Toplam sistem yaptım, sizce nasıl?

Kodla Büyü

semantic

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Okulda md. yardımcısına masaüstü alacağım. Kendime göre toplama yaptım, sizce nasıl bir konfigürasyon olmuş.

ANAKART
Gigabyte GA-MA785GT-UD3H AMD 785G DDR3 1800(OC) Soket AM3 Anakart 111,00 USD + KDV

İŞLEMCİ
AMD Phenom II X4 945 Quad-Core 3.0GHz (soket 938) AM3 181,49 USD + KDV

HDD
Seagate 500GB 7200RPM 16MB Sata Sabit Disk ST3500418AS 64,99 USD + KDV

RAM
Kingston 6GB DDR3 1333MHz CL9 Triple Kingston (3*2GB)-6G 186,99 USD + KDV

KASA
Asus TA-9A1 350W 67.07 USD + KDV

DVD-WRİTER
LG GH22NS30-40-50 22X Sata Kutusuz Dvd Yazıcı Siyah 31,00 USD + KDV

KLAVYE-MOUSE
A4 Tech klavye+Mouse 15.00 USD + KDV

LCD
Samsung 933NW+ 19" 5ms Wide Screen LCD Monitör (parlak Siyah) 150,49 USD + KDV

başka bişe hakkında yorum yapabilirmiyim siteye baktım :) siteyi sizmi yaptınız? haber bölümü asp mi?

Ekran kartı olmayacak mı?
Bu canavara ekran kartı alıp, oyun oynamayı düşünmüyorsanız bence bu kadar para harcamayın.

yakuphan' Alıntı:
Ekran kartı olmayacak mı?
Bu canavara ekran kartı alıp, oyun oynamayı düşünmüyorsanız bence bu kadar para harcamayın.
Walla ekran kartı koymuştum sonradan çıkardım, anakartta ATI Radeon HD 4200 var.

fiyatı ne kadar hocam?
bence çok üst seviye olmuş okul için kullanılacaksa işlemci ve rame yazık olur.
evde kullanacaksada yazık olur gerçi :D

ozkansedef' Alıntı:
350 W güç kaynağı yetmeyebilir hocam.

Kesinlikle yetmez diyebilirim, tabii ki sağlıklı çalışması için, bu bir de ekran kartına bağlı elbette; 700W olanlara bakabilirsiniz. Böyle bir canavara 19" ve 500 GB az olur bence, bir de klavye+fare de makineye göre biraz sönük olmuş. 22" ve 1TB olsa daha güzel olur. Diğer ikili problem değil.

Bence harika bir sistem olacağa benziyor, sanırım maddi sınır da oldukça yukarda. Ha unutmadan bu sisteme güzel bir de hoparlör lazım...

Bilgisayar alırken ne amaçla kullanılacağı önemlidir.
Müdür yardımcısının okulda kullanması için alıyorsanız; bu bilgisayara kurulabilecek bilsa vb. programlar 64 bit OS desteği vermeyebileceği ihtimalini ve 32bit işletim sistemininde 3GB RAMden daha fazlasını adresleyemeyeceğini hesaba katarsak RAM miktarınıda 2GB olarak düşünebilirsiniz.
İşlemci olarakta Athlon II X2 lerden hehangi biri işinizi görür.
YAklaşık 200$+KDV kadar az para ödemiş olursunuz, ayrıca ileride RAM artırımı zaten yapılabilir. X4 işlemci gücüne ise hiç gerek yok. Anakart ve diğer parçalar ise iyi seçim.

Hocam, arkadaşların da belirttiği gibi okulda müdür yardımcısının kullanacağı bir bilgisayar için o işlemci ve ram fazla.
Ekranı 22" e çekebilirsiniz 19" ile çok bir fiyat farkı yok.

Bence de cpu ve ram abartı oldu ama md yardımcımın hız tutkusu var :) bilgisayarda çok sabırsız işlem yaparken beklemeye tahammül edemiyor, sürekli bana bu konuda yakınıyor. Ben de hızlı ve en az 5 sene verimli çalışacak bir sistem toplamak istedim. Evet kasayı 400w seçsem iyi olur sanırım. 1500 TL limitim var ve KDV ödemiyoruz malum, yani maddi sıkıntı yok. Hızlı bir pc toplamanın püf noktası ne acaba? Bir arkadaşım var hız için 2 hdd'yi raid kartla birleştiriyor.
Ayrıca windows7 'nin 32bit----4GB, 64 bit-----192 GB ram desteklediğini biliyormuydunuz? Bende yeni öğrendim :)
http://msdn.microsoft.com/en-us/library ... 85%29.aspx

sizi tenzih ederek söylüyorum
devletin parasını iktisatlı kullansak nasıl olur
sonuçta okul müdür yardımcısı bu adam
okula uçak mı indirip kaldıracak
evine alacak olsa acaba bu kadar bonkör davranır mı?

semantic' Alıntı:
Bence de cpu ve ram abartı oldu ama md yardımcımın hız tutkusu var :) bilgisayarda çok sabırsız işlem yaparken beklemeye tahammül edemiyor, sürekli bana bu konuda yakınıyor. Ben de hızlı ve en az 5 sene verimli çalışacak bir sistem toplamak istedim. Evet kasayı 400w seçsem iyi olur sanırım. 1500 TL limitim var ve KDV ödemiyoruz malum, yani maddi sıkıntı yok. Hızlı bir pc toplamanın püf noktası ne acaba? Bir arkadaşım var hız için 2 hdd'yi raid kartla birleştiriyor.

hocam o müdür yardımcısına selam söyle hız tutkusu varsa cebinden parayı çıkarıp o bilgisayarı kendi alsın. devletin parasını böyle çarçur etmeye hakları yok diye düşünüyorum. o para ile 3 tane kasa toplarsınız siz.

ayrıca madem alınacak bilgisayar OFİS BİLGİSAYARI. ne yapacak müdür yardımcısı
1. e-okul...
2. word - excel, vb.. ofis uygulamaları
3. hala kullanılıyorsa bilsa benzeri programlar
4. başka ?
...
3d max açıp rander mı yapacak
ps yada flash açıp okul sitesini o mu tasarlayacak
adobe premier yükleyip okulun tanıtım filmini mi yapacak
soruları uzatmanın anlamı yok
..
ram 6 değil 20 gb olsa e-okul aynı hızda açılır.
e-okul , ofis belgeleri için yer desen 5GB iş görür. 500e ne gerek var
standart ofis uygulamaları için hiç ekran kartına da gerek yok
o kasa da rahat rahat işi görür
ekran da 22" gibi abartı şeylere gerek yok. 17" bile iş görürken 19" yeterde artar bile
......
biz BTS lerde FAZ 2 lerle kaç yıldır idare ediyoruz. birazda onlar idare etmesini bilsinler

zaqwert' Alıntı:
Devlet sizin okula bilgisayar almak için para veriyor mu hocam? Böyle bir ödenek mi var? Bizim okula vermiyor biz dileniyoruz velilerde. Ayrıca her okulda en az bir performans bilgisayarı olsa fena mı olur? CS4 gönderirken hiç akıllarından geçiyormudur eğitektekilerin bu adamlar bunu hangi bilgisayara kuracak diye.

semantic' Alıntı:
Ayrıca windows7 'nin 32bit----4GB, 64 bit-----192 GB ram desteklediğini biliyormuydunuz? Bende yeni öğrendim :)
http://msdn.microsoft.com/en-us/library ... 85%29.aspx
32bit işletim sistemi 4GB kendisi için kullanamaz.
Örneğin 4GB RAM takılı bir makinede 32 Bit işletim sistemi yaklaşık 3 GB'ını kendisi için kullanabilir.
1GBınıda onboard ekran kartına kullandırabilir.

semantic' Alıntı:
zaqwert' Alıntı:
Devlet sizin okula bilgisayar almak için para veriyor mu hocam? Böyle bir ödenek mi var? Bizim okula vermiyor biz dileniyoruz velilerde. Ayrıca her okulda en az bir performans bilgisayarı olsa fena mı olur? CS4 gönderirken hiç akıllarından geçiyormudur eğitektekilerin bu adamlar bunu hangi bilgisayara kuracak diye.
devlet bizim okula para gönderiyor hocam
ayrıca okula gelen paranın;
devletin benden vergi toplayıp okula göndermesi ile
benim gellip sizin yalvarmanız sonucu cebimden verdiğim paranın arasında hiç bir fark görmüyorum ben
parayı şuursuzca harcamak için paranın kaynağı önemli değil.... önemli olan okulun ne kadar parası var ve nelere ihtiyaç var
okul adına bizde dilencilik yapıyoruz hatta pisikolojimiz bozuluyor bazen dilencilik dozuunu kacırıp kendimi aşağılık gibi hissediyorum
hayır yapan kişi bu savrukluğun bilincinde olsa emin ol bağış yaparken bir kat daha düşünür...

semantic' Alıntı:
zaqwert' Alıntı:

hocam güldürme beni.

kendi ağzınla söylüyorsun o paraları velilerden DİLENEREK zor alıyoruz diye. o ZOR alınan paraları böyle KOLAY harcamak hiçmi gücünüze gitmiyor!!!

Her okulda bir PERFORMANS bilgisayarı olsa fena mı olur demişsiniz. ama o PERFORMANS bilgisayarı kavramını pek anlayamadım. hadi diyelim her okulda böyle BİR bilgisayar var diyelim. sizce bu bilgisayarın yeri MÜDÜR YARDIMCISI ODASI mıdır ? Hadi müdür yardımcısına aldınız diyelim sizce o müdür yardımcısı o bahsettiğiniz CS4 ü kullanmayı bırakın bilgisayarına yükletecekmi bakalım ????

Madem böyle bir bilgisayar olsun istiyorsunuz. Onun yeri ÖĞRETMENLER ODASI olmalı. böylelikle yavaşlıktan şikayet eden müdür yardımcısı tüm öğretmenlerinin daha hızlı işlem yapabilmesini sağlar. daha çok fayda sağlamış olur...

Napayım arkadaşlar o zaman öneriniz nedir. Tamam savruk davranmayayım. İşlemci, anakart önerisinde bulunun? ama bunumu topladın hocam demesinler..

hocam illa toplama yapman mı gerekiyor. casperın, experin ,hp nin gagyet hesaplı ve bir müdür yrd cısına yetecek derecede bilgisayarları var onlardan alabilirsiniz.

AMD Athlon 64 X2 Dual 5000+ 2.6GHz (soket 940) Kutulu İşlemci ADO5000DOBOX 112 YTL (110 TL'e Eksende 2.8 i var yeni gördüm)
Asus M2N68-AM SE2 Geforce 7025 2000HT DDR2 1066(OC) AM2+/AM3 Anakart 94 TL
Team Xtreem Dark 2GB DDR2 CL5 1066MHz Bellek Kiti (2X1GB) – TM2XD1066C52GK 124 TL
Seagate 320 GB 7200RPM 16MB Ncq SATA2 Sabit Disk ST3320613AS 91 TL
LG W1934S-BN 19" 5ms Wide Screen LCD Monitör 207
LG GH22NS30-40-50 22X Sata Kutusuz Dvd Yazıcı Siyah 44

Hepsiburada.com un fiyatlarını yazdım. Buna bir de 400 W psu içeren bir kasa aldın mı tamamdır. Onu da 125 YTL civarında bir paraya alabilirsin. Yani toplamda 800 liraya onun işini görecek bir sistem toplarsın. Ekran kartı yazmadım onboard olduğu için. Fazlasına da gerek yok. Kolay gelsin.

Asus P5KPL-AM SE G31 1600 FSB/DDR2 S+V+L+16X 775p... 50$...90TL
Intel Pentium D.Core E5400 2.7 GHz 800MHz 2MB................ 80$...145TL
HI-LEVEL 2 GB 800 MHz DDR2 RAM (Soğutuculu) ................ 43$...78TL
Samsung 320 GB 7200 RPM 16MB SATA2........................... 46$...83TL
Lg LG-GH22NS40/50 22X Sata Dvd-Rw Siyah....................... 33$...60TL
Lg W1943SB-PF 18.5" LCD Monitör 5ms Parlak Siyah............130$...234TL
Vento TA-K62 350W ATX Kasa Siyah ................................. 59$...106TL
HyTech HY-6636 MM Kablolu Klavye Mouse P.Siyah.............. 12$...22TL
....
820 TL KDV dahil fiyatıdır...
....
www.exa.com.tr fiyatlarıdır
....

HDD seagate gereksiz 7200.11 serisi arızalı idi şimdi piyasadaki 7200.12 lerinde arızalı olduğu söyleniyor, şuan için samsung spinpoint F3 HD502HJ modeli (bu model 500gb'lik) performanslı ve sessiz 90 - 95 TL civarında,,
artı müdür yardımcısına öyle bi bilgisayara gerek yok eğer oyun oynamayacaksa,, AMD tabanlı onboard ekran kartı bi sistem yeterde artar bile,,

Geri