Az önce Yök Tez veritabanında araştırma yaparken farkettim, meğerse 2010 yılında bir teze konu olmuş ve forumcak incelenmişiz
Muhtemelen tezi yazan arkadaş da buralardadır.
Teze tez2.yok.gov.tr adresinden anahtar kelimelerle arama yaparak erişebilirsiniz.
![Smile :) :)](https://cdn.jsdelivr.net/gh/twitter/twemoji@14.0.2/assets/72x72/1f642.png)
YÜKSEK LİSANS TEZ ÖZÜ
ÇEVRİMİÇİ ÖĞRENME TOPLULUKLARININ SOSYAL AĞ ANALİZİ: BİR ÖĞRETMEN FORUMU ÖRNEĞİ
Hanife AKBAY DOĞAN
Uzaktan Eğitim Anabilim Dalı
Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Mart 2010
Danışman: Yrd. Doç. Dr. Evrim GENÇ KUMTEPE
Bu çalışmanın genel amacı, bilişim teknolojileri öğretmenlerinin yaygın olarak kullandıkları açık, yarı yapılandırılmış, çevrimiçi bir forumun sosyal ağ analizi yöntemiyle analiz edilerek, öğretmenlerin mesleki gelişimleri için çevrimiçi iletişim desenlerinin tanımlanması, sosyal ağ ilişkilerinin ortaya koyulması ve bu sosyal ağın yapısal özelliklerinin incelemesidir. Araştırma kapsamında, 2008-2009 eğitim öğretim yılının I. döneminde (Eylül ve Şubat ayları) bilgisayarbilisim.net forumunda bilişim teknolojileri öğretmenlerinin mesleki paylaşımları için ayrılan bölümde en fazla mesaj alan başlık incelenmiştir. Bu bağlamda söz konusu başlıkta yazışmalar yapan 32 bilişim teknolojileri öğretmeni araştırmaya katılmıştır.
...
Teze tez2.yok.gov.tr adresinden anahtar kelimelerle arama yaparak erişebilirsiniz.