Telefonu - Masaüstü PC gibi kullanmak :) (Motorola Atrix)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan eya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

eya

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Motorola Atrix'i alalı 1,5 yıl oldu. Sonunda dayanamayıp root atalı 2-3 ay oldu. Kısa bir süre önce fare ve klavye bağlamayı denemiştim, gerçekten fare takınca, ekranda cursor çıkınca, kullanım hoş oluyor. Klavye ile mesaj yazmak da cabası.

Gerekli malzemeler: Micro Usb - Dişi usb dönüştürücü -> http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar ... o-65847757 ve elektrik beslemeli bir usb çoklayıcı http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar ... e-67613749

Uzun zamandır denemek aklımdaydı, normalde telefonu laptop benzeri bir ek cihaza bağladığımızda laptop gibi kullanmayı sağlayan arayüzü (webtop), kandırma bir yöntemle hdmi ile 23" ekrana, elektrik beslemeli bir usb çoklayıcı ile de klavye, kablosuz fare ve harici hddye bağlayarak tam bilgisayar dönüştürmek mümkün oldu. :roll:

Cihazı bu şekilde bağladığımızda webtop arayüzü geliyor. Normal bir linuxun masaüstü arayüzü gibi. Aynı zamanda bir pencerede (mobile view) telefonun kendi arayüzünü kullanmaya da devam edebiliyoruz. Bu arada telefon da touchpad'a dönüşüyor. Öncelikle touchpad, istenirse de dokunmatik klavyeye dönüşüyor.

Hem mobile viewde çalışan tüm uygulamaları hem de webtop arayüzünde bulunan firefox ile web gezintisini tam ekran yapabiliyoruz. Telefonda çift çekirdekli 1 GHz nvidia tegra işlemci, 1 GB ram, 16 GB da dahili hafıza var. Netbookların hızına yakın olarak kullanabildim. Tam ekran webde gezmek, youtube da video izlemek, oyun oynamak gerçekten ilginç :) Gayet başarılı ve güzel bir deneme oldu :++:

Ekli dosyalar

• IMG_0610_900x1200.JPG
    IMG_0610_900x1200.JPG
    222.8 KB · Görüntüleme: 6,169
  • IMG_0602_1600x1200.JPG
    IMG_0602_1600x1200.JPG
    244.8 KB · Görüntüleme: 6,168
  • IMG_0612_1600x1200.JPG
    IMG_0612_1600x1200.JPG
    435.4 KB · Görüntüleme: 6,168
  • IMG_0611_1600x1200.JPG
    IMG_0611_1600x1200.JPG
    369.7 KB · Görüntüleme: 6,168
  • IMG_0608_1600x1200.JPG
    IMG_0608_1600x1200.JPG
    324.3 KB · Görüntüleme: 6,169
  • IMG_0604_1600x1200.JPG
    IMG_0604_1600x1200.JPG
    327.7 KB · Görüntüleme: 6,169
tebrik ederim, gerçekten güzel bir çalışma olmuş,
bu düzenekleri kablosuz olarak yapacak donanımlar gelişse eminim büyük bir gelişme yapar....
:+1:

Benimde yapmayı düşündüğün birşey. Fakat bayağı kablo var çok sıkıcı oluyor öyle. Kablosuz görüntü aktarımı bunların hepsini çözer ama masaüstü görünümü gelmez. Sadece telefonun arayüzü %100 monitöre aktarılır ve sesde.

Gerçekten güzel bir çalışma ama taşınabilirliği biraz kötü. Harici güç isteyen USB çoklayıcı gerekmesi iyi değil. Ama telefonu fare olarak kullanmak mümkün ve eğer varsa ekran klavyesi ile de klavye kullanılabilir. Bu durumda herhangi bir monitöre HDMI kablosunu takarak cebinizde bilgisayarınızı taşımış oluyorsunuz. Yeni nesil 1.7-1.9 Ghz'lik telefonlar da böyle bir sistem güzel olurdu. Ya bizim eski 1.6 Ghz tek çekirdek bilgisayar, 128MB RAM ile Windows XP'yi çalıştırıyordu, şimdi telefonlar 1GB RAM 4 Çekirdek işlemci ile Android'i kastırıyorlar... Anlamış değilim.

ilk3r' Alıntı:
Televizyon un hdmi kablosunu usb yemi bağladınız.

Hayır hocam. Usb çıkışına çoklayıcı ile fare, klavye ve hdd bağlıyorum. Telefonun mini hdmi çıkışı ve kablosu ile LCD ekran ya da TV'ye bağlıyorum. Telefonun sadece özel donanımda devreye giren arayüzünü kırarak Hdmi ile kullanıyorum.

ahmetfx' Alıntı:
Gerçekten güzel bir çalışma ama taşınabilirliği biraz kötü. Harici güç isteyen USB çoklayıcı gerekmesi iyi değil. Ama telefonu fare olarak kullanmak mümkün ve eğer varsa ekran klavyesi ile de klavye kullanılabilir. Bu durumda herhangi bir monitöre HDMI kablosunu takarak cebinizde bilgisayarınızı taşımış oluyorsunuz. Yeni nesil 1.7-1.9 Ghz'lik telefonlar da böyle bir sistem güzel olurdu. Ya bizim eski 1.6 Ghz tek çekirdek bilgisayar, 128MB RAM ile Windows XP'yi çalıştırıyordu, şimdi telefonlar 1GB RAM 4 Çekirdek işlemci ile Android'i kastırıyorlar... Anlamış değilim.

Usb çoklayıcı için güç gerektirmeyen telefon yok gibi. Telefonların usb güçleri çok düşük. Fareye yetse bile hem fare hem klavyeye yetmeyebiliyor hele ki hdd işin içine girdimi mümkün değil. Tabi ki bunlar ek. Telefon hdmi ile bağlandığında touch pada dönüşüyor, aynı zamanda klavye olarak kullanacak arayüzü de var, resimde dikkat ederseniz sağ altta klavye resmi var. Altta iki büyük tuş da sağ ve sol tuş üstü de laptop touch padlari gibi çalışıyor.

1 GHz işlemci 1 GB Ram çok da kasmıyor, daha iyi bir telefonla daha başarılı sonuçlar alınabilir ama başka telefonlarda ekranı tam yansıtma özelliği var mıdır bilmem. Bu Motorola Atrix bu yüzden bir sürü ödül almış bir telefon. Normalde bu webtop arayüzü lapdock takılı iken devreye giriyor. (https://motorola-global-en-roe.custhelp ... ,6720,7898)

güzel çalışma.Benim düşüncem de telefona xp yüklemek ayrıca telefon özelliğini kullanabilmek için de fax modem tanıtımı yaptırabilmek :D

berserk' Alıntı:
Benimde yapmayı düşündüğün birşey. Fakat bayağı kablo var çok sıkıcı oluyor öyle. Kablosuz görüntü aktarımı bunların hepsini çözer ama masaüstü görünümü gelmez. Sadece telefonun arayüzü %100 monitöre aktarılır ve sesde.

Aynen.

Aslında kablosuz olarak telefonun yada tabletin ekranını, bilgisayara aktaran bir program da iyi olurdu. Var mı bu şekilde kullandığınız program.

Geçen gün @hasari hoca kumanda.apk isminde bir program paylaşmıştı. Telefon yada tabletten bilgisayarın fare ve klavyeyi kontrol edebiliyoruz.

Birde görüntüyü kablosuz olarak bilgisayara versek iyi olur. :alkis:

graur' Alıntı:
telefonun işletim sistemi android mi? neden robot attınız?

Android 2.3.6 yüklü cihazda. Robot derken root demek istediniz sanırım? Webtop arayüzünü kırmak için root yetkisi gerekiyor. Ama asıl root atma sebebim o değildi. Titanium backupdan uygulama yedeği alabilmek için attım.

eya' Alıntı:
Motorola Atrix'i alalı 1,5 yıl oldu. Sonunda dayanamayıp root atalı 2-3 ay oldu. Kısa bir süre önce fare ve klavye bağlamayı denemiştim, gerçekten fare takınca, ekranda cursor çıkınca, kullanım hoş oluyor. Klavye ile mesaj yazmak da cabası.

Gerekli malzemeler: Micro Usb - Dişi usb dönüştürücü -> http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar ... o-65847757 ve elektrik beslemeli bir usb çoklayıcı http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar ... e-67613749

Uzun zamandır denemek aklımdaydı, normalde telefonu laptop benzeri bir ek cihaza bağladığımızda laptop gibi kullanmayı sağlayan arayüzü (webtop), kandırma bir yöntemle hdmi ile 23" ekrana, elektrik beslemeli bir usb çoklayıcı ile de klavye, kablosuz fare ve harici hddye bağlayarak tam bilgisayar dönüştürmek mümkün oldu. :roll:

Cihazı bu şekilde bağladığımızda webtop arayüzü geliyor. Normal bir linuxun masaüstü arayüzü gibi. Aynı zamanda bir pencerede (mobile view) telefonun kendi arayüzünü kullanmaya da devam edebiliyoruz. Bu arada telefon da touchpad'a dönüşüyor. Öncelikle touchpad, istenirse de dokunmatik klavyeye dönüşüyor.

Hem mobile viewde çalışan tüm uygulamaları hem de webtop arayüzünde bulunan firefox ile web gezintisini tam ekran yapabiliyoruz. Telefonda çift çekirdekli 1 GHz nvidia tegra işlemci, 1 GB ram, 16 GB da dahili hafıza var. Netbookların hızına yakın olarak kullanabildim. Tam ekran webde gezmek, youtube da video izlemek, oyun oynamak gerçekten ilginç :) Gayet başarılı ve güzel bir deneme oldu :++:

Hocam telefona nasıl root yaptınız? Aynı telefondan (motorola-atrix) bende de var ve garantisi bittiği için sürümünün yükseltmek istiyorum.

AKADEMİA' Alıntı:
berserk' Alıntı:

Aynen.

Aslında kablosuz olarak telefonun yada tabletin ekranını, bilgisayara aktaran bir program da iyi olurdu. Var mı bu şekilde kullandığınız program.

Geçen gün @hasari hoca kumanda.apk isminde bir program paylaşmıştı. Telefon yada tabletten bilgisayarın fare ve klavyeyi kontrol edebiliyoruz.

Birde görüntüyü kablosuz olarak bilgisayara versek iyi olur. :alkis:

Bunu yapan donanımlar var. Ben samsung için Allsharecast kullanıyorum. Hem görüntü hem de sesi HDMI üzerinden kablosuz olarak aktarıyor. Telefona hiçbir kablo yada aparat bağlamadan görüntü ve sesi TV'ye ve projeksiyona tam ekran aktarıyorum.

mur61at' Alıntı:
eya' Alıntı:

Hocam telefona nasıl root yaptınız? Aynı telefondan (motorola-atrix) bende de var ve garantisi bittiği için sürümünün yükseltmek istiyorum.

Yanlış hatırlamıyorsam superoneclick isimli programdan kolayca root etmiştim. Fakat ben sürüm yükseltmedim, yükseltmeyi de düşünmüyorum. Ancak youtube'da ve internette araştırırsanız atrix android sürümünü yükseltmek için anlatımlar var.

arkadaşlar resimdeki gibi bir dock station ve micro hdmi kablosu elimde mevcut hatta atrix orjinal şarj aleti de var isteyene uygun fiyata gönderebilirim :)
root ve yukseltme için de döküman gönderebilirim ;)
248058-motorola-atrix-4g-docking-station-back.jpg

248076-motorola-atrix-4g-docking-station.jpg

Geri