Teknoloji köşesi oluşturma fikiri nasıl sizce ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aycaha
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

aycaha

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar
forumda paylaşılan bilgisayar donanım parçalarının yer aldıgı pano gibi bir pano yapıp zaten bilgisayar odasına asacagım.

Bunun dısında farklı birsey yapasım geldi. Şöyle ki:
Bir çocuğun gündelik hayatta gerek kendi evi, gerek çevresinde gerekse tv film-programlarında görebileceği elektronik parçaları (mp3 player, tv, araba teybi, vcd player, mp4 player, cep telefonu vb...) bir panoya veya masaya monte edip camla muhafaza ederek, bulabilirsem de o parçanın ilk halinin resmini de kenarına koyup (bakın ilk icat edildiginde söyleydi simdi boyle olmus demek acısından) o parçanın ne işe yaradığını da kısaca açıklayan bir notu alta yerleştirip okulun girişinde uygun bir yerde sergilemek.

Hani insaat firmaları binaların maketini yapıp masa uzerine monteleyip sergilerler ya onun gibi...
Sizce nasıl olur ?

Re: Nasıl fikir sizce ?

eğer öyle bir düşünceniz varsa bilişim sınıfında yapın derim ben ...........

Re: Nasıl fikir sizce ?

Nedenini sorabilir miyim karinca_52 hocam bu dusuncenizin?

Okulun uygun bir yerinde sergileme nedenim ise soyle:
1- ben mesela 1-2-3 lere girmiyorum. Onlar öglenci grup. Erken geldiklerinde, bos derslerinde, tenefüslerde bakabilirler.
2- cocuklarını almaya gelen veliler oluyor. Hem onlar hem de genelde gelirken beraberlerinde getirdikleri kücük cocuklar faydalanır.
3- Okulda kimi zaman duzenlenen zümre vb. toplantılar nedeniyle okulu ziyaret eden diger ogretmen arkadaslar gorup belki kendi okullarında oyle birsey yapmaya baslarlar.. yaygınlasır bu proje ilçe genelinde belki.
4- Okul icin +puan olur... Kimbilir belki gelen veliler gördüklerinde hoslarına gider okula, eğitime bakıs acıları bir nebze olsun degişir.

ve bunun gibi nedenler işte... Hani projeyi BT sınıfına hapsetmek istemiyorum.

Yoksa yanlıs mı dusunuyorum...

hocam fikriniz güzel, öngörüleriniz de olası. :+1:

ancak takip edilmesini sağlamak için çok çarpıcı hazırlamalı ve güncel tutmalısınız.

ayrıca en önemlisi bir ihtiyaca cevap verirse çok daha albenili olur. atıyorum cep telefonları ile ilgili pratik notlar düşülebilir. malum ülkemiz cep telefonu çılgını bir ülke :)

yeni fikirlerin her zaman destekçisi olmalıyız kanımca. ben şahsım adına destek olma garantisi veriyorum.

hürmetler.

ben tuttum ve bunu yapmayı düşünüyorum şöyleki okulumuzda eski işe yarmayan bir kasayı bozacagım parçalarını yanında onu tanıtan bir yazıyla masaya değilde duvara cam kapaklı bir pano yapmayı düşünüyorum. bt sınıfının bulunduğu koridora asmayı düşünüyorum. tabi müdürümüz izin ve destek verirse.

Geri