Topladığım Sistem.Bi Göz atabilirmisiniz?

Kodla Büyü

spider23

Süper Üye
Süper Üye
Ekran kartı: ASUS GTX 560 1,5 Gbyte
İşlemci: INTEL İ5 3470
Anakart: ASUS P8 Z77-V LX
PSU: XILENCE 600 WATT 80+ sertifikalı
RAM: CORSAİR VENGeANCE 1866 MHZ.
HD: 1 TByte Seagete
Monitör: Philips 22 inch DVI+HDMI

evet arkadaşlar bu sistemde önerileriniz yada dikkat etmem gerekene gözümden kaçan bir nokta noksanlık varmıdır?Anakartı başta Gigabyte seçtim sonra Z77 lerde sorunlar yaşanmış öyle olunca ASUSU'a döndüm biraz fiyat farkı var;ayrıca belki çok mantıklı gelmeyebilir ama ekran kartı ve anakartı aynı marka almak kafama daha çok yatıyor..mantıksız gelebilir tercihim hep bu yönde oldu..Bir defa bunun dışında tercih yaptım başım ağrıdı-sorun çıktı..O yüzden PCI-e 3.0 lı sapphire in 7850 modeli yerine PCI-e 2.0 ASUS GTX 560 1,5 Gbyte tercih ettim..inşallah yanılmam..

ekran kartı ile anakartın aynı olması bence sdece takıntı :) kızma da

yanlız makina harika olmuş. kaça gelecek bu ??

takıntı işte sormayın acaba acaba diye diye yine aynı marka seçtim yoksa sapphire 7850 alabilirdim aynı fiyatlara ama ya bi sıkıntı çıkarırsa :D ..Yaklaşık 1600 lira..KAsa ve DVD writer almadım PSU suz olarak emektar aopen kasa mı kullanmaya devam edicem;DVD writer da iş görüyor..

sibilim_ogretmeni' Alıntı:
anakart usb 3.0 ı destekliyor mu hocam. ön panel için port var mı. Bazılarında sadece arka panelde oluyor da.
var hocam ön panel bağlantısı için de anakartta portu var..ama e-sata ve firewire portları yok..olan modellerde 150 lira daha pahalı hatta onlarda Wi-Fi dahi var belki bütçeyi zorlayıp o anakartlara kayabilirim..

RAM kaçlık hocam, tavsiyem ramden kısma. Mesela diyelim ki anakartta ram yuvası ikitane ve en fazla 16 GB takılabiliyor. En azından 8 lik tek modül tak. İlerde bir 8 lik daha takarsın. Yani 4 lük iki tane takma.
Bugün notebook un ramini yükselttim. üzerinde ikitane 512 lik vardı. 2 gb ta yükseltmek için 512 likleri çöpe atmak zorunda kaldım. 1gb lık iki tane taktım maksimum takılabileni bu. Dedim ki içimden daha önce 1 gb lık tek modül taksaymışım şimdi yarı yarıya olacaktı masrafım:)

wıfı 150 fark edıyosa gerek yok hocam sonradan bi kablosuz aparatı alırsın 40 50 tl ye asus anakartlar eskisi kadar iyi değil bildiğim gigabyte revaşta

spider23' Alıntı:
anakart usb 3.0 ı destekliyor mu hocam. ön panel için port var mı. Bazılarında sadece arka panelde oluyor da.
var hocam ön panel bağlantısı için de anakartta portu var..ama e-sata ve firewire portları yok..olan modellerde 150 lira daha pahalı hatta onlarda Wi-Fi dahi var belki bütçeyi zorlayıp o anakartlara kayabilirim..
Hocam, kasanın da usb3.0 desteklemesi gerekiyor mu acaba. Yani sonuçta ön panelindeki usb port ve kablosu desteklemesi gerekir mi? Bilgisi olan var mı?

spider23' Alıntı:
Hocam, kasanın da usb3.0 desteklemesi gerekiyor mu acaba. Yani sonuçta ön panelindeki usb port ve kablosu desteklemesi gerekir mi? Bilgisi olan var mı?
Kasanın ön panelinde de USB 3.0 kullanabilmek için ön paneldeki portların da USB 3.0 olması gerekiyor. Hatta ön panelin USB'si için anakart üzerine bağlayacağınız yerinde ana kart tarafından USB 3.0 çıkışlı olmalı. Ancak USB 3.0 gerçekten çok güzel, ön panelde de kullanabilmek çok iyi olacaktır.

valla hocam ben hesaba katmamıştım kasayı yani daha doğrusu ön panelden usb bağlamayı..demek onlarında uygun olması gerekiyor..bu durumda

http://www.vatanbilgisayar.com/Bilgisay ... I_ID=63257

bu kasa + güç kaynağı hakkında ne düşünürsünüz??Güç kaynağını iptal edip böyle bir kasa+PSU almayı yeğleyebilirim;sonuçta konfor adına her zaman ön tarafta ki USB portları kullanılmak zorunda;ee bu devirde de 0 kasa da USB 3 ü kullanabilmek önemli olsa gerek..

spider23' Alıntı:
valla hocam ben hesaba katmamıştım kasayı yani daha doğrusu ön panelden usb bağlamayı..demek onlarında uygun olması gerekiyor..bu durumda

http://www.vatanbilgisayar.com/Bilgisay ... I_ID=63257

bu kasa + güç kaynağı hakkında ne düşünürsünüz??Güç kaynağını iptal edip böyle bir kasa+PSU almayı yeğleyebilirim;sonuçta konfor adına her zaman ön tarafta ki USB portları kullanılmak zorunda;ee bu devirde de 0 kasa da USB 3 ü kullanabilmek önemli olsa gerek..
Kasanın da desteklemesi gerekir mantiken düşünüldüğünde. Büyük bir pc satış firmasının satış danışmanı kasanın ön panelinin usb 2.0 olması olumsuz etkilemez dedi. Ben o yüzden şüpheli yak.laşmıştım. Ben okula alıcam 5 pc.
usb 3.0 hdd ler var. Bi anlamı olur diye düşündüm. 10 kat hızlı deniliyor teoride ama başka bir firmanın danışmanı gözle görülür bir hız farkı yok dedi. Gözle gören biri lazım sitede varsa seslensin:)

Aslında Asus un p8h61 serisinde sade arka panelde 2 adet portu olanlar var uygun fiyatlı. 70 dolar+kdv
Diyorum ki alayım usb 3.0 uzatma kablosu takayım kasanın ön üstüne sabitleyeyim. 20 tl civarında sanırım.
Çünkü usb 3.0 destekleyen kasalar çok pahalı.

Geri