Tezli yüksek lisans yaparken ders programı uygunluğu

Kodla Büyü

turanhilal1071

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arakadaşlar tezli yüksek lisans yaparken okul idaresi ders programını yeniden düzelememe gibi yetkisi var mı?
örnek: Üniversite de tezli yüksek lisan günüm cuma günü benimde haftalık 8 saatlik ders programımın 7 saati (FBTR olduğum için de nöbet ücerinden faydalanmak için 7 saat) cumaya denk gelirse okul iadresi yeniden ders progamı yapmıyorum diyebilir mi?
Ya da üniversiteye söyelyip üniversite mi okul programına göre ayarlaması gerekir?

Hocam bu tamamen okul idarenizle ikili ilişkilerinizle halledebileceğiniz bir durum çünkü okulunuz ders programınızı düzenlemek zorunda değil. Ben yüksek lisansımı yaparken üniversitedeki hocalarımdan rica etmiştim derse uzaktan katılmıştım.

Hocam al bunu ver müdürüne: meb izin yönetmeliği madde 18:"e) (Ek: 05/04/2013-485808 Bakan Onayı) Memurlardan lisansüstü öğrenime devam edenlere, görevlerini aksatmamak şartıyla izin verilmesi hususunda gerekli kolaylık sağlanır. Öğretmenlerin ders programları, lisansüstü öğrenimlerine devam edebilmelerine imkân verecek şekilde düzenlenir." Müdürün takdir yetkisi yok. ders programınızı düzenlemek zorunda.
Kaynak: https://mevzuat.meb.gov.tr/dosyalar/1627.pdf

Son düzenleme:
Geri