Toplayacağım PC uyumlu mu?

Kodla Büyü

bilgisayarbilisim33

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Selam arkadaşlar yeni bir pc alacağım, bu kesin. Dedim i7'li bir sistem toplayayım, :) hoş sistem toplamaktan da anlamam. Araştırdım ettim fatura bayağı bir ağır olacak. AMD'li bir sistem düşündüm. Şöyle bir şeyler çıktı ortaya. Fiyat olarak sormuyorum, uyum olarak sorun çıkarır m? Ya da Power Supply bu sistem için fazla mı? Ekran Kartı yetersiz mi? gibi öneriler de bekliyorum sizlerden.

AMD Phenom II X6 1090T Black 3.2 Ghz 9Mb Cache - İşlemci
Gigabyte GA 870A-UD3 AM3 USB 3.0 SATA3 DDR3 2000 MHz - Anakart
Gigabyte GTX 460 GDDR5 1 GB 256 Bit DX11 - Ekran Kartı
Kingston 6 GB 1600 Mhz CL9 XMP DDR3 HyperX - RAM
2 X Seagate 3.5"" 500 GB SATA3 16 Mb - Harddisk
LG 22X - DVD Yazıcı

Cooler Master HAF 922 Midtower - Kasa
Thermaltake Toughpower XT 775 Watt - Power Supply (Yeterli gelirse 675 watt)

Hali hazırda kullandığım 850 VA'lık UPS bu sistem için yeterli mi?

Hocam öncelikle hayırlı olsun. Maddiyat çok önemli değilse i7 li sistem güzel fakat arada bayağı bi madda fark olacağı için i5 li sistem öneririm ;)
sisteminiz uyumlu ama çok fazla uçmuşsunuz ama dediğim gibi maddiyat önemli değilse çok güzel zaten hep son teknolojileri seçtiğiniz için uyum sorunu olmayacaktır.

incehesap.com'da akıllı sistem robotu diye bişey var. uyumlu olan donanımları bir arada sunuyor.
http://www.incehesap.com/sihirbaz/pc_sihirbaz.asp inceleyin isterseniz ;)

only61' Alıntı:
Hocam öncelikle hayırlı olsun. Maddiyat çok önemli değilse i7 li sistem güzel fakat arada bayağı bi madda fark olacağı için i5 li sistem öneririm ;)
sisteminiz uyumlu ama çok fazla uçmuşsunuz ama dediğim gibi maddiyat önemli değilse çok güzel zaten hep son teknolojileri seçtiğiniz için uyum sorunu olmayacaktır.

incehesap.com'da akıllı sistem robotu diye bişey var. uyumlu olan donanımları bir arada sunuyor.
http://www.incehesap.com/sihirbaz/pc_sihirbaz.asp inceleyin isterseniz ;)

Hocam yorum için sağol ben Nova Bilgisayardan baktım az önce uyumlu mu diye bir sorun gözükmedi. Aslında i7 960 işlemci ve Asus Sabertooth x58 anakart ile bu sistem arasında 400 - 450 TL fark var. Maddiyat bir yerden sonra sorun, israf da etmek istemem, ayrıca o kadar da kasmaya gerekte yok.

Şu anda 850 VA'lık UPS'im var sanırım yeter bu sistem için.

bence 17 israf hocam arada çok ta bi fark yok ;)
her zaman teknolojinin en üstünün bi altını alacaksın : :D

bilgisayarbilisim33' Alıntı:
Selam arkadaşlar yeni bir pc alacağım, bu kesin. Dedim i7'li bir sistem toplayayım, :) hoş sistem toplamaktan da anlamam. Araştırdım ettim fatura bayağı bir ağır olacak. AMD'li bir sistem düşündüm. Şöyle bir şeyler çıktı ortaya. Fiyat olarak sormuyorum, uyum olarak sorun çıkarır m? Ya da Power Supply bu sistem için fazla mı? Ekran Kartı yetersiz mi? gibi öneriler de bekliyorum sizlerden.

AMD Phenom II X6 1090T Black 3.2 Ghz 9Mb Cache - İşlemci
Gigabyte GA 870A-UD3 AM3 USB 3.0 SATA3 DDR3 2000 MHz - Anakart
Gigabyte GTX 460 GDDR5 1 GB 256 Bit DX11 - Ekran Kartı
Kingston 6 GB 1600 Mhz CL9 XMP DDR3 HyperX - RAM
2 X Seagate 3.5"" 500 GB SATA3 16 Mb - Harddisk
LG 22X - DVD Yazıcı

Cooler Master HAF 922 Midtower - Kasa
Thermaltake Toughpower XT 775 Watt - Power Supply (Yeterli gelirse 675 watt)

Hali hazırda kullandığım 850 VA'lık UPS bu sistem için yeterli mi?

Herşey güzel.Ama ;böyle bir sistemin SATA3 HDD önbelleği en az 32 MB olmalı.

2*500 gb? Hem ne yapacaksınız ki o kadar. Ucuzlayınca 1 Tb daha alırsınız işte. 32mb. HDD alın 500 GB lık olsun ;) Psu yeter gibi. Bende quad 9550, 4 GB 1600 Mhz DDR3, 512 Mb 256 Bit vga bir sistem var 600 watt kullanıyorum sıkıntı yok.

mfk' Alıntı:
2*500 gb? Hem ne yapacaksınız ki o kadar. Ucuzlayınca 1 Tb daha alırsınız işte. 32mb. HDD alın 500 GB lık olsun ;) Psu yeter gibi. Bende quad 9550, 4 GB 1600 Mhz DDR3, 512 Mb 256 Bit vga bir sistem var 600 watt kullanıyorum sıkıntı yok.

Hocam 2 ayrı disk istiyorum birinde işletim sistemi diğerinde de dosyalar olsun. Ordaki asıl sorun bilgisayarı Vatan'dan toplatacağım. Hediye Çekim olduğu için ordan alacağım bilgisayarı. Ama Seagate 16 MB yeter diye düşünmüştüm. 32 MB Seagate var ama 1 TB, ben iki ayrı disk istiyorum o yüzden boyutun büyük olmasına da gerek yok. WD 3.5" 500GB Caviar Black Sata 3.0 7200Rpm 32MB Cache Harddisk var ama o da WD olduğu için kesinlikle almam. Sıkıntı ordan kaynaklandı.

teşekkürler yorum için...

Bu kadar kaliteli bir sistem toplayacaksanız HDD'ler de SSD olsun bence, diğer birimlerin yanında biraz sönük kalmışlar, 120GB'lik bir SSD disk yakışır bu makineye, diğer HDD'yi de 1TB alabilirsiniz. Bu sisteme 500-600 W bir UPS rahatlıkla yeter, kaliteli bir marka olmasında yarar var, ekran kartının sitesindeki önerilen UPS'leri tercih edebilirsiniz. Fakat anakart tercihiniz biraz şaşırtıcı 2000 Mhz anakart almışsınız ve 1600 Mhz ram takıyorsunuz.

Şimdiden hayırlı olsun diyelim...

işlemci fiyatına baktım da o fiyata en kralından i5 var. Son teknolojinin bir altı tezine kesinlikle katılıyorum.

Vatan Bilgisayardan sıradan günlerde alışveriş yapmak mantıksız. 2 3 haftada bir hafta sonraları %18 yada %20 indirim olur. Yada 23 nisanı bekleyin derim. 23 nisanda hem vatan hem bimeks de gözle görülür indirim olur. Değilse hediye çekinizin bi espirsi olmaz

Geri