Telefon dolandırıcıları

Kodla Büyü

japcann

Aktif Üye
Arkadaşlar BİMER'e yazdığım metin:
30.06.2014 tarihinde saat 14:31de 0 212 998 04 44 numaralı telefondan arandım. Sağlık hizmetleri veren bir firma tarafından arandığımı söylediler, adımı soyadımı T.C kimlik numaramın ilk 3 hane ve son 3 hanesini ve adresimi söyleyerek geçen sene bu hizmeti ücretsiz olarak kabul ettiğimi bu sene yenileyip yenilemeyeceğimi sordular ben de bu işlemi geçen sene yaptırmamakla beraber istemediğimi beyan ettim. Ancak inatla bana bu hizmeti geçen sene sesli beyan yoluyla telefondan aldıklarını bu sene tekrar alırsam 399 Tl bedelle yine bu hizmete sahip olabileceğimi söylediler. Ben tekrardan istemediğimi söyleyince tehditvari konuşma tarzıyla bana TC min ilk 3 hanesini ve son 3 hanesini söyleyip adımı soyadımı ve adresimi belirterek ben sözleşmeyi gönderiyorum imzalamazsanız icra yoluyla seneye 1299 Tl ücret ödeyeceğimi söylediler. Bu tarz şeylere itibar etmeyen bir insan olarak hangi kuruluştan aradıklarını öğrenmek istedim, herhangi bir bankayla anlaşması olup olmadığını sordum cevap verilmedi tekrardan bana icra yoluyla alacaklarını temin edeceklerini belirtip telefonu suratıma kapattılar. Bu firmanın gerçek bir firma olup olmadığını, konuyla ilgili benim yapmam gereken herhangi bir şey olup olmadığını öğrenmek istiyorum.

Not: Bu tarz telefonları açmayan açsam da banka dahi olsa bu tarz hizmetleri istemeyen telefonda asla tc adres telefon bırakmayan biri olarak bu duruma şaştım kaldım arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum :(

Hocam devlet mernis bilgilerini bazı kurumlarla paylaşıyor. Hatta özel sektöre bile veriyor. Örneğin gsm operatörlerinde mevcut. Senin adresin kimlik no vb. herkesin elinde olabilir.
Bu dediğin yerden beni de aradılar. İstemiyorum ne yaparsan yap dedim . Sanırım "anadolu asist sağlık" hizmetleriydi

Her telefona itibar etmemek gerek. Birara kapıda kitap satanlar vardı, şimdi telefon dolandırıcıları. :verymad:

ayak üstü insan dolandiriyorlar diş göstermeyip kabul etsek 400 tl kitlencek yazik... hocam cevap gelirse yazin lütfen merak ettim

Durumla ilgili sizi bilgilendireceğim arkadaşlar daha cvp gelmemiş BİMER'den yalnız bu tarz bilgiler sağda solda merdiven altı çalışan sözüm ona şirketlerin eline bile düşüyorsa çok yazık gerçekten devletin bu tarz oluşumlara dur demesi gerekiyor

anadoluman' Alıntı:
Hocam devlet mernis bilgilerini bazı kurumlarla paylaşıyor. Hatta özel sektöre bile veriyor. Örneğin gsm operatörlerinde mevcut. Senin adresin kimlik no vb. herkesin elinde olabilir.
Bu dediğin yerden beni de aradılar. İstemiyorum ne yaparsan yap dedim . Sanırım "anadolu asist sağlık" hizmetleriydi
Galiba aynı şirket hocam bana bilgilerimi doğru söylemesi ilk başta beni şüpheye düşürdü ancak ben bu tarz şeyleri gerçekten bedava bile olsa kabul etmeyen biriyim ondan emin olduğum için uyandım.

Alan Kurum Gönderme Tarihi Gönderen Kurum
BİMER 30.06.2014 BİMER
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI 01.07.2014 EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 01.07.2014 İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
MERSİN VALİLİĞİ 01.07.2014 İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI 01.07.2014 BİMER
TARSUS CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI 02.07.2014 ADALET BAKANLIĞI
ADALET BAKANLIĞI 02.07.2014 MERSİN VALİLİĞİ

Birsürü yazışma olmuş arkadaşlar bu işin sonunu merak etmeye başladım

ARKADAŞLAR 0212 949086 numaralı telefondan aradılar ve "kartınıza daha önce yapılmış bir sağlık sigortası olduğunu ve bunun devam mı edelim iptal mi edelim " diye bana sordular. kartın ilk dört hanesini söylediler ki zaten bu herbankanın bellidir devamını sizin söylemenizi istiyorlar. sakın vermeyin. arkasındaki cvc nin başında bulunan numarayı okuyor sizin devam etmenizi istiyor. ve sonunda sms geliyormış bana daha gelmedi ben kartı iptal ettirdim. kart numarasınıda vermezdim ama ders çalışıyordum kapatayım gitsin düşüncesiyle verdim ama aklıma geldi bu durum. neyseki kartı kapattırdım. uyanık olun. başına daha önce gelenler yazmışlar.

https://eksisozluk.com/turkiye-genel-sa ... i--4248237

Bulundugum bolgenin adalet sarayinin agir ceza bolumunden ''30/06/2014 tarihli bimer başvuru dilekçeniz bilgi edinme kapsamındakalm adığından herhangi bir işlem yapılamımaştır. Bilgilerinize rica olunur.'' diye mailatmislar, bu durumdan sizce ne cikarmamiz lazim

Geri