TEOG bütün dersleri kapsayacak

Kodla Büyü

karinca_52

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Liseye geçişte SBS'nin yerini alan merkezi sınav uygulaması, bütün sınıfları ve dersleri kapsayacak.

Ekli dosyalar

• untitled-2.jpg
    untitled-2.jpg
    123.2 KB · Görüntüleme: 1,866
önce benim dersime adam akıllı bi kitap versin, sonra bakarız. öle çerçeve programı önümüze kaldırıp atıp alın ne yaparsanız yapın demeyle olmuyo bu işler!!!!

bt dersini kapsamaz çünkü standart kalıp bir ders değil herkes okulunda istediği basamak yada seviyeyi seçiip işleyebiliyor.

Şu hali ile TEOG da çözülmesi gereken problemler var. Öncelikle onun halledilmesi gerekir.

Okul öncesi eğitim arttıkça başarı artıyor
New York Üniversitesi’nden Doç. Dr. Selçuk Şirin, bu konuda şunları söyledi: “Türkiye’de önce eğitime yatırım yapılmalı.
Kişi başına düşen milli gelir arttıkça PISA değerleri de artıyor.
Türkiye, Avrupa’da kişi başına en az harcama yapan ülke.
Şu an okullarda olan kuşağın eğitilmesi gerekiyor. Problem çözme becerilerinde de düşük oranlara sahibiz.
Okula aidiyet duygusu arttıkça başarı da artıyor.
Aile sosyo ekonomik statüde Avrupa’da en sondayız. Başarının yüzde 32’si sosyal sınıfla belirleniyor. Ekonomik statü evde kitabı da etkiliyor.
Türkçe, matematikte, fen bilgisinde evde kitap olma oranı artıyor ama sayıları düşük.
Türkiye’de okul öncesi eğitim de avantajını kullanmalı ve arttırmalı. Okul öncesi eğitim arttıkça başarı artıyor.
Avrupa’da öğretmenlerin okul yönetimine en az katıldığı ülke Türkiye. Sorun çözmede son sıradayız. Finlandiya, Polonya üst sıralarda.
Sıralamada en sonda olma nedenlerimiz arasında, sınıflarda son sıradayız. Bunun da rolü var. Sınıf mevcudu azaldıkça başarı artıyor.
Türkiye okullara en az özerklik veren ülke. Danimarka en fazla özerklik veren ülke ve üst sırada."
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/262 ... zarsonyazi

Hemen problemleri sıralamayın arkadaşlar evet sorunlarımız çoook ama dersin önemsenmesi için önemli bir gelişme olur (olursa)

zorunlu olan bütün dersleri kapsar bence ama bizim ders 8 lerde zorunlu değil ki :cry:

61>34' Alıntı:
önce benim dersime adam akıllı bi kitap versin, sonra bakarız. öle çerçeve programı önümüze kaldırıp atıp alın ne yaparsanız yapın demeyle olmuyo bu işler!!!!

:alkis: :alkis:

bazı arkadaşlar pollyanacılık yapmış toz pembe hayallerler kapsarsa çok iyi olur dersin önemsenmesi vs.
yaa 2014'ün Türkiye'sinde daha bt sınıfı olmayan okullar var olanı per perişan çoğunda da kapatılmış durumda kitap yok bi halt yok herkes günü kurtarma vakit geçirme telaşında ders içinde
neden bahsediyorsunuz acaba yaşadığınız ülke mi farklı biz mi farklıyız
eğer ki böyle bir yanlış yapılırsa ÇIĞLIKLARINIZI YAKARIŞLARINIZI şimdiden duyar gibiyim.

kgunduz' Alıntı:
bazı arkadaşlar pollyanacılık yapmış toz pembe hayallerler kapsarsa çok iyi olur dersin önemsenmesi vs.
yaa 2014'ün Türkiye'sinde daha bt sınıfı olmayan okullar var olanı per perişan çoğunda da kapatılmış durumda kitap yok bi halt yok herkes günü kurtarma vakit geçirme telaşında ders içinde
eğer ki böyle bir yanlış yapılırsa ÇIĞLIKLARINIZI YAKARIŞLARINIZI şimdiden duyar gibiyim.
Kimse pollyanacılık oynamıyor hocam. Kitap sorunu, bts sorunu bizde de var elbette. Sadece hemen ardı ardına sorunların sıralanması hoş değil. Bizde öğretmeniz herhalde bizde aynı sorunları yaşıyoruz mükemmel sınıflarımız yok bizimde.
Problemlerden önce daha dersimiz 8lerde zorunlu değil mesela bu konuşulabilir. Ayrıca böyle bir sınav gelecekse (bütün dersleri kapsayan) elbette kitabı sınıfı da düşünülür.
Bütün taşlamalarınıza rağmen "saygı" duyuyorum.

bir sbs sınavı yapmaktan aciz olan kurum çeşitli kalemler adı altında para toplamak ve bir kısım insanları bir yere getirmek için daha önceden batmış olan saygınlığını yitirmiş olan bir kurumu da batıracak....

TEOG zaten kademeli olarak bütün sınıflara uygulanmayacak mı arkadaşlar. Ben mi yanlış biliyorum. 5 ve 6 larda uygulanmaya başlandığında BTY sınavı da buna dahil olacaktır diye düşünüyorum.

oyungezer' Alıntı:
TEOG zaten kademeli olarak bütün sınıflara uygulanmayacak mı arkadaşlar. Ben mi yanlış biliyorum. 5 ve 6 larda uygulanmaya başlandığında BTY sınavı da buna dahil olacaktır diye düşünüyorum.
Bilgim yok, bende merak ettim :wink:

şeker-portakalı' Alıntı:
kgunduz' Alıntı:
Kimse pollyanacılık oynamıyor hocam. Kitap sorunu, bts sorunu bizde de var elbette. Sadece hemen ardı ardına sorunların sıralanması hoş değil. Bizde öğretmeniz herhalde bizde aynı sorunları yaşıyoruz mükemmel sınıflarımız yok bizimde.
Problemlerden önce daha dersimiz 8lerde zorunlu değil mesela bu konuşulabilir. Ayrıca böyle bir sınav gelecekse (bütün dersleri kapsayan) elbette kitabı sınıfı da düşünülür.
Bütün taşlamalarınıza rağmen "saygı" duyuyorum.
bt sınıfsız 2 sene yaşayan ders işleyemeyen biri olarak konuşuyorum.
MEB seni düşünmüyor hala polyanadasın ben meslekten atılma uğruna ne işler yaptım sana burda yazsam belgelerini koysammm hakikaten haklısın dersin onun için uzaktan davul hoş yakında çoooook gürültü oluyoorrr çoooooook.
Nasrettin hoca gibi eşşekten düşen anlar eşşekten düşün o zaman oturalım konuşalım.

kgunduz' Alıntı:
bt sınıfsız 2 sene yaşayan ders işleyemeyen biri olarak konuşuyorum.
MEB seni düşünmüyor hala polyanadasın ben meslekten atılma uğruna ne işler yaptım sana burda yazsam belgelerini koysammm hakikaten haklısın dersin onun için uzaktan davul hoş yakında çoooook gürültü oluyoorrr çoooooook.
Nasrettin hoca gibi eşşekten düşen anlar eşşekten düşün o zaman oturalım konuşalım.
Herkes kendi yaşadığını bilir hocam. "saygı" duyuyorum.

olsun be bizde teorik anlatırız. Açıköğretim gibi tbt dersini nasıl yapıyorsa öyle yaparız.

Geri