Tercih aşamasında dikkat edilmesi gerekenler

Kodla Büyü
Merhabalar arkadaşlar..

Tercih listemi belirlerken neleri dikkate almalıyım?

Aşağı yukarı bazı ölçütler var ama sizin tecrübelerinizden de faydalanmak isterim..Lütfen bunu da düşünür herhalde vs diye düşünmeden benimle aklınızdakileri paylaşın..
(İlk defa tercih yapacağım kısmet olursa)

Teşekkürler hocam peki mesela şu an nişanlıyım ve kısmetse bahara düğün var..zorunlu hizmet bölgesini yazdıysam eş durumunda bunun bana bi faydası veya zararı olur mu? netten araştırayım bu dediğinizi..ama sizin bilginiz de varsa diye sordum..

teacherslucky' Alıntı:
Teşekkürler hocam peki mesela şu an nişanlıyım ve kısmetse bahara düğün var..zorunlu hizmet bölgesini yazdıysam eş durumunda bunun bana bi faydası veya zararı olur mu? netten araştırayım bu dediğinizi..ama sizin bilginiz de varsa diye sordum..

3 yıl içinde evlenecek ve evlendiğiniz kişi zorunlu hizmeti yapmış birisi ise direk istediğiniz yeri yazın. ama yok zorunlu yapmadı ve oda sizin gibi ise zorunlu ilk tercihiniz olsun sonra daha da zor gelir.(ama af çıkarsa işler değişir)

Re: Ynt: Tercih aşamasında dikkat edilmesi gerekenler

nisanlim ankarada özel sektörde calismakta hocam..tercihlerde ankara acilsa bile ankara gelecek bi puanim siralamm yok.dolayisiyla es durumuna kaldik..bu sekilde.teşekkürler hocam cevap verdiginz icin.

eş durumı için adaylığınız kalkmış olmalı o da en az 1 yıl sürer.

Re: Ynt: Tercih aşamasında dikkat edilmesi gerekenler

arkadaslar baska tercih asamasinda dikkat edeceğim neler olabilir? lütfen tecrübelerinizi paylasin :cry:

Hocam tercih yapmayı düşündüğün okulu mutlaka ara derim. Mesela benim eski okulumda (konya - yunak eml) şuan bilişim teknolojileri öğretmeni kadrosu açılmış fakat bölüme öğrenci alınmıyor ve sadece 11.sınıflar var bu sene giden arkadaş muhtemelen seneye norm fazlası olacak bunlarda önemli..

Özellikle tercih etmeyi düşündüğünüz iller varsa o illerde çalışan arkadaşlar size okul ya da yerleşim yeri hakkında bilgi verebilirler.

bas_kan hocam

konyayı full yazıcam çoğu köy okulu farkındayım ama inanın yazacak il sayısı sınırlı zaten batı bana kalmaz sıralamam 288. e karaman lıyım aslen de ailem mersinde yaşıyor nişanlım ankarada bana en mantıklı yer konya geliyor ulaşım açısından. hafta sonları yollarda olacağım sürekli :( yunak da da baya ortaokul var hocam sizin yorumunuzu almak isterim..

Nişanlınız aynı kurumda 3 yıldır çalışıyor mu? Yeni değişti eş durumunda bu eş için önceden son iki yılda 365 gün sigorta olsun idi ama şimdi aynı iş yeri ve 3 yıl şartı var. Haberiniz olsun.

hocam yunak kesinlikle çok rahat olacağın bir yer buna emin olabilirsin.. Küçük sessiz sakin bir ilçe orda kaldığın müddetçe futbolla aran iyiyse hergün halı saha maçı yapabilirsin :)
eş durumundan gidişin olacaksa en erken seneye eylülde ayrılırsın ozaman kendi okulumu yani yunak emlyi tavsiye ederim.. eş durumu kesin değil belki 2-3 yıl kalırım dersen listede bulunan yunak imkb yibo ve m.karataş ortaokulları merkez okul yani ilçe merkezinde yiboda pansiyon var dolayısıyla nöbet tutman gerekebilir.. bunların dışındaki okullar araçla gidip gelebileceğin yerler aralarında en iyisi saray ortaokulu oda yunaka 30km uzaklıkta ankara yolu üstünde bulunuyo. Yerlere haritadan mutlaka bak mesela sülüklü köyü yunaka ve cihanbeyline 60km uzaklıkta tam ortalarında hergün gitgel zor olabilir.
Hakkında hayırlısı olsun hocam yunaka atanırsan her türlü yardımın dokunur 9 sene kaldım yunakta :D

bas_kan hocam bi bayan olarak pek futbolla alakam yok :D msjınızı geç gördüm ve tercihimi yaptım ama yunak yazdım hocam :++: tavsiyelerinizden saray ortaokulu listemde var :) teşekkür ederim hocam yardımınız için..

küçük okulları arayarak tercih et. mesela 5 ve 6 larda toplam 3 şube oluyor. ve ders saati 6 oldugundan norm gösterip atamaya acıyorlar ama sen gittiginde şubenin biri kapatılacak gibiyse gelecekte ögrenci sıkıntısı çekecek bir okulsa gitme norma fazlası olursun

hocam sana zahmet bir bakarmıısn Sakaryanın geyve ilçesinde hangi okullar var. bugün bizim müdürü birir aramış hocam sizin okulu yazacam nasıl diye şaşırdık ya yanlış bakıyor yada bir gariplik var.

bayram840' Alıntı:
hocam sana zahmet bir bakarmıısn Sakaryanın geyve ilçesinde hangi okullar var. bugün bizim müdürü birir aramış hocam sizin okulu yazacam nasıl diye şaşırdık ya yanlış bakıyor yada bir gariplik var.

osmangazi ortaokulu var sadece.

bilisim-tef' Alıntı:
bayram840' Alıntı:

osmangazi ortaokulu var sadece.

Teşekkür ederim. Yani bizim okulu arayan yanlış aramış.

teacherslucky' Alıntı:
bas_kan hocam bi bayan olarak pek futbolla alakam yok :D msjınızı geç gördüm ve tercihimi yaptım ama yunak yazdım hocam :++: tavsiyelerinizden saray ortaokulu listemde var :) teşekkür ederim hocam yardımınız için..

Sarayda da tanıdık bayan öğretmen arkadaşlarım var hocam saray çıkarsa haberim olsun.. ayrıca bayanlar içinde spor salonu ve voleybol maçlarınızda var tabi severseniz :)

Geri