Teog kurslarında ana branş dışındakiler iptal..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sisss
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

sisss

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Sayın Yetkili;
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğüne göndermiş olduğu 03/03/2015 tarihli ve 2368254 sayılı emirlerinde;
“İlkyardım, bilgisayar kullanım, voleybol, badminton, beden eğitimi ve müzik branşlarında açılacak kursların Destekleme ve Yetiştirme Kursları Kapsamında değerlendirilmemesi gerektiği.” bildirilmektedir.
Söz konusu emir doğrultusunda okulunuzda yukarıdaki branşlarda açık bulunan Destekleme ve Yetiştirme Kursların kapatılması hususunda;

http://karakopru.meb.gov.tr/meb_iys_dos ... urslar.pdf

Arkadaşlar yine heyecan yapmayalım, biraz sakin olalım. Burada geçen bilgisayar kullanımı halk eğitim merkezlerinde yaygın eğitimi destekleme kursu olarak verilen bir kurs. Bu kursun bu kapsamda değerlendirilemeyeceğini kast ediyorlar. Çünkü öbür türlü kendi açıkladıkları şeyle ters düşerler.
http://www.meb.gov.tr/mill-egitim-bakan ... uyuru/7211

Bu linkteki sıkça sorulan sorulara verilen cevaplardan 6. madde:
"6- Kurslar hangi derslerden açılacak? Ortaokul/imam hatip ortaokulu ve ortaöğretim kurumları haftalık ders çizelgesinde bulunan derslerden veli ve öğrenci talebine göre açılacaktır. "

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    90.9 KB · Görüntüleme: 2,547
aykutgultekin' Alıntı:
Arkadaşlar yine heyecan yapmayalım, biraz sakin olalım. Burada geçen bilgisayar kullanımı halk eğitim merkezlerinde yaygın eğitimi destekleme kursu olarak verilen bir kurs. Bu kursun bu kapsamda değerlendirilemeyeceğini kast ediyorlar. Çünkü öbür türlü kendi açıkladıkları şeyle ters düşerler.

"6- Kurslar hangi derslerden açılacak? Ortaokul/imam hatip ortaokulu ve ortaöğretim kurumları haftalık ders çizelgesinde bulunan derslerden veli ve öğrenci talebine göre açılacaktır. "
hocam yönergeye bakacak olursak beden ve müzik derslerine de açılabilir ama son açıklamaya göre açılamaz deniyor.

aykutgultekin' Alıntı:

arkadaşlar eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmeyin.resmi yazı bu.siz okuduğunuzu yanlış anlarsanız müdürler zaten kapatmaya meyilli.doğru yorumlayalım ve bizim kurs açmamıza bir engel yok

Arkadaşlar yazı hayat boyu öğrenme genel müdürlüğüne ait. Bizi kapsamıyor.
Biz orta öğretim genel müdürlüğüne bağlıyız

Şanlıurfa il mem den bahsediliyor, Şanlıurfanın nasıl bir yer olduğunu anlatayım size, il içi il dışı tayinlerde ben bu okula atandım deyip resmi yazı olmadan veya wordde kendi yazdığınız yazı ile görevinize başlayabileceğiniz bir yer, resmi yazı ve şanlıurfa bir çatı altında duramaz ikisine bu dünya dar gelir. :)

arkadaşlar bilişim dersinden teog kursu olarak hafta sonu kurs acabiliyormuyuz.acan arkadaşlar varmı?
Birde lab olması şarttır dimi? benim okuda benden başka herkes kurs açtı resim müzik beden vs..ama bana hiç bir sey sorulmadı..merak ettim..

Heyy gidi heyy hocam hiç mi interneti açmadın sen. Teog Kursu değil Dyk neyse zamanda geçti zaten

Bizim okulda da teog dersleri dışında Beden Eğitiminden açıldı yetiştirme kursu.

Ders programında yazan her dersten öğrenci tercihte bulunur bilişim seçen öğrenciler olursa açılır. Bu kadar net.

Yazı mart 2015 tarihli hayat boyu öğrenme genel müdürlüğü göndermiş ortaya karışık her şey var bak ama görsel sanatlar dersi yazmamışlar

birileri biraz daha kurcalarsa yetiştirme kursları hepten kapanacak.
hoş gerçi forumda kendi zümrelerimiz bile hafta içi eğitim öğretim saatleri dışında bile kurs açarsak kul hakkına girileceğini düşünüyor ya neyse :)

Hocam Şanlıurfa valiliğinin yazısı 2015 haziranda eğitm iş sendikasinin başvurusu üzerine iptal edildi kurs açma yetkisi de tamamen velilerin isteğine verildi.

sftcrt' Alıntı:
Hocam Şanlıurfa valiliğinin yazısı 2015 haziranda eğitm iş sendikasinin başvurusu üzerine iptal edildi kurs açma yetkisi de tamamen velilerin isteğine verildi.
:alkis:

K@rdesim bende ilk dönem aldım. İkinci dönem benim basvuramayacagimi söyledi müdür bey. Bu arada müdür beyle aram çok iyidir. Dedi bena da sube müdürü söyledi. Ona söyle istersen dedi.
İlk dönemde başvurma dediler fakat müdürüm o da ders verecek diye rest çekti ve onları umursamadı.

Şube müdürünün y@nina gittim. Bana da il baskı yapıyor dedi. Dedim ben seçerim başvuru zamanı dedim.
Neyse başvuru zamanı geldi bir baktım benim dersin adı bile yok. Basvuramadim sizin anlayacağınız.

Arkadaşlar neler oluyor ben anlayamadım. Millet sıkıysa yazmasinlar diyo.

Bu işler neye göre oluyor. Beni biri bilgilendirsede hakkımızı arasak

Benim kurs başvurularım onaylanmıştı.5.sınıflarda 17 6.sınıflarda 33 öğrenci başvurmuştu ama müdürümüz ihtiyaç fazlası göstermiş ve kursumu açmamış.sebep olarak il milli eğitim müdürülüğü isteği ile sadece teog dersleri açılacak dendi.

Geri