Televizyon tavsiyesi

Kodla Büyü

baysukru

Aktif Üye
Merhabalar,
65" tv alacağım ama kararsız kaldım.TCL piyasaya hakim olmaya çalışıyor ama bazı kararsızlıklarım var.
Sizce bu tvlerden hangisini almalıyım.
Ortalama 40-42bin bütçe ile;

Fiyat performans olarak tcl öne çıkıyor ama android olması ve yıllar geçtikçe yavaşlama sıkıntısı yaratabileceği düşündürüyor.Tizen daha stabil çalışıyor.

Son düzenleme:
tizen de demarketteki uygulama azlığı ve market harici uygulama yükleme sıkıntısı var bildiğim kadarıyla. mesela inat tv yüklenemiyor. bilginize...

Merhabalar,
65" tv alacağım ama kararsız kaldım.TCL piyasaya hakim olmaya çalışıyor ama bazı kararsızlıklarım var.

Fiyat performans olarak tcl öne çıkıyor ama android olması ve yıllar geçtikçe yavaşlama sıkıntısı yaratabileceği düşündürüyor.Tizen daha stabil çalışıyor.
hocam siz kararınızı vermişsiniz sanki samsung olarak, çünkü iki bağlantı da aynı :D

5-6 senedir samsung qled tv kullanıyorum, yeni çıkan popüler uygulamalar geç geliyor ama geliyor (mesela trt uygulamasından bazen trt dizilerine bakıyordum o kalktı, bir müddet sonra tabi uygulaması geldi) Samsung qledlerde Türkçe sesli arama yok, ben alışmadım ama alışanlar için kötü bir durum, her teknoloji mağazasına gittiğimde sorarım yenilerde geldi mi diye hâlâ yok Türkçe sesli arama özelliği. Onun dışında tvden memnunum.

hocam siz kararınızı vermişsiniz sanki samsung olarak, çünkü iki bağlantı da aynı :D

5-6 senedir samsung qled tv kullanıyorum, yeni çıkan popüler uygulamalar geç geliyor ama geliyor (mesela trt uygulamasından bazen trt dizilerine bakıyordum o kalktı, bir müddet sonra tabi uygulaması geldi) Samsung qledlerde Türkçe sesli arama yok, ben alışmadım ama alışanlar için kötü bir durum, her teknoloji mağazasına gittiğimde sorarım yenilerde geldi mi diye hâlâ yok Türkçe sesli arama özelliği. Onun dışında tvden memnunum.
Pardon hocam şimdi düzelltim.Hocam açıkçası tcl hoşuma gidiyor ama ilerde androidlerde bazen kasmalar oluyor uzun süreli kullanımda nasıl sonuç verir bilmiyorum.Samsungun bu modeline iptv yükleniyor o benim işimi görüyor

carrefoursa'dan axen...

webos ise lg;
tizen ise samsung;
android ise sony gibi çalışıyor.

şiddetle tavsiye.....

Samsung televizyonlara güncelleme geldi. Tarayıcıda çoğu film sitesi videoları açılmıyor artık. Samsung Türkiye ile görüştüm aşağıda mesajları paylaşıyorum.

Samsung Türkiye: HTML ve Flash Player sürümleri sürekli güncellenmektedir. Ayrıca, web sitelerinin HTML destekleri de farklılık göstermektedir. Bu güncellemeler ve farklılıklar, bilgisayar ve telefon yazılımları tarafından hızlıca desteklenebilirken, televizyon işletim sistemleri bu değişimlere aynı hızda uyum sağlayamayabilir. Bu nedenle, Apps bölümünden televizyon modelinizle uyumlu dijital içerik uygulamalarını indirip, bu uygulamalar üzerinden izleme yapmanızı öneririz.

Samsung Türkiye: Sizi anlıyorum ancak televizyon içerisinde bulunan web tarayıcısı, bilgisayardaki web tarayıcılar gibi optimize edilmediği için televizyonun web tarayıcısında video servisi sunan sitelerde videolar bir süre sonra oynatılamayabilir. Bunun nedeni, televizyon web tarayıcısının bilgisayar tarayıcısı gibi çalışmamasıdır.

Merhabalar,

TCL 55C755 miniled kullanicisiyim. Cok memnunum. C655 modelinde olmayan ONKYO ses sistemi var bunda mad max son filmini izlerken sanki sinemada hissi veriyordu. Donma kasma hic olmadi ama goruntu kalitesi tam istedigim gibi degil ama bu kanallarin yayin kalitesinden kaynakli galiba birde mac izlerken top giderken iz birakiyor tepki suresi 5ms diye geciyor samsung modelindede boylemidir bilmiyorum. Alirken Samsung 55Q70D modeli ile arasinda kalmistim teknoloji marketlerde yanyanada inceledim ama ordaki goruntuler yaniltiyor cozunurluk yuksek oldugu icin fark goremiyorsun youtube dan bir mac acip farka bakilabilir. Benimkinin 65" olani 50 bin tl. 10 bin tl fazla vermeye gerek yok bence samsung 65Q60D alin.

Son düzenleme:
9 senedir samsung 4k led tv kullanıyorum. İlk 4k tvlerden di. 48 inç. Geçen Bi arıza verdi açılmadı. Tamir edilirken piyasada araştırma yaptım. Tcl benim de dikkatimi çekti. Servise gittim sordum. Aynı zamanda Philips servisi. 5 senedir servisiyim cihazları güzel toplamda 20 tv gelmiştir garanti için dedi.

Alayım mı dedim. Alma demem güzel, tavsiye ederim büyükler kadar iyi, paneli kendisi üretiyor dedi. Vatana gittim onlar da pişman olacağınız bir ürün değil dedi.

Samsung tv tamir oldu şükür 300 tl'ye şu an devam ediyorum. Tamirci de abi eski olmasına rağmen paneli çok güzelmiş televizyonun dedi.

Tizen işletim sistemi eski benim cihazda ama mi box s 2. Nesil var o da zaten uygulama işini çözüyor. Tv gayet hızlı, kanal geçişi iyi. Sesi başta biraz kötüydü 3 kez güncelleme aldı sesi de düzeldi.

Allah zeval vermesin.

TCL 55C755 miniled kullanicisiyim. Cok memnunum. C655 modelinde olmayan ONKYO ses sistemi var bunda mad max son filmini izlerken sanki sinemada hissi veriyordu. Donma kasma hic olmadi ama goruntu kalitesi tam istedigim gibi degil ama bu kanallarin yayin kalitesinden kaynakli galiba birde mac izlerken top giderken iz birakiyor tepki suresi 5ms diye geciyor samsung modelindede boylemidir bilmiyorum. Alirken Samsung 55Q70D modeli ile arasinda kalmistim teknoloji marketlerde yanyanada inceledim ama ordaki goruntuler yaniltiyor cozunurluk yuksek oldugu icin fark goremiyorsun youtube dan bir mac acip farka bakilabilir. Benimkinin 65" olani 50 bin tl. 10 bin tl fazla vermeye gerek yok bence samsung 65Q60D alin.
Hocam teşekkür ederim.Tcl65c655 modeli 38-40bin bandında.Samsung 65Q60D modeli 42bin bandında.Marka olarak samsung tabiki ama özellik ve puanları karşılaştırmasında tcl öne çıkıyor.Açıkçası birine karar vericem ama dediğiniz gibi ordaki görüntüler yanıltıyor insanı.

Hocam teşekkür ederim.Tcl65c655 modeli 38-40bin bandında.Samsung 65Q60D modeli 42bin bandında.Marka olarak samsung tabiki ama özellik ve puanları karşılaştırmasında tcl öne çıkıyor.Açıkçası birine karar vericem ama dediğiniz gibi ordaki görüntüler yanıltıyor insanı.
C655 ile arasinda kaldiysan Samsung hocam hic dusunme.

Merhabalar,

oled veya qled tv yi al eskiyi çöpe at

Ben ilk TCL TV alanlardan biriyim sanırım. Kasım 2020 yılında çıkmıştı hatta servisi yoktu kuracak. c715 serisi q led android tv. Hala kullanıyorum evet biraz yavaş ama o zamanki işlemci gücü yavaştı zaten. Yani akşam bein connecten maç izledim ssport tan madrid maçını izledim play store dan güncel uygulamaları indirmek avantaj android olduğundan. iş görüyor sıkıntı yok görüntü kalitesi hala çok iyi.

BBNET
Geri