TEMEL YAPAY ZEKA VE KODLAMA ZORUNLU DERS

Kodla Büyü

emrehoca

Aktif Üye
IMG-20250405-WA0000.webp

Yapmayın şöyle şeyler. İnanırız.

1 nisan şakası değildir umarım. Yada dersin isminin değiştirilmesi gibi bir tuhaflık değildir inşallah.

5 ve 6.siniflarda bilisim dersine ilave olarak ayrı bir ders olursa bilisim ogretmeni için iyi olur.Geç bile kalındı.Dunya yazılımda kodlama öğretirken bir kodlama işini yanlış anladık şimdi de yapay zeka çağını kaçırıyoruz.Insallah konulur.1 Nisan şakası algıladım.

Son düzenleme:
biz okul okul ortalıkta dolanmaktan derse odaklanmadık daha doğrusu olmayan ve girilemeyen derslerden dolayı hangi yapay zekayı
5 ve 6.siniflarda bilisim dersine ilave olarak ayrı bir ders olursa bilisim ogretmeni için iyi olur.Geç bile kalındı.Dunya yazılımda kodlama öğretirken bir kodlama işini yanlış anladık şimdi de yapay zeka çağını kaçırıyoruz.Insallah konulur.1 Nisan şakası algıladım.
Bütün öğrencilere bütün okullarda öğretmek yerine Bilişim ortaokulu kurarsın ülke genelinde 10-20 tane fazlasına da kaçıp sulandırmazsalar ve buralarda kaliteli hocalarla kaliteli eğitimler verilirse lise de de Bilişim Lisesi ardından ülkemizin en iyi Bilgisayar Mühendisliği Yazılım mühendisliği okullarına buralardan yetişmiş gençleri gönderirseler sonunda iyi ürünler çıkar, ama herkesin bilişime kodlamaya ilgisi olmaz herkesinde vakti ilgisini çekmeyen şeylerle harcanmamalıdır bence bu ülke herkes okuyacak diye bugün sanayilerde fırınlarda pastanelerde sanayilerde hizmet sektöründe çalışabilecek nitelikli yetenekli kaliteli ahlaklı güzel insanlarını kaybetti oralarda o işleri sadece sahtekarlıkla kısa yoldan para kazanmak isteyen dezenbazlara kaldı(işini namusuyla şerefiyle düzgünce yapanları tenzih ederiz tabiki)

biz okul okul ortalıkta dolanmaktan derse odaklanmadık daha doğrusu olmayan ve girilemeyen derslerden dolayı hangi yapay zekayı

Bütün öğrencilere bütün okullarda öğretmek yerine Bilişim ortaokulu kurarsın ülke genelinde 10-20 tane fazlasına da kaçıp sulandırmazsalar ve buralarda kaliteli hocalarla kaliteli eğitimler verilirse lise de de Bilişim Lisesi ardından ülkemizin en iyi Bilgisayar Mühendisliği Yazılım mühendisliği okullarına buralardan yetişmiş gençleri gönderirseler sonunda iyi ürünler çıkar, ama herkesin bilişime kodlamaya ilgisi olmaz herkesinde vakti ilgisini çekmeyen şeylerle harcanmamalıdır bence bu ülke herkes okuyacak diye bugün sanayilerde fırınlarda pastanelerde sanayilerde hizmet sektöründe çalışabilecek nitelikli yetenekli kaliteli ahlaklı güzel insanlarını kaybetti oralarda o işleri sadece sahtekarlıkla kısa yoldan para kazanmak isteyen dezenbazlara kaldı(işini namusuyla şerefiyle düzgünce yapanları tenzih ederiz tabiki)
Hocam şu an niteliksiz lisede okuyan öğrencilerin yüzde kaçının matematiğe ilgisi var da, bunlara haftada 6 saat matematik dersi veriliyor? Bu işler lobi işleri, zaten şu çağda okutulan derslerin %90'ının çocukları oyalamanın dışında işlevi yok. Destek olmuyorsak en azından köstek olmamak lazım.

Son düzenleme:
1 nisan şakası değildir umarım. Yada dersin isminin değiştirilmesi gibi bir tuhaflık değildir inşallah.
Ben açıkçası isminin değiştirildiğini düşünüyorum. 2 saatlik dersin 5 ve 6 lara eklenmesi başka derslerden saatleerin azaltılması demek. Bu çağda buna ihtiyaç var o kesin ancak bu kafa yapısı MEB'de var mı bilmiyorum!!!

Feyk habere benziyor. TTKB tarafında yayınlanmış bir bilgi yok. Haber siteleri üfür üfür haber yaz yapıyor olabilirler tık almak için.

Hocam söylediğiniz öneriye kimsenin karşı çıkacağını sanmam fakat şu an içinde bulunduğumuz çağ yapay zeka çağı bir nevi. Bu çağda artık herhangi bir meslek dahi yapsak yapay zeka kullanan ve kullanmayanlar olarak ikiye ayrılacak meslekler ve insanlar. Böyle bir durumla karşı karşıyayken en azından temel bir seviyede yapay zeka ve kodlama vermek öğrencilerin yararına olacaktır diye tahmin ediyorum. Matematik sevmiyoruz diye temel seviyede matematik öğrenmek zorunda değil miyiz? Hayatın kendisi matematik. Aynı şekilde yapay zeka ve kodlamaya da bu şekilde bakılmalıdır artık. Eğer iki saat bilişim teknolojileri dersinin yanına iki saat yapay zeka ve kodlama eklenir bilişim teknolojileri dersi de daha çok teknoloji okur yazarlık gibi içeriklere sahip olursa oldukça faydalı olacaktır diye düşünüyorum ben açıkçası. Umarım artık bizim için de güzel bir şeyler yapılır bu eğitim sisteminde. Umarım haberler gelip geçici değildir.

Artık Dünyada savaş ihtimali giderek artıyor.Ulkeler, savaş sığınaklari yapıyor.Ucak, asker savaşı olmayacak.Elektronik sistemler savaşacak.10 şehir sallandi.Bu kadarı da olamaz.Halen bu dersi onemsemiyoruz.

Hocam söylediğiniz öneriye kimsenin karşı çıkacağını sanmam fakat şu an içinde bulunduğumuz çağ yapay zeka çağı bir nevi. Bu çağda artık herhangi bir meslek dahi yapsak yapay zeka kullanan ve kullanmayanlar olarak ikiye ayrılacak meslekler ve insanlar. Böyle bir durumla karşı karşıyayken en azından temel bir seviyede yapay zeka ve kodlama vermek öğrencilerin yararına olacaktır diye tahmin ediyorum. Matematik sevmiyoruz diye temel seviyede matematik öğrenmek zorunda değil miyiz? Hayatın kendisi matematik. Aynı şekilde yapay zeka ve kodlamaya da bu şekilde bakılmalıdır artık. Eğer iki saat bilişim teknolojileri dersinin yanına iki saat yapay zeka ve kodlama eklenir bilişim teknolojileri dersi de daha çok teknoloji okur yazarlık gibi içeriklere sahip olursa oldukça faydalı olacaktır diye düşünüyorum ben açıkçası. Umarım artık bizim için de güzel bir şeyler yapılır bu eğitim sisteminde. Umarım haberler gelip geçici değildir.
Neler var neler ben bu dersi istemiyorum diyip kendini geliştirmek istemeyen öğretmenler yok mudur ? seçmeli ders olarak yapay zeka seçilsin diyorum kaç senedir diğer arkadaşlar sallıyor. daha kolay, öğrenciye birşey katmayacak dersler seçiliyor.

Haber doğru olabilir ama haber doğru olsa bile bu "Bilişim teknolojileri ve yazılım" dersinin adı ve içeriği değişerek gelecek sene uygulanacak demektir. Ekstra ders olarak gelmesi pek inandırıcı değil, hangi dersi azaltıp bu dersi eklesinler biraz mantıklı düşünün. Bunun yanı sıra her sene çoğu 5. sınıfımızın yabancı dil sınıfı olarak eğitim gördükleri için zaten bizim dersimiz içerikten çıkarılmış oluyor. Adı ister Bilişim Teknolojileri olsun ister yapay zeka.

Yeni bir ders olarak eklenme ihtimalini düşünmüyorum. Müfredat güncellemesinden nasibini sanırım bu yıl alacak bizim branşımız.

Bizim çocuk 5. sınıfta bu yıl, sınavlarına hazırlık falan derken mecburen diğer branş kitaplarına da göz atma imkanım oluyor.

Matematik 2. Dönem konularında "Algoritma, Akış Şemaları" içeriğini görünce artık mevcut BTY (5-6) dersinin bile kaldırılmasına şaşırmam. Mevcut BTY kalkar, üstteki haberde yer alan ders gelir bir sabah.

İnşallah 5-6. sınıfla kalmaz da hem ders saati artar, hem de yeni BT Sınıfları müjdesiyle gelir.

İnşallah öyle birşey olmaz. Zira bilgisayar laboratuvarı olmadan arttırılan ders saatini ...

O öğretim programı çıkmadan kimse hiçbir şeye inanmaz. Ayrıca neden sadece 5. Sınıf? Normal bty derslerinin durumunda değişikşik olacak mı? Sanki yabancı dil ağırlıklı okullardaki mağduriyetimizi azaltma çalışması gibi geldi bana. Kapsamlı bişey yok

Hangi dersten kırparak bu 2 saati vereceklermiş? 4 ihtimal var
1- bizim dersin ismi değişecek
2- seçmeli derslerden alarak 2 saat yapay zeka dersini zorunlu yapacaklar
3- başka derslerin saatlerinden alıp yapay zekaya verecekler
4- uydurma haber

Hayırlısı bakalım 20 senede şöyle olacak böyle olacak haberlerini çok gördük.

BBNET
Geri