Tez çalışması hakkında...(Acil yardım)

Kodla Büyü

sancaktepe

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar yüksek lisans derslerini hallettim ve şuan Tez aşamasındayım ama okul bana çok yogun bir program dayatmaya çalısıyor ve bu yuzden tez için universite kütüphanelerine felan gidip araştırma yapamıyorum. En sanunda bugun dilekçe verdim okula ve benden derslerin hangi gunlerse resmi yazı getir diyorlar..Ders yok ama tez calısması ıcın 2 yarım gun bosaltmalarını ıstıyorum. Yuksek lisansa 2 yarım gun ızın sağlanır olayına tez için de(araştırma yapabilmem için) ilgili bir yonetmelik var mı acaba.Acil yardım lutfen.

bilen biri varsa lutfen yardımcı olsun..Bu izin meselesinde tez aşaması ya da ders aşaması diye bir ayrım var mı?
İlgili yönetmeliğe ulaşamadım!

Hocam yönetmelik yerine şöyle bişi yapabilirsiniz. Enstitünüzle profesörünüzle görüşün. Tezin yapılması için seminer dersi almış olmanız lazım. Onu gösteren bi ders programı yazsınlar size. İmza mühür yaptırın. Okul o günlere izin vermek zorunda kalır.

Yönetmeliği bilmiyorum.

cmos' Alıntı:
Hocam yönetmelik yerine şöyle bişi yapabilirsiniz. Enstitünüzle profesörünüzle görüşün. Tezin yapılması için seminer dersi almış olmanız lazım. Onu gösteren bi ders programı yazsınlar size. İmza mühür yaptırın. Okul o günlere izin vermek zorunda kalır.

Yönetmeliği bilmiyorum.

Seminer dersini aldık hocam ya..Sadece tez kaldı, şuan onu hazırlıyorum..Bununla ilgili bir yasa yönetmelik olmalı bence...

İki yarım gün olayını hatırlıyorum ama ben de araştırayım.

Hocam mevzuatta halen 2 yarım gün olarak duruyor ancak bildiğim kadarıyla bu durum kaldırıldı. Okul idaresi öğretmene göre ders programını ayarlara dönüştü. Nette bir arama yaparsanız bulursunuz.
Tavsiyem ders programı yerine enstitüden öğrenci belgesi ile okulunuza başvurun ve programınızı ayarlatın. Ben böyle yapıyorum.

idaltintas' Alıntı:
Hocam mevzuatta halen 2 yarım gün olarak duruyor ancak bildiğim kadarıyla bu durum kaldırıldı. Okul idaresi öğretmene göre ders programını ayarlara dönüştü. Nette bir arama yaparsanız bulursunuz.
Tavsiyem ders programı yerine enstitüden öğrenci belgesi ile okulunuza başvurun ve programınızı ayarlatın. Ben böyle yapıyorum.

hocam haklısınız da şöyle bir sıkıntı var. Okul dersleri bitirip teze başladığımı biliyor ve tez sürecinde izin veremeyeceğini soyluyor.....Bununla ilgili(tez surecıyle ılgılı) bır madde olmalı bence ama ben bulamıyorum.

sancaktepe' Alıntı:
idaltintas' Alıntı:

hocam haklısınız da şöyle bir sıkıntı var. Okul dersleri bitirip teze başladığımı biliyor(bunu benden değil aynı programa devam eden bir başka öğretmenden öğrenmiş) ve tez sürecinde izin veremeyeceğini soyluyor...Aslında programı hazırlaması cok kolay ama tekrar programla ugrasmak ıstemıyor..Bununla ilgili(tez surecıyle ılgılı) bır madde olmalı bence ama ben bulamıyorum.

Hocam eski veya yeni mevzuatta Yüksek Lisans diye tarif eder, tez veya ders süresi demez. Bir dilekçe hazırlayın, güncel öğrenci belgenizi de ekleyerek, yeni mevzuatı resmi yerlerde bulamazsanız (ben aramadığım için bilmiyorum) eski mevzuatın ilgili maddesine atıfta bulunarak izin isteyin. Vermezlerse bir üst makama başvurun veya şikayetçi olun. Evet bunlar yazarken kolay ama okul idaresi ile ters düşmek de var sonuçta. Ancak sizin durumu güzelce izah ettiğinizi ve onay görmediğinizi kabul edersek de maalesef başka bir yol görünmüyor.

idaltintas' Alıntı:
sancaktepe' Alıntı:
idaltintas' Alıntı:

hocam haklısınız da şöyle bir sıkıntı var. Okul dersleri bitirip teze başladığımı biliyor(bunu benden değil aynı programa devam eden bir başka öğretmenden öğrenmiş) ve tez sürecinde izin veremeyeceğini soyluyor...Aslında programı hazırlaması cok kolay ama tekrar programla ugrasmak ıstemıyor..Bununla ilgili(tez surecıyle ılgılı) bır madde olmalı bence ama ben bulamıyorum.

Hocam eski veya yeni mevzuatta Yüksek Lisans diye tarif eder, tez veya ders süresi demez. Bir dilekçe hazırlayın, güncel öğrenci belgenizi de ekleyerek, yeni mevzuatı resmi yerlerde bulamazsanız (ben aramadığım için bilmiyorum) eski mevzuatın ilgili maddesine atıfta bulunarak izin isteyin. Vermezlerse bir üst makama başvurun veya şikayetçi olun. Evet bunlar yazarken kolay ama okul idaresi ile ters düşmek de var sonuçta. Ancak sizin durumu güzelce izah ettiğinizi ve onay görmediğinizi kabul edersek de maalesef başka bir yol görünmüyor.

Son cumleniz tamamen yaşadıgım sey hocam...

Mutsuz öğretmen sistemde ne kadar verimli çalışabilir. Öğretmenlerin isteklerini görmezden gelen bir idare sadece resmiyeti işine geldiği gibi çalıştıran idare oluyor. Bizim okulda mesela öğretmen yüksek lisansım var demesi yeter. Belge aranmaz. Sözüne itimat edilir. Ayrıca da 2 yarın gün değil gerekirse durumuna göre 2 tam gün bile boşaltılabilir.

İdare kavramı aslında artık değişti ama bunu anlayacak kapasite bir çok yerde henüz yok gibi. Artık öğretmenlerde aslında idarede söz sahibi. Kurum müdürü ve yardımcıları personelin motivasyonunu artıracak, eğitim-öğretim olanaklarını artıracak. Bu anlayış ancak kurumsallaşmış okullarda var. Daha bir çok şey var ama onlar diğer konular.

Birde ders programı yapmayı bilmiyorlar. Kafa basmıyor, Zora sokmak için bahaneler söyleyip duruyorlar.

Yine şunu demeden geçmeyeyim en insancıl kurum yine MEB, sorunlar bir şekilde çözülüyor. idare değişir okul değişir çözülür. Üniversiteler hepten birilerinin hegomanyası üzerine kurulu. Diğer kurumlar ise daha fena.

Sonuç olarak Üzen adam gün gelir üzülür. iyi kötüye kötü iyiye muhtaç olur. Saygılar.

Hocam bahsettiginiz olayin cozumu sanirim su sekilde olur:

Sizin tez doneminde olmanizdan dolayi bir ders almadiginiz dusunuluyor ama, ders kaydinizi yaparken "Alan uzmanlik" ya da "tez calismasi" tarzi bir ders ile kayit yapmis olmaniz lazim. Siz enstitünüze, kayit yenilerken kullandiginiz bu dersi danismaninizin hafta icinde uygun oldugunuz bir saatte/aralikta veriyor oldugunu gosteren resmi bir ders programi hazirlatin. Bir tane de ogrenci belgesi alin.

Daha sonra MEB izin yonergesinin 18. maddesinin 1. fikrasinin (e) bendinden hareketle durumunuzu izah eden bir dilekce hazirlayarak ogrenci belgenizi, ve enstitunuzden imza-muhur alinmis ders programinizi bu dilekceye ekleyin.

Iliskilerinizi siz daha iyi bilirsiniz tabi ama dilekceyi verme asamasinda da durumu lisan-i munsaip ile arkadaslariniza/idarecilerinize izah edin.

Saniyorum/umuyorum yardimci olurlar.

duzgun' Alıntı:
Mutsuz öğretmen sistemde ne kadar verimli çalışabilir. Öğretmenlerin isteklerini görmezden gelen bir idare sadece resmiyeti işine geldiği gibi çalıştıran idare oluyor. Bizim okulda mesela öğretmen yüksek lisansım var demesi yeter. Belge aranmaz. Sözüne itimat edilir. Ayrıca da 2 yarın gün değil gerekirse durumuna göre 2 tam gün bile boşaltılabilir.

İdare kavramı aslında artık değişti ama bunu anlayacak kapasite bir çok yerde henüz yok gibi. Artık öğretmenlerde aslında idarede söz sahibi. Kurum müdürü ve yardımcıları personelin motivasyonunu artıracak, eğitim-öğretim olanaklarını artıracak. Bu anlayış ancak kurumsallaşmış okullarda var. Daha bir çok şey var ama onlar diğer konular.

Birde ders programı yapmayı bilmiyorlar. Kafa basmıyor, Zora sokmak için bahaneler söyleyip duruyorlar.

Yine şunu demeden geçmeyeyim en insancıl kurum yine MEB, sorunlar bir şekilde çözülüyor. idare değişir okul değişir çözülür. Üniversiteler hepten birilerinin hegomanyası üzerine kurulu. Diğer kurumlar ise daha fena.

Sonuç olarak Üzen adam gün gelir üzülür. iyi kötüye kötü iyiye muhtaç olur. Saygılar.

çok dogru anlatmışsınız hocam...
tum zumreme sımdıden cok tesekkur ederım.

.
http://tebligler.meb.gov.tr/index.php/t ... nisan-2013
.
Sayfa 194
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İZİN YÖNERGESİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNERGE
MADDE 3- Aynı Yönergenin 18 inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinin ikinci ve üçüncü cümleleri madde metninden çıkarılmış ve bu fıkraya aşağıdaki bent eklenmiştir.
“e) Memurlardan lisansüstü öğrenime devam edenlere, görevlerini aksatmamak şartıyla izin verilmesi hususunda gerekli kolaylık sağlanır. Öğretmenlerin ders programları, lisansüstü öğrenimlerine devam edebilmelerine imkân verecek şekilde düzenlenir.”

sayın hocam, kurtkaya hocamın dediği gibi ders kaydinizi yaparken "Alan uzmanlik" ve "tez calismasi" adı altında kayit yapmis olmaniz lazim. Umarım bu ders ve danışman hoca görüşmeleriniz haftaiçi birgüne denk gelmiştir. Eğer öyle oldu ise hiç sorun yok. ders programınızın çıktısını alıp barbaryan hocam belirttiği madde ile dilekçe vererek okul idaresine bildirin.(Bu şekilde olursa çok daha kolay olacaktır). Ama diyorsanız ki; ders ve hoca ile çalışmam haftasonuna denk geliyor... Yine farketmez yine barbaryan hocamın dediği madde ile dilekçenizi verin. Sonuçta tez aşamasındaki veya ders aşamasındaki diye ayırım yapılmıyor "lisansüstü eğitimine devam edenlere" diyor. Haklısınız hakkınızı arayınız hocam, özgüveniniz yerinde olsun. Amacım sizi havaya sokmak değil kesinlikle ama anladığım kadarıyla o şahısla aranızdan kara kedi geçmiş, "resmi yazı ile iş yapma" gibi, "sana ne" gibi, "yüksek sesle konuşmak" gibi olaylar olmuş bu dakikadan sonra idare ile kötü olmak gibi bir kaygınızın olmaması lazım zaten yeterince olmuşsunuz :) ilk etapta önerimi bir değerlendirin, olmadı görüş yazısı isteyin olmadı BİMER e şikayet edin 15 günde dönerler size... umarım istediğiniz gibi bir programınız olur...

sancaktepe' Alıntı:
çok dogru anlatmışsınız hocam...Asıl mesele şu, 70 öğretmenin oldugu okulda bir çok öğretmenin talebi dogrultusunda programları hazırlandı ama benim talebim önemsenmedi..Bu durumu 2 haftadır anlatıyorum idareciye ama adam bildiğini okuyor..En son dün İdarecinin adil olmasından felan bahsederken baktım bağırmaya felan basladı ve bana senin bu okuldaki tüm işlerin resmi yazılar üzerinden olacak bundan sonra dedi...Ben de diğer arkadaşlar size resmi yazı vererek mi programlarını duzenledi dediğimde bu seni ilgilendirmez, ben herkesin programını istediği şekilde yapmak zorunda değilim gibi cumlelerle sacmaladı..Şimdi bu adamı kilitlemenin bir yolunu arıyorum..Adamın branşı sınıf öğretmeni ve müdürün 6 aylık saglık raporu oldugu için vekil müdürlüğü buna verdiler ( 4 mdr. yardımcısı oldugu halde), acaba bu durumu şikayet haline mi getirsem diyorum, yoksa idareci de olması gereken adil tutuma aykırı davranışını mı şikayet haline getirsem...Bilemedim! Amacım intikam almak değil, küçük dagları kendisinin yaratmadıgını birilerinin bu adama soylemesı lazım, işi idari mahkemeye tasıyıp mobbing davası bile düsünüyorum..Herkese hakaret ederek, herkesi aşağılayarak işlerini yürütüyor..Sırf bu adam yuzunden gecenlerde bır bayan ogretmen hungur hungur agladı herkesın ıcınde..Kadına demedıgını bırakmadı..Ama bana sesını yukseltmesı zoruma gıttı, bu adamın yakasını bırakmak ıstemıyorum acıkcası..Ama onceden yasanmıs tecrubelerden faydalanarak sağlam adımlarla hareket etmek ıstıyorum..Benzer durumu yasayan dıger arkadaslara da yol gosterıcı olur burda yazanlar..Salı gunu sendıka avukatıyla da gorusecegım..Sırf hukumetın adamı dıye, okuldakı en az deneyımı olan, en az lıyakata sahıp adama vekıllık verdıler...O da ne buldum budalası oldu cıktı..Gecen sene boyle degıldı, kımse tanıyamıyor adamı..dıger 3 mudur yardımcısını(mudur bas yardımcı dahıl) pasıfıze etti. butun ıplerı elıne aldı.
Butun mesele kısaca boyle...Tatlı dilden anlayacak bır tıp degıl..Gorus ve onerılerınızı, deneyımlerınız dogrultusunda beklıyorum..
tum zumreme sımdıden cok tesekkur ederım.
...
hocam bu durumu şikayet etmek istiyorsanız şu maddeye dayandırabilirsiniz
Milli Eğitim Bakanlığı İzin Yönergesi (http://ikgm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar ... 1_2013.rar)
İzne ayrılan personele vekâlet
MADDE 40- (1) İzin vermeye yetkili amirler, izne ayrılacak personele kimin vekâlet edeceğini personelin izne ayrılmasından önce belirler. Vekâlet görevinin, özel bir hüküm yoksa hiyerarşik kademeler dikkate alınarak, izne ayrılan personele makam ve unvan bakımından en yakın olana verilmesi esastır.
her ne kadar VERİLİ değilde ESASTIR diyerek ucu açık bırakılsa da memurlar net vb.. siteler bu durumu müdür baş yardımcısı varken diğer müdür yardımcılarına vekalet verilemeyecek şeklinde yorumlamışlar.

Geri