Teknik servis Dalı 11.sınıf ders seçimi

Kodla Büyü

theArcher

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar seneye sadece 11.sınıflarım olacak teknik servis dalında.Siz acaba hangi dersleri seçtiniz.?10.sınıfta temel elektronik ve ölçme dersinde öğrencilerin elektroniğe yatkın olmadığını gördüm. Elektronik uygulamaları dersi yerine web dalından dersler koyabilirmiyim acaba?Birde mesleki yabancı dili hangi sınıfta seçmemiz gerekiyor.Bu derse biz girebiliyormuyuz? Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

Hocam bizdeki dersler aşağıdaki şekilde. Elektronik derslerine çocuklar çok ilgili değil tabiki. Biraz zorlanıyorlar ancak unutmayınki teknik servis dalı eğitimi vermektesiniz ve bence Teknik dersi dalının en önemli dersi Elektronik uygulamalar. Tabi bu ders için okul imkanlarıda önemli. 2 yıl önce okulumuzda hiçbir elektronik komponent bulunmuyordu. Dersleri teorik işliyorduk. Çok şükür şu anda tüm eksiklerimizi tamamladım. Bir de AB projesi yapıyoruz mikrodentleyiciler konusunda. Buda öğrencileri gayrete getirdi. Şimdi elektroniğe biraz daha ilgileri arttı.
Selametle

10/B Sınıfı
Paket Programlar
Temel Elektronik ve Ölçme
Bilişim Teknolojilerinin Temelleri
Programlama temelleri

11/B Sınıfı

Sistem kontrol uygulamaları
Sistem Bakım ve Onarımı
Elektronik Uygulamalar
Bilgisayarlı Devre Tasarımı
Seçmeli Mesleki Yabancı dil
Seçmeli Grafik ve Animasyon

12/B Sınıfı

İşletmede Beceri Eğitimi
Mikrodenetleyiciler
Endüstriyel Kontrol
Seçmeli İnternet Programcılığı

cagdas' Alıntı:
BaRBaRYaN' Alıntı:
http://www.megepbilisim.com/
adresini incele
..
tavsiye ders çizelgesi doğrudan linki.
Konu : http://www.megepbilisim.com/haberler_du ... .asp?id=54
Belge : http://www.megepbilisim.com/dosya_yukle ... 202012.xls
..
max 3,3 gibi yazan dersleri 4 saat verebiliyormuyuz, yoksa 3 saat olarak mı hesaplıyoruz.
..
verirsin hocam da ne gereği var. zaten programdaki derslerin tamamını vereyim dersen nerden kısayım diye bakman gerekiyor. sen nasıl 3ü 4 olarak verecek yer buldun anlamadım :D

@BaRBaRYaN hocam, web tas. eml bölümü öğrencilerine internet programcılığını 4 saat veriyoruz, pek verimli olduğunu zannetmediğim için bu yıl onun yerine mesleki yabancı dil seçmek istedim (int. prog.nın yerine) o yüzden sordum 3,3 için yine 4 saat verebilirmiyiz diye. gerçi int progr. için de 3,3 max gösteriyor.

Ayrıca, mesleki yabancı dil dersi için yorumunu alabilirim hocam, hiç anlatmadım. int. prog.nın yerine seçsem mi seçmesem mi kararsızım.

cagdas' Alıntı:
@BaRBaRYaN hocam, web tas. eml bölümü öğrencilerine internet programcılığını 4 saat veriyoruz, pek verimli olduğunu zannetmediğim için bu yıl onun yerine mesleki yabancı dil seçmek istedim (int. prog.nın yerine) o yüzden sordum 3,3 için yine 4 saat verebilirmiyiz diye. gerçi int progr. için de 3,3 max gösteriyor.

Ayrıca, mesleki yabancı dil dersi için yorumunu alabilirim hocam, hiç anlatmadım. int. prog.nın yerine seçsem mi seçmesem mi kararsızım.
..
hocam internet programcılığı dal zorunlu dersi diye biliyorum web tasarım dalı için (geçmekte zorunlu değil amkta zorunlu olunan ders). o daldan mezun olabilimeniz için alınması gereken derslerden biridir. o yüzden ip vermeniz gerekir. kaldıki yeni programda eml 12 lerde 2 saatlik düşüş olacak 28 den 26ya düşüyor. 24 + 4 değil 24iibe + 2ip olarak okutulacak seneye... sözün kısası EML için seçmeli ders yok gibi bişey...

hocam bizde okulda megepbilisim.com daki hazırlanan tavsiye ders saatlerini seçtik. buna göre bizim okuttuğumuz dersler ve saatleri:
11 sınıflar:
SİSTEM BAKIM VE ONARIM 8 saat
ELEKTRONİK UYGULAMALARI 5 saat
SİSTEM KONTROL UYGULAMALARI 3 saat

12. sınıflar :
AÇIK KAYNAK İŞLETİM SİSTEMİ 2 saat
İŞLETMELERDE BECERİ EĞİTİMİ 24 saat

Bu ders saatleri çerçeve öğretim programına göre belirledik. Hocam şeçmeli dersleri genellikle Üniversiteye hazırlanmaları için kültür derslerinden seçiyoruz. Ayrıca ders seçimi yapılırken öncelikle zorunlu dersleri veriliyor ve daha sonra ilgili alanın ilgili dalın yeterliliklerine göre ders seçimi yapılabiliyor. Örneğin biz mesleki yabancı dil gibi bazı dersleri ve içeriklerini 24 saatlik işletmelerde beceri eğitimi dersine dahil ettik.

arkadaşlar ben de 11. sınıf teknik serviste SİSTEM KONTROL UYGULAMALARI ve BİLGİSAYARLI DEVRE TASARIMI için okul imkanları yetersiz olduğu içinbunun yerine web tasarımı koymayı düşünüyorum.
Sistem bakım onarım 8 saat
elektronik uygulamaları 5 saat
web tasarım 5 saat vermeyi düşünüyorum yanlış olmaz inş.

değerli hocam yukarıda da belirttiğim gibi mezun olan öğrencilerimizin öğrenmesi gerkenlerin tablosu mevcut bu yeterlilik tablosuna göre sistem kont. uygulamaları dersinin verilmesi gerekli... (tablodaki başlığı MİKRODENETLEYİCİ KULLANARAK SİSTEM KONTROL UYGULAMALARI YAPMAK) Aslında bizde bu dersin işlenişi açısından sorunlar yaşıyoruz ancak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Diğer taraftan hocam Bilgisayarlı devre tasarımı için bilgisayar atölyesi olması yeterli ama eğer bilgisayar atölyeniz yoksa da yapacak birşey yok... Kolay gelsin...

sayın hocam Elektronik uygulamaları dersi yerine web dalından dersler koyabilirmiyim acaba demişin

elektronik uygulamaları dersi ve sistem bakım onarım dersi teknik servis dalının zorunlu dersleridir. bu dersleri vermek kaydı ile diğer istediğin dalın dersini verebilirsin.

elektronik uygulamarı yerine web dalının dersini koyma aklınızın ucundan bile geçiyorsa eğer benim size tavsiyem teknik servis dalı olayına hiç girmeyin direk web tasarım dalını okutun. diğer türlü teknik servis dalının anlamı kalmıyor zaten.

yine bir tavsiye ; Teknik servis dalı EMLsınıfları için bence uygun bir dal değildir. çünkü elektronik 1 yılda öğrenilebilecek ve verim alınabiliecek bir alan değildir. 12 de işletmeye gidecek öğrenciye bişey veremeyeceğimize göre bence bu dal ATL ve TL sınıfları için düşünülmelidir.
11. sınıfta elektronik uygulamaları dersi,
12. sınıftada sistem bakım onarım dersi verilirse daha verimli olur diye düşünüyorum.

teknik servis dalının modülleri ve ders süreleri sıkıntılı bence.
sistem bakım onarım dersi saat olarak çok fazla. bu dersin saati şu anda minimum 9-14 saat arası okutulabilir sanırım bunu ikiye bölüp ikinci yarısına elektronik uygulamalarının devamı şeklinde bir ders koyulabilir. ki koyulabilse çok daha verimli olacagına inanıyorum.

EML sınıfları için ise (12 sınıflarda İBE oldugundan) WEb tasarım veya ağ dalı seçilmesi daha uygun gibi görünüyor.

glrh88' Alıntı:
arkadaşlar ben de 11. sınıf teknik serviste SİSTEM KONTROL UYGULAMALARI ve BİLGİSAYARLI DEVRE TASARIMI için okul imkanları yetersiz olduğu içinbunun yerine web tasarımı koymayı düşünüyorum.
..
hocam bazı şeyler bizim düşünmemizla maalesef olmuyor. eğer okulun imkanlarının bu dal için yetersiz olduğunu düşünüyorsanız yapacağınız ZÜMRE KARARI ALARAK bu alanın kapatılması için okul müdürlüğüne bir yazı yazmak ve açılmasını istediğiniz dal için de aynı yazıyı yazmak olacaktır. okul müdürlüğü silsile yoluyla bunu ankaraya kadar iletecek ordan gerekli olur alındıktan sonra mevcut dala yeni öğrenci almayacak ama var olan öğrencilerinizi mevcut dalda bitirecek yeni öğrencilerinizi ise yeni açılan dala kayıt edeceksiniz.

bunun dışında okul imkanları yetersiz diye GÖSTERİLMESİ ZORUNLU (geçilmesi zorunlu olmayabilir) olan dersleri göstermek yerine yeni ders seçemezsiniz. seçmeli dersleri seçebilmeniz için öncelikle zorunlu derslerin tamamını okutmanız gerekmektedir.

Yardımlarınız için teşekkürler.Gerekli ekipman olmadığından dolayı dersler gene pratik işlenecek bu gidişle.Dal değişimi için müracaatta bulunduk ama bi cevap gelmediğinden ortada kaldık.

theArcher' Alıntı:
Yardımlarınız için teşekkürler.Gerekli ekipman olmadığından dolayı dersler gene pratik işlenecek bu gidişle.Dal değişimi için müracaatta bulunduk ama bi cevap gelmediğinden ortada kaldık.
..
hocam herşeyi devletten beklememek gerek diye düşünüyorum. eğer öğrencileriniz bu işi meslek olarak yapacaklarsa mutlaka kendilerine ait bir güç kaynağı, bir havya , bir bouardları olması gerekiyor. bunları parça parça yada toptan olarak öğrencilerinize aldırtabilirsiniz. toplu alımlarda son derece ucuz bir fiyata da mal edebilirsiniz. Linkteki gibi. Yada ihtiyacınız olan malzemeleri çıkartıp kendiniz bir çanta organize edip onu fiyatlandırtaiblirsiniz.
..
http://www.modulteknik.com/takim-cantasi-2.html
..
Sonuçta aldıkları set kendilerine ait olacak. ve tüm hayatları boyunca evlerinde de kullanacaklar. o yüzden bunu zorunlu tutmanızda bir sakınca bile yok....

BaRBaRYaN' Alıntı:
cagdas' Alıntı:

..
hocam internet programcılığı dal zorunlu dersi diye biliyorum web tasarım dalı için (geçmekte zorunlu değil amkta zorunlu olunan ders). o daldan mezun olabilimeniz için alınması gereken derslerden biridir. o yüzden ip vermeniz gerekir. kaldıki yeni programda eml 12 lerde 2 saatlik düşüş olacak 28 den 26ya düşüyor. 24 + 4 değil 24iibe + 2ip olarak okutulacak seneye... sözün kısası EML için seçmeli ders yok gibi bişey...
hocam sizin verdiğiniz linkteki ders önerilerinde, 24ibe+2mes yab dil dersleri önerilmiş, int prog. ve/veya açık kaynak iş. sis. dersi ise ibe dersinde verilebilir diyor (bizimkiler dışarda yapıyor bu eğitimi zaten). ip dersi için zorunluluk olup olmadığını nereden anlıcaz hocam, bu önerilere göre zorunlu değil gibi algıladım ben. eğer zorunlu olduğunda eminseniz seçmeyeceğim yabancı dili, yanlışlık yapmayalım sonra.

cagdas' Alıntı:
hocam sizin verdiğiniz linkteki ders önerilerinde, 24ibe+2mes yab dil dersleri önerilmiş, int prog. ve/veya açık kaynak iş. sis. dersi ise ibe dersinde verilebilir diyor (bizimkiler dışarda yapıyor bu eğitimi zaten). ip dersi için zorunluluk olup olmadığını nereden anlıcaz hocam, bu önerilere göre zorunlu değil gibi algıladım ben. eğer zorunlu olduğunda eminseniz seçmeyeceğim yabancı dili, yanlışlık yapmayalım sonra.
..
Web Programcılığı Dalı için konuşacak olursak
ilk olarak,
Meslek Lisesi 12. sınıflarda İBE (staj) olduğu için bu ders ZORUNLU ders olarak kabul ediliyor ama
Teknik Lise 12. sınıflarda İBE (staj) olmadığı için dal ZORUNLU dersi İnternet Programcılığı dersidir.

İkincisi Mesleki Yabancı dil tüm alanlarda yer alırken (seçmeli olarak) İnternet Programcılığı ders bilgi formlarında Web Programcılığı dalı 12. sınıfta okutulması gereken ders olarak belirtilmektedir.
..
daha sağlıklı bilgi almak için megepbilisim.com adresindeki hakanbabac a (kendisi aynı zamanda forum üyemizdir) mail atabilirsiniz...

BaRBaRYaN' Alıntı:
glrh88' Alıntı:
..
hocam bazı şeyler bizim düşünmemizla maalesef olmuyor. eğer okulun imkanlarının bu dal için yetersiz olduğunu düşünüyorsanız yapacağınız ZÜMRE KARARI ALARAK bu alanın kapatılması için okul müdürlüğüne bir yazı yazmak ve açılmasını istediğiniz dal için de aynı yazıyı yazmak olacaktır. okul müdürlüğü silsile yoluyla bunu ankaraya kadar iletecek ordan gerekli olur alındıktan sonra mevcut dala yeni öğrenci almayacak ama var olan öğrencilerinizi mevcut dalda bitirecek yeni öğrencilerinizi ise yeni açılan dala kayıt edeceksiniz.

bunun dışında okul imkanları yetersiz diye GÖSTERİLMESİ ZORUNLU (geçilmesi zorunlu olmayabilir) olan dersleri göstermek yerine yeni ders seçemezsiniz. seçmeli dersleri seçebilmeniz için öncelikle zorunlu derslerin tamamını okutmanız gerekmektedir.

hocam web tasarım dal teklifimizi yaptık il den onay geldi ama bakanlıktan hala cevap yok :( artık dediğiniz gibi uygulamaya ağırlık vermeden teorik olarak işleyeceğiz dersleri

web dalı onayı sonunda bakanlıktan geldi.ilk defa web dalında ders vereceğim.Web tasarım ve programlama (12 saat) Grafik ve Animasyon (6 saat) olacak şekilde ders seçtim.Veri tabanı ve organizasyonu zorunlu dal dersi olmadığı için seçmedim.Onun yerine 2 saati web tasarım ve programlamaya ekledim.Sizler neler seçtiniz?

hocam
12 saat web tasarım için fazla. 2 saat de veritabanı organizasyonu koymanız daha iyi olur. Çünkü we tasarımın ikinci döneminde asp.net ile interaktif site yaparken öğrenciler veritabanına ihtiyaç duyuyorlar. Aksi halde koca dönem boyunca web sayfasına 1den 10 a kadar sayıları yazdırıyorsunuz. Veritabanı dersi ile içli dışlı işleyip kullanıcı, üyelik, ürün sorgulama gibi sisteme sahip web sitesi yaptırabilirsiniz. Ben bu sene proje olarak facebook tarzı bir site vermeyi düşünüyorum ama anasayfasını yapsalar yeter diyeceğim öğrenciler var :)

keplir' Alıntı:
hocam
12 saat web tasarım için fazla. 2 saat de veritabanı organizasyonu koymanız daha iyi olur. Çünkü we tasarımın ikinci döneminde asp.net ile interaktif site yaparken öğrenciler veritabanına ihtiyaç duyuyorlar. Aksi halde koca dönem boyunca web sayfasına 1den 10 a kadar sayıları yazdırıyorsunuz. Veritabanı dersi ile içli dışlı işleyip kullanıcı, üyelik, ürün sorgulama gibi sisteme sahip web sitesi yaptırabilirsiniz. Ben bu sene proje olarak facebook tarzı bir site vermeyi düşünüyorum ama anasayfasını yapsalar yeter diyeceğim öğrenciler var :)
..
hocam
BİRİNCİSİ veritabanı organizasyonu için 2 saat yeterli değil
İKİNCİSİ hadi 2 saat açtınız diyelim dönemde 2 modül sınavı 2 ana sınav fazladan yapmanız gerekir.
ÜÇÜNCÜSÜ sizleri bilmem ama bizdeki meslek lisesi öğrencilerinin seviyeleri bu kadar sınavı kaldıracak kapasitede değil. zorlanıyorlar sınav sayısı fazlalaştıkça.

BENCE web tasarım ve programlama dersi için 12 saat ayırıp bu ders modüllerini işlerken 1den 10a kadar saydırmak yerine veri tabanı konularını da dahil edecek şekilde işlerseniz çok daha verimli bir ders geçirirsiniz. zira 12 saatlik derste sadece 1den 10a kadar saydırmakla yetinirseniz bu sadece sizin tercihiniz olur.

Haftalık ders saatleri o kadar azaltıldı ki bırakın seçmeliyi asıl zorunlu derslerin süreleri bile yetersiz kaldı. Anlayacağınız modüler sistem kuş oldu uçtu. Bir de kredili sistem getirilmesi düşünülüyor. Şu anda sadece bilişim alanında ülkemizde 30 okulda pilot olarak uygulanıyor ve çoğunluğun haberi yok. Eğer bu pilot uygulama(Mesleki Eğitimde Kredi Transfer Sistemi-MKTS) yangınlaşacaksa derslerin süreleri arttırılmalı. Bakıyorsunuz meslek lisesinde okuyan bir öğrenci haftada 35 saat ders görüyor ve bunun yarısından çoğu meslek dersi değil. Olacak şey değil. Bu sistem bu şekilde kesinlikle başarısız olur.
Konuyu açan arkadaşım, her şeyin temeli yeterlilik tablosudur. Yeterlilik tablosuna göre dersleri seçmek zorundasınız. Dolayısıyle Teknik servis dalının dersini bırakıp başka birdalın dersini koymak çok büyük bir yanlıştır.

BaRBaRYaN' Alıntı:
hocam
BİRİNCİSİ veritabanı organizasyonu için 2 saat yeterli değil
İKİNCİSİ hadi 2 saat açtınız diyelim dönemde 2 modül sınavı 2 ana sınav fazladan yapmanız gerekir.
ÜÇÜNCÜSÜ sizleri bilmem ama bizdeki meslek lisesi öğrencilerinin seviyeleri bu kadar sınavı kaldıracak kapasitede değil. zorlanıyorlar sınav sayısı fazlalaştıkça.

BENCE web tasarım ve programlama dersi için 12 saat ayırıp bu ders modüllerini işlerken 1den 10a kadar saydırmak yerine veri tabanı konularını da dahil edecek şekilde işlerseniz çok daha verimli bir ders geçirirsiniz. zira 12 saatlik derste sadece 1den 10a kadar saydırmakla yetinirseniz bu sadece sizin tercihiniz olur.
----------------------------------
Pek bir sinirlenmişsiniz ya, ilginç. :)
Veritabanı organizasyonu dersinin çerçeve bilişimdeki tanımına bakalım;

Web ortamları için veri tabanı kullanımı ile ilgili konularda gerekli bilgilerin verildiği derstir.
Bu derste öğrenciye; veri tabanı tasarlama ve oluşturma, veri tabanı içinde sorgulama yapma, veri tabanı yönetimsel fonksiyonlarını kullanma yeterliklerini kazandırmak amaçlanmaktadır

Bunun yanında ders saatlerine baktığınız zaman 36 hafta içerisinde en fazla 4,44 en az 2,44 çıkıyor. O yüzden 2 saat seçmek yeterlidir.

Ayrıca öğrencinin vasıfsızlığından dert yanıp, bir de üzerine 1'den 10'a kadar saydırmakla yetinmek sizin tercihiniz demişsiniz. Tabi ki elinizdeki öğrencinin kalitesine göre davranacaksınız. Mesajımda da belirttiğim gibi, öğrenci var Facebook benzeri bir site geliştirsin, öğrenci var anasayfasını ancak tasarlasın.

Sonuçta kimseye akıl öğretmeye gelmedim buraya. Sadece benim karşılaştığım zorluklar ve kullandığım yöntemlerden bahsettim.
Yine de saygılarımla. İyi eğitim öğretimler.

keplir' Alıntı:
Pek bir sinirlenmişsiniz ya, ilginç. :)
Veritabanı organizasyonu dersinin çerçeve bilişimdeki tanımına bakalım;

Web ortamları için veri tabanı kullanımı ile ilgili konularda gerekli bilgilerin verildiği derstir.
Bu derste öğrenciye; veri tabanı tasarlama ve oluşturma, veri tabanı içinde sorgulama yapma, veri tabanı yönetimsel fonksiyonlarını kullanma yeterliklerini kazandırmak amaçlanmaktadır

Bunun yanında ders saatlerine baktığınız zaman 36 hafta içerisinde en fazla 4,44 en az 2,44 çıkıyor. O yüzden 2 saat seçmek yeterlidir.

Ayrıca öğrencinin vasıfsızlığından dert yanıp, bir de üzerine 1'den 10'a kadar saydırmakla yetinmek sizin tercihiniz demişsiniz. Tabi ki elinizdeki öğrencinin kalitesine göre davranacaksınız. Mesajımda da belirttiğim gibi, öğrenci var Facebook benzeri bir site geliştirsin, öğrenci var anasayfasını ancak tasarlasın.

Sonuçta kimseye akıl öğretmeye gelmedim buraya. Sadece benim karşılaştığım zorluklar ve kullandığım yöntemlerden bahsettim.
Yine de saygılarımla. İyi eğitim öğretimler.
Sinirlendiğim yok hocam, neden sinirlendiğimi düşündünüz ilginç :)
keplir' Alıntı:
hocam
12 saat web tasarım için fazla. 2 saat de veritabanı organizasyonu koymanız daha iyi olur.
Bizde kimseye akıl öğretmeye gelmedik buraya sayın hocam. Sizin gibi bizde kendi yaşadığımız deneyimleri paylaşıyoruz. kaldı ki akıl vermek yerine kendi görüşlerimi söylediğimi belli etmek için BENCE diyerek başladım cümleme.
Diğer bir husus öğrencilerin bilgi bakımından değil sınav sayısı bakımından zorlandığını belirttiğimi düşünüyorum "sizleri bilmem ama bizdeki meslek lisesi öğrencilerinin seviyeleri bu kadar sınavı kaldıracak kapasitede değil." diyerek.
Yine de saygılarımla. Sizede iyi eğitim öğretimler.

theArcher' Alıntı:
Arkadaşlar seneye sadece 11.sınıflarım olacak teknik servis dalında.Siz acaba hangi dersleri seçtiniz.?10.sınıfta temel elektronik ve ölçme dersinde öğrencilerin elektroniğe yatkın olmadığını gördüm. Elektronik uygulamaları dersi yerine web dalından dersler koyabilirmiyim acaba?Birde mesleki yabancı dili hangi sınıfta seçmemiz gerekiyor.Bu derse biz girebiliyormuyuz? Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

13 saat tek ders seçilebiliyor.. sistem bakım onarım dersimi ne.. tek ders seçmek en iyisi.. istediğin daldan ders koyabilirsin..

Arkadaşlar forumdaki öğretmen arkadaşlardan burada var mı katılan bilemiyecem, Tarihi tam hatırlamıyorum Mayıs 2012 gibiydi.Bilişim Ankarada bulunan bütün bölüm şeflerinin katıldığı bir zümre toplantısı yapılmıştı.

Tüm Ankarada bilişim ve 2 branş daha vardı ; tüm 2011-2012 için 1.ve 2.dönem başı zümreler incelenmiş değerlendirilmişti, toplantıdan önce.

Aynı branşta-dalda seçilen derslerin ders saati yönünden farklılık olduğunda öğrenci başka bir okula geçtiğinde yönetmelikten dolayı o dersi tekrar almak veya sene sonu sınavlarına girmek zorunda denilmişti.

O toplantıya katılan var mı ? aranızda Beşevlerde Turizm ve otelcilik lisesinde yapılmıştı.

Gerçektende büyük tezat var bu seçieln derslerin saatleriyle ilgili;

Bir bakıyorsunuz aynı alan- aynı dal fakat verieln ders saatleri biribirinden farklı;

bende zamanında modül sayısına göre ders saatinin belirlenebileceğini gördüm-modül çıkarma gibi.

memo-x' Alıntı:

Bir bakıyorsunuz aynı alan- aynı dal fakat verieln ders saatleri biribirinden farklı;

bende zamanında modül sayısına göre ders saatinin belirlenebileceğini gördüm-modül çıkarma gibi.
..
hocam ders saatleri zaten modül sayısına (modüllerin ders işlenme sürelerine) bağlı olarak belirleniyor. ama bu konuda zümrelere sağlanan bazı esneklikler var. herhangi bir modül için 40/8 , 40/16, 40/24, 40/32 şeklinde süreler verilmiş. bu demektirki; 40 / 16 için konuşursak bu modül en az 16 en fazla 40 saat işlenebilir.
okul var bunu 16 saat alıyor, okul var bunu 32 saat alıyor, okul var 40 saat alıyor. modül sayısı fazla olan derslerde de bu fark açılıyor. ve bu yüzden aynı ders kimi okulda 8 saat kimi okulda 12 saat işlenebiliyor.

BaRBaRYaN' Alıntı:
memo-x' Alıntı:

..
hocam ders saatleri zaten modül sayısına (modüllerin ders işlenme sürelerine) bağlı olarak belirleniyor. ama bu konuda zümrelere sağlanan bazı esneklikler var. herhangi bir modül için 40/8 , 40/16, 40/24, 40/32 şeklinde süreler verilmiş. bu demektirki; 40 / 16 için konuşursak bu modül en az 16 en fazla 40 saat işlenebilir.
okul var bunu 16 saat alıyor, okul var bunu 32 saat alıyor, okul var 40 saat alıyor. modül sayısı fazla olan derslerde de bu fark açılıyor. ve bu yüzden aynı ders kimi okulda 8 saat kimi okulda 12 saat işlenebiliyor.

bu zümre toplantısı bilişim tekn lerinde yapılan eksiklikler ,olması gerekenler, zümrelerde değinilen konular ele alınmıştı.
Neticesi ne oldu bilmiyorum son durumu; ben bizim okulda bölüm şefinin işi olduğundan katılmıştım.

arkadaşlar yazımı tamamlanmayan modüller için derslerde ne yapılcak? elinde döküman olan var mı? Sist. Kontrol uygulamaları dersine ait hiç modül mevcut değil? Ne yapıcaksınız? Planlar nasıl yapılacak?

Geri