THY ; Kabin personelinin Atatürk rozeti takmasını yasaklamış

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan AMen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Yalnız yazı 2005'te yazılmış ve konunun asıl içeriği yazıda var. Bazı hosteslerin çok büyük ve takım rozetleri taktıklarını belirtip, sadece yönetmelikte yazılı şekle uygun Atatürk rozetleri takılması istenmiş. (Yazarın yalancısıyım.) Yani arıza çıkaracak bir durum yok. (Yazının tamamını okuma gereği duymadım.)

"Brövelerimizin yanında birer küçük Atatürk rozeti takmamız gerektiği, zaten bizim kılık ve kıyafet yönetmeliğimizde belirtilmiş. Ama kimi arkadaşlarımız bunu abartıyorlar ve adeta mareşal gibi dolaşıyorlar... Bazıları gazoz kapağı büyüklüğündeki Atatürk rozetleri, bazıları da 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' gibi uzun yazılı rozetler, Fenerbahçe, Galatasaray, TEMA Vakfı rozetleri takıyor. Üniforma birliğini sağlamak için, yönetmelikte yeri olmayan bu rozetleri takmayın, Atatürk rozetlerimiz de yönetmelikte belirtilen boyutta olsun."

ve yazar devam eder...
Kod:
"Brövelerimizin yanında birer küçük Atatürk rozeti takmamız gerektiği, zaten bizim kılık ve kıyafet yönetmeliğimizde belirtilmiş. Ama kimi arkadaşlarımız bunu abartıyorlar ve adeta mareşal gibi dolaşıyorlar... Bazıları gazoz kapağı büyüklüğündeki Atatürk rozetleri, bazıları da 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' gibi uzun yazılı rozetler, Fenerbahçe, Galatasaray, TEMA Vakfı rozetleri takıyor. Üniforma birliğini sağlamak için, yönetmelikte yeri olmayan bu rozetleri takmayın, Atatürk rozetlerimiz de yönetmelikte belirtilen boyutta olsun."

Paylaştığın yazıdan alıntılıyorum ve yorum yazmıyorum hocam :)

Konuklarımı yolcu ettikten sonra, olayın doğrusunu araştırıp öğrendim...

Neşe Hanım gerçekten de kabin memurlarıyla rozet konusunda bir toplantı yapmış...

Ama bu toplantıda aynen şunları söylemiş:

İşte böyle...

Son yıllarda o kadar bölündük, parçalandık ki havadan nem kapar hale geldik.

Aslında iyi niyetle yapıldığına inandığım bir uyarı da; işte bu yüzden Türk Hava Yolları gibi ulusal bir şirketimizde ciddi rahatsızlığa yol açtı...

Nelerle uğraştığımızı, ne haillere geldiğimizi görün!

THY çok büyük boyutlarda zarar ederken, gidip de avrupa basketbol ligine, manchester united'a sponsor oldu mu?
oldu..
peki bu sponsorlukların Türkiye'ye ya da THY'ye bi faydası oldu mu?
olmadı..
sonuç..
apronda kesilen deveye yazık oldu..

Geri