teknikerlik mi öğretmenlik mi?

Kodla Büyü

awwer

Üye
büyük bir ilçe belediyesi bilgi işleminde kpss ile atanan bilgisayar teknikerim. 2012 de böte mezunu oldum. eş ve çocuk yardımıyla yaklaşık 3000 tl alıyorum. öğretmenlik mi teknikerliğe devam mı bir türlü karar veremedim. bu yüzden de kararsızım. bu kararsızlığım artık normal hayatımı da etkiliyor. bu kararsızlık yüzünden bilgisyar mühendisliği bile okumaya başladım. durum vahim yani. yaş 31, 3 yaşında bir oğlum var. önerilerinizi bekliyotum. bu arada 8 yıldır memurum.

kararsız olunacak bir durum yok bence. tabi ki öğretmenlik.
bilgisayar mühendisliğini seçiyorsan senin tercihin tabi...

İsinden mennunsan illaki ogretmenlige gecmene gerk yok.. ucretli ogretmenlik fln yaptinizmi.. bi karsilastirma sansiniz olurdu? Muh. Bitince suanki konumunuza etkisi nedir...

Rüzgara Karşı'' Alıntı:

öncelikle, cevap için teşekkürler.
peki niye öğretmelik, biraz açar mısın?

istanbul38' Alıntı:
İsinden mennunsan illaki ogretmenlige gecmene gerk yok.. ucretli ogretmenlik fln yaptinizmi.. bi karsilastirma sansiniz olurdu? Muh. Bitince suanki konumunuza etkisi nedir...
öğretmen uygulaması diye bir ders vardı 2 dönem öğretmenlik yaptım. ama o da 1 saatti. pc bilgim özellikle donanım üzerine bayağı iyidir. işimden genel olarak memnunum ama yönetim değişince tantana oluyor. bilgisyardan hiç anlamayıp kendisini pc dahisi zannedenlerle uğraşıyom ve uğraşmaya devam edeceğim aşikar. öğretmeliğin artıları ve eksilerinii yazdım. teknikerliğnde aynı. teknikerlik 2 noktada ağır bastı. birincisi bulunduğum yer adana olması. ikincisi mühendislik okumam. ama bir yandan da artık kendime fazla zaman ayırmak istiyorum.
mühendisliğin katkısı 400 tl kadar avantajı oluyor. kadroyu herzamankş gibi vermiyorlar.

awwer' Alıntı:
Rüzgara Karşı'' Alıntı:

hocam tam ek ders ve eş yardımıyla maaş 3000i bulur. maaşlar aynı diyebiliriz ama ileride belediyenin ödeneklerinin kesilmeyeceğinin ya da kurum değiştirmeyeceğinin garantisi yok bence. ve sanırım büyükşehir olmasından dolayı ödenekler fazla ?
yönetim değişince mobbing olabilir, istemediğiniz yerde çalıştırabilirler.
öğretmenlikte yaptığın iş belli, tatilin mesai saatlerin daha düzenli. teknikere göre daha itibarlı. aile hayatına daha uygun. bunlar benim fikrim.
adanalı olsam aklımdan geçerdi belki..... bilgisayar mühendisliği bitince ünvan değişikliği olmuyor mu? onu da düşünebilirsin...

Rüzgara Karşı'' Alıntı:
awwer' Alıntı:
Rüzgara Karşı'' Alıntı:

hocam tam ek ders ve eş yardımıyla maaş 3000i bulur. maaşlar aynı diyebiliriz ama ileride belediyenin ödeneklerinin kesilmeyeceğinin ya da kurum değiştirmeyeceğinin garantisi yok bence. ve sanırım büyükşehir olmasından dolayı ödenekler fazla ?
yönetim değişince mobbing olabilir, istemediğiniz yerde çalıştırabilirler.
öğretmenlikte yaptığın iş belli, tatilin mesai saatlerin daha düzenli. teknikere göre daha itibarlı. aile hayatına daha uygun. bunlar benim fikrim.
adanalı olsam aklımdan geçerdi belki..... bilgisayar mühendisliği bitince ünvan değişikliği olmuyor mu? onu da düşünebilirsin...

hayırlısı bakalım. mezun olduğumdan beri eğitim bilimlerine hiç bakmadım ve bu seneki kpss den 70.5 aldım. seneye çalışarak hedef ortalama 91 almayı hedefliyorum. kısmet bakalım.

bence işinden memnun isen teknikerliğe devam etmeyi ciddi ciddi düşün
hiç olmazsa puan biriktirip tayin olacam diye yıpranmazsın
( bazı okul müdürleri de şu an ki işini yaptırmaya çalışacak sana zaten )

ARTI ek ders ne full olması garanti , ne de devamlı alacağın garanti .
ona göre düşün.

gamer99' Alıntı:
ARTI ek ders ne full olması garanti , ne de devamlı alacağın garanti .
ona göre düşün.
bizim aldığımız sosyal denge de garanti değil. 2015 aralıkdan sonra ne olacak belli değil. en azından öğretmenim derim diye düşünüyorum bi de öğretmenliğin ilahi tarafı da var... bakalım gelecek diğer yorumlara...
fikirlerin için teşekkürler.

Hocam bence Teknikerliğe devam et, mühendisliği bitirince Mühendis kadrosuna geçmeye çalış, en fazla 1-2 yıl oyalarlar Teknikerlikte sonra illa ki verirler Mühendislik kadrosunu.

Ondan sonra mis gibi Mühendissin.

Öğretmen maaşlarını da Rüzgara Karşı' hocam yazmış zaten, aşağı yukarı aynı, ama öğretmenlik zor iş. İşin sadece okulda kalmıyor eve gelince de akşamları ve hafta sonları sürekli uğraşman gereken işler oluyor. Teknikerlik öyle değil, mesai bitti iş bitti.

Yani tüm durumları kıyaslandığında şu an için öğretmenlik ile teknikerlik kafa kafaya eşit diyebiliriz. Sizin avantajınız Mühendislik okumanız, onu bitirince işler kıyak.

Bir de illa derse girecem diyorsanız yakınlardaki Meslek Liselerinde, Mesleki Teknik Eğitim Merkezlerinde ve Halk Eğitimlerde haftada 10 saate kadar derse girebiliyorsunuz. Ona başvurun bence, gidin bu okullarla konuşun, "derse girmek istiyorum, diplomam var, belgem var, bilgim var" felan deyin.

Ama her zaman derim teknikerliğe devam edin ve sonra Mühendisliğe geçin.

Verdiğin Değerli Bilgiler için teşekkür ederim AKADEMİA. Şuan Öğretmenliği daha çok düşünüyorum. Belediye de olmam dolayısıyla , sonuçda siyasi bir yer. teknikerliğe devam etmek istiyorum çünkü adana da ve memleketimdeyim. ve pc lerle uğraşmayı seviyorum. öyle karışık bir durum işde...

Geri