TL SİMGESİ ve ????

Kodla Büyü

oyungezer

Süper Üye
Süper Üye
Hocam çalışmalarınız güzel olmuş. Özellikle de son çalışma diğerlerine göre daha güzel. Ama para simgesi söz konusu olunca el yazısıyla da kolayca yazılabilecek bir simge olması bence daha önemli.

Bence bu simge euro simgesine çok benziyor. Hocam sizinkiler daha özgün kesinlikle.

t tamam da r ve e harfleri çıkmıyor sizinkinden, modifiye edilmiş olabilir. onlarca simgeden birbirine bu kadar benzeyenlerin çıkma ihtimalini de düşünmek lazım.

alideniz2000' Alıntı:
Gülpınar' Alıntı:
Yani benimkini alıp değiştirmiş olabilirler mi diyorsunuz :? :?
evet bu aklımdan geçiyor.
neden?
sonucun açıklanması 2 kere ertelendi.
ve internete sızan finale kalan ilk on arasında benim çalımam vardı.
seçilen yoktu.

Hocam yarışmaya dava açabilirsiniz? Hakkınızı aramalısınız bence. Kullanılan simge sizinki olmasa bile ödülü geri vermeliler.

Türk Dil Kurumu'nun sözlüğünde, Simge:Duyularla ifade edilemeyen bir şeyi belirten somut nesne veya işaret, remiz, rumuz, timsal, sembol.
Simge,logo dediğin kelimelerin genel adı işarettir.İnek ve tavuk gibi canlıların tür adının hayvan olması gibi.Siz tavuğa hayvan değil diyebilir misiniz?
Tırpanı da senin kadar bilirim.
alideniz2000' Alıntı:
efe0619' Alıntı:
Bu işaret daha çok haç işareti ve şeytanın elindeki tırpana benziyor.
o bir işaret değil.
simge. logo.
sen sanırım tırpan görmemişsin.

Hocam kusura bakma ama bizim okulda da bir kaç kişi ne olabilir diye düşünürken hep seninkine ve kazanana benzer şekiller çizmişlerdi. Bu çok normal. Bakalım daha kaç kişi benzer şekil çizdi.

bende bi şeyler hazırlamıştım illustrator da. birisi demişti. birbirine benzer çok çalışma vardır. çünkü alan çok dar. sadece iki harf.
bunlar da benimkiler.

alideniz hocam senin çalışman kesinlikle daha güzel bence. Çözünürlük küçüldüğünde seçilen logonun okunması daha da zorlaşacak, O harfine benzeyecek. Senin logo da öyle bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Çok fazla incelemedim ama ilk aklıma gelen bu durum oldu. Tebrikler...

t nin kuyruğunu azıcık yukarı kaldırıp "e" harfine benzetseydin. Tayyip Erdoğan'ın baş harfleri ortaya çıkardı ve birinci olurdun.

forumcanavari' Alıntı:
t nin kuyruğunu azıcık yukarı kaldırıp "e" harfine benzetseydin. Tayyip Erdoğan'ın baş harfleri ortaya çıkardı ve birinci olurdun.

Temel mantık buysa o kadar kasmaya gerek yok öyleyse. Her yarışmada Tayyip Ewrdoğan yazıp verin . Hepsini kazanın. bu işi bu kadar derinden çözdünüzde niye yapmadınız

Güzel çalışmalar olmuş ancak benzemeside doğal bunların sonuçta onlarca eserin ortak noktası T ve L harfleri olacaktı

dar bir çerçevede hazırlanan alternatifi yok denecek kadar az olan iki harfe arasına sıkışmış bir kulvarda bu tür benzerlik ya da piştiler olabilir.
cari açıkla uğraşan,sözde değerli zannedilen fakat dış sermaye ile ayakta kalan bir ekonomide bir piyon olarak kullanılmak üzere ortaya atılan bir fikir sadece bu.
haçla,ermeni para birimi,latin masonist vurgularla anılan,avro çakması olarak karşımıza çıkan bu çalışmalar sadece oyalamaca.
boşverin bunları.finale kalanlarda da seçilenlerde peş para etmez ama tl ediyo işte:)
saygılar

seçilen logo berbat olmuş bilmiyorum iki çizginin mali bir anlamı var mı ama zoraki dolar ve euro ya benzetilmiş gibi olmuş biraz dikkat edilmeliydi hakkaten ermeni para biriminin nerdeyse aynısı olmuş shnbrs hocamın logolarının en az yarısı bu seçilenden daha hoş

Ermenistan simgesi de çift çizgili buna benzer bir simge? çok özgün bişey değil gibi geldi bana!

alideniz2000 hocam aklına bir kurt daha düşüreyim mi :roll: simgenin yarışmada birinci olan haline bakar mısın, hangi aşamada bilmiyorum ama sonradan bir değişikliğe daha uğramış ne hikmetse çizgiler yatay hale gelmiş, sen baya baya yaklaşmışsın

P8WYP.jpg

http://www.tcmb.gov.tr/yeni/duyuru/2012 ... sonucu.pdf

bu kadar benzemek zorundamıydı? tabiki artniyet söz konusu olamaz ancak komisyonun bunlarıda hesaba katması gerekirdi.

Ekli dosyalar

• tl.jpg
    tl.jpg
    9.3 KB · Görüntüleme: 512
Bir nokta daha var. alideniz hocamın simgesi ile 1. seçilen simgeyi karşılaştırıyorum, alideniz hocamın simgesini kalemle kağıda dökmek daha kolay. Yani bir yerde TL simgesini kağıda elinizle yazmak isterseniz alideniz hocamın simgesi hem daha kolay yazılacak hem de orjinaline daha çok benzeyecek. Ama diğer simgeyi kağıda dökmek daha zor, hızlı yazanlar veya bizler geçiştirerek yazmak istediğimizde TL sanki u harfine benzeyecek bir de o iki çizgiye belli bir açı vermek zorunda kalacağız. Simge en az TL'yi yazmak kadar kolay olmalı yanlış mıyım? hocam tasarımını bu yönüyle de beğendim.

ali hocam,

ellerine kollarına sağlık...hiç üzülme lütfen...bu tarz yarışmaların kaderidir bu....

sen elinden geleni yapmışsın, belki sonu belli bir film için....

üniversite de iken bir senaryo yarışmasına katılmıştım....birinci olmalıydım....

olamadım...çok üzülmüştüm o zaman.... seni çok iyi tanıyor ve çok iyi anlıyorum....

artık bu tarz yarışmaların kokusunu duyunca bile kilometrelerce öteden, kaçıyorum oradan....

oltayı salıp denize eleştirmiyorum ama, bu tarz yarışmalar genelde emek ve fikir toplama havuzlarından başka bir şey değildir...

Tüm Türkiye 2 gündür bir simgenin peşine düşmüş kimileri de komplo teorileri üretmeye başlamış bile.Yahu Türk Lirası isminin T ve L harfleriyle başlamasından doğal ne olabilir? İş o kadar uzadıki artık bazıları parfüm markalarının simgelerini bile arar oldular benzerlik bulabilmek için. :)

ülkemizde malesef ilköğretimde yapılan yarışmalarda bile işler doğru düzgün yürümüyor.henüz tam anlamıyla profesyonel olamadık ve bu gidişle de hiç olamayacağız...

Geri