Telefon internet hız testi(Çözüldü)

Kodla Büyü

sertokus

Süper Üye
Süper Üye
Telefondan yapılan internet hız testinden alınan sonuç gerçek midir?

Bilgisayarımdan yaptığım hız testi 7.50 Mbps çıkarken (3 tane farklı bilgisayardan yaptım. Hemde kablo ile)(casper nirvana tw8)
Telefonumdan yaptığım hız testi 13.40 Mbps civarı çıkıyor. (kablosuz bağlantı ile)(General mobile discovery)

Müşteri hizmetlerini aradığımda sorunun donanımsal olduğunu ve sorun olmadığını söylüyorlar.

Nedir bu işin aslı. Tecrübesi olan.

ÇÖZÜLDÜ
Arkadaşlar sorunum çözüldü.
türknet santrallerinden kaynaklanıyormuş sorun. Artık hızım 12.90 mbps ye kadar kablo ile çıkıyor.
türknet ve sorun deyince hemen yanlış anlamayın ama.
Ben daha önce ttnet kullanıyordum. Hızım 7 mbps yi geçmiyordu. Onlarca kez aradım. sizin binanızdan sorun dediler.
Fakat her ne hikmetse yeni geçtiğim türknet bana yardımcı olmaya çalıştı. 16 mbps lik internetin o kadar düşmesi normal değil bişey var dedi bayan bana. 4. aramamda sorunu çözdüler.
Türknete ilk başta çok olumsuz yorum yapılmıştı ama beni yönlendiren arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Anlamadığım konu ise telefon hızımda 13.40 tan ileri geçmedi. Yani pc 7.50 girerken telefon 13.40 giriyordu.
Hata düzeltmeden sonra pc 12.90 girerken telefon hala 13.40 giriyor. Burayı anlamadım
testi internetten http://hiztesti.turktelekom.com.tr/index.php sitesinden yaparken
android telefonumdan speedtest.net uygulamasından yapıyordum. :? :? :?

Re: Telefon internet hız testi

dogrudur ne hikmetse genelde tlf daha verimli calisiyor. ayni video, ayni kalitede bilgisayarda dona dona izlerken telefonda yag gibi akiyor.

notebook dahili alıcısı 54 mbps olabilir mi ?
günümüzdeki telefonlar 150 ila 300 mbps destekleyebiliyor.
benim modemim eski mesela kablosuz 8 mbit alabiliyorum hızı kablodan 14 mbps

eğer telefon interneti de evdeki internet gibi AKN sonra 3 Mbps düşülse kimse türk telekomun nazını çekmez bir anda %50 abone kaybeder adamlar sırf bu yüzden 24 aylık taahhüt alıyor gibime geliyor.

gkhankz' Alıntı:
notebook dahili alıcısı 54 mbps olabilir mi ?
günümüzdeki telefonlar 150 ila 300 mbps destekleyebiliyor.
benim modemim eski mesela kablosuz 8 mbit alabiliyorum hızı kablodan 14 mbps
Kablosuz hız alıcısı 54 mbps iken
Kablolu hız alıcısı 100 mbps olarak görünüyor.
Ancak her ikisinde de yaklaşık olarak 7.50 civarı bir hız gözlüyorum.

Telefonumda ise bağlantı hızı 54 mbps olarak görünüyor.

Ama bunu öğrendiğim iyi oldu. demekki 70 mbps bir internet alacak olsam bunun en fazla kablosuz ile 54 mbps sini kullanabilirim. :idea:

hocam teoride 54 mbps internet destekler ama gerçekte bunun 7 ila 8 de biri hızı alabilirsin. 25 mbit internet bağlatacak olsan en az 200 mbit destekleyen modem alman gerekecek

gkhankz' Alıntı:
hocam teoride 54 mbps internet destekler ama gerçekte bunun 7 ila 8 de biri hızı alabilirsin. 25 mbit internet bağlatacak olsan en az 200 mbit destekleyen modem alman gerekecek
Hocam söylediğiniz mantık doğru olursa eğer.
Ethernet modem hızım 100 mbps
100 : 8 =12.6 Mbps hız almam gerekirdi. Fakat
7.50 yi zor alıyorum ethernet kablosu ile

hocam kablolu modeminiz 100 mbps üzerinde destekliyorsa 12-13 mbps almanız gerekir. Gelen sinyalde sorun vardır. İss ile görüşün

gkhankz' Alıntı:
hocam kablolu modeminiz 100 mbps üzerinde destekliyorsa 12-13 mbps almanız gerekir. Gelen sinyalde sorun vardır. İss ile görüşün
Hocam telefon alıyor 13.90 kadar çıktı. Telefon 13.90 alıyorsa pc de kablo ile almalı aslında.
Demek ki modem 13.90 ı verebiliyor.

Android olarak kullandığım hız ölçme yazılım speedtest programı. play store de var.

Bir arkadaşım dedi ki:
Telefonda çift taşıyıcı diye bir şey var
Yani 2 modeme ayrı ayrı bağlanmış gibi
download yapabiliyor. Buna android izin veriyor
Aslında gerçek hızın pc den aldığın hızındır. Telefon hızı yalandır.

Sizce bunun gerçekçilik payı var mı ? General mobile discovery 1

Hocam discovery de yoktur diye tahmin ediyorum, araştırmak gerek

maalesef hocam... türkcel altyapıyı iyileştirdi çoğu baz istasyonuna fiber çekti.
Benim wın ile aldığım hız 7 mbps, yükleme 3,5
kablolu ttenet altyapısını kullanan superonline 6 mps yükleme 0,3
yani bazı arkadaşlar arızayı çözümsüz bırakıyolar demiş. ancak iki hafta da ancak bağladılar ve haftalık 2 gb interneti hediye etti kurulum yapana kadar... ucuz olsa wın iyi aslında telekom altyapısından.

olayin cift tasiyici ile ilgisi yok, zaten cift tasiyici mobil hat ile alakali bir sey.
nodeminizin verebildigi maks. 13.9 degil, modeminize gelen maks. 13.9.

bu isin nedeni internete uygulanan filtreler olabilir, ozellikle ttnet kafasina gore int. bazi servisleri yavaslatan bir firma. fakat ne hikmetse bazi durumlarda android sistemler bu kisitlamalara takilmiyor. bunun en guzel ornegi akk den hiz dusmesine ragmen yavaslamayan google play indirmeleri idi (bu acik sonradan kapandi).

bir ikinci neden bilgisayarinizda bir sorun olabilir.

vpn ile deneyin, kisitlama var mi yok mu gorursunuz.

son olarak kisisel merakim, konuda bilgisayar ogretmenleri mi yaziyor acaba?

Hızlı vpn hatta çalışan vpn çok aradım bulamadım. Varsa bilen bana link gönderebilir mi?

Telefonlar 5ghz ağına bağlanıyor olabilir. Ama kabloluda düşük hız almak akıl karı değil

sertokus' Alıntı:
Hızlı vpn hatta çalışan vpn çok aradım bulamadım. Varsa bilen bana link gönderebilir mi?

zenmate 16 Mbit i rahatlikla sonuna kadar kullaniyor. bununla deneyebilirsiniz.

Geri