Toplantı- ekders

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mert02
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

mert02

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar eşimin okulunda müdür ataması yapılmadan önce müdür v. tarafından öğretmenler toplantısı yapılmıştı ve yarım gün ders işlenmişti. 2 hafta önce yeni gelen müdürleri ben o toplantıyı tekrar yapcam diyerek sabahçılara 6 saat öğlecilere 3 saat ders işleterek sonraki 4 saatte tekrar bi toplantı yaptı. Ama toplantıdan sonra ekderslerin yazılmayacağı söylentisi yayılmıştı. ekdersler yattı ve gerçekten ekdersleri yazmamışlar. böyle bi hakkı varmı acaba, toplantı günü sabahçılara ekders yazılıp öğlecilerin ekdersi kesilebilirmi ? 3-4 saat ekderste değilim ama yapılanı çok hoş görmediğimden baya sinirlendirdi beni

Öyle saçmalık mı olur, sonuçta öğretmen görevli izinli, kesinlikle yazmak zorunda, bu ay Cumhuriyet Bayramı ve kurban bayramı vardı onları da incelemenizde fayda var.ortaöğretim kurumunlar yönetmeliğinde Ders saatleri dışında toplantısı yapılması esastır, ders vakti içinde yapılıyorsa müdürün bir üst amirden izin alması gerekir, ek ders ile ilköğretim yönetmeliğine baksanız iyi olur.

Hocam bu müdürlerin artistlikleri bayanlara. Öğlecilerin neredeyse hepsi bayan ve hepside korkuyor adam toplantıda şöyle asarım böyle keserim tarzı bi konuşma yapmış kimseden ses seda yok.Sesini çıkaracak olanlarda bu kadar adamın avukatı benmiyim diyor. Bende hanımı ikna etmeye çalışıyorum dilekçe için. Sadece bizim ekdersi kesse sorun olmayacak ikna ederim dilekçe için de şimdi oda diyor bu kadar kişinin avukat benmiyim diye İkna edersem ilk işim dilekçe yazıp sayı almak ve sendikama dilekçenin sayısını vermek olacak. onlar takip edeceklerini söylediler. Müdürde Bir üst amirden izin almadığını düşünüyorum. Onuda öğrenirsem tam olacak

hocam ek ders yonetmeliği değişmiş bende boyle bır seyler duydum gorevlı ızınlı olsanız dahı ek ders kesılecekmıs

ALTINCI KISIM
Kurullar, Meslekî Çalışmalar ve Komisyonlar
Öğretmenler Kurulu
Madde 94 — Öğretmenler kurulu, okul müdürünün başkanlığında müdür yardımcıları ile bütün öğretmenler ve okul rehber öğretmenleri ile ilköğretim kurumunun özelliği dikkate alınarak kurumda görevli uzman ve usta öğreticilerden oluşur. Müdürün bulunmadığı zamanlarda öğretmenler kuruluna varsa müdür başyardımcısı, yoksa görevlendireceği müdür yardımcılardan biri başkanlık eder.
Öğretmenler kurulu; ders yılı başında, ikinci (Değişik ibare: 20.8.2007/26619 RG) dönem başında, ders yılı sonunda ve okul yönetimince gerek duyulduğunda toplanır.
Kurulun toplantı günleri ve gündemi, müdür tarafından iki gün önceden yazılı ve imza karşılığı ilgililere duyurulur.
İlk toplantıda önceki yılın değerlendirilmesi ile yeni öğretim yılı çalışma esasları belirlenir ve iş bölümü yapılır.
Ders yılı içinde yapılan toplantılarda çalışmalar gözden geçirilip değerlendirilir, eksiklik ve aksaklıkların giderilmesi için alınacak önlemler görüşülür ve kararlaştırılır.
Ders yılı sonunda yapılan toplantıda öğrencilerin devam-devamsızlık ve başarı durumları gözden geçirilir, üst makamlarca ve okul yönetimince verilen konular görüşülür ve kararlaştırılır.
(Değişik yedinci fıkra: 24.12.2008/27090 RG) Öğretmenler kurulu toplantılarında alınan kararlar, kurulca seçilen iki yazman tarafından bir tutanağa yazılır ve imzalanır. Toplantıya katılamayanlar tutanakta belirtilir. Toplantıda alınan kararlar, karar defterine yazılır. Uygulanmak üzere toplantıya katılamayanlar dâhil tüm yönetici ve öğretmenler tarafından imzalanarak dosyasında saklanır.
Toplantıların ders saatleri dışında yapılması esastır. Ancak, ikili öğretim yapan okulların tüm öğretmenlerinin aynı anda toplanmalarına gerek duyulduğunda, okul yönetimince bağlı bulunduğu millî eğitim müdürlüğüne bilgi vermek şartıyla toplantı günlerinde yarım gün öğretim yapılır.

versace hocam değişiklik yok diye biliyorum ama müdür yardımcılarıda değişiklikden bahsetmişler. Yoksa bende @qwerty1986 hocamın yazdığı şekilde biliyorum Hem böyle bi şey müdürün keyfine bırakılmaz herhalde bizim müdür yazdı ekdersi mesela değişiklik olsa oda ekders yazmazdı. Adam iphona yüklemiş yönetmeliği rehberlikçiyi çağırıp ordan okuyarak isteyeceği evrakları sayıyormuş. sanırım o kadar maddenin içinde kafası bulanmış burdakini yanlış anlamış.

Geri