TEP-1 : 1.faz Bilgisayarların Yenilenmesi. SON DURUM?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zibula
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

zibula

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Şuanda okulumda PII,32 MB RAM,Win98 işletim sistemi olan bilgi teknolojileri sınıfımda kara kara düşünmekteyim.geçen sene yenilenecek denilen bilgisayarlar haalaa yenilenmedi.yok ihale mahkemelikmiş ,yok 36 hafta içinde kurulumu tamamlanacakmış..(Ram yükseltip lite XP kurma fikrini vermeyin,SDRAM fiyatları neredeyse kasa fiyatına çıkmış!)

BBNET'i bakanlıkta çalışan arkadaşlarında takip ettiğini biliyorum.lütfen sesimize kulak verin.bbnette meb engelli siteleri aşma yöntemi yazsa bir arkadaşımız aynı gün bakanlık önlemini alıyor.demekki bu site takip ediliyor.Bu yazımı da takip etmişlerdir umarım.en azından yenilenmiyecek deyin bizde ona göre çaresine bakalım..

zibula' Alıntı:
Şuanda okulumda PII,32 MB RAM,Win98 işletim sistemi olan bilgi teknolojileri sınıfımda kara kara düşünmekteyim.geçen sene yenilenecek denilen bilgisayarlar haalaa yenilenmedi.yok ihale mahkemelikmiş ,yok 36 hafta içinde kurulumu tamamlanacakmış..(Ram yükseltip lite XP kurma fikrini vermeyin,SDRAM fiyatları neredeyse kasa fiyatına çıkmış!)

BBNET'i bakanlıkta çalışan arkadaşlarında takip ettiğini biliyorum.lütfen sesimize kulak verin.bbnette meb engelli siteleri aşma yöntemi yazsa bir arkadaşımız aynı gün bakanlık önlemini alıyor.demekki bu site takip ediliyor.Bu yazımı da takip etmişlerdir umarım.en azından yenilenmiyecek deyin bizde ona göre çaresine bakalım..
:+1: :alkis: :alkis: :alkis:

sizin hala umudunuz var.. ne güzel.. benim kalmadı da.. bilişim derslerine verilen önem ortadayken, başka başka projelerle uğraşılırken lab'ların yenilenmesi şaka gibi geliyor bana..

BT sınıfı reklamları sona erdi. Şimdi sıra tabletlerde...amaç eğitimde kaliteyi artırmak değil amaç başka...

İlk atandığım gün okuluma gittiğimde BT sınıfını ziyaret ettim o gün bana 1.Faz BTlerin değişeceği söylendi. Yıl 2011 hala değişeceği söyleniyor...Peki ben değişeceğine inanıyormuyum! Onada siz karar verin...

Bir sene dolmadan üç okul değiştirdim son okulumda 1.Faz Laboratuar, projeksiyonun lamba ömrü dolmuş. 1.Faz BT sınıfında çalışan tek bir bilgisayar var onada win 98 yüklü...hadi gelinde ders işlerken tadına doymayın...

Birine beddua edecekseniz şöyle deyin "1.Fazlara gelirsin inşallah". :sleep:

6 yıldır öğretmenim. İlk okulumda beyaz Acer'lar vardı. Sanırım aynı bilgisayarlardan bahsediyoruz. İlk 4 yıl çok uğraştım, çalmadığım kapı kalmadı. Sonra okul değiştirdim. Şuan da rahatım. Bilmem anlatabildim mi? Çok ihale yapıldı bu bilgisayarlar için. Önceliği köylere verdiler, il merkezlerine sıra geldiğinde İşlemcilere gelen itirazdan dolayı dağıtım durduruldu, sonra tekrar dağıtım yapılacakken adına yenileme dediler ve tekrar ilçe ve köylerin Pc leri değişti. Yada buna benzer birkaç olay oldu.
Sonuçta ben okul değiştirdim, rahatladım.
Allah bizlere sabır versin ve yol göstersin.
Umarım sizde huzura kavuşursunuz.

hasari' Alıntı:
BT sınıfı reklamları sona erdi. Şimdi sıra tabletlerde...amaç eğitimde kaliteyi artırmak değil amaç başka...

İlk atandığım gün okuluma gittiğimde BT sınıfını ziyaret ettim o gün bana 1.Faz BTlerin değişeceği söylendi. Yıl 2011 hala değişeceği söyleniyor...Peki ben değişeceğine inanıyormuyum! Onada siz karar verin...

Bir sene dolmadan üç okul değiştirdim son okulumda 1.Faz Laboratuar, projeksiyonun lamba ömrü dolmuş. 1.Faz BT sınıfında çalışan tek bir bilgisayar var onada win 98 yüklü...hadi gelinde ders işlerken tadına doymayın...

Birine beddua edecekseniz şöyle deyin "1.Fazlara gelirsin inşallah". :sleep:
hasari hocam söylediklerine aynen katılıyorum...Bilgi Teknolojileri sınıflarının izleyeceği yol bile belli değil şuan.kaldırılacak mı,kaldırılmayıp işe yaramaz halde mi bırakacaklar bilmiyoruz.bakanlık en azından yaptığı çalışmada bu konularada netlik kazandırırsa bizde önümüzü daha net görürüz.

fulbt' Alıntı:
sizin hala umudunuz var.. ne güzel.. benim kalmadı da.. bilişim derslerine verilen önem ortadayken, başka başka projelerle uğraşılırken lab'ların yenilenmesi şaka gibi geliyor bana..
:++:

Değer li faz I maduru arkadaşlar
benimde okulda 5 . yılım ve acer larım var aynende dewam . Okula geldiğimde çoğu çalışır halde idi
bende deva ettirdim şuan çalışan 14 bilgisayarım var öğretmen bilgisayarı değiştirdim. ötesi için beklentim yok 12 saat dersim var

yenilenme konusunda hiç beklentim yok bu kadar ağır bir proje nin altından kalkmak için meb bütün kaynakları bile yetersiz kalacaktır.

60 milyonluk tribün varkende 6 bin bilgisayar öğretmenin sahada kendini yırtması yönetimi bağlamayacaktır fatih projesi en iyi propaganda aracı

pckopat11' Alıntı:
benimde okulda 5 . yılım ve acer larım var aynende dewam . Okula geldiğimde çoğu çalışır halde idi
bende deva ettirdim şuan çalışan 14 bilgisayarım var öğretmen bilgisayarı değiştirdim. ötesi için beklentim yok 12 saat dersim var

yenilenme konusunda hiç beklentim yok bu kadar ağır bir proje nin altından kalkmak için meb bütün kaynakları bile yetersiz kalacaktır.

60 milyonluk tribün varkende 6 bin bilgisayar öğretmenin sahada kendini yırtması yönetimi bağlamayacaktır fatih projesi en iyi propaganda aracı

:++: Hocam Bilgi Teknolojileri Sınıflarının Türkiyedeki son durumu şu:Batıda merkezlerde 1000-2000 öğrencisi olan okulların Teknoloji sınıfları TEP1, doğudaki 150 öğrencili okullarda çiftçekirdek son sistem bilgisayarlar.Farkında değiller ama son durum bu..

zibula' Alıntı:
pckopat11' Alıntı:

:++: Hocam Bilgi Teknolojileri Sınıflarının Türkiyedeki son durumu şu:Batıda merkezlerde 1000-2000 öğrencisi olan okulların Teknoloji sınıfları TEP1, doğudaki 150 öğrencili okullarda çiftçekirdek son sistem bilgisayarlar.Farkında değiller ama son durum bu..

durumu çok güzel özetlemişsiniz hocam... ben de faz-1 muzdariplerindenim... artık uğraşmıyorum. bakalım bu fatih gerçek mi hikaye mi, bekleyip göreceğiz.

TEP-1 ile ilgili son durumu izah edeyim arkadaşlar:
Ağustos ayında Ankara'da kursumuz vardı.Bakanlık Merkez Binasındaki proje sorumlusubeyfendi ile görüştüm.Çok nazik bir arkadaş tüm teferruatına kadar durumu anlattı.Proje iki yıl önce ihaleye çıkmış Proje yeni adı : AYB-1400 artırım ve bedelini Dünya Bankası ödüyor. Yani Meb'in cebinden çıkan herhangi bir ücret yok. İhale yapılmış bir firma kazanmış ve kurulumlara başlanış bu şekilde kurulan birkaç okul var , bazılarına da sadece keşfe gelinmiş. şartnameye göre 2011 Temmuz ayında tamamlanması gerekiyordu. Ancak bir firma ihaleyi mahkemeye vermiş. Mahkeme uzamış ve Danıştaya gitmiş. İhaleyi alan firma da dünya bankası ile iletişime geçip durumu ve ülkemizdeki yasal prosedürü anlatmış.Bankadan ödeneği geri çekmesini istemiş ki ihale durabilsin. Dünya bankası da ödemeyi geri çekmiş. Sonuç itibarı ile en kötü ihtimalle mahkeme iki yılda biter deseler de bilgisayarlar daha okullara gelmeden eskiyecekler. Çünkü ihaleye zaten üç yıl önce çıkmış ve sistemler de yanlış hatırlamıyorsam Pentium Dual Core. Kısacası biz ümidi kestik sizde kesin dediler.

Valla arkadaşlar size birşey deme şansım yok. Bende ki sorun çok daha farklı. Mükemmel diyebileceğim bir BT sınıfına sahibim. Core 2 duo 2.00 ghz işlemci 1 gb ddr2 ram vs.... eletrik alt yapısı sorunlu olduğundan ve okula gelen elektrik köye dağıtılan aynı trafodan geldiğinden gündüzleri elektrik yükü kaldıramıyor ve elektrikler gidiyor ders ortasında. bu şekilde birçok bilgisayarın anakartı gitti..

işin enteresan kısmı bulunduğum ilçede ki en iyi lablardan biri ulaşımın dahi olmadı köy okulunda olası. devlet işlerine akıl erdirmek bazen zor oluyor

yalnız değilsiniz arkadaşlar , geçen müfettiş geldi hocam word excel varsa tamam dedi bende çalşıtırıyor dedim mutlu oldu gitti.

Arkadaşlar
Bulunduğum ilçe sbs de il ikincisi, okulumda ilçe birincisi olmuştu.
Bu sebepten İlden 5 kişilik ekip geldi. Ziyaret ve tebrik için. İlçedeki tüm eğitim çalışanları davetliler. 02.09.2010
İl MEM müdürü, 2 yardımcısı, 1 şube müdürü, birde baş müfettiş.
Herkes konuştu birbirini övdü, bizleride övdüler. Sonra soru sormak isteyen varmı diye gaflete düştüler.
Bende var dedim, kendimi tanıttım ve şöyle dedim.
Öğrencilerimi övdüm, başarılarını abarttım ve dedim ki "Bu kadar iyi öğrenciler olmalarına rağmen neden internete girebilecekleri bir bilgisayarları yok dedim". Yatılı okul-taşımalı okul çocukların herşeyleri okul-öğretmen. Soğuk rüzgarlar esti. Önce cevap veremediler. Kaçamak şeyler söylediler. Sonra beni bilgilendireceklerini söylediler. Ben ısrarla maillerle baskı kurdum. En son cevapta gelişme olursa sizi arayacağız dediler ve hala ses yok.
2011 de sbs de ilçemiz yine ikinci oldu.
Bu sefer il mem müdürü gelmedi.
Çünkü soru yine gelecekti ve çözüm bulunamamıştı.
Ama biz geçen yıldan beri özel gayretlerimizle 7 adet 2 gb ramli bilgisayarlara ulaştık. 6 adette bu yıl almaya çalışıyoruz. Ama komple değil. Kasa ve içindekileri parçalar şeklinde alıyoruz. Lab ın yenileyeceklerini düşünmüyorum.
Ama imkanlarımızı zorlayarak nispeten düzeltiyoruz.

zeybek_20 hocam tebrikler.. Taşı gediğine koymuşsunuz... Tekrar gelseler :)

Arkadaşlar MEB'den gelen son cevabı aynen yazıyorum:

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü kurumsal e-posta adresinden gönderilen 04 Kasım 2010 tarihli iletide TEP-I Projesi kapsamında kurulan BT Sınıflarının güncelleneceği belirtilmiş, ihaleyi kazanan firma ile sözleşme imzalandığı ve 36 haftalık kurulum sürecinin başladığı belirtilmiştir. Ancak geçen süre içerisinde herhangi bir çalışma yapılmamıştır. Konu hakkında bakanlıktan yazılı bilgi istenmiş ancak, tarafımıza herhangi bir bilgi ulaştırılmamıştır.

24-28 Ekim 2011 tarihlerinde yapılan "Fatih Projesi Kursu"nda konu sözlü olarak sorulmuş, sözlü olarak alınan cevapta TEP-I Projesi kapsamında kurulan BT Sınıflarının güncellenmesi ile ilgili ihalenin iptal edildiği söylenmiştir. Şu anda bu konuda herhangi bir çalışmanın olmadığı belirtilmiştir.

Bilgilerinize rica ederim.

Allah sabır versin, valla neler çektik o bilgisayarlarla. Şimdi vestel promegalar var bana mis gibi geliyorlar. :)

bende de durum aynı..32 mb ram, win98 yüklü,..hafta da bir format atıyorum desem yeridir...öğrenciler internet bağlantısı istiyor :) ne yapacağız biz word,excel 10 parmağı diyorlar...ders boş gelmeye başladı onlara..ki okulumda son 4 senedir bilişim dersi seçilmemiş bile...okula geldiğimde 40 pc vardı ve hiçbiri çalışmıyordu. 15 tanesini kurtarabildim..10 tane tamire gönderdim :D..ama gel gör ki pentium2 ile bu ram larla ben ne yapabilriim bilmiyorum.....müdürüm yenileme talebimi dikkate bile almıyo,ilçe milli eğitime gidersem beni ilçeye alacaklarını düşünüyo :D ne haldeyim bende bilmiyorum artk

O faz 1 bt sınıfından dolayı kendini bilmez bir müfettiş bana soruşturma açmaya kalktı. 10 küsur yıllık sınıfta bilgisayarların çalışmaması sanki benim suçum.

Srebrenitsa' Alıntı:
O faz 1 bt sınıfından dolayı kendini bilmez bir müfettiş bana soruşturma açmaya kalktı. 10 küsur yıllık sınıfta bilgisayarların çalışmaması sanki benim suçum.

Yok artık ! ....

Geri