Toplama - Çıkarma - Çarpma - Bölme - Vb Bilmeyen Öğrenciler

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan eerhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

eerhan

Site Gezgini
Arkadaşlar Lise 2 Bilgisayar bölümü öğrencileri ile başım dertte... Kendimi kabaca ifade edecek olursak yırtıyorum ama yinede olmuyor... Ne yapıcam onu da bilmiyorum... Öğrencilerin hepsi değil ama yarısı Toplama - Çıkarma - Çarpma - Bölme işlemini dahi bilmiyorlar. Ve bu öğrenciler Bilgisayar Bölümü Lise 2.sınıftalar... Ders çalışmıyorlar, hiç birşey yapmıyorlar. Sınav tekrarı yapmaktan bıktım artık... Dirençin - Akımın -Gerilimin birimini dahi yarısı bilmiyor... Sorun bende diyeceğim ama Elektrik - Elektronik Bölümü öğrencilerimin Esaslar dersinde herhangi bir sıkıntı yok... ama gel gelelim bu bilgisayar bölümü öğrencilerinde sıkıntı var. :(((((( Tahtaya gerekli formülleri yazıyorum yine entresan şeyler yapıyorlar... Bugun kü sorduğum bir soru :(( cevaplar saçma sapan...

Bir istekle baslamistim ilk görev yerime. Programlama temelleri dersinde tanimlari geçtikten sonra uygulama yaptırma kismina gelince farkettim ki 15 kişilik sinifta sadece 2 kisi 1/2 yi bulabiliyor. Geri kalan 13 kisi 0.5 diyemedi. O zamandan beri öğretmenlik farkli bir sey oldu benim icin. Merak etmeyin hocam sorun sizde degil

Hic soramadim, sormadim kendilerine ama merak ettim her zaman. Bu çocuklardan 2 tanesi bir araya gelip disarifa bir sey alsalar 1 liralik ve 2 kisi ortak odemeye kalksalar ne yaparlardi acaba?

Bu kadar da olmaz diyeceğim ama,benim de şahit olduklarımdan sonra diyemiyorum.Daha beterleri de gelecek.Sonları hiç iyi değil bu öğrencilerin.

Tüm meslek liselerinde durum aynı.

Biliyorum yapamayacaksınız ama yine de söyleyeyim. Öğrencileri kurtarmayı filan boşverin de, kendinizi MEB denen çukurdan kurtarmaya bakın.

Aynı sorun yıllardır var meslek liselerinde. Seviyesi belli öğrenciler geliyor hocam bir sınavı 3 kez yaptığımı bilirim hemde aynı soruları sormama rağmen. Öğrenciler ne ders katılıyorlar ne konuşuyorlar öyle boş boş bakan bir sınıfımız var 10. sınıfta.

Bunları görünce yeniden meslek lisesine tayin istemeyi aklımdan çıkarmalıyım diyorum. Halk eğitime geçtim, çok daha rahat bence.

Bunları duydukça meslek lisesine karşı bir önyargı oluşuyor. Maddi anlamda bana kazancı olacak ama manevi anlamda beni bitirebilecek bir durum gibi. Ortaokul'da en azından istekli öğrenciler var, derslere katılım oluyor.

Hocam meslek liselerinde genel durum bu şekilde yazıkki. Benimde her kademedeki derslere girdim. Önceleri herkes anlasın, herkes yapsın öğrensin şeklinde düşünüyordum ve baktım ki zamanla yıpranan ben oldum, onlar aynı tas aynı hamam. Sonra gerçeklere döndüm ve 25 kişilik sınıfta 3 kişi benim anlattıklarımı tam olarak anlıyor, uyguluyorsa sorun yoktur dedim. İşin bir de şöyle bir yanı var. Mezun olup bilgisayar bölümlerine giden vasat öğrencim bile hocam keşke sizi dinleseydim diyor. Öğrenci mantığı, biz ne yaparsak yapalım iş işten geçtikten sonra akılları başlarına geliyor. Sizde kendinizi yıpratmayın derim ben.

eerhan' Alıntı:
Arkadaşlar Lise 2 Bilgisayar bölümü öğrencileri ile başım dertte... Kendimi kabaca ifade edecek olursak yırtıyorum ama yinede olmuyor... Ne yapıcam onu da bilmiyorum... Öğrencilerin hepsi değil ama yarısı Toplama - Çıkarma - Çarpma - Bölme işlemini dahi bilmiyorlar. Ve bu öğrenciler Bilgisayar Bölümü Lise 2.sınıftalar... Ders çalışmıyorlar, hiç birşey yapmıyorlar. Sınav tekrarı yapmaktan bıktım artık... Dirençin - Akımın -Gerilimin birimini dahi yarısı bilmiyor... Sorun bende diyeceğim ama Elektrik - Elektronik Bölümü öğrencilerimin Esaslar dersinde herhangi bir sıkıntı yok... ama gel gelelim bu bilgisayar bölümü öğrencilerinde sıkıntı var. :(((((( Tahtaya gerekli formülleri yazıyorum yine entresan şeyler yapıyorlar... Bugun kü sorduğum bir soru :(( cevaplar saçma sapan...

Sorun sizde değil hocam dert etmeyin.

ÇPL'de öğretmenlik yaptığım senelerde lise 2 öğrencilerimden alfabeyi sırasıyla sayamayanlar vardı. :S
:)

hocam bu öğrencilere, c# anlatmaya çalışıyoruz. öğrenciler temel matematik işlemlerini bilmiyor. matematik bilmeyen algoritma anlar mı?
bu sene nesne tabanlı programlama dersinde bir şevkle c#'a başladım ama aynı hızla şevkim bitti :)

Arkadaşlar galiba genel durum böyle. Ancak şunu belirtmek istiyorum: öğrenci çok düzenli yazmış. :)

Yok hocam yok, öğretmenlik yapılacak iş değil.

Ya da dünyada bu mesleğe katlananlar kesin cennetlik. :idea:

Geri