Temel Elektronik ve Ölçme ders saati??

Kodla Büyü

Parhelion

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar 10. sınıf temel elektronik ve ölçme dersi için yeni ders bilgi formunda haftalık 3 saat diyor. Modül sürelerinden hesapladık o da 3,1 çıkıyor ama biz hep haftada 2 saatlik bir ders diye düşünmüştük. Şimdi ona 3 saat verirsek azaltabileceğimiz ders yok :shock: siz nasıl hallettiniz?

Evet bende farkettim ders sayısı tavsiyelerinde hep eski modüller düşünülerek ders saati belirlenmiş ama bu sene modüller değişti 2 si yazılmış 2 side yazılacak diyo megepde ders bilgi formundada bu yeni modüller yazılmış hesaplandığında 3.1 çıkıyo minimum ders saati yani 3 saat verilmesi gerekiyo aslında ama bizde 2 saat verdik eski modüllere göre düşünüp ne yapılması gerekiyoki acaba? :scared:

arkadaşlar yanlışım varsa lütfen düzeltin ama haftada 3 saat olan eskisidir. Yenisinde 2 saat diyor ve buda ilk 2 modülü kapsıyor:
Doğru Akım ve Alternatif Akım Devreleri 40/32
Temel Devre Uygulamaları 40/24

buna göre yıllık plan yapılmalı. saygılar.

hocam bir fikir verin lütfen, temel elektronik ve ölçme dersi 2 saat olarak gözüküyor modüllerin hepsi yayınlanmamış.yayınlanan planları inceledim 4 modülü ekleyerek plan hazırlayan ver 3 modül ekleyerek plan hazırlayan var.planı neye göre yapmalıyız ne yapmak doğru olur, yardımcı olursanız sevinirim

Bu dersin son durumu nedir? Şuan kaç modülü var? Minumum kaç saat seçebiliriz bir bilgisi olan var mı acaba?

DERSİN ADI TEMEL ELEKTRONİK VE ÖLÇME
ALAN BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
MESLEK / DAL ALAN ORTAK
DERSİN OKUTULACAĞI SINIF/YIL 10. SINIF
SÜRE Haftalık 2 Ders Saati (Teknik Lise ve Anadolu Teknik Liselerde 2 Ders Saati)

ARKADAŞLAR MEGEPTE DERS BİLGİ FORMLARI VAR ORADAN BAKINCA BU İFADE VAR BENDE 2 SAAT BELİRLEDİM

bişey soracağım arkadaşım.. bu bilgi formlarına göre ders saatini nasıl hesaplıyorduk. ben unuttum.. bu 3 saat veya 3,1 saait neyi çarpıp bölünce çıkıyordu?

Arkadaşlar benim sorum da şudur ki,
temel elektronik ve teknik resim dersleri uygulamalı dersmidir, teorik ders midir nerde yazıyor?
Yani bir dersin uygulamalı veya teorik olduğu nerde yazıyor?
Ayrıca bu dersleri gruplara ayırabilirmiyiz, grup olarak işleyebilirmiyiz nerde yazıyor?
Teşekkürler.

yolcuhan' Alıntı:
temel elektronik ve teknik resim dersleri uygulamalı dersmidir, teorik ders midir nerde yazıyor?
Ayrıca bu dersleri gruplara ayırabilirmiyiz, grup olarak işleyebilirmiyiz nerde yazıyor?
Teşekkürler.
hocam megep kapsamında meslek liselerinde öğretimi yapılan mesleki bölümlerin tüm meslek dersleri uygulamalı derstir. dolayısıyla sözünü ettiğiniz dersler de uygulamalı derslerdir ve grup oluşturulabilir. bu durum megep sistemine ilk geçişte yayınlanan genelgede yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam. 2006 yılında.

roninalp' Alıntı:
bişey soracağım arkadaşım.. bu bilgi formlarına göre ders saatini nasıl hesaplıyorduk. ben unuttum.. bu 3 saat veya 3,1 saait neyi çarpıp bölünce çıkıyordu?

modüllerin içerisinde 40/32, 40/24 gibi ifadeler var. tüm modüllerdeki ilk sayıyı toplayıp hafta sayısına (36) bölerek maksimum ders saatini, yanındaki sayıları toplayıp hafta sayısına bölerek minumum ders saatini hesaplıyoruz.

örneğin temel elektronik için şöyle hesaplayabiliriz;

• DOĞRU AKIM VE ALTERNATİF AKIM DEVRELERİ 40/32
• TEMEL DEVRE UYGULAMALARI 40/24
• ANALOG DEVRE ELEMANLARI 40/32
• TEMEL MANTIK DEVRELERİ 40/24

(40+40+40+40)/36 = 4,4 saat maksimum
(32+24+32+24)/36 = 3,1 saat minumum

fakat megepteki ders bilgi formunda bu ders 2 saat gözüküyor. gel de çık içinden.

mygold' Alıntı:
yolcuhan' Alıntı:
Teşekkürler.
hocam megep kapsamında meslek liselerinde öğretimi yapılan mesleki bölümlerin tüm meslek dersleri uygulamalı derstir. dolayısıyla sözünü ettiğiniz dersler de uygulamalı derslerdir ve grup oluşturulabilir. bu durum megep sistemine ilk geçişte yayınlanan genelgede yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam. 2006 yılında.
Hocam cevabınız için teşekkürler.
Lakin yazılı bir ifade aramaktayım, bulamadım.

mygold' Alıntı:
yolcuhan' Alıntı:
Teşekkürler.
Mesleki gelişim dersi de mi uygulamalı ders oluyor o zaman? ya da seçmeli mesleki ingilizce?

Temel elektronik ve ölçme ders saati zümre kararı ile belirlenmez talim terbiye kararına göre 10. sınıflardaki derslerin ders saatleri zaten belirlidir....aman böyle bir karar alıp komik duruma düşmeyin....

Megep kapsamındaki istisnasız tüm dersler mesleki gelişim,mesleki yabancı dil dahil atölye dersidir ve grup uygulaması yapılır.....

• DOĞRU AKIM VE ALTERNATİF AKIM DEVRELERİ 40/32
• TEMEL DEVRE UYGULAMALARI 40/24
• ANALOG DEVRE ELEMANLARI 40/32
• TEMEL MANTIK DEVRELERİ 40/24

Ders saati değişmiyor;sanırım modül eksiltmede yapılamıyor...o halde bu kadar modüle gereken 3 saati nasıl belirleyemezler???????Ve 2 saatle sınırlanır bu ders anlamak mümkün değil!!!?

fatherboard' Alıntı:
Megep kapsamındaki istisnasız tüm dersler mesleki gelişim,mesleki yabancı dil dahil atölye dersidir ve grup uygulaması yapılır.....
hocam yönetmelikte mi yazıyor bu. dayanağı nedir?

mevcut' Alıntı:
fatherboard' Alıntı:
hocam yönetmelikte mi yazıyor bu. dayanağı nedir?
+1
Tüm derslerin uygulama-atölye dersi olduğu,
grup uygulaması yapılacağı
nerde yazıyor acep?
Bence de böyle olmalı fakat yazılı ibarenin nerde geçtiğini bulamadım, bilen arkadaş varsa kaynağı gösterebilirmi?

bilgisayarbilisim33' Alıntı:
Temel Elektronik dersi minimum süresi 3,1 saat ve 3 saat olarak işlersek bir sorun çıkar mı acaba?

Talim terbiye kurulunun ders çizelgesinde 10.sınıf dersleri ve saatleri kesin olarak belirlenmiştir ve katidir.

Bu dersin kendisinin ve ya saatinin seçimini siz yapmazsınız hocam çizelgede 2 saattir araştırım. Modül ve saat hesabı 11-12 lerde yapılır

saçmalığı daniskası ders saati hesabına göre o kadar modülü en az haftada 3 saat ile okutabiliriz;ama 2 saatle sınırlandırılmış ders..Bir de modüllerde teorinin yanında uygulamalı devreler falan koymuşlar..şaka gibi gerçekten...2 saatte teoriyi bile veremiyoruz yanına bir de uygulama yaptırıp devreler kuracağız :-1:

Hocam bu konuyu bende çok araştırdım ; Çerçeve programa göre 10. sınıf derslerin haftada kaç saat okutulacağını öğretmen belirleyemiyor.. 10.sınıf dersleri çerçeve programa göre belirlenir ve okutulur.. Öğretmenler 11 ve 12.sınıf derslerinin seçimini ve kaç saat okutulacağını çerçeve programa göre kendileri belirleyebiliyor.... Kolay gelsin..

aktasankara' Alıntı:
bilgisayarbilisim33' Alıntı:
Temel Elektronik dersi minimum süresi 3,1 saat ve 3 saat olarak işlersek bir sorun çıkar mı acaba?

Talim terbiye kurulunun ders çizelgesinde 10.sınıf dersleri ve saatleri kesin olarak belirlenmiştir ve katidir.

Bu dersin kendisinin ve ya saatinin seçimini siz yapmazsınız hocam çizelgede 2 saattir araştırım. Modül ve saat hesabı 11-12 lerde yapılır
:+1: :+1:

Temel elektronik ile mesleki gelişime girdim ve mesleki gelişimin 1 saatini de temel elektroniğe ayırdığım çok oldu. Öğrenciler çok zorlanıyor bu derste kendim elektronik çıkışlıyım gayet de iyi anlatıyorum. İşin mantığını da veriyorum nasıl oluyorsa olmuyor çözemiyoum, bir de biz bilgisayar bölümüyüz elektroniği ne yapacaz diyorlar haydiii bi de onunla uğraş. Ya bir modül olmamalı ya da 3 saat olmalı yoksa olmuyor.

Geri