Tokat Milli Eğitimin ayıbına bakın!!!

Kodla Büyü

pythagorean

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar şimdi size bir link veriyorum. Tokat Milli Eğitim formatörlerle sene başı toplantısı yapmış. Bunu da sunu haline getirmiş. Lütfen 33. sayfaya dikkat edin. Formatörü müdür değerlendiriyor ve buna göre formatörü yargılıyolar. Böyle bir olay var mı arkadaşlar. Devlet kendi eliyle atadığı bir personelini bu kadar ezdirir mi? Buna göre müdür öğretmeni de dandik bi performans değerlendirme ile değerlendirsin buna göre seneye öğretmenlik yapmasın. İşte link;
http://tokat.meb.gov.tr/dosya/2011/ekim ... sunumu.pdf

Formatörü değerlendiren değerlendirene. İyice şamar oğlanı olmuş. Olur tabii. 18 saat ek ders almalı değil. Eğitici formatör gelir hesap sorar, müdür gelir hesap sorar. Hatta ve hatta okuldaki tüm personel hesap sorar sorabilir. Sen ne yapıyosunki....

Artık yabancı gelmiyor bunlar hocam maalesef. Geçtiğimiz dönem sonunda bunun çok daha uzunu sözde bizim de fikirlerimiz alınmak adına müdür-müdür yard. ve BT Formatör Öğrt. tarafından dolduruldu. Maalesef ders sayımızın azlığından; formatör olmazsak dolaşmamız gereken okul sayısının çokluğundan ve de işin maddi boyutundan dolayı bizim onlara muhtaç olduğumuz izlenimi beyinlerine kazınmış.
G
eçici görevlendirmeler artık kalksın ve biz de ne olacaksak olalım. Bu iş böyle nereye kadar?

geçen sen bizim müdüre de böyle bir form göndermişlerdi,
bununlar beraber benimde doldurmam gereken bir form vardı
Ama bu gönderdiklerini müdürün yalnız doldurması gerekir yazıyordu.bu sadece tokatta olan bişey değil yani hocam
Sizin okulada geliyor olabilir senin haberin olmayabilir.

Bu bütün illerde uygulanıyor hocam. Bunu siz yeni öğrendiyseniz başka. Uygulama doğrumu hayır. Önemli mi hayır. Siz işinizi yapın gerisi önemli değil. Bu form yüzünden formatörlüğü alamazsanız il MEM müdürüne dilekçe gönderirsiniz, gerekçesinin size bildirilmesine dair. Sıkıntı çıkmaz.

belge adeta suç arar gibi.formatörden memnunmusun?cevap evet ise eminisin iyi düşün nasıl evet dersin gibi bir hisse kapılıyor insan

Hocam konu formatörlüğümün elimden alınıp alınmaması değil. Beni kim hangi sıfatla denetliyor. Denetim mekanizması daha elindeki cep telefonunu kullanmaktan aciz insanlar. Eğitici formatör denetlesin ama gerçekten işi bilen biriyse yoksa ilçe- il memde sabah akşam yatan biriyse ona da karşıyım. Hadi hepsini geçtim. Kime göz dağı veriliyor. Kime üstü kapalı tehdit de bulunuluyor. Bunun adı denetim değil tehdittir kimse kusura bakmasın. Bu değerlendirmelerin sonucuna göre bir dahaki dönem formatörlük verilmeyecektir dersen bunun adı devlet eliyle tehdit savurmaktır. Kimi tehdit ediyosun. Formatöre görev tanımı verdin mi doğru dürüst. Hangi kriterlere göre denetleyeceksin.

Okuldaki bi öğretmene gider sorar nasıl memnun musun. Mouse çalışmıyo, klavye çalışmıyo, müzik dosyalarını açamıyorum, videolar oynamıyo, yazıcı çalışmıyo... Bir sürü sayar. Oysa hepsi bilgisayarında çalışıyo ama kendi onları çalıştırmaktan aciz. E bu adama formatör ne yapsın. O zaman bıraksın işi gücü o ders işlerken bilgisayarın başında dursun.

sturkmen' Alıntı:
Hocam bu Bilişim Öğretmenleri dışındaki formatörler için galiba

Banada öyle geldi ama yazı milli eğitimden çıktımı kimse bakmaz bu detaya hocam tüm formatör öğretmenler için doldururlar... Müdürlerin elinde koz olur bu form...

Geçen gün rotasyondan dolayı okulumuza yeni atanan müdürümüz bir anısını anlattı. Taaa, sene 81. Okullara rehber öğretmenler atanmış. Sonra rehber öğretmen rehberliğini yapmış, odası olmadığından şikayet etmiş. Eh, imkanlar kısıtlı. Okul müdürlerine demişler ki, okullara rehber öğretmen atıyoruz, böyle böyle şeylerden şikayet ediyorlar. E hocam yer yok demişler, okulların imkanları böyle böyle. Sene 81. Demiş ki, müdürlere kalkın kendi koltuğunuzu verin. Peh peh peh... Ne kıymetli adamlarmış? Ne halt ederlermiş? Sanırım bizim suçumuz rehber öğretmenlerden 2 kaç fazla mesai yapıp, 2-3 kat nitelikli bir iş yapmak. Hiçbir işimiz olmasaydı bizi neyle ilgili eleştireceklerdi? Neyi yapmadın, yetiştiremedin diyeceklerdi?

sitelerde' Alıntı:
Geçen gün rotasyondan dolayı okulumuza yeni atanan müdürümüz bir anısını anlattı. Taaa, sene 81. Okullara rehber öğretmenler atanmış. Sonra rehber öğretmen rehberliğini yapmış, odası olmadığından şikayet etmiş. Eh, imkanlar kısıtlı. Okul müdürlerine demişler ki, okullara rehber öğretmen atıyoruz, böyle böyle şeylerden şikayet ediyorlar. E hocam yer yok demişler, okulların imkanları böyle böyle. Sene 81. Demiş ki, müdürlere kalkın kendi koltuğunuzu verin. Peh peh peh... Ne kıymetli adamlarmış? Ne halt ederlermiş? Sanırım bizim suçumuz rehber öğretmenlerden 2 kaç fazla mesai yapıp, 2-3 kat nitelikli bir iş yapmak. Hiçbir işimiz olmasaydı bizi neyle ilgili eleştireceklerdi? Neyi yapmadın, yetiştiremedin diyeceklerdi?
Meyve veren ağaç taşlanır hocam. Yata yata ek ders alan bir sürü branş var tabii hakkını verdikten sonra her branş değerli ve yan gelip yatılmaz hiçbir branşta o ayrı. Hiçbirine de kimse dokunmaz. Adam girer sınıfına çeker kapısını içerde ne olur ne biter kimsenin haberi olmaz. Ama sonuçta dersine girmiştir. Biz de sabahtan akşama kadar o sınıf senin bu bilgisayar benim gezeriz okulun içinde. Adımız boş oturuyo olur. Denetlenmesi gerek olur.

lan bu kadar adilik olmak ya
maddeleri okudukça sinir oldum

"bt sınıfını mesai saatleri dışında kullanımını sağlamış mı " gidecen millete yalvaracan gel diye gelmezse kulağından tutup getirecen !

Benim eski müdürüm de ders denetimlerini yaptıktan sonra tüm öğretmenler için değerlendirme formu doldururdu.
Fakat diğer öğretmenlerle benim çalışma şartlarım farklı olduğu için(kulüp çalışmaları yapılmış mı?,sınav sonuçları zamanında girilmiş mi? vb.) değerlendirme formunu beraber düzenlerdik.Ben de görevlendirmede yazılı olan hususlara göre birçok maddeyi siler -web sitesi güncel mi?, Bt sınıfı öğrencilerin kull. yeterince sunuluyor mu? vb.- bunları eklerdim.
Rutin işler bence.

office yuklenmediğinden office belgelerini açamayan ve buna da benim bilgisayar bozulmus diyen zihniyet nasıl "formatörün yeterli olup olmadıgına" karar verecek hangi yüzle değerlendirme yapacak

adamlar sizin "formatörlük görevlendirmesi ne zaman çıkacak?" diye tir tir titrediğinizi görmüyorlar mı sanıyorsunuz? Bence güzel bi uygulama. Devamı gelmeli. Madem adı "görevlendirme" amirin beğenmediği arkadaş görevlendirilmesin. Belki o zaman size dokunmayan yılanı hatırlarsınız.

mfk' Alıntı:
adamlar sizin "formatörlük görevlendirmesi ne zaman çıkacak?" diye tir tir titrediğinizi görmüyorlar mı sanıyorsunuz? Bence güzel bi uygulama. Devamı gelmeli. Madem adı "görevlendirme" amirin beğenmediği arkadaş görevlendirilmesin. Belki o zaman size dokunmayan yılanı hatırlarsınız.
Hocam haklısın ben de böyle düşünüyordum. Bi ekders için okulda 20-25 saat derse girip, 8-5 durup, her işi yapan ve de üstüne müdürün hareketlerini çeken arkadaşlarımı gördükçe sinirden kuduruyordum. Görüyoruz ki müdürler bizi ders açmamakla tehdit ediiyor, formatöre ihtiyacım yok demekle tehdit ediyor, süt izni vermmekle tehdit ediyor vs vs.. Şimdiye kadar aman ekdersim olmasın minnet etmem kimseye dedim ama ben de aynı sorunları yaşadım. Ne yapalım, bari ekdersimizi alıp sorun yaşayalım. Bizim sıkıntılar bitmiyor ki..

ben tokat merkezdeyim de. tokattaki formatörlerin keyifleri yerinde mi? Allah korusun günün birinde formatör olursam bilgim olsun. Formatör olmamanın haklı gururunu yaşıyorum :D

Tokattaki arkadaşlar ara tatil yaklaşıyor tatile çıkamayacağız mı? Sivas görevlendirmelerinde ara tatil hariç 1 Ocak-30 Haziran görevlendirilir demiş...Adamlar tatile çıkacak tatilde okula gitmek istemiyorum ne yapalım?...

Görevlendirme yapıldı hocam ve tatili de içine aldı her zamanki gibi. Yazın da tatil yapamadım ben. O sıcakta ramazanda okula geldim. Merkezdekilerin işi rahattı ben bir 40 km yol gitmek zorunda kaldım. Tatil yaparsın ama rapor falan alman lazım. Sonuçta görevde görünüyoruz ve gelmeme gibi bi lüksümüz yok. Dediğim gibi gelememe nedenini belgelendirirsen rapor ile ancak öyle olur.

botebocuu' Alıntı:
mfk' Alıntı:
Hocam haklısın ben de böyle düşünüyordum. Bi ekders için okulda 20-25 saat derse girip, 8-5 durup, her işi yapan ve de üstüne müdürün hareketlerini çeken arkadaşlarımı gördükçe sinirden kuduruyordum. Görüyoruz ki müdürler bizi ders açmamakla tehdit ediiyor, formatöre ihtiyacım yok demekle tehdit ediyor, süt izni vermmekle tehdit ediyor vs vs.. Şimdiye kadar aman ekdersim olmasın minnet etmem kimseye dedim ama ben de aynı sorunları yaşadım. Ne yapalım, bari ekdersimizi alıp sorun yaşayalım. Bizim sıkıntılar bitmiyor ki..
elbette haklı olduğun taraflar var ama sen hiç darlık çekmemişsin belli. hepimiz ekmeğimizin peşinden koşuyoruz. yoksa kim ister 5 kuruş etmeyen adamların ağız kokusunu çekmeyi

ben bu sunuda anlatılan belgelerin çoğunu yapmıyorum...arıza kaydı, sicil kartı, randevu kartı falan filan...ne bunlar yaa..ben sadece
Formatör çalışma planı hazırlıyorum..
BT Sınıfımı öğle araları-okul çıkışları(2bçuk-4 arası) açık tutuyorum...
BT sınıfındaki pclerde Dyned i çalışır hale getiriyorum..
BT sınıfını diğer öğretmnlere(genelde ing öğretmenleri) paylaştırıyorum...
Web sitesi yapıyorum
Arızalara bakıyorum, yapabildiklerimi yapıyorum,yapamadıklarımı idareye sözlü bildiriyorum..

başka ne yapmam lazım arkadaşlar?

nurhayat' Alıntı:
ben bu sunuda anlatılan belgelerin çoğunu yapmıyorum...arıza kaydı, sicil kartı, randevu kartı falan filan...ne bunlar yaa..ben sadece
Web sitesi yapıyorum
Arızalara bakıyorum, yapabildiklerimi yapıyorum,yapamadıklarımı idareye sözlü bildiriyorum..

bende pek belgelerle uğraşmıyorum. çalışma planı bile yapmıyorum. öyle darma dağınım. web sitesi, kimin ne ihtiyacı eksiği talebi olursa onları yerine getiriyorum. bt.sınıfının bakımı işleyişi kullandırılması vs... ingilizceciler dyned ile ilgili bir talepte bulunmadı. onuda ellemedim bu sene. bütün okulun işlerini düzene koymuşken norm fazlasıyız tayin istemem gerekiyor 2. dönem okulumu değiştirecem kendi mahallemden gitmem gerekecek. bir yandan formatör görevlendirmeleri hala belirsiz ben beni bıraksm sen beni bırakma ya rab :?

Tatiller için Nimet ÇUBUKLU imzalı soru önergesine verilen bu cevap (http://www2.tbmm.gov.tr/d23/7/7-8629c.pdf) niye işe yaramıyor, bu bir resmi belge değil mi? Ben bu belgeye dayanarak tatile çıksam ne gibi ceza alabilirim? Resmen mağduriyet söz konusu değildir söz konusu öğretmenler yarı yıl ve yaz tatillerine çıkabilirler diyor...Daha ne demesi lazım...

eğer bu değerlendirmeyi bilişim branşı dışındaki formatörlere yapacaklarsa çok doğru bir uygulama.çünkü çoğu yan gelip yatıyor ben bilmiyoruma sığınıyorlar..

nurhayat' Alıntı:
Web sitesi yapıyorum

Ben de uğraşmıyorum.

Geri