde düşünebiliyormuydunuz, ne anlariz öğretmenlikten dediniz mi.
herkes işine geldiği gibi konusuyor.bizler lisede mesleki bilgiyi almiş, universitede geliştirmiş ve ayrıca pedagojik formasyon da alarak öğretmen olmuş kişileriz.
yani bizler aslında sizin(mühendisler) zaten üstünüzde bir unvana sahibiz. ama malesef türkiyemizde bunun kiymeti yok.
 
bir arkadaş çıkmış elindeki imza yetkisinin çoğalacağı dolayısıyla da daha az kazanacağı için yok teknik öğretmenler böyle teknik öğretmenler şöyle diye atıp tutmuş.Yok biz matematiğin m sinden anlamazmışız felan filan zırvalamış. Teknik eğitimli arkadaşlarda yok ben bu puanla şuraya girdim yok şunu kazandım diye bu kompleksli arkadaşa kendini ispatlamaya çalışmış. Bana göre böyle adamlarla bırakın özgeçmiş vermeyi tartışmanın bile anlamı olmadığını düşünüyorum. 8) Kendisi ve kendisi gibi yüzlerce mühendisimiz varda ne oluyor? Türkiye hangi bilgisayar parçasını kendisi üretebiliyor ? Bilişim alanında hazır programları kullanan uzmanlar haricinde neyi geliştirmiş bu mühendis arkadaşlarımız? Hadi farzedelim ben bilmiyorum matematiği sen biliyorsunda ne oluyor?
 
Öncelikle mühendis arkadaşımın söylemlerine tek tek yanıt vereyim. Mühendislerin yüksek puanlar alıp mühendislik kazandıklarını söylüyor. Buna yanıt çok açık bu ülkede o kadar çok mühendislik fakültesi olan özel ve vakıf üniversiteleri varken yüksek puanlara Mühendis olunma zorunluluğunun olmadığı aşikardır. Paranız varsa gidin istediğiniz özel üniversiteye şıp kaydınızı yaparlar ve mühendis diplomasını eninde sonunda verirler.
Gelelim mühendis arkadaşımızın şu cümlesine
"Teknik eğitim fakülteleri ile ilgili bir mağduriyet söz konusu değildir. Bu TEF lilerin kendilerini kolay yoldan ünvan verilmesi isteklerini yerine getirtmeleri için ortaya çıkarttıkları bir durumdur. Siz TEF e girerken bu fakülteleri tercih ederken öğretmen olacağınızı mühendislik ünvanınızın olmayacağını biliyordunuz. Buna rağmen seçtiniz bunun mağduriyet değil kabullenme olduğunu belirtmek isterim" cümlesine;

Cevap çok açık mühendislik fakülteleri, Fen edebiyat fakülteleri birçok 4 yıllık fakülte öğretmenlik ünvanı vermemesine rağmen binlerce jeoloji vb mühendislik fakültesinde okumuş öğretmen olabilmek için basit bir formasyon alıp Eğitim Fakültelerinin elindeki Öğretmenlik ünvanını kolayca elinden aldığı gibi işlerinide ellerinden almışlardır. Şimdi binlerce TEF mezunu öğretmen olamamaktadır. Malesef öğretmenlik türkiyede ayağa düşürülmüş bir meslek olmaktan öteye gidemedi bu yüzden. Bunun sebebide ortadadır. Mühendislik fakültesi mezunları hiçbir sınava tabi tutulmadan direk formasyon alıp öğretmen olabilirken, TEF mezunlarının mühendis olabilmesi için Mühendislik Sınavı zorunlu tutulmuş ve şimdiye kadar bu sınavda başarılı olana pek rastlanmamıştır. Bu sınavın sorunlarını mühendislik fakültesi öğrencileri ve mezunları dahi çözememişlerdir tutunki TEF mezunları çözsün mühendis olsun.
Ayrıca mevzu eski mezunların mühendislik ünvanını alması olayı. Yurt dışında DENKLİĞİ KABUL EDİLMİŞ birçok üniversite Mühendislik tamamlama derslerini alan TEF mezunlarına diploma vermektedir.Ayrıca verilen mavi diploma tüm dünyada geçerliliği olan bir diplomadır. En yakınımızda Bulgaristanda http://www.universium.com.tr/tr/detay.a ... 8&tur=6003 bu adreste detaylı açıklamayı bulabilirsiniz. 12 ders alıp tüm dünyada geçerliliği olan mühendislik diploması alınabiliyor.

Türkiyedeki üniversitelerde 12 dersi verecek prof veya öğretim görevlisi yokmu . Ne saçma birşeydir ki Bulgaristan gibi küçük bir ülkedeki küçük bir üniversitede verilebilen bir eğitimin türkiyedeki devasa büyüklükteki üniversitelerde verilemiyor olması yasaların saçma sapan ve yarım yamalak düzenlenip yamalı bohçaya döndürülmesi. Bu düpedüz TEF mezunlarının mağdur etmek değilde nedir. Öğretmenlik formasyonunu yurt dışında verilseydi acaba ne cırtlak sesler çıkardı siz mühendislerden ... Bakalım o zaman kim isyan ederdi ?
 
2004 elektronik öğretmenliği mezunuyum.2004 de Vestel'de işe başladığımda 5 kişi işe alınmıştı.odtü itü boğaziçi ve 9 eylül elkt.mühendisliği mezunu arkadaşlar.Onlar ellerinde 6 ay havya ile çalışma yaparken biz türkiyede ilk lcd tv yi üretiyorduk.mühendislik okuyan arkadaşların hep kafasında sadece imza atacam düşüncesi olduğundan elektronik namına çok fazla bilgi sahibi olmadan mezun oluyorlar.bu her üniversite okuyan arkadaşım bilir.bilgisayar öğretmeni dostlarım.böyle sıradan mühendisler için kafa yormaya değmez...
 
buradan basın ve yayıncı arkadaslara gazetecı arkadaslara seslenıyorum tef mağdurlarının haklarını alabılmesınde sıze çok onemlı bır rol dusuyor .sesimizi yetkililere duyurabilmemize yardımcı olun . basında sorunumuzdan söz ettirelim. yetkililere duyuralım.sesimizi duyurabılırsek cok kısa zamanda cozulur bu iş. binlerce tef mağdurunun sesini duyurun . sanayıde unvanı olmayan tef mezunlarının bu mağduriyetiti sona ersin. ayrıca tef mezunları olarak aşağıdaki dilekçeyi doldurarak az da olsa üstümüze düşen görevi yapabiliriz.

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞINA
ANKARA
İlk olarak üniversiteye girişte uygulanan katsayı problemini çözdüğünüz için Tüm Teknik Eğitim (TEF) mezunları adına teşekkür ederim.
Yalnız hala TEF mezunlarının sorunları tam olarak çözülmüş değildir. Çünkü 1999-2009 arası mezun olanlar hala mağdur durumdadır.
TEF mezunları, çok az kadro açılan öğretmenliğe giremediğinde, kamuya Teknik Hizmetler (TH) sınıfı için tercih yapamamaktadırlar. Ancak Genel İdari Hizmetlere (GİH) tercih yapabilmektedirler. GİH sınıfında ifa edilecek görevin, alınan eğitimle bir alakası bulunmamaktadır. Kaliteli eğitim alan TEF mezunları mağdur durumdadır. Kamuda öğretmenlik hariç bu fakülte mezunlarının istihdam edilebileceği (Teknik Uzmanlık, Teknik Kontrolörlük, vb.) sınıflar açılmalıdır.
GİH sınıfında çalışanlar arasından, Öğretmenliğe geçişte görev süresine göre atama yapılması başlı başına bir saçmalıktır. Çünkü uzun süre çalışıldıktan sonra öğretmenliğe geçiş yapıldığında, bilgilerin unutulma olasılığı daha fazladır.
TH sınıfına geçiş ancak unvan değişikliği sınavıyla olmaktadır. TEF mezunu GİH sınıfındaki kamu çalışanı, bu sınavla da daha alt bir eğitim mezununun alabileceği teknikerlik kadrosuna başvuru yapabilmektedir. Bu TEF mezununun aldığı eğitimin yok sayılmasıdır.
TEF’ in dezavantajları ;
1- Üniversiteye girişte uygulanan katsayı farkından dolayı puanının kesilmesi ve bu sebeple sadece TEF’ i tercih edebilmesi (2009 yılında YÖK bu problemi çözmüştür. 1999-2009 yılları arası mezun olanlar zor durumdadır.),
2- Üniversiteyi bitirince öğretmen olarak atamasının az olması veya hiç olmaması
3- İmza yetkisi olmaması ve donanımlı eğitimden geçtiğinin bilinmemesi sebebiyle özel sektörde kariyer ve ücret yönünden tatmin olamaması,
4- Kamuya girişte GİH sınıfının dayatılması,
( Sadece TEİAŞ kurumu 2-3 yılda bir TEF Elektrik Öğretmenliği mezununu Eğitim Uzmanı veya Eğitmen olarak almaktadır. Bir de Emniyet Genel Müdürlüğü polis memuru olarak aldığı TEF mezunlarını teknik birimlerinde değerlendirmektedir. Bu çok iyi bir gelişmedir, fakat çok yetersizdir),
5- TH sınıfına geçmek için unvan değişikliği sınavının dayatılması, bu sınavla da ancak 2 yıllık mezununun kadrosu olan teknikerliğe geçiş yapabilmesi,
6- Bu vb. sebepler yüzünden TEF mezununun mesleğini icra edememesi, çalışma azmi moral motivasyonunun kalmaması,
Unvan değişikliği sınavının tutarsızlıkları ;
1- Eğitim seviyesi lisans düzeyinde olan TEF mezunlarını, daha alt eğitim olan ön lisans mezununa indirgemesi,
2- Kurumların çoğunluğunun kendi bünyesinde ki; Teknik Öğretmen, Tekniker, Teknisyen, Mühendislik mezunları için unvan değişikliği sınavı yapmayıp, KPSS yoluyla dışarıdan teknik personel alması,
3- Her kurumun ayrı ayrı sınav yapması, (İleri seviye ihtisas gerektiren yerler hariç, örneğin; “a” kurumunda çalışan tekniker, “b” kurumunda da aynı işi yapmaktadır. Bu yüzden sınavın merkezi olarak yapılması gerekmektedir.)
4- Sınavın ne zaman yapılacağının belli olmaması,
5- Özel sektörde teknik işlerde çalışıp, bunu belgelendirebilen ve çalıştığı firmalardan referans verebilenlere, TH sınıfına geçmek için unvan değişikliği sınavının dayatılması, ( Kamu sektörü personelini, uygulama yeterliliğine göre değil teorik yeterliliğe göre işe almaktadır. Bu çok büyük bir hatadır. Malumunuzdur ki önemli olan, sahip olunan bilgi becerinin istenilen standartlarda uygulanabilmesidir.)
6- Ekim 2006 tarih ve 26313 sayılı resmi gazetede yayınlanan 2006/30 nolu Başbakanlık genelgesi (a) bendinde “tüm kamu özel kurum ve kuruluşları tarafından mesleki ve teknik eğitim alanında diploma, işe uygun seviye ve nitelikte mesleki eğitim aldığını gösterir belge veya sertifika almış olanların istihdamına öncelik verilmesi,” ifadesi geçmektedir. Bu ifadenin uygulanması sağlanmalıdır.
Kurumların TEF mezunların unvan eşitliği gözetmeden teknik birimlerinde görevlendirmesi gerekmektedir.
Belirttiğim bu bilgiler umarım 1999-2009 yılları arasındaki TEF mezunlarının mağduriyetinin giderilmesine katkıda bulunur.
Saygılarımla

TÜRK ÖVÜN ÇALIŞ GÜVEN
 
fatherboard' Alıntı:
danıştaya bu konuda açılan davadan sonra eski mezunlarada bu hak verilecek burda yok olmaz diyen arkadaş için diplomayı çerçeveletip benim kebap dükkanına asacam...Teknoloji muhendisidir :)))


Danıştay açıtığınız davayı reddetmiştir. ARTIK KENDİ DİPLOMANI GÖNDERİRSİNDE ARKADAŞA EVİN BAŞ KÖŞESİNE ASARAK BAKTIKÇA SENİ HATIRLAR :puhaha:
 
merhaba212' Alıntı:
fatherboard' Alıntı:
danıştaya bu konuda açılan davadan sonra eski mezunlarada bu hak verilecek burda yok olmaz diyen arkadaş için diplomayı çerçeveletip benim kebap dükkanına asacam...Teknoloji muhendisidir :)))


Danıştay açıtığınız davayı reddetmiştir. ARTIK KENDİ DİPLOMANI GÖNDERİRSİNDE ARKADAŞA EVİN BAŞ KÖŞESİNE ASARAK BAKTIKÇA SENİ HATIRLAR :puhaha:

Bunu yazan işsiz bir mühendis sanırım :puhaha:
 
Mühendisliği yanlızca imza yetkisi olarak görüyor bunlar başka birşey değil.Bende teknik eğitim fakültesi mezunuyum geçenyıl bir işletmede işe başladım bana 800 ytl maaş vereceklerini söylediler istemeye istemeye razı oldum. Benden önce bir mühendis arkadaş benim işi yapıyormuş ve 1500 ytl maaşı beğenmeyip işi bırakmış. Başlayalı bir hafta olmasına rağmen bürodaki arkadaşlar senin bilmediğin birşey yok senden önceki arkadar senin yaptıklarının onda birini yapamıyordu üstelik maaşıda beğenmiyordu diyorlardı.
Daha sonradan öğrendimki burada tam dalga konusu olmuş mühendis arkadar hiç bir halttan anlamıyor sadece getirin imzalayayım diyormuş hergün bir ustanın yanına vermişler birşeyler öğrensin diye kendini beğenmiş arkadaş doğunun en ücra köşesinde insanlar asgari ücreti bulamazken 1500 ytl maaşı begenmeyip işi bırakıyor birde sanki bir halt biliyormuş gibi.

Onun yanında benim yaptığım işi yapan mühendis arkadaşlarım var birgün bir muhabbete giriştik adam baktı hiç birşey bilmiyor en son dönüp bana pişkin bir şekilde dediki sen a'dan z'ye herşeyide bilsen devlet baba bu yetkiyi bana vermiş sen yaparsın ben imzalarım bilmemede gerek yok ,,üstelik senden çok fazla da maaş alırım bu düzenin kanunu bu ne yaparsın ..

Tabiki korkuyorlar şu anda çünkü yök başkanının yaptığı bir açıklama var teknoloji mezunlarına biz bu yetkileri verdikten sonra normal mühendisler tercih edilmeyecek çünkü bu arkadaşlar hem pratikte hem uygulamada tam eğitilmiş olacaklar .

İşte link kendi kulağınızla duyun.

http://www.teknolojifakultesi.net/video ... _1209.html
 
umut verici. 2005 de mezun oldum. bizden öncede bu muhabbetler vardı. bizde aynı muhabbetleri yaptık, biz mezun olduk hala aynı muhabbetler yapılıyor. ama bu videoyu izledikten sonra biraz daha umutlandım. bu satten sonra hayatımda çok bişey değiştireceğini sanmıyorum ama olsun yinede.
 
sevgili arkadaşım,"tef mezunları öğretmen olmak için o bölümü seçiyor,öğretmen olamayınca da daha düşük maaşlı ve imza yetkisi olmadan özel sektörde çalışıyor" yani tef de okuyan bir kişi bunları kabulleniyor" tırnak içinde yazdım.mühendis arkadaşlar bunu savunuyor.bir tef mezunu olarak saygı duyuyorum düşüncelerine ama katılmıyorum.

1. tef mezunları mühendislik ünvanı alamazken,işsiz kalan mühendis arkadaşlar neden formasyon dersi alıp öğretmen olabiliyor. öğretmenlik mi ucuz bu kadar yoksa mühendislik mi pahalı?

2. senelerdir yanlış eğitim politikalarıyla ihtiyaç fazlası mezun veren fakültelere ek olarak bir çok ikinci öğretimlerin açılması kime fayda sağlıyor(eğitimi rant ve ticaret müessesesi haline getirmekten başka).

3.sevgili mühendis arkadaşlarım,mühendisliğin tanımını bir arkadaşımız çok güzel açıklamış.peki avrupada sadece teori mühendisi mi var.pratikte üretimin akışını sağlayacak bir kontrol mekanizası gerekez mi? ve o birime bağlı bir kaç mühendis... Mühendislik bütündür ve masa başı işi değildir sadece.Ayrıca mühendislik sadece matematik ve fizik de değildir. O zaman sizin mantığınızla matematik ve fizik öğretenleri de mühendislik yapabilir pekala.Teori ne kadar gerekliyse pratik de bir o kadar gerekli.

4. ve son olarak bir ülke düşünün ki, hiç mesleki eğitim almadan 4 yıl aldığı mühendislik eğitimi ile mühendis olunsun.Düz lise değil bence meslek lisesi bitirenler mühendisliği daha çok hak ediyo.Avrupada bu böyle çünkü.Mühendislerimiz çok iyi de ondan mı yeni bişeyler üretilmiyor.Neden bütün mühendislik kitapları ingilizce?Neden newton kanunu var da ahmet mehmet kanunu yok?Biraz da bunu sorgulamak lazım.Yine aynı noktaya geliyoruz;eğitim sistemi çarpıklığı ve eğitimin ticari bir araç olarak görülmesi...

saygılar...
 
@predonur Sayın Hocam ; ilgi yönetmelik 1992 de çıktı ve ne yazık ki bugüne kadar hiç uygulanmadı. Yeni bir şey değil yani. Ayrıca ben ünvan filan istemiyorum . Benim ünvanım var , Teknik Öğretmen.
 
arkadaslar unvanımız var ama ozel sektorde yok ıkı yıllık muamelesı goruyoruz kı bunun caresı ıcın teknık egıtım fakultelerı teknolojı muhendıslıgıne cevrıldı uygulaması da teknık egıtımler tamamen mezun olunca yapılacak cunku bu teknolojı fakultelerının acılma amacı teknık egıtım mezunlarına unvan vermek yoksa herkes sorar açtınız teknık egıtım faultelerını muhendıslıge cevırdınız ama yıne teknık egıtım fakultelerını neden magdur ettınız dıye
 
Geri
Üst