Bütün öğrencilere bütün okullarda öğretmek yerine Bilişim ortaokulu kurarsın ülke genelinde 10-20 tane fazlasına da kaçıp sulandırmazsalar ve buralarda kaliteli hocalarla kaliteli eğitimler verilirse lise de de Bilişim Lisesi ardından ülkemizin en iyi Bilgisayar Mühendisliği Yazılım mühendisliği okullarına buralardan yetişmiş gençleri gönderirseler sonunda iyi ürünler çıkar, ama herkesin bilişime kodlamaya ilgisi olmaz herkesinde vakti ilgisini çekmeyen şeylerle harcanmamalıdır bence bu ülke herkes okuyacak diye bugün sanayilerde fırınlarda pastanelerde sanayilerde hizmet sektöründe çalışabilecek nitelikli yetenekli kaliteli ahlaklı güzel insanlarını kaybetti oralarda o işleri sadece sahtekarlıkla kısa yoldan para kazanmak isteyen dezenbazlara kaldı(işini namusuyla şerefiyle düzgünce yapanları tenzih ederiz tabiki)5 ve 6.siniflarda bilisim dersine ilave olarak ayrı bir ders olursa bilisim ogretmeni için iyi olur.Geç bile kalındı.Dunya yazılımda kodlama öğretirken bir kodlama işini yanlış anladık şimdi de yapay zeka çağını kaçırıyoruz.Insallah konulur.1 Nisan şakası algıladım.
Hocam şu an niteliksiz lisede okuyan öğrencilerin yüzde kaçının matematiğe ilgisi var da, bunlara haftada 6 saat matematik dersi veriliyor? Bu işler lobi işleri, zaten şu çağda okutulan derslerin %90'ının çocukları oyalamanın dışında işlevi yok. Destek olmuyorsak en azından köstek olmamak lazım.biz okul okul ortalıkta dolanmaktan derse odaklanmadık daha doğrusu olmayan ve girilemeyen derslerden dolayı hangi yapay zekayı
Bütün öğrencilere bütün okullarda öğretmek yerine Bilişim ortaokulu kurarsın ülke genelinde 10-20 tane fazlasına da kaçıp sulandırmazsalar ve buralarda kaliteli hocalarla kaliteli eğitimler verilirse lise de de Bilişim Lisesi ardından ülkemizin en iyi Bilgisayar Mühendisliği Yazılım mühendisliği okullarına buralardan yetişmiş gençleri gönderirseler sonunda iyi ürünler çıkar, ama herkesin bilişime kodlamaya ilgisi olmaz herkesinde vakti ilgisini çekmeyen şeylerle harcanmamalıdır bence bu ülke herkes okuyacak diye bugün sanayilerde fırınlarda pastanelerde sanayilerde hizmet sektöründe çalışabilecek nitelikli yetenekli kaliteli ahlaklı güzel insanlarını kaybetti oralarda o işleri sadece sahtekarlıkla kısa yoldan para kazanmak isteyen dezenbazlara kaldı(işini namusuyla şerefiyle düzgünce yapanları tenzih ederiz tabiki)
Ben açıkçası isminin değiştirildiğini düşünüyorum. 2 saatlik dersin 5 ve 6 lara eklenmesi başka derslerden saatleerin azaltılması demek. Bu çağda buna ihtiyaç var o kesin ancak bu kafa yapısı MEB'de var mı bilmiyorum!!!1 nisan şakası değildir umarım. Yada dersin isminin değiştirilmesi gibi bir tuhaflık değildir inşallah.
Hocam söylediğiniz öneriye kimsenin karşı çıkacağını sanmam fakat şu an içinde bulunduğumuz çağ yapay zeka çağı bir nevi. Bu çağda artık herhangi bir meslek dahi yapsak yapay zeka kullanan ve kullanmayanlar olarak ikiye ayrılacak meslekler ve insanlar. Böyle bir durumla karşı karşıyayken en azından temel bir seviyede yapay zeka ve kodlama vermek öğrencilerin yararına olacaktır diye tahmin ediyorum. Matematik sevmiyoruz diye temel seviyede matematik öğrenmek zorunda değil miyiz? Hayatın kendisi matematik. Aynı şekilde yapay zeka ve kodlamaya da bu şekilde bakılmalıdır artık. Eğer iki saat bilişim teknolojileri dersinin yanına iki saat yapay zeka ve kodlama eklenir bilişim teknolojileri dersi de daha çok teknoloji okur yazarlık gibi içeriklere sahip olursa oldukça faydalı olacaktır diye düşünüyorum ben açıkçası. Umarım artık bizim için de güzel bir şeyler yapılır bu eğitim sisteminde. Umarım haberler gelip geçici değildir.biz okul okul ortalıkta dolanmaktan derse odaklanmadık daha doğrusu olmayan ve girilemeyen derslerden dolayı hangi yapay zekayı
Bütün öğrencilere bütün okullarda öğretmek yerine Bilişim ortaokulu kurarsın ülke genelinde 10-20 tane fazlasına da kaçıp sulandırmazsalar ve buralarda kaliteli hocalarla kaliteli eğitimler verilirse lise de de Bilişim Lisesi ardından ülkemizin en iyi Bilgisayar Mühendisliği Yazılım mühendisliği okullarına buralardan yetişmiş gençleri gönderirseler sonunda iyi ürünler çıkar, ama herkesin bilişime kodlamaya ilgisi olmaz herkesinde vakti ilgisini çekmeyen şeylerle harcanmamalıdır bence bu ülke herkes okuyacak diye bugün sanayilerde fırınlarda pastanelerde sanayilerde hizmet sektöründe çalışabilecek nitelikli yetenekli kaliteli ahlaklı güzel insanlarını kaybetti oralarda o işleri sadece sahtekarlıkla kısa yoldan para kazanmak isteyen dezenbazlara kaldı(işini namusuyla şerefiyle düzgünce yapanları tenzih ederiz tabiki)
Neler var neler ben bu dersi istemiyorum diyip kendini geliştirmek istemeyen öğretmenler yok mudur ? seçmeli ders olarak yapay zeka seçilsin diyorum kaç senedir diğer arkadaşlar sallıyor. daha kolay, öğrenciye birşey katmayacak dersler seçiliyor.Hocam söylediğiniz öneriye kimsenin karşı çıkacağını sanmam fakat şu an içinde bulunduğumuz çağ yapay zeka çağı bir nevi. Bu çağda artık herhangi bir meslek dahi yapsak yapay zeka kullanan ve kullanmayanlar olarak ikiye ayrılacak meslekler ve insanlar. Böyle bir durumla karşı karşıyayken en azından temel bir seviyede yapay zeka ve kodlama vermek öğrencilerin yararına olacaktır diye tahmin ediyorum. Matematik sevmiyoruz diye temel seviyede matematik öğrenmek zorunda değil miyiz? Hayatın kendisi matematik. Aynı şekilde yapay zeka ve kodlamaya da bu şekilde bakılmalıdır artık. Eğer iki saat bilişim teknolojileri dersinin yanına iki saat yapay zeka ve kodlama eklenir bilişim teknolojileri dersi de daha çok teknoloji okur yazarlık gibi içeriklere sahip olursa oldukça faydalı olacaktır diye düşünüyorum ben açıkçası. Umarım artık bizim için de güzel bir şeyler yapılır bu eğitim sisteminde. Umarım haberler gelip geçici değildir.