Ticaret Lisesi Ek Ders Hesabı ile ilgili

Kodla Büyü

arslan-46

Site Gezgini
Arkadaşlar ben Ticaret Meslek Lisesinde çalışıyorum bölüm şefiyim. 26 saat zorunlu ders dışı ek ders alıyorum. Tam yıl Tam gün kapsamında haftalık 10 saatte kurs açıyorum ordan geliyor.
Haftada toplam 36 saat yapıyor. Şimdi sorum şu arkadaşlar...> Okulumuzda açık lise var ondanda görev alabiliyor muyum?

haftada zaten 36 saat ek ders alıyorum max kaça kadar ek ders alabilirim. Bilen arkadaşların yardımını bekliyorum arkadaşlar..

Re: Ticaret Lisesi Ek Ders Hesabı ile ilgili yardım

Hayır, açık lisede tamgün tamyıl kapsamında olduğundan alamazsınız, yani kurs+açık lise toplamı 10 saati geçemez. Bu arada kursların onayını halk eğitimden mi alıyorsunuz

mesleki eğitim merkezinden alıyorum.

Hocam yönetmelikte şöyle bir madde var kafam karıştı :(

a) Ders yılı içinde;

1) İlgili mevzuatına göre, dönem içinde herhangi bir nedenle derslerin yapılamadığı günler için dönem içinde veya dönem sonunda düzenlenen eğitim faaliyetleri ve yetiştirme programları ile ikinci yarıyıl sonunda bazı derslerden yetersizliği görülen öğrenciler için düzenlenen yetiştirme kurslarında veya programlarında,

2) Tam gün tam yıl eğitim yapılan meslekî ve teknik okul ve kurumlarda bu programlar için,

3) Yurt dışında çalışan vatandaşlarımızın çocuklarının, ortak dil ve kültür birliği bulunan soydaşlarımızın, toplumumuza ve eğitim sistemimize uyumlarını sağlamak amacıyla açılan kurslarda,

4) Okuma-yazma kurslarında,

5) İşsizlikle mücadele projesi çerçevesinde yapılan beceri kazandırma ile ilgili eğitim programlarında,

6) Açık öğretim kurumları öğrencilerinin, örgün eğitim kurumlarında gördükleri yüz yüze eğitim uygulamalarında,

görevlendirilen yönetici ve öğretmenlere haftada 10 saate kadar,

b) Yarıyıl ve yaz tatillerinde;

1) Eğitim yapılan her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarında,

2) (a) bendinin 3 ve 4 numaralı alt bentlerinde sayılan kurslar ile 6 numaralı alt bendinde sayılan eğitim faaliyetlerinde,

görevlendirilen yönetici ve öğretmenlerden alanı atölye, laboratuvar ve kurs öğretmenliği olanlara haftada 44,
diğerlerine haftada 30 saate kadar,

ek ders görevi verilebilir.

Buna istinaden bende kurs + açık öğretim 44'e kadar alabiliriz diye yorumlamıştım.

Hocam o 44 saattin 20 si maaş karşılığı,

hocam 44 saatin 20 si maaş karşılığı ise geriye 24 saat kalıyor. ben zaten 26 saat ekders alıyorum + 10 saatte kurs. o zaman 44 saati aşmış oluyoruz. kafam iyice karıştı arkadaşlar yok mu aydınlatacak beni?????????

arkadaşlar net sorum şu, aynı anda hem tam yıl tam gün kapsamında kurs 10 saat, hemde açık liseden ders alabiliyor muyuz 10 veya daha az

Geri