Tezsiz Yüksek Lisans mezunu olup uzman olan var mı? varsa...

Kodla Büyü

sssuuulllooo

Aktif Üye
Eğitim yönetimi(eğitim yönetimi teftiş planlama ve ekonomisi) alanında tezsiz yüksek lisanstan (kariyere yönelik tezsiz yüksek lisans) mezun olduktan sonra uzman öğretmen olunuyor deniliyor. Olan kişi var mı?

Olmak için dilekçe yeterli mi? yoksa mahkeme açmak mı zorundayız? 7 veya 10 yıl gibi çalışma yılı şartı aranıyor mu?

Bilgisi olup paylaşanlara şimdiden teşekkürler...

Öğretmenlik Kariyer Basamaklarında Yükselme Yönetmeliği’nin “Sınavdan muaf olan adayların başvurularında aranacak şartlar” başlıklı 9. maddesinde  alanında veya eğitim bilimleri alanında tezli yüksek lisans öğrenimini tamamlayanların, öğretmenlik kariyer basamaklarında yükselme sınavından muaf tutulacağı hüküm altına alınmıştır. Kastamonu İdare Mahkemesi’nin 2011/977 Esas, 2012/27 Karar, Konya 2.İdare Mahkemesi’nin 2010/1492 Esas, 2011/112 Karar ,Adana 2.İdare Mahkemesi’nin 2011/242 Esas, 2011/964 Karar sayılı kararında ve bir çok emsal mahkeme kararında da belirtildiği üzere alanında tezli yüksek lisans yapan öğretmenler ile kontenjan sınırı kalktığından yüksek lisans yapan öğretmenlerin idareye başvuru tarihi itibariyle uzman öğretmenlik hakkının verilmesi gerektiği kuşkusuzdur.
Hocam vel hasılı kelam eğer tezli yüksek lisansı tamamladıysanız önce MEB e uzman öğretmen olmak için bir dilekçe yazmalı MEB in cevabından sonra(idare sükut ederse 60 gün sonra) dava açmanız gerekir. İdare mahkemesine.

Hocam malesef tezsiz için bir dava yolu yok. Yönetmelikte tezsiz yüksek lisansa uzman öğrtmn için öncelik vermemişler.

Hocam anladığım kadarıyla konya idare mahkemesi uzman öğretmen olmak için dava açan bir öğretmenin davasını reddetmiş. Öğretmen danıştay a itiraz etmiş. Danıştayda öğretmeni haklı bularak davanın görülmesi için yerel mahkemeye dosyayı tevdi etmiş.

Evet hocam. Bu arada hukuki meselelerde neden bu kadar ilgili olduğumu sorarsanız ikinci üni. adalet okuyorum. 8) Bakalım artık hayırlısı

Bölüm dışı tezli yüksek lisans için uzmanlık yolu açık mı ? yukarıda bölümünde ve eğitim bilimlerinde denmiş ama bir satır arasında sadece tezli yüksek lisanslar için denmiş. O yüzden soruyorum :) Herkes kendi işine geldiği gibi anlamak istiyor galiba :p

Tezsiz ylisanstan alamazsin. Sebebi ise bolumlerin ogretmen olabilmek icin aldiklari formansyon tezsiz ylisanstir. Adam benle ayni seviyeye gelebilmek icin aldigi belgeyle benden ileri gevebilir mi. Ayrica bununla ilgili forumda daha oncede basliklar aci.misti. baslik acmadan arastirslim lutfen

her_dem' Alıntı:
Tezsiz ylisanstan alamazsin. Sebebi ise bolumlerin ogretmen olabilmek icin aldiklari formansyon tezsiz ylisanstir. Adam benle ayni seviyeye gelebilmek icin aldigi belgeyle benden ileri gevebilir mi. Ayrica bununla ilgili forumda daha oncede basliklar aci.misti. baslik acmadan arastirslim lutfen

Benim dediğim kariyere yönelik tezsiz yüksek lisans, "eğitim yönetimi" uzun tam adı eğitim yönetimi teftiş planlama ve ekonomisi... sizin dediğiniz pedogojik formasyon denen tezsiz ve araştırdım sizin dediğiniz başlığı gördüm , ben olunuyor mu dan ziyade olan kişi burada mevcut diye bir soru da sordum. cevap vermeden önce dikkatli okuyalım lütfen.

hocam tezli de bile çok sıkıntı çıkarıyor mahkemeler su an, tezsiz de uzmanlığı alan hiç duymadım.

Yeğitek'in yaptığı 100 dakikalık sınav sonucu uzman öğretmen olunabiliyor, 1.5 yıl tezsiz de olsa yüksek lisans yapıyorsun fakat uzman öğretmen olamıyorsun. Yıl 2014 bizim ülkede ki mantığa bak :puhaha:

ben Bursa idare mahkemesine verdim. Reddedildi. Yök ün yazısı üzerine vermiştim. daha sonra Danıştaya verdim o da reddetti maalesef.

Konum tekrar ortaya çıkmış, anlaşılan olmuyor, bunun için şu an mevcut bir yasal düzenleme eksikliği var, neyin ne olduğu belli değil ama eli kulağında olduğuna inanıyorum ya da umuyorum diyeyim

..LysimakhoS..' Alıntı:
Yeğitek'in yaptığı 100 dakikalık sınav sonucu uzman öğretmen olunabiliyor, 1.5 yıl tezsiz de olsa yüksek lisans yapıyorsun fakat uzman öğretmen olamıyorsun. Yıl 2014 bizim ülkede ki mantığa bak :puhaha:
o sınavla uzman öğretmen olunması mantıklı değil ama sizin söylediğinizin de ilgisi yok konuyla. bence 10 yılını dolduran bütün öğretmenler uzman öğretmen olmalı

Geri