telefonumuz çalındı

Kodla Büyü

izmitlii

Seçkin Üye
Seçkin Üye
geçen hafta eşimin telefonunu çaldılar. imei numarasını buldum faturasını da.

dün bir telefoncuya uğradım napıyım diye.

savcılığa verirsen habire mahkemeye gidersin, çalan imei numarasını değiştir zaten kullanır, uğraşma boşuna çok başın ağrır dedi.

sizin başınıza geldimi izce ne yapmalıyız.

telefon 100 liralık bişey maddi değeri yok ama hırsız kullanmasın şeklinde bir dşüncem var.

ya da imei numarasını değiştiriyorlarmış madem ben de çin malı telefon alacam ona çaktırıyım bunun imeisini olur mu ne deriniz?

Bu zamana kadar 3 kez çalındı telefonun ilkinde gittim ve polisin bana dediği cevap geçmiş olsun bulunmaz o artık dı

bizim de bu bayram 6300 çalındı... savcılıga verdim dilekçeyi... bekliyorum.

vermeyeyim diyorsan bi de soyle dusun o telefon bi suca takılır filan... dinleme minleme... geriye dogru tarama yapılır sizin sim kart da cıkar içinden işin gucun yok benim sucum yok diye dolan dur...

sen yap basvuruyu... prosedur soyle;
1-dilekeyi yazıyorsun.
2-dilekçe fotokopisi
3-kimlik fotokopisi
4-fatura fotokopisi

çalınan bolgedeki adliyeye gidiyorsun. muracat savcılıgı var. veriyorsun belgeyi.
ifadeni tekrarlıyorsun. imzalıyorsun. cıkıyorsun.

sana bir dosya numarası veriyorlar. verdigin iletişim bilgilerinden dolayı sana donus yapıyyorlar 1 ay icinde...

istersen dosya numaraından 1 hafta 10 gun sonra sorgulama yaptırıp hangi savcıya hangi katibe hangi mahkemeye verildigini gorebiliyorsun.

mahkeme karakollara onlar da gsm operatorlerine imei numarasını gonderiyorlar. istersen dilekçende dersin ki imei kullanan telefonum kapatılsın boylece tıpkı yurtdısından gelip kaydı yapılmayan telefonlar gibi kilitleniyor telefon atıl duruma geliyor.
ama biz dedik telefon tarafımıza iade edilsin ve suclular ceza ceksin.

GSM operatorleri bekliyorlar bi simkart takılınca karkola yazı gonderiyorlar. filanca isimli filanca adresli kisi bu telefonu kullanıyor. sonra polis onu almaya gidiyor. bu iş zincirleme devam ediyor.taa ki telefonu son kullanan kisiye ulasılana dek...

imei alıp baska telefona çakma sanırım o konuda sen de suclu duruma dusersin...

Bilgi ve İhbar Merkezi’ne nasıl ulaşırım?

31 Ocak 2006 tarihinde faaliyete geçen Bilgi ve İhbar Merkezi Çağrı Merkezi’ne Türkiye’nin her yerinden 444 9 777 - 0312 232 23 23 numaralı telefonu aramak sureti ile 7/24 ulaşılabilmektedir.

Hocam burası sorunu çözer senin cep telefonunu da iyi niyetli biri çaldı :puhaha: :puhaha: ise yaklaşık iki yıl sonra eline ulaşabilir.

bizimde çalınmıştı imei numarasıyla savcılığa bildirdik telefon 2 yıl sonra diyarbakırda bulundu. çalınan yer mersindi...

cyln' Alıntı:
sen yap basvuruyu... prosedur soyle;
1-dilekeyi yazıyorsun.
2-dilekçe fotokopisi
3-kimlik fotokopisi
4-fatura fotokopisi

çalınan bolgedeki adliyeye gidiyorsun. muracat savcılıgı var. veriyorsun belgeyi.
ifadeni tekrarlıyorsun. imzalıyorsun. cıkıyorsun.

sana bir dosya numarası veriyorlar.
mahkeme karakollara onlar da gsm operatorlerine imei numarasını gonderiyorlar. istersen dilekçende dersin ki imei kullanan telefonum kapatılsın boylece tıpkı yurtdısından gelip kaydı yapılmayan telefonlar gibi kilitleniyor telefon atıl duruma geliyor.
Buraya kadar tamam.
cyln' Alıntı:
ama biz dedik telefon tarafımıza iade edilsin ve suclular ceza ceksin.
GSM operatorleri bekliyorlar bi simkart takılınca karkola yazı gonderiyorlar. filanca isimli filanca adresli kisi bu telefonu kullanıyor. sonra polis onu almaya gidiyor. bu iş zincirleme devam ediyor.taa ki telefonu son kullanan kisiye ulasılana dek...
İşte bu kısım ülkemizde biraz zor, bu ülkede çalınan traktör bile 16 yıl sonra bulunuyor. bknz. Çalınan Traktör/

benimde eski okulumda öncelikle cüzdanım daha sonra da sınıfta hatta derste telefonum çalındı. Köy okulu olduğu için jandarma geldi tutanak tuttu, imei numarasını falan aldı. Bulunur dediler ama bulunmadı nerdeyse 1 sene olacak. Bu iki olaydan sonra ubak-2008 li lab ı bırakıp viran bir laboratuarı olan bi okula tayin istedim. Yarattığı üzüntüyü birden hatırladım çok geçmiş olsuın. ama kesinlikle imei numarasını verin ki çalıntı diye sisteme işlensin..
hatta bir not daha ; kardeşim aracılığıyla özel bir firmadan 7 parçalık kırtasiye malzemesi yardımını okula getirdim. Fakat o yardım kolilerinden bile çaldılar.. Sözün bittiği yer sanırım.. :?

hocam ünideyken arkadaşımın çalınmıştı. savcılığa vermişti tel gaziantepte bulundu fakat arkadaşa geri gönderilmedi. yani bildiğim kadarıyla telefonunuza kavuşamıyorsunuz malesef

2002 yılında çalınan Siemens C45 cep telefonumu; polise başvurmuş ve 3 ay sonra geri almıştım. Tabi şimdi daha sistematik çalışıyorlardır alıp satanlar. Değersiz diyip önemsememezlik etmeyin bence. Polise başvurup IMEI numarasını da verin. Yasal işlemin yapılmasını istiyorum diyin. En azından o IMEI numarasını fişlemiş olursunuz. Polis uğraşmak istemeyebilir ama görevi, yapmak zorunda. Geçmiş olsun..

kuzenimin telefonu çalındı dayım polis takip etti başka bir şehirde bulundu yüzüne bakılmayacak durumdaydı İlginç bi olay daha
Eşimin telefonu çalındı çalan kişi aradı bende bir telefon sizin sanırım diye.Zaten daa öncede telde kayıtlı birini daha aramış. buluşalım vereyim diye eşim gitti oraya bir arkadaşıyla neolur olmaz diye ... ama gelen olmamış.. telefonda 400tl değerindeydi yani şimdi aklı başına geldi 100tl lik tel kullanıyo

zerkoç' Alıntı:
kuzenimin telefonu çalındı dayım polis takip etti başka bir şehirde bulundu yüzüne bakılmayacak durumdaydı İlginç bi olay daha
Eşimin telefonu çalındı çalan kişi aradı bende bir telefon sizin sanırım diye.Zaten daa öncede telde kayıtlı birini daha aramış. buluşalım vereyim diye eşim gitti oraya bir arkadaşıyla neolur olmaz diye ... ama gelen olmamış.. telefonda 400tl değerindeydi yani şimdi aklı başına geldi 100tl lik tel kullanıyo

sizin dayınız polismiş bulunmuş, garibanın verdiği dilekçeyi alırlar bi kenara atarlar tamam
bulacaklar da haber verecekler de ........

dediğim gibi ben telefonun bana geri dönmesini falan istemiyorum. mahkeme falan olmasın. yeter ki hırsız kullanamasın ya da satın aan kullanamasın

Geri