TEOG kursların ek dersi 18 TL oldu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tati
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

tati

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Öğretmenlerin alacakları ek ders ücreti iki katına çıkarılacak ve 18 TL olacak. Okullarda açılan takviye kurslarına bugüne kadar yaklaşık 2.5 milyon öğrenci başvurdu. Bu kurslarda ders veren öğretmen sayısı da yaklaşık 100 bin oldu. 800 bin öğretmenden ancak yüzde 10’u kurslarda ders vermek istedi.

ÖĞRETMEN İLGİ GÖSTERMEDİ

Gece 22.00’ye kadar süren bu kurslara öğretmenler ek ders ücreti 9 lira 45 kuruş olduğu için ilgi göstermedi. Ancak ek ders ücretinin artırılacağı müjdesi Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’dan geldi. Avcı TBMM görüşmelerinde öğretmenlere verilen ek ders ücretini yetersiz bulduklarını söyleyerek, “Bu nedenle Maliye Bakanlığı ile görüştük. İnşallah önümüzdeki birkaç hafta içerisinde. Ders saati ücreti olarak 9 lira 45 kuruş ödeniyor. Biz hiç olmazsa 2 katına çıkarılmasını Maliye Bakanlığı’ndan talep ettik. Hiç olmazsa yol paralarını karşılamış olalım düşüncesiyle Maliye Bakanlığı çalışıyor. Öğretmenlerimizin fedakârlığına biz de küçük de olsa bir katkıda bulunmak için böyle bir düzenleme yapacağız” diye konuştu.

http://www.haberturk.com/gundem/haber/1 ... -tl-olacak

bundan yıllar yıllar önce okulda haftasonu açılan kurslarda öğretmenlerin getirdiği soruları kitapçık haline getirip çoğaltıyordum ve sınavları okuyordum ve görev almıştım (ücreti başka şekilde ödeniyordu) acaba şimdiki kurslarda böyle bir görev alabilir miyiz acaba :)

Branşı itibari ile kurs veremeyecek olan öğretmenler arasında adaletsizliğin önünü açar bu gelişme, eğer TEOG kursunu 2 katı yapıyorsan ekdersin genelinde iyileştirme yap .

hayırlı olsun. inşallah arkadaşlarımız emeklerinin karşılığını alsın.

ikinci dediğinizi yapamazlar hocam.

al işte yeni bir adaletsizlik branşlar arası ayrımcalık.Bizim branş ne olacak teknoloji tasarım görsel sanatlar müzik bu branşlara ne olacak öğretmenler arası SINIF ayrımcalığımı yapacaklar.Bizde Halk eğitim kursu veriyoruz madem öyle tüm kursların ekders ücretini aynı yap :verymad:

bilisimci_009' Alıntı:
al işte yeni bir adaletsizlik branşlar arası ayrımcalık.Bizim branş ne olacak teknoloji tasarım görsel sanatlar müzik bu branşlara ne olacak öğretmenler arası SINIF ayrımcalığımı yapacaklar.Bizde Halk eğitim kursu veriyoruz madem öyle tüm kursların ekders ücretini aynı yap :verymad:

hocam benim yazacaklırıma tercüman olmşsunz..kesinlikle aynı cümleleri sarfedectim...

Geri