Teknolojik dönüşüm ve teknik destek

Kodla Büyü

ATHAMAS

Üye
Arkadaşlar bilgisayar öğretmenlerinin genel sıkıntısı teknikerlikle karıştırılmak sanırım.Biz Manisa Milli Eğitim bünyesinde bir birim kurduk.Okulların ve resmi kurumların bilgisayar ve çevre birimlerini tek merkezde tamir ve bakımlarını yaparak hem inanılmaz rakamlarda kamu yararı,hem de genel ihtiyaçları en kısa yoldan halletme imkanı bulduk.Milli Eğitim bünyesinde "Ağ ve Sistem Yöneticiliği" gibi birimlerde görevlendirilecek "gönüllü" arkadaşların il ve ilçe merkezlerinde bu tip yaralara merhem olacağını düşünüyoruz.Bu sayede kendisi 300 lira olan yazıcı için 450 lira tamir parası ödenmeyecek veya Milli emlak müdürlüğüne içi dolu kasayı "1 LİRA " karşılığı vermeyerek diğer hasarlı makinaların parçalarıyla tekrar kullanıma kazandırılarak masraflar engellenebilecektir.
Manisa Teknolojik Dönüşüm Projesi kapsamında;
660 kasa, 48 laser yazıcı ,13 monitör ve 73 notebook tamir bakımı ve sistem kurulumları yapılmış,18 kasa ve 24 adet yazıcı hurdalardan yapılarak kullanıma verilmiştir...

Giriş kısmında teknikerlikle karıştırılmak genel sıkıntı demişsiniz ama sizin yaptığınız projede de tekniker gibi uğraşıyorsunuz yanlış anlamadıysam. Siz buralarda tamirat yaparken okullarınızda derslere girebiliyor musunuz peki?

hocam yorum yazdığınız için sağolun.öncelikle "gönüllü" olmak gerek ."angarya" veya "üstüne vazife olmama" durumu konusunda haklısınız. öğretmenlik "gönül" işi sonuçta .benim okulumda maaş karşılığı zaten 5 saat dersim var, o da bir gün.Hepiniz tembelsiniz,ben çalışkanım gibi bir iddam da yok. tamamen benim vergimle alınan makinaların sağlıklı işlemesi ve yenilerinin alınmaya gerçekten ihtiyacı olduğunda alınması ,paramızın bazı işgüzarlara kaptırılmaması ile ilgili bir durum.

hocam kusuraba bakmayın bende anlamadım sizi. okullarda bu tarz dönüşümleri birçoğumuz yapıyordur sanırım. buraya uzun uzadıya yazmaya gerek yok. ilçede görevede gerek yok okuldaki bu tarz işleri bir şekilde bir çoğumuz yapıyoruz. Sorun şu ki: yaptığınız gözükmüyor öğretmen yerine konulmuyorsunuz sizinde dediğiniz gibi dersinizin olmasına bile gerek kalmıyor. o zamanda gönülsüzde olsanız tekniker olup, gönüllü olarak yaptığınız işleri mecbur olarak yaparak diğer öğretmenler tarafından "senin görevin" cümlesiyle karşı karşıya kalacaksınız.
Bunlar benim görüşüm tabi..

yerden göğe haklısınız.resim,sanat tarihi,müzik,bilgisayar,vs vs dersler artık tamamen öldürüldü...öğretmenlik onuru,vakarı vs vs konusuda tartışılmaz ...benim annem babam pazarören köy enstitüsü mezunu..anlatırlar bazen ben şu kadar okul yaptım,ben şu kadar tuvalet yaptım,şöyle boyadım okulu,böyle yaptım elektrik tesisatını...bu da farklı bir görüş...sıfatı taşımak vasfa ermek değildir..saygı kazanılır..bir gün değer anlaşılır...ama devir "o" devir değil..her açıdan boş bir sistem,boş bir nesil,eee biz de boş durmayalım hesabı bizimki....bi de bir merkezde yapılırsa "gönüllü"ler taeafından ,okullardaki arkadaşlar daha rahat eder di mi....

BBNET
Geri