Kapatılan Teknik Eğitim Fakültelerinin yerine kurulan Teknoloji Fakültelerinde Bilgisayar Öğretmenliği bölümlerleriyle ilglili yaptığım araştırma sonucunda şaşırtıcı sonuçlara ulaştım. Bilgisayar Öğretmenliği bölümlerinin tümünün yerine Bilgisayar Mühendisliği bölümlerinin açılacağını düşünüyordum. Oysa karşılaştığım tablo beni çok şaşırttı.
Bİlgisayar Öğretmenliği vb. bölümlerin yerine Bilişim Teknolojileri Alanıyla ilgili sadece iki bölüm geriye kalmış gözüküyor. Bunlar da Fırat Üniversitesi Yazılım Mühendisliği ile Sakarya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği.
Teknoloji Fakültelerindeki Bölümlerin hiçbirinde öğretmenlik ibaresi yer almıyor. Dolayısıyla bu bölüm mezunlarının öğretmenlik yapıp yapamayacakları net değil.
Peki eğer Teknoloji Fakültesi Mezunları öğretmen olamayacaksa Mesleki Liselerde yer alan onlarca bölümde kim öğretmenlik yapacak? Diğer yandan aşağıda listelenen iki bölümün mezunları Türkiye'deki Meslek Liselerinin Bilgisayar Öğretmeni ihtiyacını karşılamaya yetecek mi?
Üniversite-------------------Bilişim Teknolojileri Alanıyla İlgili Bölüm (Kontenjan)
Afyon Kocatepe------------------->Yok
Fırat Üniversitesi------------------>Yazılım Mühendisliği (80)
------------------------------------->Yazılım Mühendisliği (İÖ) (80)
Gazi Üniversitesi------------------>Yok
Karabük Üniversitesi-------------->Yok
Marmara Üniversites------------->Yok
Sakarya Üniversitesi-------------->Bilgisayar Mühendisliği (50)
Süleyman Demirel Üniversitesi-->Yok
Kaynak: Ösym 2010 Tablo4
ftp://dokuman.osym.gov.tr/2010/2010_OSY ... Tablo4.pdf
Bİlgisayar Öğretmenliği vb. bölümlerin yerine Bilişim Teknolojileri Alanıyla ilgili sadece iki bölüm geriye kalmış gözüküyor. Bunlar da Fırat Üniversitesi Yazılım Mühendisliği ile Sakarya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği.
Teknoloji Fakültelerindeki Bölümlerin hiçbirinde öğretmenlik ibaresi yer almıyor. Dolayısıyla bu bölüm mezunlarının öğretmenlik yapıp yapamayacakları net değil.
Peki eğer Teknoloji Fakültesi Mezunları öğretmen olamayacaksa Mesleki Liselerde yer alan onlarca bölümde kim öğretmenlik yapacak? Diğer yandan aşağıda listelenen iki bölümün mezunları Türkiye'deki Meslek Liselerinin Bilgisayar Öğretmeni ihtiyacını karşılamaya yetecek mi?
Üniversite-------------------Bilişim Teknolojileri Alanıyla İlgili Bölüm (Kontenjan)
Afyon Kocatepe------------------->Yok
Fırat Üniversitesi------------------>Yazılım Mühendisliği (80)
------------------------------------->Yazılım Mühendisliği (İÖ) (80)
Gazi Üniversitesi------------------>Yok
Karabük Üniversitesi-------------->Yok
Marmara Üniversites------------->Yok
Sakarya Üniversitesi-------------->Bilgisayar Mühendisliği (50)
Süleyman Demirel Üniversitesi-->Yok
Kaynak: Ösym 2010 Tablo4
ftp://dokuman.osym.gov.tr/2010/2010_OSY ... Tablo4.pdf