Toner Dolum İşlemi Hakkında?

Kodla Büyü

Internet

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Bizim okulda yeni bir karar ile artık tüm toner dolumlarını okulda yapmak istiyoruz.. (Müdür Sağolsun :x )
peki arkadaşlar bu dolumları öğrencilerime yaptırmak iiçinn nasıl bir sistem gerekir, yapanlar ve bunun hakkında bilgisi olanlar yazabilirler mi ?
tabi iş öğrencilerle (önce 3-4 öğrenci yetiştirmek gerekir) yürüyecek, okul bundan dolayı ayda 150 TL kar edecek tone dolumundan ...
ayrıca çevredeki 3-5 okul a da haber gönderip onların da ücret karşılığı dolumlarını gerçekleştirirsek Bilgisayar Bölümüne ek gelir kaynağı olacak ..
Ne dersiniz, olur mu sizce ?

Hocam buyuk okullar için gayet mantıklı aslında, bir toneri 20 ytlye doldurduklarını dusunursek,

tabi öncellikle dediğiniz gibi altyapıyı olusturmalısınız önce.

Meslek Lisesi olarak ben öğrencilerim ile altından kalkacağımı düşündüm ama öncelikle bilgi ve sistemi nasıl kurmalıyım tecrübeli bir öğretmen arkadaştan yardım talep ediyorum ...
okulumuz şehir merkezine 35 km ve kırsalda çevredeki tüm idari kurum ve ilköğretimlerden gelir diye bir düşüncem var ama ?
dükkanı açmadan iyice bilgi sahibi olmalıyız :D (Şuan okulda bir oda bile düşünüldü iş bana bakıyor )

Evet arkadaşlar bu toner dolumundan bende muzdaribim! bununla ilgili eğitim videoları var mı acaba?

toner dolumu demişinde hocam markası modeli ne tonerin?

her model farklı sökülüp takılıyor ve bazı modellerde chip var. resetleme yada değiştirmek gerekiyor.

mesela samsung ML1610 en kolay dolum yapılan bir yazılı. chip yok.
tonerin üzerinde gördüğün vidaları söküyorsun üst kapak açılıyor ve atık toner haznesindeki tonerleri boşaltıyorsun drum u temizliyorsun sonra söktüğün kapagı tekrar takıyorsun ardından tonerin sağ başında 3 vida söküyorsun tıpayı açıp ağzına kadar toner dolduruyorsun tekrar tıpa ve 3 vidayı tak yazmaya devam.

drum u iyi temizlemezsen çıktı alırken kagıdı siyahlastırır. Peçete ile iyice sil toz pis kalmasın ;)

diğer tonerler içinde youtube ve google da videolar mevcut olmazsa onları izle.

ancak toner tozu kanser yapan bir madde çok uğraşmanızı tavsiye etmem. maskesiz iş yapmayın toz direk akciğerinize yapışıyor. eldiven kullanın cilt teması da zararlı. bunları da göz önünde bulundurun.

Hacker' Alıntı:
toner dolumu demişinde hocam markası modeli ne tonerin?

her model farklı sökülüp takılıyor ve bazı modellerde chip var. resetleme yada değiştirmek gerekiyor.

mesela samsung ML1610 en kolay dolum yapılan bir yazılı. chip yok.
tonerin üzerinde gördüğün vidaları söküyorsun üst kapak açılıyor ve atık toner haznesindeki tonerleri boşaltıyorsun drum u temizliyorsun sonra söktüğün kapagı tekrar takıyorsun ardından tonerin sağ başında 3 vida söküyorsun tıpayı açıp ağzına kadar toner dolduruyorsun tekrar tıpa ve 3 vidayı tak yazmaya devam.

drum u iyi temizlemezsen çıktı alırken kagıdı siyahlastırır. Peçete ile iyice sil toz pis kalmasın ;)

diğer tonerler içinde youtube ve google da videolar mevcut olmazsa onları izle.

ancak toner tozu kanser yapan bir madde çok uğraşmanızı tavsiye etmem. maskesiz iş yapmayın toz direk akciğerinize yapışıyor. eldiven kullanın cilt teması da zararlı. bunları da göz önünde bulundurun.

Hocam ilgine çok teşekkür ederim benim aslında paylaşmamın sebebi; cesaret edip girersem (ki gireceğiz sanırım) nasıl olur öğrencilerle bu işi yapan kim var onu öğrenmek, zaten dolum için ben çok uğraşmıyccam. (Öğrenci A.Ş. :D )
ama sizin anlattıklarınız dikkate alırım Ali Hocam, bi de sektörde çalışan arkadaşıma gidip (ki toner dolumu ile uğraşıyor birkaç yer) 1-2 saat ders almam lazım :(
Gelişmeleri buraya eklerim, paylaşırım ..

Kendi okulunuzdakilerle yaparsanız çok güzel olur. Masrafları azaltmak için merkezi bir yere dijital fotokopi makinesi koyarsınız, tüm okul oradan çıktı alır. Böylece çıktı masrafınız ve bakım masraflarınız azalır.

Eğer okulunuzdakiler teknoloji konusunda özürlü ise ömrü dolmuş drumlar başınıza bela olabilir. Sonra adınız beceriksize çıkabilir. Chipli tonerler için ek donanım ihtiyacı doğar. Çevre kurumlara yapalım derseniz bulunduğunuz yerdeki tüm adamlar size gelir. Birçok kurum ve kişi para vermez; kar edeyim derken zarar edersiniz. Toneri biten ders falan dinlemez direkt sınıfınıza dalar. Gibi birçok şey sıralayabiliriz.

Hocam yapmak istediğin gerçekten çok güzel bir olay. Kesinlikle düşüncenden dolayı seni tebrik ediyorum. Üstelik öğrencilerin de bu konuda uygulama yapıp yetişmiş olur. Keşke herkes senin gibi düşünse. Ancak dediğim gibi artılarını ve eksilerini tartman iyi olur.

Eğer gerçekten yapmak istiyorsan bu işi yapan bilgisayarcının birinin yanına gidip nasıl yaptıklarına bakabilirsin. Durumu izah edince anlayış gösterirler mutlaka. Hatta internette hazır dolum setleri ve nasıl doldurulacağını anlatan cdler mevcut, setin yanında gönderiyorlar. Toner dolumunda birçok bilgisayarcının atladığı nokta atık/fazla toner haznesinin boşaltılmamasıdır. Bir çoğu bir delik açıp oradan toner haznesine toner basar ama atık toner haznesi dolduğunda fazla olan tonerler bölmeye gönderilemediği için drum ve bıçaklar üzerinde kalır böylece drum çizilir veya ömrü azalır.

Hocam benim duyduğuma göre bu toner içine konan toz kanserojen madde içeriyormuş ben o yüzden pek girmedim işe

hhtc' Alıntı:
Hocam benim duyduğuma göre bu toner içine konan toz kanserojen madde içeriyormuş ben o yüzden pek girmedim işe

Önlemleri almak birinci öncelik olacak, Eldiven maske ve öğrencilere bol içecek takviyesi yaparız :lol:
şaka bir yana hocam cesaret diyelim buna belki hazirana 3 ay süre kaldı en çok 3 ay tecrübe ile kendi tonerlerimizi doldururuz, sonraki yıl çevreden de gelir ve sektör oluşur okulda, fena mı :+1:

Bence asıl işinize bakın. Ticaret yapacaksanız eğitimin dışında yapın bu işlerinize de öğrencileri alet etmeyin. Ciddi rahatsızlıklara neden olan bu tozun taptaze canlara nasıl zarar verebileceğini tahmin bile edemezsiniz. Mümkünse eğitimden elinizi çekin ticarete girip kendiniz yapın. Bir okul tonerle gelecek paraya kaldıysa söyleyin sizin adınıza milli eğitimi arayıp ben konuşayım. saygılarımla

Geri