TML de Bilişim Bölümü Kalkacak !

Kodla Büyü

pasific

Seçkin Üye
Seçkin Üye
tml ye bu sene atandım.Bugün 9.sınıflara biltek dersine girdiğimde öğrencileri bilişim bölümüne tanıtma ve yönlendirme amaçlı kkonuşmaya başlayacaktım ki;
müdür yardımcısı öğrencilere " tmllerde bilişim bölümlerinin artık kaldırıldığını ,bundan sonra açılmayacağını muhasebe seçmeleri gerektiğini yada bilişim istiyolarsa endüstri mesleğe(yeni adı herneyse) gitmeleri gerektiğini" söylemiş.
inanamadım :scared:
Bunun aslı var mı yoksa ben tek bilişimciyim, ikisi idareci toplam üç muhasebecinin bi oyunu mu ?

sayın hocam meslek liselerinin mesleki ve teknik anadolu lisesi adı altında tek çatıya toplanması ile birlikte artık ticaret meslek lisesi diye birşey söz konusu olmadığı gibi, gerekli fiziki mekan, malzeme ve talep durumunda her meslek lisesinde her bölüm açılabilir. dolayısıyla yaşadığınız durum tamamen "ikisi idareci toplam üç muhasebecinin bi oyunu"dur. bölüm kapatmak öyle idare takdirinde olan birşey de değildir teklif ile olur. büyük ihtimal öğrencilerinizi fitleyip bölümü tercih etmemelerini en fazla sınıf açılmamasını sağlayabilirler. ama siz buna da müsaade etmeyin çünkü öğrenciler arasında istenmeyen bölüm imajı verir ve sonraki senelerde de öğrenci bulamayabilirsiniz

Aslı yok. idarecilerin oyunu. takipte olun hocam alan seçimi yapılırken bilgisayar bölümü kapandı diyerek tercih yaptırmamaya da çalışıcaklardır.

Teşekkürler arkadaşlar,demekki şimdiden hafdada bir saatte olsa 9 lara derslerde inceden işlemek lazım,bu tercihler ne zaman yapılıyor acaba?
bu sene temmuzda göreve başlamaya geldiğimde müdür tercih işiyle uğraşıyordu,"hocam malesef 10larda dört öğrenci bilişimi seçmiş ,bölüm açılamayacak" demişti.Meğerse geçen sene çocuklara bölüm kapandı deyip durmuş :verymad:

Geri