Tekrar sınavına hangi öğrenciler girer...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SerkanF1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

SerkanF1

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Bu konuda çelişki var bizim okulda... Yönetmeliği yorumlayabilecek arkadaş var mı... :cry:

Yazılı ortalamaları zayıf olan öğrenciler mi girer tekrar sınavına

yoksa

Yazılı, Performans, Proje ödevi ortalaması zayıf olan öğrenciler mi girer...

Yönetmeliğin 47 nci maddesinin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
(3) "Yazılı sınavlar ve diğer değerlendirmeler sonunda başarısız dersi bulunan öğrenciler için her bir dersten dönem sonunda ayrıca ortak bir sınav daha yapılır. Bu sınava isteyen başarılı öğrenciler de girer ve sınavdan alınan puan diğer puanlarla birlikte dönem puanının hesaplanmasında aritmetik ortalamaya dahil edilir."

Çelişkiye düşülecek bir durum yok, madde gayet açık. Bütün notlar verildikten sonra (yazılılar, performans notları...) hala zayıf not alıyorsa öğrenci sınava girecek.

Hatta ve hatta zayıfı kesinleşip girmek zorunda olan öğrenci girmezse girmedi olarak G yazılır ve ortalamaya dahil edilir

Öğrenciler tekrar sınavlarına kadar performans ödevini getirmediyse, tekrar sınavının oldu hafta, hatta sınavdan sonra getirdiyse nasıl değerlendirecez. Performans notuna G yazıp 50 üzeri notu 50nin altına çekip çocuğu tekrar sınavına mı alacaz...

Hocam planlamayı ona göre yapacaksınız. Son haftaya not verme işi bırakmayacaksınız. Performans notlarının nasıl verileceği yönetmeliğin 50. maddesinde yazıyor.

yazılı notları ile sözlü ve performas notlarını verceksin başarısız olan öğrenci mecbur omak üzere telafi sınavı yapcaksın. giren öğrecilere üçüncü sınava girmiş gibi not vereceksin. ortalaması zayıf olan öğrenci sınava girmemişse notuna G yazılır

Ben sınavı geçen hafta yaptım iki öğrenci sınava henüz girmedi ve bir tanesi büyük ihtimal 50'nin altında kalıp telafi sınavına girecek ama öğrenci okula gelmedi. Performansları da geç bir tarihe verdim. Bu iş çok sıkıntı yaratacak.

Performans ödevi okuyom hala... Bir de öğretmenler yatıyo derler...
Ben ödevi slayt, word, ekran kaydetme programı ile video oluşturma şeklinde istedim... Kendi düşen ağlamazmış :puhaha:

Sen hangi ülkede yaşıyon. Performans vermeyen öğretmenler var, daha toplamayan öğretmenler var...

bize söylenen;sadece herkes fazladan bir sınav yapacak. 2 sınavı olan 3.yü, 3 sınavı olan 4. yapacak.

Geri